Helyzetjelentés a Serie C-ből

juventus_b.jpgMint ismeretes, tavaly nyáron a Juventus Olaszországban elsőként megalapított egy B csapatot, amely a Serie C-ben vitézkedik. Azt várta szinte mindenki, hogy ez az együttes a feljutásért fog harcolni, azonban sokszor inkább a kiesés elől menekült. A bentmaradás sikerült, a harmadosztály A csoportjának a tizenkettedik helyén végeztek Mauro Zironelli fiai, összesen 42 pontot gyűjtöttek be. Csupán tizenhárom alkalommal győztek, hétszer csak a döntetlenre futotta, míg tizenkilencszer vereséget szenvedtek.

Ezekkel az eredményekkel természetesen senki nem volt elégedett, mivel a csapat sokkal többre volt hivatott, ugyanis ez a gárda az A csoport harmadik legerősebb kerete volt. Zironelli mestert a szezon végén elbocsájtották, helyére pedig egykori Juventus-játékos érkezett Fabio Pecchia személyében.

pecchia_fabio.jpgA negyvenhat éves tréner jó ideig Rafa Benítez stábjának tagja volt, azonban 2016-ban arra az elhatározásra jutott, hogy vezetőedző szeretne lenni, és el is vállalta a Hellas gárdáját. Két szezont töltött Veronában, feljuttatta őket a Serie A-ba, hogy aztán simán kiessenek. Ez után következő állomáshelye Japán volt, ahol az Avispa Fukuoka csapatát vezette nem egész fél évig, de korántsem nevezhetjük ezt a kalandot sikertörténetnek. Majd visszatért szülőföldjére, és a Juventus B csapatának edzője lett, amely gárdával eddig nem különösebben brillírozik, ugyanis kilenc ponttal a tizenharmadik helyet foglalják el a tabellán. Tíz meccsből csupán hármat nyert a Bianconeri, négy alkalommal döntetlen született, míg háromszor vereség lett a mérkőzés vége.

A rossz eredmények minden bizonnyal nem a keret minőségétől erednek, ugyanis a Juventus B együttesének van a csoport második legértékesebb kerete, 9,7 millió euróval. Az legértékesebb csapat Silvio Berlusconi gárdája, az AC Monza, amely értéke 10,73 millió euró. Jól mutatja, hogy ez a két egyesület mennyivel is erősebb a többitől, hogy az ezen listán harmadik helyet elfoglaló Carrarese játékosainak összértéke csupán 4,93 millió euró.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Bianconeri a legfiatalabb egylet, az átlagéletkor 21,7 év. Olyan játékos nincs is a keretben, aki betöltötte volna a harmincadik életévét, a rangidősek Raffaele Alcibiade és Timothy Nocchi, akik 29 esztendősek.

Nem csak edzőcserét eszközölt a vezetőség, hanem a keret megerősítésén is sokat dolgoztak. Ezt mutatja, hogy a Juventusé a liga legértékesebb játékosa, Han Kwang-song, aki idén nyáron érkezett Torinóba, értéke 4 millió euró. Nem csak ő érkezett erősítés gyanánt, ugyanis Pecchia legénységének tagja lett Erasmo Mulè  3.5 millió euróért a Sampdoriától, Gianluca Frabotta 2.6 millió euróért a Bolognától, Dany Mota 2 millió euróért cserébe érkezett a Virtus Entellától, Hamza Rafiaért 400 ezer eurót kellett fizetni a Lyonnak. Nem csak új arcok érkeztek, hanem az eddig jól teljesítő játékosokat is végleg megszerezte a Juve, például Luca Zanimacchiaért négy millió eurót kellett fizetni a Genoának, Idrissa Touréért 1.3 milló eurót kapott a Werder Bremen, Marco Olivieri átigazolásának köszönhetően az Empoli egy millió euróval gazdagodott, ahogy Edoardo Masciangeloért is egy millió eurót kapott a Lugano.

Azonban nem csak erősítést eszközöltek a Juventusnál, hanem komolyabbnak számító nevek is távoztak. Mattias Anderssonért 4 milliót fizetett a Sion, Benjamin Mokulu 450 ezer euróért érkezett a Baritól, és pont ennyiért távozott idén a Padovához. Több kulcsjátékos távozott kölcsön, például a kapus, Mattia Del Favero a Piacenzához került, Leandro Fernandes a holland első osztályú Fortuna Sittardnál pallérozódik, Matheus Pereira a Dijon együttesénél vitézkedik, Stephy Mavididihez hasonlóan. Grigoris Kastanos és Edoardo Masciangelo a Pescarához került, Ferdinando Del Sole a Juve Stabiához, míg Hans Nicolussi Caviglia a Perugiához. 

A Primavera játékosokat is szépen építik be a B csapatba, idén összesen öt fiatal jött az ificsapatból.

Bizonyára a nevek nagy része nem igazán mond sokat, de talán beszédesebb, hogy ki szerepel már a válogatottakban. Han Kwang-song már háromszor játszhatott az észak-koreai felnőtt nemzeti csapatban, míg Hamza Rafia kétszeres tunéziai válogatott.

Az A csoport góllövőlistájának vezetője, Dany Mota U21-es portugál válogatott, Dauoda Peeters a belga U21-es együttest erősíti, míg Marco Olivieri, Leonardo Loria, Manolo Portanova, Gianluca Fabrotta, Gianmaria Zanandrea, Filippo Delli Carri U20-as olasz válogatott futballisták.

Ebben a gárdában sokkal több van, mert nagyon tehetséges játékosok alakítják a csapatot, a tréner is már kipróbálhatta magát a Serie A-ban, ráadásul egykori Juventus játékosként érzi, hogy mit is jelent ez klub. Mivel szinte csak fiatalok alakítják ezt az együttest, ezért sokkal nehezebb dolga van az edzőnek, elvégre taktikailag kevésbé képzettek, nem annyira fegyelmezettek, testfelépítésük is elmarad egy felnőtt emberhez képest. Remélem Pecchia mester összekapja a gárdát, és valahogy csak kiharcolja, hogy valamikor Serie B-ben vitézkedjen ez a fiókcsapat, bár egyelőre még a Serie C is nagy falatnak tűnik. Az már látszik, hogy vannak olyan játékosok, akik tényleg jó úton haladnak, akik már első osztályokban vitézkednek kölcsön keretein belül, de már a Serie B is komoly előrehaladás a harmadosztályhoz képest. Még nehéz megítélni, hogy be fog-e válni ez az új ötlet, az idő eldönti.

A jelenlegi keret:

  • Védelem:

kepernyofelvetel_139.png

Középpálya:

kepernyofelvetel_140.png

 

Támadósor:

kepernyofelvetel_141.png

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9115220814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HiemannMoc 2019.10.13. 16:16:54

Rengeteg faktor szól a U23 eredménytelensége mellett. Fiatalok, nagyon bő ott is a keret . Sok játékossal azt sem tudja, hogy mit/hova/hogyan rakja be az edző. Jobban örültem volna ha Vogliacco is marad és Coccolo és ő alkotnak párost. Sokat mond, hogy Zanandrea sem jutott még lehetőséghez... A legfőbb probléma nagyon hasonló az első csapatéhoz a megfelelő egyensúly megtalálása. Ugyanúgy felállnak a 433 valamely kombinációjában, de nem csak a 3 támadó, legtöbbször a 3 középpályásból is 2 teljesen támadó jellegű. Kevés visszazárással, futással és rossz (védekezési) helyezkedéssel. Ne értsetek félre az pl, hogy Clemenza maradt talán az egyik legjobb dolog az idényben.
Az idegenbeli rossz minőségű pályák is nehézséget okoznak, de ez már kifogás kategória.

Mind1, a középpályán sokat kéne még változtatni
jaah és akkor ugye még Fagioli és Petrelli még fel sem jött a Primaverából

rabsic02 2019.10.13. 17:46:13

Köszi a tájékoztatást a "B" csapatról. Bevallom, nem igazán követtem eddig őket.

JuventusFanatikus 2019.10.13. 21:54:55

@HiemannMoc: Látom, Te követed rendesen a B együttest:D A középpálya tényleg érdekes, hogy Clemenzából akarnak registát faragni. A védelemet úgy néz ki stabilizálni akarja az edző egy rutinos rókával, de rá így fér a védelemre, mert sok gólt kap a csapat.

Grinta 2019.10.13. 22:00:07

Hát srácok komolyak vagytok-mert erről (szintről) lövésem sincs!
Mi benne a perspektíva?Mit akarnak elérni ezzel a projecttel?
Csak azért kérdezem,mert harmadosztályba,nem veszel játékost 4 millió euróért.Normális esetben.Én értem hogy fiatal,és talán inkább ez,mint kölcsönadni-de akkor is furán néz ki.

JuventusFanatikus 2019.10.13. 23:05:29

@Grinta: Ezek az eredmények pontosan rámutatnak arra, hogy miért is fontos az, hogy ne gyerekekkel játszanak a fiatalok, hanem férfiak ellen. Az tisztán látszik, hogy a 2000 után születettek mindenképp maradnak a Primaverában tehetségétől függetlenül, mert ugye Fagioli vagy éppen Petrelli is nagyon tehetséges, mégsem igazolnak át, ésszerű döntés. Rengeteg srác brillírozott a korosztályában, a felnőttek között besült. Ezt akarja ugye elkerülni a Juve azzal, hogy erre hamarabb kerülne fény, ezért van a harmadosztályú együttes. Például jó pár fiatalt látok, aki ígéretesnek tűnt a Primaverában, a B együttes után simán távozott, ingyen igazolhatóként.
A következő lépés, hogy ha a B együttesben bizonyítasz, akkor mehetsz kölcsön egy felsőbb osztályba. Talán úgy tudnám elképzelni, hogy ez egy szintmérő, hogy ha itt bizonyítasz, maradhatsz a Juventus kötelékében, kisebb esély a hatalmas bukásra.
Hogy mi a célja a komoly igazolásoknak? Nem kellene kiesni az amatőr osztályba, mert akkor az egész egy bukta lenne. Az igazat megvallva, arra nem sok esélyt látok, hogy ez a csapat feljebb jutna, és ott meg is tudna maradni. Nehéz ezekkel a gyerekekkel dolgozni, elég megnézni egy U19-es tornát, még egy olasz válogatott is szertelen tud lenni. Ha lenne pár rutinos játékos, akkor mindjárt más lenne a helyzet, de akkor meg minek az egész csapat? Így is rengeteg tehetség van a csapatban és nem kapnak elég lehetőséget. A 4 milliós igazoláson én is meglepődtem, de ne feledjük, 4 millióért el is adtunk:)

Grinta 2019.10.13. 23:17:09

@JuventusFanatikus: Ahol egy Sturaro 15 Millió (papíron) igaz?Ott minden előfordulhat.
Spinazzola meg 28 : /
Ha így nézzük..De Ligt kimondottan olcsó játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása