Beharangozó: a Bayer Leverkusen elleni meccs

bayer_leverkusen_logo.jpgA SPAL elleni magabiztos győzelem után ezúttal egy nehezebb összecsapásra készülhet a Juventus, ugyanis a német Bayer Leverkusennel fog összecsapni Torinóban. A meccs kedden kerül megrendezésre, a skót William Collum fogja vezetni a mérkőzést, aki 21 órakor engedélyezi majd a kezdőrúgást.

A gyógyszergyáriak mondhatni jól kezdték a szezont, hiába csak a hatodik helyet foglalják el a tabellán, tizenhárom pontot gyűjtöttek be, míg az első Bayern München tizennégyet. Hat összecsapásból megnyertek négyet, a Dortmundtól 4-0-ra kikaptak, a Hoffenheim ellen pedig csak egy döntetlenre futotta. Tizenegy alkalommal vették be az ellenfél kapuját (a Juventushoz hasonlóan), azonban több gólt kaptak, szám szerint hetet.

A Bajnokok Ligájában eddig nem szerepelnek olyan fényesen, ugyanis a csoport leggyengébbjének titulált Lokomotiv Moszkva megverte a németeket 2-1-re.

A leverkuseni gárda egy meglehetősen támadó együttes, tavaly 69 találatot szerzett a bajnokságban, ami csupán eggyel kevesebb, mint amennyit a Juve lőtt a Serie A-ban. Peter Bosz a tipikus holland futball megszállottja, csapatai általában támadóan lépnek fel, céljuk a labda megtartása, rövid passzokkal megfűszerezve. Amint elvesztette együttese a játékszert, azonnal erős letámadással próbálkozik. Leginkább a holland futballt jelképező 4-3-3-as felállást használja, azonban van mikor eltér ettől a felállástól, és előveszi a 4-2-3-1-et, főleg az utóbbi időben, mivel valahogy Kai Havertznak helyett kell teremteni a kezdő tizenegyben. Ahogy lenni szokott, a túlzott támadó felfogásnak megvan a hátulütője, ez pedig az, hogy az adott csapat sok gólt kap, a Bayer Leverkusen esetében sincs ez másképp. A tavalyi szezonban csak a német pontvadászatban kaptak 52 gólt, ami a felsőházban a legtöbbnek számít. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem igazán tervezték a vezetők megerősíteni a védelmet, ugyanis csupán Daley Sinkgraven érkezett a védelem szélére.

Ha már a transzfereknél tartunk, Leverkusenbe igazolt Kerem Demirbay, a Hoffenheim egyik alapembere, nem kevesebb, mint 32 millió euróért, míg Moussa Diaby a PSG-t hagyta el azért, hogy Németországba költözzön, érte 15 millió eurót fizettek ki. Szintén a Hoffenheim együtteséből érkezett Nadiem Amiri, érte 9 milliót kellett kipengetni.

Igazán komoly távozó Julian Brandt volt, aki csupán 25 millióért a Borussia Dortmund játékosa lett. 

havertz_kai.jpgHa a gyógyszergyáriak legjobb játékosát kell megnevezni, akkor bizony nem kell sokat spekulálni, ugyanis egyértelműen a Transfermarkt szerint 90 millió euróra taksált Kai Havertz az. Érdekességként említem meg, hogy a Juventus keretében egyetlen játékos van, akinek az értéke egyenlő a német tehetségével, az pedig Cristiano Ronaldo. Havertz egy olyan játékos, akit igazából nem nagyon lehet hasonlítani senkihez, viszont engem leginkább Nicolò Zaniolóra emlékeztet. Fura, mert az olasz azért lényegesen le van még maradva a fejlődésben a némethez képest, azonban mindketten nemzetük legnagyobb ígérete (ez tisztán mutatja a német és az olasz utánpótlásnevelés közötti különbséget), mindketten trequartista létükre 190 centiméter magasak, 20 éves koruk ellenére már felnőtt válogatott játékosok, univerzálisak, ugyanis jobb szélsőként is bevethetőek, mindketten bal lábasak. Erősségeik nagyon hasonlóak, magasságukhoz képest gyorsak, rendkívül kreatívak, nagyszerűen passzolnak, fiatalosan pimaszok, szeretnek cselezni, kapura veszélyesek. Azonban ezekben kétségtelenül jobb a német, ráadásul jobban is fejel, sokkal gólérzékenyebb (17 gól a bajnokságban, asszisztból csak 3), és nem mellesleg sokkal nagyobb szerepet tölt be a leverkuseni támadógépezetben. Amiben az olasz a jobb, az leginkább az, hogy fizikálisan erősebb, sokkal harcosabb és jobban védekezik.

A Juventus játékosai közül nem bevethető Danilo, De Sciglio és Douglas Costa, míg a keretbe nincs nevezve Mattia Perin, Giorgio Chiellini, Emre Can, Marko Pjaca és Mario Mandžukić.

Peter Bosz mester csupán Leon Bailey játékára nem számíthat.

  • 71078735_2394916517415334_5198235601664475136_n.jpg Védelem: Szerencsére valószínűleg Alex Sandro tudja vállalni a játékot, de nem kell tőle kiemelkedő teljesítményt várni, bizonyosan nehéz feldolgozni ezt a tragédiát, hogy elhunyt az édesapja. Könnyen előfordulhat, hogy a fentebb említett Kai Havertzzel kell szembenéznie, ami komoly feladat lesz számára. Hatalmas szerencse lesz, ha Bailey tényleg nem lesz bevethető, mert komolyan megnehezítené Cuadrado dolgát. Ha úgy dönt a holland mester, hogy a center Kevin Vollandot küldi ki a szélre, akkor picit fellélegezhetünk. A bal oldalra opció még a szemtelenül fiatal Paulinho és az új fiú Diaby, esetleg Karim Bellarabi kerülhet még arra a szélre. Nagy nyomás lesz a Juve védelmén, vélhetően azon lesznek a németek, hogy hibára kényszerítsék a védőket.
  • Középpálya: Kezd az körvonalazódni, hogy jelenleg ez a legjobb hármas a középpályára, és ez nem feltétlen a két veterán dicsérete, hanem Rabiot kritikája. A SPAL ellen sem tudott olyan kiemelkedőt nyújtani, hogy azt bizonyítsa, hogy neki helye lenne kezdőként ezen a BL mérkőzésen. Ez eléggé rossz hír, mert még kérdéses, hogy ebben az új hadrendben Matuidi hogyan tud teljesíteni. Pjanićra komoly feladat vár, nagy valószínűséggel ahogy a Napoli is, a Bayer is megpróbálja teljesen kikapcsolni, ám ezúttal Ramsey a segítségére lesz. Köszönhetően a négy középpályásnak, a Juventus fölényt tud kialakítani a pálya közepén, fontos, hogy a Bianconero együttes tartsa meg a labdát, ezzel nehéz helyzetbe hozva az ellenfelet.
  • Támadósor: Az kérdéses, hogy Dybala vagy Higuaín fog kezdeni, de látva a két játékos formáját, nem lehet kérdéses, hogy a kis argentinnak van helye a kezdő tizenegyben, de több oldalon is Gonzalo nevét lehet olvasni.  Ugyan a védelem szélei tűnnek inkább sebezhető pontnak, a 4-3-1-2-nek köszönhetően viszont nincsenek a csapatban szélsők, ezért nem igazán várható a szélen komoly áttörés. 

Összességében egy érdekes meccsre számíthatunk, mivel mindkét együttes edzőjének nagyon hasonló filozófiája van, szép játékból nem lesz hiány. A lényeg, hogy a Juve ráerőltesse akaratát ellenfelére, ne engedje meg nekik, hogy birtokolják a játékszert, és komoly nyomást helyezzenek a gyógyszergyáriak védelmére, majd amint lehetőség van, meg kell próbálni visszaszerezni a játékszert. Ezzel az új hadrenddel még a Juve nem játszott támadó egyesület ellen, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy hogyan fog debütálni ez a rendszer a Bajnokok Ligájában. Leginkább a védekezéstől tartok, mert a 4-3-1-2 miatt nagyon nehezen kivitelezhető, hogy átálljon védekezésben a csapat a jól bevált 4-4-2-re, ezért az eddig is gyenge szélek még sebezhetőbbek lesznek. Biztos vagyok az olasz győzelembe, remélem magabiztosan sikerül otthon tartani a három pontot. Tippem: 3-1 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8615184658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.10.01. 13:14:01

Kötelező a győzelem!

Rikoo 2019.10.01. 13:35:47

Ha sikerül Havertz hatástalanítása, akkor a Leverkusen teljesen meg lesz fogva.
Sima győzelmet várok, védelmi hibákkal a németeknél.

Alex8610 2019.10.01. 15:37:20

Egy kis nosztalgia.Hasonlo eredmenyben most is kiegyeznek:)
youtu.be/ikj-WCU7kIY

rockitbaby 2019.10.01. 15:50:21

@Alex8610: A Juventus a youtube csatornáján megosztott egy videót az összes, második játéknapon szerzett találatról. Nem akarok nagyképűen, túlzó következtetést levonni, de ezeken a napokon általában sziporkáztunk.

del pipi 2019.10.01. 16:29:01

A Német kollégáim kérdezték ma a véleményemet a meccsről, na persze nem németek lennének ha nem jelentenék ki hogy ők győznek hiszen ők a legjobbak mindenben és mindenkinél. Mondtam nekik hogy az én szerény véleményem ha Ronaldo vissza mer gurítani az érkező társaknak néha akkor 4:0 ha úgy érzi hogy megint mindent neki kell akkor talán 2:1, de hogy nem lesz itt semmiféle német siker az tuti.

babo0410 2019.10.01. 16:34:49

És egy kis érdekesség. Az U19-es csapatunk eddig két győzelemmel rendelkezik, Az ATMA és a Kusen ellen is egyaránt 4 gólt szerezve, és csak a németek tudtak egy gólt lőni nekünk. Azaz 2 győzelemmel 8-1-es gólkülönbséggel vezetjük a csoportot az U19-ben. Reméljük ma a nagyok is nyernek. Elméletben a Leverkusenénél sokkal erősebb a keretünk.

babo0410 2019.10.01. 16:47:55

@del pipi: Nagy csalódás lenne, ha kikapnánk vagy X-elnénk a németek ellen. Az Sarrinak is pokolian kellemetlen lenne, mert a vezetőség nagyon rászállna. És egy vereség az inter elleni meccs előtt még a csapat önbizalmának is rosszat tenne. És ha kikapunk az intertől, nagyon rossz helyzetbe kerülünk. 5 pont hátrány idén nagyon nehezen lesz ledolgozható látva a korábban erős kis és közép csapatok teljesítményét. A Lazio, Samp, Fior, Roma, Milan mind igen pocsékul teljesítenek, nem vagyok benne biztos, hogy közülük bárki is pontokat rabolhatna az intertől.
Ma mindenképpen nyerni kell, hogy önbizalommal telve várhassuk az inter elleni rangadót. Az szerintem nehezebb meccs lesz, mint a mai.

Grinta 2019.10.01. 16:59:11

Tartottam a Leverkusentől.Megnéztem a bajnoki helyezését,pontjait,gólokat(kapott-rúgott) sem tettek nyugodtabbá.De mikor megnéztem hogy konkrétan! melyik csapat ellen miként domborítottak,hát jóval nyugodtabbá váltam.Kíváncsi leszek,hogy igazi tétmeccs funkcióban lesimázzuk-e a meccset,vagy nehéz lesz-e?!
Ha az elkövetkező két meccsből kasszírozunk hat pontot,akkor nagyon nagy királyság lesz.
Ha négyet,akkor az is teljesen oké.
Érdekességként megemlíteném hogy az a furcsa eset áll elő,hogy a kettő pont,többet érhet mint a három.
Két iksz,az egy vereség egy győzelem ellen.
Elsőt választanám gondolkodás nélkül.
Konzerválná a helyzetet az első,míg a másik forgatókönyv az lenne hogy nehéz helyzetbe kerülnénk valamelyik sorozatban.
Tippem 2-0.

alexGicamo 2019.10.01. 17:37:40

Győzelemre fel, FIÚK !

Minden másra ott a MasterCard !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

FeriGjuve 2019.10.01. 18:54:54

Ma kibővíttettem a tv csomagot,van spílácváj,úgyhogy este meccs van!!!
Forza Juve!!!

del pipi 2019.10.01. 19:26:16

@FeriGjuve: Jó a deutsch-od , das ist hochdeutsch?

ZED! 2019.10.01. 19:45:22

Sziasztok.
Tudtok működő streamet estére?
Köszi!!!
Hajrá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása