Cobolli Gigli: „Paratici nem tudja, mit csinál”

Gigli Cobolli_telefonál.jpgA Juventus egykori elnöke, Giovanni Cobolli Gigli nem fogta vissza magát, amikor egykori klubjáról beszélt egy Nápolyhoz közel fekvő rádióadó műsorában. 

„Dokumentumokkal jól alátámasztható, hogy nem tanúsítok túl nagy tiszteletet Maurizio Sarrival szemben a múltbeli kijelentései miatt.

Edzőként jól teljesített a Napoli és a Chelsea együttesével, de voltak egyéb edzők is, akik átvehették volna a csapatot Massimiliano Allegri után, például Pep Guardiola.” - mondta a 2006 és 2009 között a Juventust elnökként vezető jogász a Radio Punto Nuovo műsorában.

„Én olyan vagyok, aki nem felejt el dolgokat. Emlékszem még Maurizio Sarri kijelentéseire és gesztusaira. Úgy gondolom, hogy Maurizio Sarri túl messze ment, és nem hiszem, hogy képes lenne változni, hiszen már betöltött egy adott kort.

Meglátjuk, hogyan teljesít edzőként. Az első sajtótájékoztatója nagyon jól felépítettnek tűnt. Úgy érzem, mintha elfelejtett volna mindent, amit a múltban mondott. Nem volt túl koherens.”

A 74 éves klubvezető ezt követően Fabio Paratici munkáját méltatta.

„Úgy gondolom, hogy az Emre Cannal kapcsolatos ügy a Fabio Paratici által rosszul irányított átigazolási tevékenységnek tudható be. Beppe Marotta nem irányította volna ilyen rosszul a dolgokat.

Mario Mandžukić és Emre Can nem hagyható ki a keretből. Eközben Paulo Dybala csak azért maradt BL-kerettag, mert nem tudták eladni őt.

Fabio Paratici és Andrea Agneli hibás döntéseket hozott, utóbbi azért, mert túl nagy szabadsággal ruházta fel előbbit.

A játékosok tudják, hogy jó teljesítmény esetén télen kaphatnak más csapatot maguknak, talán nagyobb presztízzsel rendelkező kluboknál.

Romelu Lukaku nagy fiaskó volt. Giuseppe Marotta képes volt megoldani az Icardi-problémát, mivel tudja, hogy mit csinál, de Fabio Paratici nem.

Én Massimiliano Allegri maradása mellett tettem volna le a voksom, amiről Andrea Agnelli és Pavel Nedvěd is beszélt. Volt némi rossz kommunikáció. Edzőváltás esetén azonban Pep Guardiolát vagy Didier Deschamps-ot láttam volna szívesen. Carlo Ancelotti nem hagyta volna el a Napolit.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1715040544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2019.09.05. 09:33:24

Van benne igazság, amit mond, még ha az egyik legrosszabb igazgató is volt ő.

Viszont azért valljuk be Marotta munkáját átvenni elég hálás feladat. Az öreg Beppe korrekt volt, mindent rendben tartott, nem szegett szabályokat és mint kiderült eladásban sem volt azért olyan gyenge. Valamint felépített egy pénzügyileg stabil klubot.

Paratici gyakorlatilag senkit sem tudott eladni, akit kellett volna. A Cancelo trasfer meg kifejezetten gyenge pénzügyileg.

Kukszi 2019.09.05. 09:36:53

Sarri felett sokan pálcát törtek már! Elkönyvelték hogy sikertelen lesz itt...
Nem lehet ezeket az átigazolási nevezzük (hibákat) Paratici nyakába varrni egyedül, hiszen Marrotta volt aki meghosszabbította olyan játékosoknak a szerződését, fizetés emeléssel akik már rég 30 felett vannak. Eladásuk így jóval nehezebb azt gondolom.
Persze mindd kettő mögött Nedved és Agnelli àllt csak most őket emeltem ki.

Kusza az egész sajnos, és nagyon remélem hogy a morálra nem nyomja ez rá a bélyegét...

Ádám.84 2019.09.05. 09:48:02

Szerintem nincs igaza, és nekem egyáltalán nem hiányzik Marotta. Sőt, sok helyen inkább csak az itt hagyott szarát látom.

venember83 2019.09.05. 09:49:03

@Ádám.84: vigyázz, mit mondasz, idén tán kiderül, hogy tényleg (az amúgy eladhatatlan) Pipita volt a legjobb igazolása. :)

FeriGjuve 2019.09.05. 09:59:15

@Leram7: Azért Marotta ideje alatt nem volt ennyire vonzó itt játszani,ami nem feltétlenül az ő hibája volt,de sok játékosnak nem a Juventus jelentette a legvonzóbb lehetőséget.Amióta CR itt van,ez sokat változott.Arról Paratici sem tehet,hogy akiktől meg kívántunk volna válni,azok most ragaszkodtak a maradáshoz.A klub alapfilozófiája szerintem nem változott,mégpedig,hogy csak akkor adnak el játékosokat,ha azok távozni szeretnének.Persze ebben benne volt a veszélye,hogy valaki előbb-utóbb ennek megissza a levét(Most éppen szegény Emre Can).

pedronegroo 2019.09.05. 10:00:18

Marottanak sokat köszönhetünk, ha Ő nem rakja rendbe a pénzügyeket akkor Paratici nem villoghatna CR és De Ligt leigazolásával. És a kobra egy nagyon korrekt faszi és nagyon csúnyán kibaszták(Őt is). Az Internél is biztos vagyok hogy rendet rak.
Paraticitől csak egyszerűen többet vártunk ha már kitúrta a mesterét és hát a franc se tudja mi folyik a klubnál a háttérben de ami nekünk ebből lejön mostanság az sokszor hányinger keltő. Ahogy mondják szerintem a felszín alatt már ott vannak a repedések, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy ne üssön vissza előbb utóbb ez a bárki eladó bárkit kirúgunk bárkit félreállítunk mentalitás.

Ja amúgy ez a Gigli nagy bohóc volt mikor itt volt így nem gondolom hogy osztania kellene az észt függetlenül attól hogy jól látja e vagy sem.

pedronegroo 2019.09.05. 10:05:22

@venember83: Miért az már nem derült ki?? Nem Higany volt a legerősebb gólvágónk? 32 gólt ki szerzett egy szezonon belül előtte?

venember83 2019.09.05. 10:08:07

@pedronegroo: hú, tényleg, akkor talán már kiderült! De akkor egy gól 3 millió euró átigazolási díjban, fizetést nem nézve? Érdekes.

Contelegend 2019.09.05. 10:23:33

Sokatoktól szoktam olvasni, hogy egy sportigazgató azért balfasz , mert hosszabbít egy játékossal és utána ezért eladhatatlan. Kezdjük ott, hogyha ez ekkora balfaszság lenne, akkor hagyná a klub vezetősége az ilyen irányú cselekedeteket ? Persze , hogy nem. Nyilván Magyarország a 10 millió edző és szakértő országa, én is egy vagyok közülük, de azért jó néha tisztán látni.
Vegyük a ti eseteteket. Nyilván nem tudok olyanokkal vitatkozni (néhány itteni fórumozó) , akik nem értik meg, hogy gazdasági és FFP szempontjából előnyös az, ha egy játékos szerződése megvan hosszabbítva. Ugye ebbe amortizációtól kezdve , minden beleszámít. Még az ingyen igazolt játékosoknál is előnyös, mert nyilvánvalóan alacsonyabb bért is kilehet alkudni náluk. Valamint miért érné meg ingyen elengedni a játékosait a Juventusnak a szerződésük lejártával? Nem csak Juventusra jellemző ez az irányvonal.
1 - Biztos , hogy egy rivális azonnal igényt tartana adott játékosra. Bármennyire szarozva van egy Khedira pl, simán eltudom képzelni , hogy egy Roma ugrana érte amint teheti. És ő csak 1 a leglesajnáltabbak közül.
2 - Miért ne akarna pénzt kapni a Juve bármelyik játékosáért? Hát nem jobb akár 10 milliót is kapni egy Matuidiért, mint ingyen elengedni egy másik csapatba?
3 - Ezeket a játékosokat bevonni egy transzferbe csere alapként is jobb úgy, ha 3 év van hátra a szerződésükből, mint úgy hogy 1.
4 - Mi a garancia arra, hogy ha elengedik INGYEN az összes általatok ballasztnak tartott játékost, akkor hasonló minőségben sikerül őket is pótolni. Azért minden csapat pénztárcája véges, köszönhetően az egyéb szankcióknak. Akkor meg az lenne a baj, hogy tele a csapat tapasztalatlan zöldfülűvel.
5 - Ha Marotta ekkora szar, akkor jelenleg Paratici munkáját hogyan kéne értékelni? Mert Marotta az ingyen igazolásokkal kb 150 milliót spórolt Pirloéktól kezdve a Juventusnak a költségvetésből, amiért nem a játékos árát fizették ki, csak kicsengettek némileg több fizut , és aláírási pénzt.

Az egyetlen probléma az a játékosoknál a magas fizetés, DE ! Vajon jöttek volna a Juveba , ha nem kapják meg ezt az összeget? Vajon itt tartana a Juve , ha ezek a játékosok inkább más klubba mennek ahol megadják nekik a kért összeget? A Juve is járhatott volna úgy mint az Inter, hogy szarabbnál szarabb 40 milliós transzferekkel égeti magát. Az sokkal rosszabb mint jelenleg ilyen helyzetben lenni.

Én nem védem Marottát, de azért az különösen dühítő mikor egy ekkora szakembert 1500 km távolságból balfaszoznak , miközben egy egymás közötti beszélgetés alkalmával Marotta 2 mondat után olyan szituációba hozná az egyszeri drukkert , hogy csak pillázna. Ilyen komoly gazdasági kérdéseket ilyen egyszerűen lerendezni hogy balfasz mert hosszabbított az nagyon kemény.

Paratici jelenleg az ő felépített munkáját viszi tovább / rombolja / más irányt véve próbálja még inkább erősíteni a Juvét. Nézőpont kérdése.

Szerintem annyiról van szó, hogy egyelőre rá nagy a mellény , Nedved meg minden tiszteletem ellenére, nem feltétlenül érti , hogy mit is kéne csinálnia.

pedronegroo 2019.09.05. 10:33:29

@venember83: A gól az nem occsó, CR góljai ha jól számolom akkor tavaly 5,5 milla euró/gól volt(fizu 31misi, átigazolás 120 misi gólok 28db), jó persze tudom azóta áremelkedés volt drágább a tej meg a kenyér is...

venember83 2019.09.05. 10:39:29

@pedronegroo: nem, nem kötekedni akarok, félre ne érts, tényleg, bocs. Csak ha ingyen-/olcsónjót Beppe legjobb igazolásáról van szó, akkor inkább mondanék egy Barzát, Pirlót, Pogbát, de akár Vidalt vagy Tévezt is. Csak erre akartam utalni, hogy Beppe kapcsán a jó vagy kiváló futballisták megszerzése ugrik be, de diszkontáron. Ezért nem látom, hogyan lehetne Pipita a legjobb igazolása. Főleg figyelembe véve a fizetését és az eladhatatlanságát.

Ádám.84 2019.09.05. 10:41:01

@Contelegend: "Nyilván nem tudok olyanokkal vitatkozni (néhány itteni fórumozó) , akik nem értik meg, hogy gazdasági és FFP szempontjából előnyös az, ha egy játékos szerződése megvan hosszabbítva. Ugye ebbe amortizációtól kezdve , minden beleszámít." Ez már vagy négyszer leírtad, mindig visszakérdeztem, de arra már soha nem válaszoltál, kérlek fejtsd már ki, hogy egy ingyen leigazolt játékossal miért előnyös gazdaságilag hosszabbítani? (Khedira)
Egy valamiben van igazad, az amortizáció valóban tovább húzható, de ha ennél az előnynél magasabb a fizetése, akkor az egész szintén értelmetlen. Véleményem szerint ilyen egyszerűen ez a problémakör nem indokolható meg.
Marotta pedig nem szar, egyszerűen csak kinőtte őt a klub, van ilyen, ennyi.
Nem feltétlenül ezen játékosok leigazolásával volt a gond, hanem azzal, hogy 2018-ban egy akkor 31 éves játékossal hosszabbítanak 2021-ig, amikorra már 34 éves lesz, ennek mi értelme? Miért nem elég az utolsó évében hosszabbítani? Honnan tudja vki, hogy 30 feletti játékos meddig tud a legmagasabb szinten játszani? Szerintem egyébként egy kicsit félreérted a dolgokat, itt közel sem feltétlenül a leigazolásukkal, vagy a hosszabbítással van a baj, hanem annak időzítésével és a fizetésemelésükkel. Lássunk egy másik példát. Itt van Cuadrado, 20'-ig él a szerződése, a klub vele most csak egy évvel hosszabbítana és nem növekedne a fizetése, ez egy sokkal jobb ötlet, mint vkivel 5 évre előre hosszabbítani kétszer akkora fizuval. Remélem így már érthető az álláspontom.

"Szerintem annyiról van szó, hogy egyelőre rá nagy a mellény , Nedved meg minden tiszteletem ellenére, nem feltétlenül érti , hogy mit is kéne csinálnia." Ha mi 1500 km távolságból balfaszozzuk Marottát, akkorte is ugyanezt teszed Paraticivel és Nedveddel...

venember83 2019.09.05. 10:42:02

Amúgy néha annyira balfaszok ezek a riporterek. Azt miért nem kérdezték meg a tisztelt jogász úrtól, hogy ha Ancelotti mozdíthatatlan volt, akkor ugyan Pepet hogyan kellett volna megszereznie a Juventusnak? De volt még ott elég magas labda. Csak ugye nyilvánvalóan nem ez volt az interjú célja.

Ádám.84 2019.09.05. 10:42:50

@venember83: szerintem Pipita nem lett volna feltétlenül rossz vétel, a baj az árával és az 5 éves szerződésével van/volt. Ezek miatt szívunk.

Pavel1988 2019.09.05. 10:51:24

Mintha egy fórumozó írta volna ezt a nyilatkozatot.
Guardiola világossá tette, hogy marad a Cityben. Deschamp meg a francia válogatottal készül az EB-re, szóba sem jöhetett a leigazolása.

Félreértés ne essék, egy komoly üzletember aki tiszteletet érdemel de ne nem kéne nyilatkoznia labdarúgással kapcsolatos témákban.

Contelegend 2019.09.05. 10:56:15

@Ádám.84: Az előző kommentben is benne volt a válaszom, hogy egy ingyen igazolt játékost, nem evidens ugyanúgy ingyen tovább passzolni. Miért ne lenne ildomos meghosszabbítani a szerződését , hogy pénzt lehessen belőle kiszedni? A továbbiakban is ott a válasz csak megkell látni az összefüggést.
Nehéz jobb alternativát találni olyan játékosoknál akik már rég beépültek a keretbe, jól érzik magukat, bizonyítottak, lehet öregek, de mégis pl egy Matuidi , Khedira jelenleg a kezdő. Véletlen? Helyettük persze idelehetne hozni fiatalokat de pénz nélkül elég nehéz, úgyhogy az egyetlen értelmes opció minden szempontból a szerződéshosszabbítás marad.
De akkor fordítsuk meg. Szerinted minden ilyen játékost elkéne engedni ingyen? Aztán kit hoznátok helyettük akik hasonló minőséget képviselnek? Nem olyan szarok ők mint ahogy a köztudatban élnek, elég a többi csapat kezdőjére ránézni.
"Miért nem elég az utolsó évében hosszabbítani?" - Teljesen evidens hogy miért nem. Közeledik az a pont , hogy a játékos ingyen igazolhatóvá válik újra, és egyre több klub keresi meg. Visszacsatolás ahhoz a ponthoz , hogy idős koruk ellenére még mindig sok csapatba beférnének ezek a játékosok. Az, hogy nem lehetett őket eladni nem a minőségüknek köszönhető, csupán annak , hogy jól érzik magukat a Juveban, tudják , hogy kupát nyerni a legnagyobb esélyük itt van, és a fizetés sem elhanyagolható persze , de ez utóbbit meg taglaltam az előző kommentemben.

Az , hogy azt mondom Paraticire, nagy rá a mellény, és azt Nedvedre, hogy nem feltétlenül tudja kézben tartani ezeket a dolgokat, közel sem lebalfaszozás, csak egy személyes vélemény amit az is mutat , hogy úgy kezdtem a mondatot , hogy " Szerintem" .
Nem pedig így " Paratici egy balfasz, leigazolta Ronaldo-t mindent kockára téve, teljesen szembemenve az eddig felépített klubmodellel, ha nem jön be a húzása nagyon rábaszunk, meg Ronaldo amúgyis kifelé megy. Lassan egyáltalán nem hasonlítunk a régi önmagunkra, mindenki azt csinál amit akar, mindenki eladó rossz a kommunikáció "
És hogy én miért nem mondom ezt? Mert nem tudom megítélni így, nem látok bele, ez a fórumozók egyik fele.
Na és nyilván mindenkinek szíve joga azt mondani / gondolni amit akar, csak nekem furcsa balfaszozni őket.

rockitbaby 2019.09.05. 11:00:21

@Contelegend: A hosszabb szerződés nyílván pl Higuain esetében a tetemes vételárat is hosszabb időszakra bontja le. De itt nem is feltétlen azzal van a baj, hogy hosszabbítottak és emeltek a fizetésen - bár Madzu a pletykák szerint pont azért nem fogadott el semmi ajánlatot, mert nem adtak volna neki annyit, mint itt. A gond az, pl pont Mandz esetén olyan hosszabbítás lett, amit az aktív játekos évei már nem indokoltak. Én a Chelsea 30 feletti politikáját kedvelem. Onnantól ha hosszabbítás is van, az egy éves. Ilyen politikával is eladható egy 30+ éves játékos, mert egy év mindig lesz hátra, és ahogy mondtad is, a fizetés is alkuképes.

Nekem pl az a gondom, hogy a 33 éves Madzu szerződése még 2 évig él. Felesleges ennyi idős játékossal ilyen hosszú szerződést újítani. Khedira szerződése is még 2 évig él.

Én az 30 feletti játékosokkal évente, vagy két évente újítanék. Megelőzve azt, hogy magas fizuval sokáig élő szerződéssel ne lehessen megszabadulni tőlük.

Lehet, hogy ingyen nem jó megválni senkitől, de ha csak azt nézem, hogy a nem BL kerettag, bajnokságban is sokadik csere Mandzu '21 nyaráig felvenné a magas fizetéset. Ez lévén ő a keret 10. legjobban keresője nettó kb 5 millió körül, ezt a semmire kiadni luxus. Ha ez felszabadulna, ha nem is jönne új erkező, aki megkapná, többek fizetését lehetne emelni belőle.

Marotta munkája vegyes megítélesű. Egekbe lehet magasztalni Pirlo, Pogesz, Barza es még sorolhatnánk leigazolása miatt. De speciel Higuain annyit nem ért akkor, főleg, hogy majdnem a Napoli jött ki belőle jobban.

Én úgy vélem nem Paratici túrta ki, nálunk Agnelli a döntéshozó ilyen szinten. De hogy mesteréhez híven Paratici munkája is kettős megítélesű. Jobban végezte a tágyalásokat játékosokért, mint elődje, ellenben pont ugyanúgy nem tud eladni. Marotta az Internél sem nagyon alkotott ezen a téren. Icardi csak kölcsönben van, opció nélkül.

Ahogy Marotta munkájának megítélese is több év távlatából vált lehetségessé, úgy Paratici-é is. Meglátjuk, a tavaly nyáron elindított projekt mennyire válik be, de ehhez is idő kell.

Alex8610 2019.09.05. 11:17:07

Az hogy a klub milyen donteseket hoz és hogy ez nekünk szurkoloknak hogy tetszik/nem tetszik az egy dolog. Ők dolgoznak ott nap mint nap és ott folynak millió eurók.Paratici munkáját viszont megitelni egy nyár alatt véleményem szerint nem lehet.Az ő munkája majd 1-2 év múlva érhet be. Ha Mandzu,Higuain, Khedira, Matuidi... Elfogadtak volna a kapott ajánlataikat és maradt volna Kean, Spinazzola jött volna Icardi, Rakitic stb most mindenki máshogy beszélne a mercatorol.Patt helyzetben volt klub és a vezetőség is amit próbáltak valahogy kozmetikazni.Ez van.

Ádám.84 2019.09.05. 11:23:18

@Contelegend: "Miért ne lenne ildomos meghosszabbítani a szerződését , hogy pénzt lehessen belőle kiszedni?" Ingyen jött, ingyen mehet, ebben semmi negatív nincsen. Másrészt a fizetése miatt, amit itt kapott a szerződéshosszabbításakor, totál eladhatatlan, a kutyának nem kell ekkora fizuval. Kevesebbért meg ő nem megy el, a kör bezárult, a klub szív.
"Helyettük persze idelehetne hozni fiatalokat de pénz nélkül elég nehéz, úgyhogy az egyetlen értelmes opció minden szempontból a szerződéshosszabbítás marad." Ennyi erővel soha ne vegyenek új játékosokat, maradjon mindenki itt. Lehet, hogy ezt nehéz megérteni, de ki kell alakítani egy egyensúlyt az idős, tapasztalt és fiatal játékosok között, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek 35 éves koráig kell itt maradnia.
"Szerinted minden ilyen játékost elkéne engedni ingyen?" Nem szerintem, ezen játékosok ingyen, vagy bagóért (pár millió euró) fognak elkelni, ebben biztos lehetsz. Pl. Matuidivel ha nem hosszabbítanak, akkor jövő nyáron ingyen fog távozni, ahogyan Cuadrado is, bár vele hosszabbítani akarnak. És igen, lehet, hogy jobb néha valakit ingyen elengedni, mint a több éves bérét állni, csak azért, mert lehet, hogy vki megveszi. Nézd meg a többi nagy klubot, ott is vannak, akikkel szerződést bontanak, akkor ők dilettánsok?
"Teljesen evidens hogy miért nem. Közeledik az a pont , hogy a játékos ingyen igazolhatóvá válik újra, és egyre több klub keresi meg." Áruld már el, könyörgöm, ki érdeklődik Matuidi vagy Khedira iránt? Senki, max. ingyen biztosan elvinnék őket. És itt jön megint a Cuadrados példa, őt se kereste meg még senki, bőven elég vele most hosszabbítani, és még a fizuját sem kell az egekbe emelni, tehát úgy látszik az élet mégis engem igazol.

Én is csak a saját véleményemet mondom, nem ítélkezem, de azért vicces, hogy a mi véleményünk sértő, a te hasonló véleményed pedig csak "személyes vélemény."
Ez erősen kettős mérce. Én is csak annyit írtam, hogy NEKEM nem hiányzik, és nem balfaszoztam le!

Ádám.84 2019.09.05. 11:26:26

@Contelegend: "De itt nem is feltétlen azzal van a baj, hogy hosszabbítottak és emeltek a fizetésen - bár Madzu a pletykák szerint pont azért nem fogadott el semmi ajánlatot, mert nem adtak volna neki annyit, mint itt. A gond az, pl pont Mandz esetén olyan hosszabbítás lett, amit az aktív játekos évei már nem indokoltak. Én a Chelsea 30 feletti politikáját kedvelem. Onnantól ha hosszabbítás is van, az egy éves. Ilyen politikával is eladható egy 30+ éves játékos, mert egy év mindig lesz hátra, és ahogy mondtad is, a fizetés is alkuképes."
Tessék, másképpen, de ugyanazt írta le, és szerintem maximálisan igaza is van.

Contelegend 2019.09.05. 11:27:21

@rockitbaby: "Nekem pl az a gondom, hogy a 33 éves Madzu szerződése még 2 évig él. Felesleges ennyi idős játékossal ilyen hosszú szerződést újítani."

Való igaz, de ezeknek a játékosoknak is van ügynökük, hova tovább , beleszólások ebbe a dologba. Nyilván nem úgy megy , hogy majd a klub eldönti , kivel meddig mennyiért mikor.
Azt hiszem az ő helyzetét pl úgy ítélték meg, hogy ennyi belefér. Persze így jogosan, adós lenne a jó teljesítménnyel. Nézd, Dzeko szerződését 33 évesen meghosszabították 3 évvel 6,5 millióért. Nem tartom sokkal jobbnak Mandzukicnál.
Viszont Mandzukichoz hasonló, vagy jobb minőséget nem hiszem, hogy lehetett volna találni hasonló kondíciókkal. Mármint Mandzu tűri a padot ez egyértelmű, de melyik hasonló kaliberű fiatalabb játékos menne bele ugyanennyi játéklehetőségbe?
Mindenesetre én is csak találgatok és több aspektust vizsgálva igyekszem következtetéseket levonni. Az pedig nagy igazság , hogy Paratici munkáját is majd több év távlatából lehet megítélni.
Mit gondolsz/gondoltok egyébként, a Ronaldo transzferrel kapcsolatban mi lesz a helyzet?
Úgy értem, ez a húzás az egyik leginkább Paraticihez köthető a lényegibbek közül. Vajon kitölti a szerződését és eligazol majd ingyen, vagy az év végén megpróbáltok belőle még pénzt kiszedni és eladjátok? Esetleg szerződéshosszabbítás?
Ez is elég nagy értékmérő lenne Paratici esetében, függően a döntéstől.

Contelegend 2019.09.05. 11:35:59

@Ádám.84: Én sokszor úgy érzem, hogy nálad inkább a szimpátia diktál. Legyen bárki bármennyire szar vagy hülye, ha a Juventus kötelékébe tartozik az szent és sérthetetlen. Ezt nem sértésnek szánom, nem is tartok senkit szarnak vagy hülyének onnan és lássuk be, szurkolói szempontból szép dolog ilyen mértékben kiállni a csapatod mellett.
De racionálisan megközelítve meg igen is az én véleményem az ami közelebb áll az igazsághoz, és nem azért mert ez az én véleményem, hanem azért mert a szeretett klubod pontosan azt csinálja amiről én beszélek. Valószínűsítem , hogy a lehetőségekhez képest mindent mérlegelnek és megpróbálják a legjobbat kihozni a helyzetből. Aztán az , hogy ezt hogy ítélik meg a szurkolók, az egy egyéni dolog.
Cuadradoval példálózni vagy külön kiemelni 1 játékost felesleges. Szerintem pont Cuadrado az aki simán van olyan univerzális és jó játékos , hogy még pár évig helye lehetne kisebb de akár nagyobb meccseken is.

Ádám.84 2019.09.05. 11:37:16

@Contelegend: Ronaldot egyértelműen Agnelli akarta, ezért is távozott Marotta, ő ugyanis ezt a lépést nem támogatta.
Szerintem egyébként kitölti a szerződését, ingyen fog elmenni, aztán majd meglátja, hogy akar-e még focizni. Az ő megítélése azonban sokban függ olyan dolgoktól, amire nincsen pontos rálátásunk, simán lehet, hogy több hasznot hoz a Juvénak, mint amennyibe kerül, ez egy hosszútávú hatás, ezt nehéz vizsgálni.

Mandzuval kapcsolatban egyébként tévedsz, ugyanis nem szeret padozni.
Arra meg kíváncsi leszek, hogy Dzekonak majd 36 évesen utalják a 6,5 milliós fizetést, már az utolsó éve sem volt olyan jó, mint az előzőek, nem hogy 3 év múlva. A Roma inkább kényszerhelyzetben volt szerintem.

Ádám.84 2019.09.05. 11:47:52

@Contelegend: "Én sokszor úgy érzem, hogy nálad inkább a szimpátia diktál. Legyen bárki bármennyire szar vagy hülye, ha a Juventus kötelékébe tartozik az szent és sérthetetlen." Ez egyáltalán nem igaz, ugyanis akkor Khedirát is védeném :D
Attól, hogy a klub hoz egy döntést, attól még az lehet rossz is! Ez egy óriási hazugság, hogy ők mindent jobban tudnak, ők is emberek, hibázhatnak, ennyi erővel soha semmiről ne legyen véleményed az életben, a munkádat kivéve. Ez egy közkeletű butaság. Akkor focit sem kéne néznem, mert soha nem fociztam versenyszerűen és nem a sportban dolgozom. Ugye, hogy nem így van?

"Cuadradoval példálózni vagy külön kiemelni 1 játékost felesleges. Szerintem pont Cuadrado az aki simán van olyan univerzális és jó játékos , hogy még pár évig helye lehetne kisebb de akár nagyobb meccseken is." Igen, egy példa, amivel kapcsolatosan szintén ez a klub hozott döntést, csak lehet, hogy ez esetben helyesen? Magyarán ők sem konzekvensek mindig, ez is azt mutatja, hogy ők is keresik a jó döntéseket.

rockitbaby 2019.09.05. 11:50:49

@Contelegend: CR7 mindenképpen a megérte kategória. Ha nem is feltétlen a vele elért eredmények miatt, hanem mert az ő jelenléte vonzóbbá tette a klubot. Eljutottunk oda, hogy megint vonzó a csapat és nem csak kölcsön+opciós igazolások jöhetnek szóba. At ingyenes erkezőket nem veszem ide, mert ez a mercato politikánk komoly része. De annyiban mégis ide kell venni, hogy a lejáró szerződésűek között is találhtunk olyat, aki CR7 miatt találja vinzónak. Gazdaságilag óriási nyereség. De csakúgy, mint az egész bajnokságnak. Az ő meccseit nem lehet nem közvetíteni. Mióta itt van a bajnokság többi csapata is emelkedni tudott szintben. Egy Inter 2 éve még csak álmodni sem mert a Lukaku-Sanchez kettősről. Most pedig valóság. Szóval az egész bajnokságnak kellett ő, mint egy falat.

Azonban a csapat tavalyi játéka nagyon egyértelműen rajta múlt. Ha őt kivették az egyenletből, akkor nem nagyon volt más megoldás. Kevesen tudtak felnőni mellé. Egyedül talán Berna teljesíénye javult miatta látványosan. Az eddigi két meccs alapján merem azt mondani, hogy ha pihentetni kellene is lenne támadójátékunk. Sarri ezt jobban meg tudta eddig olfani, mint Maxi.

Összességében szerintem mind csapat, mind bajnokság terén megérte.

Ádám.84 2019.09.05. 11:53:26

@rockitbaby: "CR7 mindenképpen a megérte kategória. Ha nem is feltétlen a vele elért eredmények miatt, hanem mert az ő jelenléte vonzóbbá tette a klubot. Eljutottunk oda, hogy megint vonzó a csapat és nem csak kölcsön+opciós igazolások jöhetnek szóba."
Tökéletesen egyetértek, megint hatalmas +1!

Contelegend 2019.09.05. 11:56:58

@Ádám.84: Félreérted, látom, hogy Khedirát pl nagyon nem szereted :D Inkább arra gondoltam, hogy nem hiszem , hogy mindent Marotta nyakába kéne varrni, mert a kialakult valós problémák nem tuti, hogy csak őt illetik.Az is nyilvánvaló hogy vannak problémáitok én ezt sem tagadtam egy percig sem. És abban teljesen igazad van , hogy tévedhetnek, épp ezért merülnek fel olykor problémák. De meglehet közelíteni onnan is , hogy a legkevésbé rossz helyzetet alakították ki, és akkor már nevezhetnénk a dolgot egy egészen jó helyzetnek is.
Csak ahogy Te,én, mindenki, sokkal könnyebben tudunk kritizálni és onnan megközelíteni , hogy gond van.
Felhoztad Dzekonál a kényszerhelyzetet. A Juventusnál nem szülhette kényszerhelyzet a hosszabbításokat?
Igazából ehhez tényleg megint csak idő kell, hogy meglehessen ítélni , összehasonlítani Marotta - Paratici munkáját.
És az egész szövegelésem csak onnan indult , hogy "Marrota szarságainak a levét isszátok most is". Én ezt akartam máshonnan megközelíteni, és árnyalni.
Kiderülhet , hogy tévedek, de akár az is, hogy te tévedsz. Avagy mindkettőnknek igaza lesz valamiben :)

Contelegend 2019.09.05. 12:02:06

@rockitbaby: "De csakúgy, mint az egész bajnokságnak." - maradéktalanul egyetértek.
Azzal viszont nagyon nem, hogy pont az Internek ez jött jól Lukakuhoz és Sanchezhez. Az Internek inkább az kellett, hogy végre kikerüljön az FFP szorongatásából, és sikerüljön értelmesnek mondható edzőt igazolni évi 12 millás fizetésért. Így már lehetett költeni normális játékosokra, és Marotta is elég meggyőző érv.
Az, hogy Ronaldo alá rendelte a játékot Allegri nem tudom mennyire szólt a játékos kvalitásainak vagy külső behatásoknak. Viszont jelenleg is úgy látom, hogy sokszor kényszeresen keresi néhány játékos őt a "jobb" megoldás helyett. Ezen még talán lehetne javítani.

Ádám.84 2019.09.05. 12:07:20

@Contelegend: én ezt azért gondolom ezt leginkább az ő hibájának, mert mióta elment, máshogyan viszonyul a klub ehhez a helyzetekhez (megintcsak példa Cuadrado). Abban viszont igazad van, hogy nem lehet csak az ő nyakába varrni, és abban is, hogy kívülről könnyű kritizálni, hiszen bizonyos dolgokról nyilvánvalóan nem tudunk.
"A Juventusnál nem szülhette kényszerhelyzet a hosszabbításokat?" Nem hiszem, de mondom, nincsen ezzel feltétlenül baj, a gond inkább a fizetésemelés és a korai hosszabbítás, amit már példaként felhoztam. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Mandzu 2021-ben kezdőjátékos lesz egy Juvéban.
"Igazából ehhez tényleg megint csak idő kell, hogy meglehessen ítélni , összehasonlítani Marotta - Paratici munkáját." Ez is igaz.

Most magamat idézem: "Sőt, sok helyen inkább csak az itt hagyott szarát látom. " Én így érzem, nem biztos, hogy igazam van, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne véleményem.

Il Principino 2019.09.05. 12:10:11

@Ádám.84: Nyugodtan be lehetne vezetni itt is azt amit például az ágyúsoknál Wenger is csinált!
30 feletti játékosoknak nem adunk már hosszú távú szerződést!
Jelen esetben 1+1 év opcióval kellene...

JuventusFanatikus 2019.09.05. 12:16:45

@Ádám.84: Annyit hozzátennék, hogy Marióval már Paratici hosszabbított tavasszal, míg Khedira azt hiszem szeptemberben hosszabbított, abban nem tudom, hogy mennyire volt még benne Marotta keze.

rockitbaby 2019.09.05. 12:37:07

@Contelegend: Máshogy fogalmazok. A két évvel ezelőtti Interhez - mégha a pénzügyileg rendben is lett volna -, nem tudott volna ilyen kalibert igazolni. A bajnokság színvonala emelkedett, így már befutott játékosoknak sem degradáló idejönni. Ennek semmi köze a pénzügyi lehetőségekhez. Hiába van pénz, ha nem akar idejönni. Ellenben nagyobb összegben mernék fogadni, hogy a játékosok 99%-a úgy véli, hogy ha ennek a szupersztárnak nem visszalépes, akkor nekem depláne. Nézzük meg, hátha jó lesz.

Contelegend 2019.09.05. 12:43:35

@rockitbaby: :D Azért ennyire ne gondold azt , hogy minden Ronaldo körül forog. Biztos a játékosok között is van olyan akit kurvára nem érdekel hogy ő mit és hol csinál. Ha a 2 évvel ezelőtti Inter tele pénzzel 300 milláért letudta volna igazolni Neymart, 50 millás fizetéssel, a büdös életben nem érdekelte volna , hogy Ronaldo hol játszik. A mai fociban a pénz diktál mindent, ezt valaki vagy elfogadja vagy nem. Ez egy nagyon sarkos példa de kisebb mértékben ugyanúgy helytálló.
De hagyjuk az Intert most már én is azt mondom. Ez nem az a poszt. Köszönöm , hogy válaszoltál a Ronaldoval kapcsolatos kérdésemre :)

Ádám.84 2019.09.05. 12:52:10

@Il Principino: jó lenne.

@JuventusFanatikus: igazad van, bár szerintem ez Paratici azóta rohadtul megbánta.

Leslie Matthias 2019.09.05. 12:52:59

@Contelegend:
Ez olyannyira sarkos példa,hogy nagyon,mert Neymar brand értéke pont Ronaldoéval vetekszik...tehát extra.Nyilván ők nem nézik egymást.
Az olasz bajnokság ismét elkezdett népszerű lenni és hidd el ez azért van,mert 1-2 extra vagy nagyon extra klasszis idejön.Évekig nem tudtál 2 komoly nevet mondani aki azért igazolt ide,mert vonzotta az Olasz foci és extra klasszis és először próbálta Itáliát.Max olyan volt aki itt vált azzá esetleg visszatért ide.
Rohadt sokat számít hidd el egy Lukaku egy Sanchez,De Ligt,Ronie féle játékos a bajnokság megítélése szempontjából.Nézettség és PR értéke is nagyobb az adott játékosoknak,ha ilyen játékosokat láthat az ember hétről-hétre.A gazdaságtani hatásairól már ne is beszéljek.

Contelegend 2019.09.05. 13:04:07

@Leslie Matthias: jó de itt én azt veszem ki, hogy a Juvenak köszönhető , hogy az Inter leigazolta Lukakut és Sanchezt, ami legalább annyira sarkos akkor mint az én példám :D Ez enyhén szólva egocentrikusság.

Contelegend 2019.09.05. 13:11:01

@Leslie Matthias: Szóval mégegyszer :) az, hogy az olasz bajnokság csapatai nem rendelkeznek olyan anyagi lehetőségekkel ami extra klasszisok sorának igazolását predesztinálja nem egyenlő azzal, hogy Ronaldo hirtelen ideigazolásával mindenkinek vonzó lett Olaszország. Számít valamennyire ez biztos, de a pénz sokkal inkább számít, és az Olasz bajnokság az utóbbi rövid időben kezdett el fellendülni. Ha a Napoli, Milan, Inter trió költhetne évi 200 millát szankciók nélkül , köze nem lenne Ronaldonak semmihez, higyj nekem. Viszont nem költhetnek jelenleg. Majd ha helyreáll az az ázsió a megfelelő belpolitikával igazgatott Calcioban mint a 90-es években, akkor meg pláne nem fog még az sem számítani, hogy Messi az Atalantához igazolt. Felkapja mindenki majd a fejét, de megfelelő háttérrel minden csapat megfog tudni erősödni.
Spanyolországban is 3 csapat tud igazolni extra klasszisokat, Franciaországban 1, A PL-ben 6-7... Érzed a különbséget.
Vagy ezt is meglehet fordítani, ha már nem lesz Messi , se Ronaldo, akkor meg azon bajnokság csapata jár jól ahol De Bruyne , Neymar , Griezmann játszik? Kiemelt játékosok mindig kellenek , de a többi csapat felzárkózását sokkal inkább a pénzügyi lehetőségek diktálják. Kész.

Leslie Matthias 2019.09.05. 13:18:41

@Contelegend: Persze én azon érvedre reagáltam,hogy szerintem lófingot nem érdekel Ronaldo Olaszországba jövetele,mert ez pénzügyi vonzatot,több közvetítést,több márka népszerűsítést von maga után.Ergo a bajnokság hidd el felkapottabb lesz.Én azt az állítást határozottan elutasítom,hogy az Inter csak Ronaldo miatt tudta Lukakut leigazolni.Szerintem is baromság.Viszont hidd el,hogy 4-5 játékos után jön 6.,7. and so on.:D
Ha érted.
Persze nyilván kell az a tőke,mint 20 éve Lazio,Parma,Juve,Milan,Internek volt a Seria A aranykorában,de ezek a játékosok növelik a Brandet,a bajnokság nézettségét,eladott sportszerek,közvetítési jogok befolyásoltságát és így tovább.
Erre pont azt a példát tudnám mondani,hogy veszel egy almát 20ft-ért kifényesíted szépen megmosod eladod 40ft-ért,abból 2-őt veszel azt eladod 80-ftért és így tovább.Tehát 1-2 játékos elindít egy pozitív lavinát ami később egy nagyobb lépés szerves része:).

Contelegend 2019.09.05. 13:22:10

@Leslie Matthias: naja , viszont fentebbi kommentben írtam, hogy maradéktalanul egyetértek abban, hogy a Serie A-nak úgy önmagában , hogy ráterelődjön a figyelem, stb stb óriási segítség Ronaldo ideigazolása. És nagyon jót is tett. Csak szétbontottam pár dolgot, mert nem éreztem úgy , hogy mindent erre kéne ráhúzn.

alexGicamo 2019.09.05. 13:42:23

Olyan okos mindenki , észrevettétek ?
Talán meg kéne adni az esélyt Sarrinak, ha már őt választottuk . Én sem örültem neki rögtön , de aztán úgy voltam vele, ha már itt van , szurkolok azért, hogy sikeres legyen, mivel az egyúttal a csapat sikerét is jelenti .
Persze, mindenkinek joga van véleményt formálni, de ez a jómadár csak fikázni tud mindenkit . Paraticit , Sarrit ...

rockitbaby 2019.09.05. 15:30:30

@Contelegend: Miert ne tettem volna? Szerintem a legtöbb esetben értelmesen beszélgetünk, így nincs olyan, hogy úgy érezzem, bakker csak ő ne írjon, mert neki nincs kedvem írni :D.

A CR7-Juventus házasság inkább indirekt módon segítette a klasszikus értelemben vett nagy csapatait a csizmának. Nyílván a mi kezünket is köti az FFP, kínosan ügyelünk, hogy ne sértsük meg, de ő akkor is új dimenziókat nyitott meg. Soha ennyien nem követték a csapatot a közösségi média egyes platformjain. Ami indirekt módon reklám mindenkinek. A Juventus youtube csatornája minden meccsről rak ki összefoglalót. A legutóbbi 4-3 után szerintem az angol besztlíg sznobok is elismerően csettintettek, és pár játékos ilyen meccsekkel lehet azt a benyomást kelteni, hogy pl a Napoli nem csak levezetni jó csapat, hanem karrier csúcsponton vagy előtte, hogy ott érje el jategóriás játékos számára is vonzó célként szolgáljon.

Zárójelben jegyzem csak meg, az első derbi d'italia szerintem futball csemege lesz.

Contelegend 2019.09.05. 15:44:36

@rockitbaby: Még nem mertem megkockáztatni, hogy szóba hozzam itt a Derbi d'italia-t :D
Csemege lesz az tuti, félek is nagyon. Az biztos, hogy mindkét csapat űber motivált lesz. Bár sokan mondják, hogy a Napoli a legnagyobb kihívótok, ( elfogadom ), én úgy tartom, hogy mi. Bár ezt nyilván az én szurkolói hovatartozásom diktálja. Óriási meccs lesz az biztos, óriási érdeklődéssel. Mindkét edző meccselt egymással, más csapatban :) Minőségben ugrottunk 1 szintet, talán nagyobb kihívás lesz nektek mint eddig, bár erre a meccsre mindig összeszedte magát a csapat. Szóval na, várom.

Rivendell 2019.09.05. 15:45:15

Ronaldo....

Higut ki hozta ide 90-rt magas fizuval,nem fiatalon? Eladta ot is...nem? Hat nem

Rivendell 2019.09.05. 15:46:17

Icardit se oldotta meg,nincs arra garancia,hogy viszi a Psg,ha meg ott besulne,kinek kene magas aron

rockitbaby 2019.09.05. 16:23:43

@Contelegend: Minden attól függ, hogy a Conte legények - Úristen, de fura ezt más csapattal egy kontextusban így emlegetni -, hogy veszik az első kudarcot. Kudarc lehet egy olyan döntetlen, ami mondjuk 85 percig győzelem volt. Nem kell feltétlen vereség. Ilyen lesz a városi derbi. Ha ott a csapat fejben tudja kezelni azt a mentális gátat, hogy toronymagas esélyesei a derbinek, és nem remegnek meg a lábak, akkor azt mondom, igazad van. A Napoli elleni csörte is fontos lesz, de ugyebár nem a rangadón lehet bajnokságot nyerni. De a mostani 4-3 - meddig fogok ezzel így uralni... -, megmutatta, hogy a Napoli hiába a legkevésbe változott keret, fejben nincs minden rendben. 2 meccs, 7 bekapott gól az nem jelent jót, főként nem úgy, hogy ezeket gyakorlatilag rangadókon kapták.

Minden azon múlik, hogy mennyire fogja tudni az a társaság elviselni akár egy rangadón is azt, hogy ők az esélyesebbek. Ha Conte jól tudja kezelni ezt, akkor ti lehettek a kihívók. Én amúgy még két bajnokság megnyerése után, a zsinórban 10 után - tudva ezt senki nem fogja tudni leutánozni -, "hagynám", hogy más is nyerjen. Hosszú távon nem tesz jót egy versenysorozatnak, ha nincs verseny, vagy csak mindig egyvalaki nyer.

Contelegend 2019.09.05. 16:46:11

@rockitbaby: Korrekt elemzés :D Egyet tudok érteni teljesen.

Nathas 2019.09.05. 21:55:01

Elég objektív nyilatkozat :-D

4D 2019.09.09. 18:36:58

Ha Gigli olyan típus, aki nem felejt el dolgokat, nyilván az általa kinevezett sportigazgatóra Seccora, és az összes remek igazolásra is emlékszik.. Felipe Melo, Amauri, Jorge Martinez, Diego, Iaquinta, Thiago...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása