Elemzés: a Brescia elleni meccs

a_brescia_elleni_gyozelem_dybala_higuain_pacsi.jpgÚjfent győzelemnek örülhetnek a Juventus szurkolói, ugyanis a Bresciát is sikeresen legyőzte a továbbra is veretlen Bianconeri. Ugyan nem könyvelhetjük el könnyű diadalnak, de fő a három pont, és ez mellé még párosult egy pofásabb játék is. Még arra az igazi Sarriballra várnunk kell, de a játék képe már kezd szépülni, az eredmények pedig jönnek.

Mindkét játékrész eléggé hasonló volt, egyértelműen a Juventus irányította a mérkőzést, míg a Brescia gyors ellentámadásokkal próbálkozott. A Juve trénere előhúzta tarsolyából a 4-3-1-2-őt, amit még az Empolinál használt. Meg is látszódott a változás, a torinói gárda rövid passzos, technikás játékkal próbálkozott, hogy áttörje az álló falat. Eddig Sarri irányítása alatt sokkal inkább jellemző volt, hogy lendületből viszi csapata a labdát, majd megpróbálkozik valamilyen módon betuszkolni középre a játékszert, azonban ennek most a szöges ellentétét láttuk. Lassabban és okosabban építkezett a Bianconeri, komoly labdatartással, folyamatos elmozgásokkal, kreatív átadásokkal próbáltak valahogy az ellenfél tizenhatosán belülre jutni, de ez igencsak nehéz feladat, mikor a Bresciának szinte az összes játékosa betömörült a kapu elé, és Higuaín sem könnyítette meg a csapat helyzetét. Ésszerű lett volna, ha megpróbálja a Juve széthúzni ellenfelét, azonban, mivel nem voltak a pályán szélsők és jól fejelő támadók sem, ezért ez nem volt opció.

kepernyofelvetel_135.pngEgész annyira nem, hogy még a szélső védők sem igazán próbálkoztak beívelésekkel. Másik lehetőség az lett volna, hogy megpróbálkozik a csapat átlőni a bresciai falat (amiből ugye a találat is született), de egészen Bernardeschi megérkezéséig nem is igazán próbálkoztak ezzel komolyabban a Juve játékosai. Néha sikerült rést találni az ellenfél védelmén, ám ekkor a pontos befejezés maradt el, pedig az ilyen keményen védekező együttesek ellen nagyon kevés lehetőség van ziccerbe kerülni, mikor ténylegesen betolják a buszt a kapujuk elé. Tisztán látszott mindkét egyesület célja, azonban ahhoz sem kellett éles szeműnek lenni, hogy lássuk, hogy a Juventus még nagyon a szezon elején áll, és ezt a játékrendszert eddig még nem használták. Rengeteg rossz bemozgást láthattunk, volt mikor majd összeütköztek a futballisták, látszott, hogy nem érzik még egymást a pályán, ez pedig természetes dolog. Igazából ezen a kis részleten rajta van minden, hogy milyen stílusban játszott a csapat, mi volt a cél, és látható még a kisebb fejetlenség is. Nagyon ígéretes volt ez az új felállás, a szemléletváltás, remélhetőleg ezen nem igazán tervez változtatni a mester, és meg lesz próbálva más játékosokkal is ez a hadrend. Cristiano Ronaldónak lenne benne hely, közelebb kerülne a kapuhoz, belepasszolna ebbe a gyors, rövid passzos stratégiába, ellenben Gonzalóval. Mellette bátran játszhat Dybala, aki ebben a formációban úgy él, mint hal a vízben. Mögöttük felváltva helyet kaphatna Douglas Costa és Aaron Ramsey. Előbbi neve trequartistaként picit furának tűnhet, márpedig bármennyire meglepő is, ott képes igazán jó teljesítményre. Beadni és lőni nem tud, azonban a rövid átadásokban, szöktetésekben nagyszerű. Nem véltelen, hogy legjobb szezonjában Guardiola ebben a szerepkörben is bevetette, például a Juventus elleni BL mérkőzésén, ahol kiválóan szerepelt.

A támadásra komolyabb panasz nem lehetett, ellenben a védekezéssel már nem lehettünk felhőtlenül elégedettek. Hiába volt négy középpályás is, nem volt megfelelő szűrés, nagyon könnyen lekontrázta az olasz rekordbajnokot az ellenfele, ez pedig nem elfogadható. Védekezésben leginkább maradt a 4-3-1-2-es hadrend, de annyira ritkán vezetett lassú támadást a Leonessa, hogy csak nagyon ritkán láthattuk tisztán kirajzolódni a felállást. A hazaiak mestere kiválóan kitalálta, hogy a szélen kell egy kontra alkalmával megiramodni, annak ellenére is, hogy nem voltak a Brescia csapatánál szélsők a pályán. Kiváló példa erre a kapott gól. 

kepernyofelvetel_133.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • A kapott gól: Az egész ott kezdődik, hogy Khedira labdát veszít az ellenfél térfelén, majd Tonali egymaga elkezdi a kontrát. Ramsey megpróbálkozik közbeavatkozni, de tehetetlen, mert az olasz tehetség jóval gyorsabb. Ezután Danilo emberét otthagyva lépett ki Tonalira, aki egy hibátlan kényszerítőt csinál csapattársával, akit Pjanić megpróbál megállítani, sikertelenül. A bresciai tovább robog, egészen addig, míg Bonuccival nem találja szembe magát, majd leadja a mellette állónak a labdát, akitől de Ligt nagyon messze van, úgyhogy esélye nincs megakadályozni a kontrát. Ő is továbbítja a játékszert, Donnarumma ott áll Alex Sandróval szemben, aki elkezd hátrálni, mert a szélen érkezett a társ, akire figyelt, nehogy megiramodjon. A brazil egészen annyira távol áll a labdától, hogy blokkolásra esélye sincs, Alfredo Donnarumma pedig egy tetszetős löketet indított meg a kapu felé, amit a kapus nem tudott hárítani. Márpedig nem volt ez egy védhetetlen bomba, a rövidre érkezett a labda, általában az ilyen próbálkozásokat illene védeni, most Szczęsnyt nevezem meg, mint hibást, de egyébként, mikor az ellenfél registája lefutja az egész középpályáját úgy, hogy senki egy picit sem tudja elbizonytalanítani, az már eléggé probléma.

kepernyofelvetel_134.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: A gólnál hibázott, összesen két alkalommal kellett hárítani, abból az egyik bravúrnak is nevezhető, mikor kiütötte Balotelli bombáját.
  • Danilo: Olyan sok dolgot nem lehet mondani róla, mivel eléggé keveset volt a pályán, egyetlen közbeavatkozása volt.
  • Bonucci: Ezúttal sem lehet panasz a játékára, ismételten úgy teljesített, ahogy az elvárható tőle. Három alkalommal tisztázott, egyszer blokkolt, megnyert négy párharcot, nyolc darab hosszú átadása volt a tizenkettő próbálkozásból. Mindösszesen 83% pontossággal passzolt, ami elég gyenge ahhoz képest, hogy a Biancoazzurri nem igazán támadott le. 
  • de Ligt: Folyamatosan fejlődik, most is remek volt. Négyszer tisztázott, egy párharcot nyert meg, a nyolcból mindösszesen egy hosszú átadása nem ért a célszemélyhez, és ismételten rendkívül pontosan passzolt, 93% pontossággal.
  • Alex Sandro: Jó formája töretlen, nagyszerű látni, hogy teljesen megváltozott, és tényleg húzóembere tud lenni a csapatának. Nevéhez fűződik három szerelést, hat megnyert párharc, egy kulcspassz.
  • Khedira: Az első játékrészben nagyon gyengén teljesített, míg a második félidőre feljavult a teljesítménye, és elfogadható módon játszott. Az látszott, hogy ebben a gyors passzos felfogásban nem igazán tud érvényesülni, ugyanis ő ehhez túlságosan körülményes és nem eléggé kreatív. Kétszer is közel volt a gólszerzéshez, de nem sikerült gólt szereznie. Három párharcot nyert meg, kétszer szerelt, kiosztott két kulcspasszt és háromszor tisztáznia is kellett.
  • Pjanić: Nagyszerű teljesítményt rakott le az asztalra, a gólján kívül is remek volt. Tudta irányítani a csapatot, 108 átadása volt, 93% pontossággal, ami megsüvegelendő. Ezek közül volt egy kulcspassz és kilenc hosszú átadás is. Közbeavatkoznia csupán egyszer sikerült és párharcból is mindössze egyet nyert meg.
  • Rabiot: Ahhoz képest, hogy a felkészülési mérkőzések alatt remekelt, és még tudatja is a nagyvilággal az elégedetlenségét, bizony nagy csalódás. Az első félidei teljesítményét értékelni nem könnyű dolog, viszont a második játékrészre sokat javult. Kezdett a teljesítménye hasonlítani valamire, de még ettől is többet várunk tőle, de igazából teljesen normális, hogy még korántsem olyan a produktuma, mint ami elvárható, ebben a naptári évben még kezdőként nem is lépett pályára. Talán, ha a felkészülési mérkőzések alatt nem játszott volna annyira kiemelkedően, akkor talán jobban elfogadnánk, hogy még nincs formában. Egyébként láthattunk tőle ígéretes dolgokat, látható, hogy jó lesz ő, kapóra jön számára ez a rövid passzos játék, van benne kreativitás, nem véletlenül játszatta Sarri trequartistaként, mikor Dybala elhagyta a pályát. Még ziccerbe is került, de sikerült kihagynia, ahogy egy másik lövést is elég rosszul talált el. A statisztikái egyébként kiválóak, nevéhez fűződik három közbeavatkozás, három szerelés, hét megnyert párharc, egy kulcspassz.
  • Ramsey: Már a Hellas Verona ellen is remekelt, ezúttal sem tett másként. Most trequartistaként kapott szerepet, ami nagyon passzolt neki, de mezzalaként sem vallott szégyent a múltkor. Egy csapásra a gárda mozgatórugója lett, szinte nem is kellett neki idő, hogy jól beilleszkedjen, mindenki számára meglepetést okoz eddig. Trequartistaként 96% pontossággal tudott passzolni, ami elképesztő, kiosztott egy kulcspasszt, kétszer tisztázott, egyszer blokkolt, megnyert egy párharcot.
  • Dybala: Végre úgy teljesített, ahogy az várható egy tízes játékostól. Megállás nélkül menetelt, bolondította az ellenfelet, visszajárt a labdákért is. Ő nem hamis kilences, nem trequartista, nem szélső, ő secunda punta, ezt most is tudtára adta a világnak. Egyszerűen öröm volt nézni a játékát, a statisztikáiba sem lehet belekötni. 93% százalék pontossággal passzolt, kiosztott két kulcspasszt, volt öt hosszú átadása, megnyert öt párharcot, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, négy alkalommal próbálkozott lövéssel.
  • Higuaín: Már a múlt heti meccsén sem teljesített úgy, ahogy elvárható, de most konkrétan rossz volt. Mikor ilyen sok védő van körülötte, akkor nem férnek bele ezek a labdaátvételek, és gyorsabban kell jó döntést hoznia. Hiába tartozik a technikásabb, összjátékra alkalmasabb centerek közé, ez már neki is nagy feladat. Azért azt meg kell hagyni, a bresciai hátvédek sem kímélték. Nevéhez fűződik két fontos átadás, két csel, öt lövés, négy megnyert párharc.

 

  • Cuardrado: Rá sem lehet komolyabb panasz, jobb volt, mint Danilo általában. Volt három szerelése, három tisztázása, egy blokkolása, négy megnyert párharca, egy kulcspassza, és ezek mellett még képes volt 93% pontossággal passzolni.
  • Bernardeschi: Nem volt rossz, ahhoz képest, hogy secunda puntaként játszott, aránylag jól szállt be, távoli lövéseivel bővült a Juve támadási repertoárja.
  • Matuidi: Tíz perc alatt mindent megcsinált, amit lehetett, kiosztott egy kulcspasszt, hibátlanul passzolt, egyszer tisztázott, megnyerte az egyetlen párharcát, egyszer szerelt, mindezt tizenegy labdaérintésből.

Szépen fejlődik a csapat, az új hadrend jól debütált, az új játékosok is kezdenek beépülni, egy jó és egyben kellemetlen együttest sikerült legyűrni, és még Tonali játékát is megcsodálhattuk, aki egyáltalán nem szeppent meg, hogy a Juventus ellen kellett pályára lépnie. A labdatartás remekül ment, annak ellenére is, hogy a Brescia nem igazán akarta megszerezni a játékszert. Sikerült valamelyest levetkőzni a rossz helyen eladott labdákat, a védelem is kezd összeállni (ebben Sarri segítségére lesz majd Andrea Barzagli is, aki kipihenten áll munkába). Érdemes lesz foglalkozni ezzel a felállással és ezzel a taktikával, mert működőképesnek tűnik, és a keret is adott ehhez a szisztémához. Amit viszont fel kell írnia Sarrinak a füzetébe, hogy a középpályás védekezést jobban meg kell szervezni.

 Meccs embere: Miralem Pjanić

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3815171792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karesssz 2019.09.26. 14:09:40

nagyon jók ezek a meccs utáni elemzések. szeretem!!

JuventusFanatikus 2019.09.26. 15:59:18

@karesssz: Ennek nagyon örülök!:) Köszönöm!:)

Knob 2019.09.26. 16:16:52

@JuventusFanatikus: Nem nyalni akarok, de ez már a sokadik kiváló elemzés, arról nem beszélve, hogy van mögötte munka is. Köszönjük!

Amit hozzátennék, hogy ezen a meccsen, ebben a felállásban megtaláltam a francia barátom feladat körét. Csereként, ilyen kb. 10-15 perceket simán elnézegetem 2-3 meccsenként, ha valaki elfárad. Így ebben a helyzetben tökéletesen elégedett lennék vele. :)

del pipi 2019.09.26. 16:46:50

@karesssz: @JuventusFanatikus: @Knob: Na jól van! Már megint kezdődik? Mondtam már múltkor hogy Vénembert is dicsérje már meg valaki! Én már elkezdtem, légyszí! Mindig csak a JuventusFanatikus, vannak itt más aknamunkások is! Amúgy nekem is tetszett! :)

Rikoo 2019.09.26. 16:58:39

Csapatként rengeteg probléma van ez egyértelmű, egyénileg viszont vannak jó formában lévő játékosok.
Öröm látni például Bonucci, Alex Sandro és Cuadrado formáját, nagyon sok kritika érte őket korábban.
Ami az újakat illeti, Ramsey elképesztő teljesítményt nyújtott, trequartistaként ilyen statisztikát mutatni nagyon kiemelkedő és itt most nem arról van szó, hogy 20 passzból 18 jó, hanem folyamatosan kérte a labdát és játékban akart lenni. Persze becsúsztak hibák, de ha lesznek társai és komolyabb csapatok ellen is képes lesz így játszani, akkor nagy fogás volt. Csak a sérülések kerüljék el. Nagyon régóta hiányzik egy ilyen játékos aki képes összekötni a középpályát és a támadókat.

Dybalának ez a poszt fekszik a legjobban, szóval elvárható volt egy jó meccs tőle, bár én még mindig sokkal többet várnék tőle. Jó lenne az is, ha végre lenne valami kémia közte és a portugál legenda között.
Rabiot érdekes volt. Az első félidőben gyakorlatilag azt is elfelejtette, hogy profi labdarúgó annyira gyengén játszott, mondjuk ez benne volt, mivel nagyon régóta nem játszott tétmeccsen. A 2. félidőben viszont nagyon korrekt teljesítményt nyújtott, ő nem egy atletikus játékos, viszont ha jó formában lesz, képes lehet stabilizálni a középpályát, én ezt várnám tőle, a másik oldalra viszont egy olyan játékost aki jobban képes kivenni a részét a támadásokból vagy legalább atletikusabb. Én nagyon megkedveltem Emre Can játékát, szerintem az Emre Can-Pjanic-Rabiot középpálya hosszútávon egy erős stabil szintet tudna hozni, mégha kiemelkedőt nem is.
A 4-3-1-2-re lehetne építeni, remélem a 4-3-3 el lesz felejtve, mert egyáltalán nem illik a keretben lévő játékosok tulajdonságaihoz.

Zsolt16 2019.09.26. 18:06:52

Szerencsétlen Emre Can nagyon el van ásva a kispad mélyére. Nem is tudom, mikor láttam utoljára a pályán.

JuventusFanatikus 2019.09.26. 18:43:04

@Knob: Nem is veszem nyalásnak:) Igen, munka nélkül lehet elemzést írni:P Köszönöm:)
@del pipi: Ez így igaz, a többieket is tessék dicsérni, nagyon megérdemlik, nem csak venember, hanem Apuleius és Mr.X is.:)

gomorra21 2019.09.26. 19:14:17

Nagyon jó elemzés!
Kár, hogy a következő meccsen nehezen tudjuk ezt a felállást megismételni, mert Sándorunk nem lesz. Vagy majd most megnézhetjük, hogy ki volt a B opció a balra. Jelen állás szerint talán Matuidi, de valószínűnek tartom, hogy papíron DS és Danilo - a két kis bicebóca.

Edy77 2019.09.26. 19:32:58

Nagyon szép munka, köszi a profi elemzéseket.
De a DC-s rész, hogy nem tud lőni és beadni.... Hááááát....
Ne legyen rosszabb szélsőnk sose.

JuventusFanatikus 2019.09.26. 19:37:59

@gomorra21: Köszönöm:)

@Edy77: Neked szintén köszönöm:) Azonban DC tényleg nem tud sem jól lőni, sem ívelten beadni. Attól még egy jó játékos, de az én elméletemben egy szélsőnek ezeket tudni kell, legalább az egyiket. Abban egyetértünk, hogy rosszabb szélsőnk tényleg ne legyen:)

babo0410 2019.09.26. 19:48:35

Pofás játék volt 20 percig? Meg a kínlódás? Nekem összességében nem tetszett a meccs, mert még nagyon messze van a szép játék, amit sokan vártak Sarritól, és én egyelőre csak azt látom, hogy a kételyek igazolódnak. Egyelőre a lőj több gólt, mint az ellenfeled taktika érvényesül. És a védelem nagyon bizonytalan. Nekem Dybala játéka nagyon tetszett, ezen kívül csak a győzelem pozitívum, sokat nem tudnék mondani. Nagyon várom már, hogy a srácok ráérezzenek Sarri taktikájára, mert nekem eddig ez kevés. És nem a mutatott játék, hanem a sok kapott gól, meg a bizonytalansg hátul. És az, hogy egy kis csapat is képes megizzasztani minket. Allegrinél se volt szép játék az utolsó 1-1,5 évben, de legalább nem izgultam, hogy mikor hullanak a pontok, és mit nyerhetünk az idényben.
De remélem Sarri meg tudja mutatni miért jött ide, és nem majd fél év után, mikor már késő lehet, hanem mielőbb.

Shyr Kahn 2019.09.26. 19:58:20

Koszonjuk az elemzest! Sok hasznos info van benne, de nem erzem teljesen objektivnek nehany ponton. Tudom a tenyek nehez dolgok, azokkal nehez vitatkozni, viszont bizonyos dolgok hianyaval es velemennyel mar annal inkabb. Eloszor is a passzpontossag nem igazan mervado abbol a szempontbol, hogy mindig kerdeses egy ember mennyire szorosan orzott, vagy milyen szituaciokban kapja a labdat. Ha ketten fogjak az esetek tobbsegeben es ugy tud hatrapasszokkal 90+%-t produkalni az szep dolog, csak nem feltetlenul hatekony. Igaz a labda nem elveszitese egy hatalmas dolog, de sztem sokkal jobb mutato a kulcspasszok szama. Minden tiszteletem Pjanic-e, de ha nincs a golja, nem lenne a meccs embere cimre nevezve, mert ahhoz kepest, hogy hatravont iranyito, egy kulscpassza volt mindossze. Ha valaki vitatja mennyire volt O iranyito, ebben az esetben a vedekezo munkajanak a hatekonysagat sem erositik meg a szamok. Ezzel szemben Khedira, akirol ezt irtad: "Az látszott, hogy ebben a gyors passzos felfogásban nem igazán tud érvényesülni, ugyanis ő ehhez túlságosan körülményes és nem eléggé kreatív."
eppen a legtobb kulcspasszal rendelkezett, kozel volt ketszer a golszerzeshez, es a vedekezo munkaja is renbden volt... ezt mind alatamasztjak a szamok. Ezek alapjan elmondhato, hogy ebben a jatekrendszerben ervenyesult es meg kreativ is volt. Egyebkent a Gazzetta Dybala-nak es - golja miatt- Pjanicnak adta a legmagasabb osztalyzatot (7), mig erdekes modon a sokak altal magasztalt Ramsey-t Ot sem lattak ennyire meggyozonek (6.5-t kapott). Igaz Khedira (6) a kozepmezonyben van pontszamilag, de semmikeppen nem volt rossz az ujsag szerint sem.

dobor norbert 2019.09.26. 20:06:27

Kedves Szerkesztő Úr!
Ez megint rendben volt,gratulálok!
Ja és köszi,h Te is optimista és türelmes vagy!
Nálam Sami a meccs embere,mert látványosan fejlődik!:))

JuventusFanatikus 2019.09.26. 21:13:46

@Shyr Kahn: Először is köszönöm!
Másodjára nézzük azokat a "nem objektív" pontokat.

"de semmikeppen nem volt rossz az ujsag szerint sem."

Ahogy szerintem sem, az első játékrészben gyenge volt, de, mint írtam összességében "elfogadható módon játszott". A kulcsszámok pont, hogy szubjektívabb dolog, mivel kinek mi számít fontos átadásának, igazából a whoscored nevezetű oldalnál ott van minden egyes átadás. Egyébként pont, hogy Khedira esetében vannak inkább jelen a kevésbé kockázatos átadások, ugyanis lehet, hogy eggyel több kulcspassza van, azonban Pjanićnak van kilenc hosszú átadása, és egy beadása, míg Khedirának hosszú átadásából csupán egy sikeres van a neve mellett. Ráadásul Mira esetében száz+ átadása van, ami nem mindennapos.
A védekezésre pedig a párharcok megnyerésében ugyanúgy állnak, mindketten a párharcaik egy harmadát tudták megnyerni. A szerelésében és a felszabadításokban kétségtelenül jobb a német, de azt is érdemes megemlíteni, hogy a Brescia a széleken támadt, nem közepén, Miralemnek is lényegesen kevesebb feladata volt (lásd: hőtérkép).
Akkor most jöjjön a hadrendhez tartozó rész. Szerintem ebben a 4-3-1-2- es felállásban Khedira a letámadásban nem igazán vehet részt, ami a legnagyobb erőssége. Akkor, ami szemmel látható dolog volt, hogy nem éppen Ő a legmegfelelőbb erre a rövid passzos játékra, lényegében lassabban hoz döntéseket, mint a többi játékos, és nem Ő a legkreatívabb emberünk, ez is tény. Most a Brescia ellen nem vallott szégyent, de egy olyan együttes ellen, amely bátrabban felveszi a párharcokat és jobban le is támad, észrevehetőbbek lesznek, hogy ki mit tud.

JuventusFanatikus 2019.09.26. 21:18:40

@dobor norbert: Köszönöm! Azon nincs mit köszönnöd, hogy optimistább vagyok (leginkább a realista és optimista között félúton, de aki olvassa a hozzászólásaimat az talán jobban meg tud ítélni, mint én saját magam), mert ez velem született dolog, a mentálison változtatni nem könnyű, lehet nem is lehet.
@babo0410: Erre csak annyit tudok reagálni, hogy nézd meg tavaly milyen csapatoktól kaptunk gólokat, és mennyire tudtunk csak nyerni. De úgy is szeretted a tavalyi focinkat, nyugodtan megnézhetsz pár kis csapat elleni meccset. Ha nem lövünk az elején gólt, akkor nagyon nehéz jól játszani az ilyen együttesek ellen. Ez minden csapat esetében így van.

Juvegaspy 2019.09.26. 21:21:56

@babo0410: Te hihetetlen vagy, tavaly tenyleg mar mar nezhetelen volt a produkcio de mindenkivel harcoltal most meg ekezed a csapatot egyfolytaba ugy hogy 1honap telt el a szezonbol s uj edzo uj jatekosok uj taktika van

del pipi 2019.09.26. 21:47:39

@babo0410: Babo az isten áldjon meg , a tavalyi kutyaszar játék jó volt? Basszus mindenki látja a hibákat nem vagyunk vakok, de nem adnál Sarrinak egy pár hónapot? Aztán összeáll az! Jó lesz higgy nekem, van csőröm hozzá! :)

NagyonJuve 2019.09.26. 22:35:29

@babo0410: real elleni döntőig mi voltunk aki a legkevesebb gólt kapta a real meg az egyik legtöbbet. Sajnos mint tudjuk mi lett az eredmény.

Fabio83 2019.09.26. 22:52:13

Egyedül Douglas Costa képességeit látod rosszul, a többi nagyon jó.

JuventusFanatikus 2019.09.26. 23:14:14

@Fabio83: Akkor tessék megcáfolni statisztika formájában:)

babo0410 2019.09.26. 23:24:51

@JuventusFanatikus: @Juvegaspy: @del pipi: Az a vicc, hogy tavaly mindenkinek a játékkal volt baja, és már szinte az első meccstől kezdve hülye volt Allegri. Sőt, mikor már érkezett akkor takarodj volt. Jó az első 1-2 napban és se örültem, de aztán lehiggadtam, és utána tudtam örülni neki. De vele szemben nem volt ilyen türelem, sőt az elején, mikor jöttek az eredmények, az Conte csapata volt, pedig majdnem minden évben duplázott. Tavaly magabiztos játékkal hoztuk a meccseket, most meg az a nagyon magabiztos játék sehol sincsen. Ez a bajom. Nagyon azt érzem, hogy ebben a jelen játékban nagyon nagy bukta lehetősége van. Egy Bersca ellen nyerünk, de vajon a nagyobb csapatok ellen?
A Napoli ellen egész jól játszottunk a 2. félidő elején, aztán simán szétestünk a 60. perc környékétől.
Én azt írtam eddig mindenhova, hogy nem akarom kritizáni Sarrit, mert lehet, hogy összeáll a játék, de az a fél év, amire neki szüksége van, szerintem kicsit sok. És jelenleg nagyon benne van minden meccsünkben, hogy gólt, gólokat kapunk.
És az egyáltalában nem is valós, hogy minden meccsünk nézhetetlen volt tavaly. Nem volt a legpörgősebb a játék, de azért sok meccsünk volt, ahol csak a szokásos hiszti ment, hogy már megint nem rúgunk 10 gólt, meg miért nem támadunk le egész meccsen, miért ez játszik, nem az, stb.
Most van 20-25 perc támadó foci, közte meg az ellenfél igen veszélyes támadásokat vezetget, de már megy az örömujjongás. Kíváncsi lennék akkor is a türelemre intés, meg örömködés menne, ha netán nincs az a számunkra szerencsés öngól a Napoli ellen? Mert akkor most 2 döntetlennel már most 4 ponttal vezetne az inter, úgy, hogy a Napoli ellen 3-0-ról álltak fel, a Fior ellen meg örüljünk, hogy nem kaptunk ki. Mert igen közel álltak ahhoz, hogy nyerjenek. Szerencsénkre nem találtak be. Pedig az inter lehetne 5 pontra is most, ha nincs szerencsénk (tudom a fociban a ha nem számít).
Nekem csak ez a bajom. Nem látom azt a nagy támadó focit, amit itt lelkendezve fogadtatok, mikor kinevezték őt. Én leírtam az aggályaimat már akkor is, és jeleztem megkapja ő is a türelmet, mint mindenki. Én várom mi lesz ennek a vége, de nagy buktát is érzek benne sajnos.

babo0410 2019.09.26. 23:29:07

@babo0410: Márhogy a Napoli ellenünk 3-0-ról állt fel.

Shyr Kahn 2019.09.26. 23:31:52

@JuventusFanatikus: A kulcspassz nem kevesbe szubjektiv, mint az atadasok szama. A kulcspassz (mint a neve is mutatja) egy hatekony akcio meghatarozo passza. A sikeres passzok szamat valaki fel tudja tolni 95+%-ra, ha folyamatosan biztonsagi passzokra epit. Hosszu passzok? Valoban, bar ez feladatfuggo. En speciel Pjanictol sokkal tobbet varok hosszu passzok teren. Miert hoz lassabban donteseket Khedira? Ugy tunt, hogy lassan adja at a labdakat, esetleg alldogal vele, vagy lassit? En nem igy lattam. Nem tudom, hogy van-e erre meroszam (valoszinu nincs). Sztem sem Pjanic, sem Dybala, sem Ramsey nem volt gyorsabb. Rabiot lassabb volt es amikor at is kellett adnia a lasztit az a legkozelebbi emberhez ment, ezt en is lattam. Ha nagyon oszintek akarunk lenni, akkor egy merkozes alapjan nem erdemes olyan kovetkezteteseket hozni, hogy egy jatekos alkalmas-e egy bizonyos tipusu jatekra vagy sem, azaz attol meg, hogy volt pl a francia fiatal rosszul tolta egy meccsen (az elso meccsen), nem feltetlenul lathato, hogy mennyire gyorsan kepes majd felvenni a fonalat, hiszen egy alakulo csapatrol beszelunk. A szezon kozepen majd visszatekintve meglatjuk mi volt es mi lehet, illetve, hogy a jatekosok kozul ki, mennyire tudott alkalmazkodni ahhoz a jatekhoz, amit Sarri kitalalt/kitalal majd ido kozben.
Meg valamit megjegyeznek: en nagyon Khedira ellenes voltam mult evben, de a mostani teljesitmenye miatt latok raciot abban, hogy Ot szerepeltetik.

Shyr Kahn 2019.09.26. 23:43:24

@babo0410: Reszben egyetertek veled, viszont a lenyegi kulonbseg Allegri kezdeti csapata es Sarrie kozott, hogy Sarri bevallottan felforgatja a taktikat es a csapatot, mig Allegri azzal kezdte, hogy megorizte, amit Conte osszerakott es csak probalta "nem elrontani" a csapatot (hiszen egy edzonek ez a feladata... szte). A masik dolog, hogy az emberek a szep futballt jobban szeretik es ezert turelmesek. Sarrira jellemzo volt a szep futball jatszatasa eddig. Raadasul mivel pontokban nem nagy a lemaradasunk, ezert nyilvan turelmesek (vagyunk).
Amiben egyetertek: jelenleg ez a csapat nagyon sebezhetonek tunik, amit jol mutat a kapott golok szama, valamint en sem latom a nyomait annak a szep tamadojateknak (meg a nyomait sem... sztem jelenleg semmivel sem nezhetobb es szebb a futbalunk, mint az elozo szezonban). DE! Turelem rozsat terem :) azaz meglatjuk (mondta a vak is)

Shyr Kahn 2019.09.26. 23:48:23

@Shyr Kahn: Csak, hogy javitsam magam:
*A kulcspassz nem kevesbe szubjektiv MUTATO
(magyaran nem a meres objektivitasat kerdojeleztem meg, hiszen az egyik esetben a szamossag (vagy arany) merheto, mig a masik esetben, dontes kerdese, mi a kulcspassz... hanem annak objektivitasat, hogy ezek mennyire MUTATJAK meg, hogy valaki jobban teljesit-e a masiknal, vagy sem)

gomorra21 2019.09.27. 00:32:32

@babo0410: ne butáskodj, babo! A tavalyi szezon nézhetetlenségét semmi nem példázza jobban, mint hogy a meccsek után szinte mindig azzal kezdted, hogy "nem volt ez olyan rossz". Tisztán emlékszem, a vég első jele volt, hogy már te is csak ilyen szinte védted - nem volt olyan rossz;)

babo0410 2019.09.27. 00:47:01

@Shyr Kahn: Türelem az van, nem fogok Sarri takarodjozni. De csak leírhatom, hogy nem tetszik, amit látok, mert jelenleg sokkal kevésbé jó az ami a csapatnál zajlik, mint Allegri idején bármikor is volt. És sajnos jelenleg nem látszik sok abból, mit is szeretne Sarri ez a gondom csupán. De én bízom benne, hogy összeáll a játék. Csak bízni tudok benne, mást úgyse tehetek.
Egyébként tavaly se a kritikákkal volt a legnagyobb gondom, hanem azok hangnemével.

del pipi 2019.09.27. 05:33:43

@babo0410: Sok a feltételes mód, ez történt volna ha... mint mondtam én is láttam, mi is láttuk de versenyben vagyunk még ha sokszor Fortuna nekünk is dolgozik , de mindig a jó csapatnak van szerencséje! Az Internek is volt néha egy-két HA, csak most azt látjuk hogy egy gólt kaptak és 10-et lőttek de ha a Lazio ellen egyet megesznek már is buktak 2-pontot,igaz? De ez is csak ha...mert most ez a két csapat fog küzdeni egymással, ráadásul választ is kapunk jövőhét szombaton hogy hol tart a JUVE. Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni és ha olvastad tavaly miket írtam akkor láthattad hogy sokáig optimista voltam a szar játéktól függetlenül, mert azt hittem hogy csak forma időzítésről szól az egész, aztán jött egy ATM első meccs: mindenki a pokolba, aztán jött a második: mindenki a mennyben(csak megjegyzem velem együtt nagyon kevés ember hitte hogy tovább megyünk. Aztán jól kiestünk az Ajax ellen és a csapat is széthullott, még szerencse hogy volt a pont előnyünk, na akkor volt a pont amikor már én is felsírtam az Allegrinak a munkásságától. Nyugi rövid úton eldől hogy igazad lesz avagy sem, viszont lassan látnunk kell a hibák kijavítását, mert Fortuna sem lesz mindig velünk, néha ő is elmegy szabira.

steven.h 2019.09.27. 08:22:37

@Shyr Kahn: Inkább úgy mondanám, hogy kezdetben megőrízte, mert a 4-3-1-2 az nálam közel sem 3-5-2......... Akkor lett volna igazán h*lye ha azt a csapatot totál felforgatja...Érdekes módon a 2. és 3. évében a saját működő csapatát forgatta fel - Vissza a 3-5-2-höz majd át a 4-2-3-1-hez, szóval néha azért te is tudsz elég szubjektív lenni, Babo pedig, bár nem sűrűn értek vele egyet, pont azt írta le, hogy a két edző mennyire szubjektív elbírálás alatt van, holott az első 3 évünk egyáltalán nem a nézhetetlen kategóriába tartozott, hanem felemelkedtünk Európa TOP5 csapata közé és ezt egy embernek köszönhetjük, aki jelenleg folyamatosan ekézve van, meg mindenki hány a nevétől.

Én inkább ezektől a nevektől hányok:
-Ferrara
-Zaccheroni
-Del Neri

De kinek mi.....

JuventusFanatikus 2019.09.27. 10:14:12

@Shyr Kahn: A szubjektivitást én is a mutatóra értettem.
Khedira átadásainak lassúságát mindenki látja, még komoly focitudást sem igényel. Az a helyzet nála, hogy megkapja a labdát, eztán néz csak szét, méri fel az opciókat, majd három másodperc után kioszt egy közeli passzt, ezt pedig természetesen mind állva teszi. Ez a legnagyobb különbség egy Pjanić, vagy akár egy Ramsey között, hogy Ők tudják, hogy hova fognak passzolni még az előtt, mielőtt labdát kapnának. Ennek Pjanke egyik nagy mestere, öröm nézni, ahogy jön a labda, majd egyérintőből elpasszolja a háta mögé úgy, hogy társára rá sem nézett. Nyilván, nem irányítókhoz kell hasonlítani Khedirát, de mindenki másképp operál. Matuidi labdát kapva képes megiramodni (vagy inkább üldözni a messze pattanó játékszert:D), míg Bentancur is képes egy érintéssel a játékszert továbbítani, Rabiot-t pedig már nem taglalom.

"Sztem sem Pjanic, sem Dybala, sem Ramsey nem volt gyorsabb. Rabiot lassabb volt es amikor at is kellett adnia a lasztit az a legkozelebbi emberhez ment, ezt en is lattam."

Ebben nem értünk egyet.
"Ha nagyon oszintek akarunk lenni, akkor egy merkozes alapjan nem erdemes olyan kovetkezteteseket hozni, hogy egy jatekos alkalmas-e egy bizonyos tipusu jatekra vagy sem, azaz attol meg, hogy volt pl a francia fiatal rosszul tolta egy meccsen (az elso meccsen), nem feltetlenul lathato, hogy mennyire gyorsan kepes majd felvenni a fonalat, hiszen egy alakulo csapatrol beszelunk"

Ez teljesen így van, nem is vitatom. Csak az eddigiek alapján osztottam meg a véleményemet, így, első sodronyból.

Én nem voltam Khedira ellenes, mert, ha jól játszik, elismerem, csak eddig nem igazán volt erre eset:D Idén tényleg megváltozott, de még mindig nem érzem benne azt, hogy tényleg kezdő játékos tud lenni. Lásd: Rabiot hasonló teljesítményt nyújtott (talán még jobbat), és mégis meg van találva, míg Khediraról jókat írunk, ugyanis saját magához képes jó volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása