Džeko maradása sok mindent megváltoztat

higuain_gonzalo_orul_hatterben_cr-rel.jpgEdin Džeko elkötelezte magát a Roma mellett 2022-es szerződéshosszabbítással, a váratlan esemény pedig kihatással lehet az Inter, a Napoli, a Juventus, a PSG vonatkozásában, illetve Mauro Icardi, Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín lehetőségeit is befolyásolja.

Romelu Lukaku mellett a szarajevói születésű futballista már nyár óta egyértelmű és elsőbbséget jelentő célpontja volt az Inter padjára ülő Antonio Contének, és a szerződéshosszabbítás nyomán nem következhet be a sokak által vizionált dominóhatás.

Az Internek továbbra is szüksége van még egy támadóra, miközben a farkasoknak már nem kell Mauro Icardi vagy Gonzalo Higuaín meggyőzésére erőforrásokat fordítaniuk.

A Napoli számára ez pozitív fordulat lehet, hiszen így kevesebb érdeklődő merül fel Mauro Icardi kapcsán, bár az argentin futballista állítólag továbbra is csak a Juventus ajánlatát hajlandó elfogadni.

A Sky Sport Italia esti hírei szerint a déliek 60 millió eurót ajánlottak a csatárért, azonban az Inter legalább 70 millió eurót szeretne a futballistáért.

Ugyanezen médiaforrás beszámolt egy esetleges Arkadiusz Milik - Mauro Icardi cseréről, ami nem tűnik teljesen légből kapott ötletnek, miután mindkét klub megközelítőleg 60-70 millió euróra értékeli csatárát, egy cserével pedig borsot törhetnének a Juventus orra alá.

Mauro Icardi eddig kitartott álláspontja mellett, miszerint csak a Juventus jöhet szóba, azonban a megváltozott helyzet nyomán ő is átgondolhatja álláspontját, míg a Juventusnak nemigen marad más opció az argentin center megszerzésére, mint Paulo Dybala játékjogának az átadása az Inter számára.

Mindeközben lényegében Philippe Coutinho a Bayern játékosának tekinthető, a brazil futballista a bajoroknál futballozhat kölcsönben, ezzel a csereügylettel azonban nehéz helyzetbe kerülhet úgy a Barcelona, mint a PSG, mivel a csereügyletből való kimaradása nyomán Neymar átigazolási díját tekintve nehezebben juthatnak megegyezésre a felek.

Az előbb-utóbb bőrgatyában mosolygó brazil sorsa annyiban érdekes a Juventus vonatkozásában, hogy a PSG Neymar pótlására igazolná le Paulo Dybalát, azonban ehhez Neymarnak először távoznia kell, amit Coutinho Németországba költözése nemigen segít elő. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2915013180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joseph Toser 2019.08.17. 09:24:38

Sziasztok!

Hááát... mivel minden 30+os(Khedira-Matuidi-Higu-Mandzsu) játékos a Juve "nyakán" marad (legalább is eddig ez a helyzet), így tényleg kénytelen az olyan játékosokat értékesíteni,akik jobban piacképesek és így lehet a pénzügyeket pozitívvá tenni és vagy még vásárolni.....

Sajnálom, hogy nem olyan tökös a vezetőség,mint akkor amikor Marcinak felbontották a szerződését,mert létszámfelettivé vált és nem számoltak vele.

Itt is csak ennyit kellene tenni. "Nem kellesz,nem leszel kezdő és még cserének sem kellesz". mondatot kimondani és ezzel egyidőben átigazolási listára rakni,hivatalosan is és akkor ennyi.....

Nyilván nem ilyen egyszerű,ahogy én gondolom,leírom,stb...
DE ha nem "tökös", vagy éppen csak tesze-tosza a vezetőség,akkor tényleg megérdemlik, hogy direktbe gyengítsék a keretet és még a bajnoki cím megnyerését is veszélybe sodorják. Így még a BL csoportkörből is nehezen jut tovább a csapat. DE a Bl-ben ott a szerencse faktor....

DE..mindenek mellett:
Hajrá JUVE!

MdewC 2019.08.17. 10:04:36

Milik semmilyen dimenzióban nem ér 60-70 milliót. Ha az a többszörösen sérült pali ennyit ér, akkor Dybala 500 millió euro.

Rikoo 2019.08.17. 10:07:54

Szerintem ezzel el is dőlt, hogy Dybala maradni fog. Így, hogy nagy valószínűséggel nem érkezik már senki, jól járhat majd vele a klub.
Remélem sikerül bizonyítania.

Sztovicska 2019.08.17. 10:08:32

Azért az nem egyszerű hogy a fiatal Kean-t simán lapátra tették és Dybala is eladó. De a korosodó réteg mozdithatatlan

Rikoo 2019.08.17. 10:09:02

Egyébként kiváncsi vagyok mi lesz Icardival. Conte megpróbálja majd beépíteni, ha marad?
Mondjuk szépen lassan érik a Nápolyba igazolása.

Rikoo 2019.08.17. 10:10:11

@Sztovicska: Nem mozdíthatatlanok, csak blokkolnak minden átigazolást, mert maradni akarnak. Szerintem nagyon rosszul kezeli az ő helyzetüket a vezetőség.

rockitbaby 2019.08.17. 10:21:46

@Rikoo: Hát, ha a Napoli nem kapható az üzletre, sem csere, sem pénz konstrukcióban, akkor nem fogják tudni eladni. PSG is csak Neymar eladása után fog igazolni, mi is csak a ballaszt eladása után gondolkodunk majd csak ezen.

Szerintem ki fognak csúszni az időből, de azt kétlem, hogy Conte-nál lenne második esély. Nálunk sem kapott senki, a Chelsea-nél sem kifejezetten ez volt rá jellemző. Néha be fogja dobni, érdektelen meccseken, óriásit zuhan az ára, és jól befürödnek majd az egészen.

m.martin91 2019.08.17. 11:31:00

Szerintem ez az egész a mercato legeslegvégén fog lezárulni. A legegyszerűbb lépés egy Higany-Icardi csere volna. Dybala innentől kezdve maradni fog. Nem tudom elképzelni, hogy Icardiék teljes mértékben feladják Milánót, szóval vagy végbemegy az átigazolása hozzánk, vagy maradni fog Milánóban.

simoni 2019.08.17. 12:00:50

@m.martin91: kétlem, hogy Higu belemenne ebbe. Már hónapokkal ezelőtt lenyilatkozta az ügynöke, hogy másik olasz csapatba nem igazol.

Icardiék meg nem lehetnek annyira sötétek, hogy ne legyenek tisztában vele, hogy Milánóban lefőtt nekik a kávé. Szóval ha a Juve nem lép, akkor szerintem végül el fogják fogadni a Napoli ajánlatát.

Dybala távozására nem sok esély maradt, az egyetlen komoly kérője a PSG lehetne. De az is csak akkor, ha megszabadulnak Neymártól, viszont most hogy a Barca már elpasszolta Coutinhót a Bayernnek, ennek nem sok realitása maradt.

Egyrészről örülök ennek a fejleménynek, mert legalább nem kótyavetyéljük el gombokért Paulót, másrészről viszont nem látom a helyét a csapatban - legalábbis amíg CR itt van. Allegri se talált megoldást erre a problémára, kétlem, hogy Sarri papának sikerülni fog. Tehát jó eséllyel padozás lesz ebből, ami további durcizáshoz és értékcsökkenéshez fog vezetni.

De a legnagyobb probléma az, hogy egyszerűen nem tudunk megszabadulni a ballaszttól. Most üt vissza ez a free transferes taktika, hogy nagy fizetésekkel igazolunk lejárt szerződésű, 28-30 éves embereket. Miután kifutották magukat, nem lehet elpasszolni őket, mert nyilván senki nem hajlandó megadni a nálunk kialkudott bérüket.

Itt nem nagyon volt róla cikk, de Khedirának volt kérője bőven a nyáron (Törökországból, Bundesligából, stb.), de dobálta vissza őket egymás után, azt hangoztatva, hogy a "megfelelő" ajánlatra vár. Matuidi kb. ugyanez. Nekem hányingerem van ettől, de szánalmas a vezetőség ténykedése is ezen a téren.

Bianconero 2019.08.17. 12:15:47

Szerintetek kik hozzák majd a hőn áhított szép támadófocit? CR-en és Pipitán kívül nincs erre alkalmas a keretben, ők meg százévesek együtt. Vagy csak én érzem úgy, hogy csak a belső védelem erősödött?

De van még pár nap, várom a csodát. :-)

m.martin91 2019.08.17. 12:38:38

@simoni: Mindannyian tudjuk, hogy az utolsó 2-3 napban, vagy konkrétan az utolsó napon történik a legtöbb esemény. Olyan megkeresések történhetnek a végén, amiket most el sem tudunk képzelni, mert nincs róla hír. Szerintem bőven benne van, hogy lesznek távozók, és ebből kifolyólag érkező(k) is. Ami Icardi-t illeti, találgathatunk augusztus 17-én, hogy mi lesz vele, de értelmetlen. Az is előfordulhat, hogy az utolsó órában dől majd el a sorsa. Ugyanez igaz lehet Higanyra is. Szerintem mostanában nem fog történni semmi különleges, majd csak az utolsó napokban. Reméljük a legjobbakat.

Rocky80 2019.08.17. 12:41:14

@Bianconero: miért, a középpálya nem?

Andras74 2019.08.17. 13:40:06

A végén rá lehetnek kényszerülve a felek egy Neymar-Dybala v Icardi-Hugi cserére.
Sok opció lehet még addig!

peti78 2019.08.17. 14:31:46

@Rikoo: Neymar real tuti akkor dybala PSG ... lovren nem roma rugani roma... mandzu nem bayern hanem kina... matuidi monaco... icardi juventus... higany marad... miranda kölcsön juventus

Bianconero 2019.08.17. 15:28:53

@Rocky80: hááát izé. :-) Kicsit stabilabban jó spílereknek jobban örültem volna. Akik nem csak rombolni tudnak, hanem előrefelé szervezni, és még gólveszélyesek is. Mint régen Pogba, Pirlo, Zidane. A védekező kp-ink jók, de a többiek nekem kiszámíthatatlanok, főleg ha egy kiélezett meccsen kéne váratlant húzni vagy épp gólt lőni. Szidjuk, de Khedira bezzeg képes ilyenekre néha. :-)

Persze szurkolok, hogy a szakács és a francia fiú virítson és ők legyenek a következő aranylasztisok! :-)

Legelöl meg fura nem, hogy eladtuk a fiatal ígéretet, visszakaptunk egy husi öreget aki senkinek nem kell (én mondjuk imádom és még mindig sok gólt várok Pipitától), a sztárolt másik fiatal (Dybala) annyira gyenge és hisztis, hogy nem lehet eladni, a bejövő oldalon meg olyanokért küzdöttünk, akik szintén épp nem karrierük csúcsán vannak és lutri hogy mi lesz belőlük (Lukaku, Icardi).

Kövezzetek meg, de szerintem Marrotta ennél sokkal többre volt képes.

Pedig azt hittem kapós a Juve, CR húzónév és van lóvé is... de ez csak De Ligtnél jött be, eddig. Meg azt hittem zsoldoscsapat épül, kész sztárokból, ezért adjuk el sajnos a fiatalokat, az olaszokat.

rockitbaby 2019.08.17. 16:03:21

@Bianconero: Marotta nem tudta volna idehozni de Ligtet. CR7 ellen is volt, bár egyelőre lévén nem aknáztuk ki a benne rejlő lehetőséget, ebben még talán neki van igaza, de ez Sarrissimo tényleges beindulásával megváltozik.

Az ingyenes játékosokat ő is ide tudta volna hozni, de arról nem szabad megfeledkezni, hogy ő vette horror áron Higuaint, horror fizuval, aki most eladhatatlan. Ő hosszabbított Khedira-Mandzu duóval fizu emeléssel, ami miatt ők eladhatatlanok. Matuidi csak részben sorolható ide. Eladni kanyarban nem tudott, egyetlen ilyenje csupán a Matri-Milan egyesülés 12 millióért, amiből jött Tévez. Ez mondjuk nagyot szólt.

Nem szabad lebecsülni Paratici munkájat, főleg mert elődje érthetetlen döntései Moggi gurut is ellehetetlenítené.

Bianconero 2019.08.17. 16:11:14

@rockitbaby: bírom Parát is, csak valahogy eddig csalódás nekem a nyár. Elmentek olyanok, akiket szerettem és potenciált láttam bennük, és nehéz ezzel megbékélni, ha olyanok jönnek "helyettük", akik egy fokkal sem tűnnek erősebbnek, egyelőre.

De Pavelék jobban értenek hozzá mint én, szóval bizakodó vagyok. Meg még lehet valami nagy durranás mielőtt bezár a bazár. :-)

JuventusFanatikus 2019.08.17. 16:11:40

@rockitbaby: Marotta venni olcsóbban tudott, míg Paratici többet kiad egy játékosért. Eladni viszont eddig úgy tűnt, hogy a tanítvány tudott jobban, figyelembe véve például Sturaro indokolatlanul magas átigazolási összegét, vagy ahogy a tehetségeket elpasszolta. Arra kíváncsi lennék, hogy Beppe mit tudna kezdeni ezzel a helyzettel, hogy nem akarnak eligazolni a semmirekellők.

gomorra21 2019.08.17. 17:51:06

@rockitbaby: nem akarok kukacoskodni, de szerintem rosszul használjátok ezt a Sarrissimo kifejezést. Az olaszban Sarrismo, az angolban angolul Sarriball. Én 1-2 angol szövegben, meg kommentekben találkoztam leginkább a Sarrissimo kifejezéssel, "mert az olyan olaszosan hangzik".
Ha valaki jobban tudja, javítson, de nekem a Sarrismo és a Sarriball tűnik korrektnek.

rockitbaby 2019.08.17. 17:58:59

@JuventusFanatikus: Tekintve, hogy az Internél is vannak olyanok, akiken túl akarna/akartak adni, tökéletes összehasonlítási alapot képezhetne. Azonban óriási különbség, hogy míg a mi játékosaink magas fizetéssel, profihoz képest magas korral és alapvetően gyengébb kepességűek.

Gollam ha nem lett volna korábban akkora paraszt, itt is elfért volna, Icardi is piacképes játékos. Vesd ezzel össze a Matuidi-Khedira-Mandzu triót. Ha ezek közül valakit is sikerül eladni, zseni Paratici.

JuventusFanatikus 2019.08.17. 19:12:10

@rockitbaby: Nainggolan ugye csak kölcsön távozott, és szegénynek muszáj is volt a Cagliarihoz a felesége miatt, míg Perisicet aránylag jól sikerült eladni, de Icardi lesz a nagy falat. Arra kíváncsi leszek.

babo0410 2019.08.18. 11:33:55

@Joseph Toser: Marchisio esetében szerintem leültek, és átbeszélték a dolgot. Ott inkább lehetett közös megoldás. Viszont ebben az estben odacsaphatnánk már az asztalra, hogy te te te nem kellesz, húzz a p-be!

JuventusFanatikus 2019.08.18. 12:20:50

@babo0410: Ez a különbség Marchisio és bármely másik maradni akaró játékos között. Claudio ugyanúgy maradni szeretett volna, de van olyan lelkiismeretes, hogy tudja, hogy ha "ez a legjobb a Juve számára" (ami egyáltalán nem így van), akkor bármennyire is fáj neki, nem fog itt kolonc lenni. Ez a rohadt nagy különbség köztük, és ezért is nagyobb ember, mint a többi együtt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása