Beharangozó: A Lokomotiv Moszkva elleni meccs

lokomotiv_moszkva_cimer.pngSorsdöntő mérkőzésre készül a Juventus, ugyanis, ha sikerül Moszkvában legyőzni a Lokomitiv együttesét, akkor biztosan továbbjut a csoportkörből a torinói gárda. A mérkőzést szerdán rendezik meg, 18:55-kor kerül sorra a kezdőrúgás, amelyet a francia Ruddy Buquet fog engedélyezni.

A Lokomotiv Moszkva a csoport harmadik helyét foglalja el, mindössze három pontot gyűjtöttek be, a Bayer Leverkusent verték meg.

A bajnokságban a zöld-piros gárda nagy harcot vív az első helyért, a Zenit, a Rostov, a Krasnodar és a CSKA Moszkva küzd azért, hogy a szezon végén megnyerjék a Premier Ligát. Jelenleg Semin együttese a harmadik pozícióban helyezkedik harminc pontot begyűjtve, az első Zenit harminchárom ponttal vezeti az orosz pontvadászatot.

A Loko nincs éppen csúcsformában, ugyanis az utóbbi két meccsén csak egy pontot szerzett meg. A Spartak Moszkva 3-0-ra győzte le a városi riválist, míg az Ufával 1-1-et játszottak Höwedesék.

Semin mester nem számíthat Boris Rotenberg, Anton Miranchuk, Jefferson Farfán, Fedor Smolov és Luka Đorđević játékára.

Sarrinak nélkülöznie kell Giorgio Chiellinit és a kisebb sérüléssel bajlódó Matthijs de Ligtet, míg Juan Cuadrado eltiltott.

Az Eurosport szerinti kezdő:

Szczęsny - Danilo, Bonucci, Demiral, Alex Sandro - Khedira, Pjanić, Matuidi - Ramsey - Cristiano Ronaldo, Higuaín

  • Védelem: Komoly érvágás de Ligt és Cuadrado elvesztése, de így is meg kell oldani a Juventusnak azt, hogy a lengyel portás hálója érintetlen maradjon. Az első, és legfontosabb dolog, hogy Demiral helyettesítse a hollandot, és ne Rugani. Az olasz olyan szinten gyengén teljesít, hogy a kisebb együttesek ellen is komoly veszélyt hordoz magában. A török sem mutatkozott be különösebben fényesen, de benne jobban megbízhatunk. Jó lett volna, ha Sarri a középhátvédeket is rotálja, mert így Demiral is eléggé zsákbamacska lesz, nem fog otthonosan mozogni a Juve védelmében. A másik kérdéses döntés, hogy a kolumbiait ki helyettesítse, Danilo vagy De Sciglio. Az olasz a hétvégi rangadón összességében jól játszott, a meglehetősen érdekes megmozdulásai ellenére, míg a brazilnak eddig nem igazán sikerült lefutballoznia posztriválisát. Az a kérdés, hogy a Mister a labdabiztosabb Danilónak szavaz bizalmat, aki a támadásokhoz semmit nem tud hozzátenni, vagy a bizonytalan De Scigliónak, aki csak egy csöppnyivel konyít többet az offenzívákhoz. Én a taljánra szavaznék, a hírek szerint Sarri másként gondolkodik. Annyi biztos, fel lesz adva a lecke a védőknek, mert nem sűrűn lesz dolguk, de mikor közbe kell avatkozniuk, akkor nagyon észen kell lenniük.
  • Középpálya: Számomra továbbra is érthetetlen, hogy miért alkalmazza párban Matuidit és Khedirát a mester, biztos vagyok benne, hogy a második félidő megkezdése után nemsokkal már le is lesz cserélve a két veterán. Bentancur kezd egyre inkább belelendülni, és a fentebb említett duótól komolyabb teljesítménnyel rukkol elő hétről-hétre. Igaz, hogy sokat játszott az utóbbi időben, de egy ilyen komoly összecsapáson szükség lenne rá, én Khedira helyett mindenképp játszatnám. Szükség lesz a remek passzokra, esetleges távoli lövésekre, a két világbajnokban azonban ez nem igazán van meg. Ramsey kezdését támogatom annak ellenére, hogy pocsék formában van, jelenleg egy hozzá hasonló trequartistára lesz szükség, míg a Douglas Costa-Bernardeschi duó valamelyike csereként hasznos tud lenni. Rabiot kezdetésére nem sok esélyt látok, pedig ő nagyon jól jönne egy ilyen keményen védekező csapat ellen.
  • Támadósor: Vélhetően Ronaldo kihagyhatatlan, legyen bármennyire is gyenge formában, leginkább az a kérdés, hogy ki legyen a párja. Én Dybalának szavaznék bizalmat, az odavágón megmutatta, hogy miért is gondolom így. De igazából azzal sem vesztünk sokat, ha Gonzalo kezd, mind a két játékos jó képességekkel rendelkezik, és jó formának is örvendhetnek.

Papíron nem tűnik egy kemény összecsapásnak, azonban a valóságban nem így lesz. Oroszországban játszani sosem egyszerű, leginkább a hideg éghajlat és a fanatikus szurkolók miatt. Az időjárás vélhetően még nem lesz vészes, ami sokat számít. Nem gondolom, hogy bármi meglepetés lenne a két csapat felfogását illetően, az oroszok a kontratámadásokat fogják erőltetni, míg a Juventus irányítja majd a meccset. A kérdés az lesz, hogy mikor sikerül áttörni a védelmet, és kibírja-e a Bianconeri kapott gól nélkül. Annyi biztos, hogy a torinói, így is nehézkes meccstől még nehezebb találkozóra számíthatunk, ha nem sikerül időben bevenni Guilherme hálóját. Én bízom abban, hogy az olaszok nem fagynak meg oroszföldön, és három ponttal térnek haza. A szép játék ezúttal nem lesz lényeg, csak az, hogy a továbbjutás be legyen biztosítva. Tippem: 0-1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7415291116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AgliOli 2019.11.06. 09:26:03

Khedirától kivagyok :)
Elnézve a tegnapi Ajaxot, nagyon csúnyán le fogunk szakadni az elkövetkező években, ha továbbra is ezt a fajta igazolási politikát folytatjuk. A Juve utánpótlásból nem jött kezdőjátékos az elmúlt 10 évben...Ha Khedira helyett is szerzünk egy ingyen igazolható 32 éves játékost, azzal sem leszünk beljebb.
Sajnos ezek a játékosok a motiváció hiánya miatt nem kapnak új szerződést és 5-ből 1 az, akit feldob az új közeg és akar is játszani. A többi léhűtő oldalvizen kihúz 2 évet a szerződéséből, elteszi a pénzt és elmegy törökországba.
Can-t sajnálom, mert rajta azt láttam, hogy bizonyítani akar...
Gondolom nyerünk, de a csapat egyáltalán nem hatékony é a látvány is csak nyomokban élvezhető...

Knob 2019.11.06. 10:23:51

Nagyon örülök, hogy végre már egyre többen észreveszik, hogy a francia és a német középpályás között az ég világon semmi különbség nincs, sőt a labda átvétel, passzolás, labda kezelés szempontjából Khedira még mindig sokkal jobb, mint Matuidi, bár meg kell hagyni, hogy a 4 éves unokahúgom is különben tudja lekezelni a gumilabdát, mint ez a szerencsétlen francia a focilabdát. Amit Torino ellen is művelt...laposan jött a labda, viszonylag kis sebességgel és úgy tudta átvenni, hogy közbe fejbe rúgta saját magát a labdával... :) :) :)! Ilyen balfaszok még a Megye III-ban is padoznának... ez teljesen kész!!!!

Na mindegy, talán idén lejár a szerződése és eltakarodik a picsába innen már!!!!

pedronegroo 2019.11.06. 12:27:54

Nehéz meccsre számítok, Matyi-Sami duót már meg se említem, a bokszba mondják hogy az aktuális világbajnokot nagyon meg kell verni hogy trónfosztás legyen, ez lehet igaz a német-franci párosra is, hogy kurva nagyot kell annak virítani aki kiakarja őket szorítani a kezdőből és hát ilyen teljesítménynek még csak a közelében se volt eddig senki, sajnos.

JuventusFanatikus 2019.11.06. 14:02:46

@Knob: Igazából idén Khedira fejlődött fel Matuidihez, csak annyit kellett tett, hogy nem csak sétafikál, hanem küzd, és máris tudja azt a szintet hozni.
Az a jelenet megvan, becsületesen pofánrúgta magát:D

del pipi 2019.11.06. 16:09:18

@JuventusFanatikus: Nekem nincs! Be tudod mutatni?

JuventusFanatikus 2019.11.06. 17:05:47

@del pipi: Semmi különös, csak olyan jó vette át emberünk a labdát, hogy felpattant a játékszer és arccal kezelte le.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása