Kiszemelt: Nicolò Zaniolo

zaniolo_nicolo_golorom.jpgSorozatunk legújabb részében Olaszország egyik legnagyobb tehetségével, az idei szezon felfedezettjével, Nicolò Zaniolóval ismerkedhetünk meg.

Karrierjét a Fiorentina akadémiáján kezdte, 22 összecsapáson segíthette az U17-es csapatot, ezeken a meccseken összesen öt találatot szerzett. Firenzében nem tartották alkalmasnak arra, hogy a Primavera együttesben játsszon, ez pedig nem tetszett Zaniolóéknak, ezért nem hosszabbították meg Nicolò szerződését. 2016-ban lejárt a kontraktusa a Lilákkal, ezért ingyen a Virtus Entella csapatához került.

A Virtus Entella Berettinél szintén huszonkétszer léphetett pályára, ám itt már jobban sikerült termelni a gólokat, ugyanis kilenc találatot és egy gólpasszt számolhatott össze. A felnőtt csapatban is játszhatott, hét összecsapáson léphetett pályára a Serie B-ben. Egy sikeres szezon után több csapat is felfigyelt rá, mint például a Milan, a Tottenham, a Köln és a Juventus is, de az Inter csapott le rá, 1.8 millió euróért igazolta le az ifjú olaszt.

Az igencsak erős Inter Primavera együttesben 29 mérkőzésen léphetett pályára, 14 gól és 9 assziszt fűződik a nevéhez. Az UEFA Youth League-ben összesen hat meccsen lépett pályára, két gólpasszal tudta segíteni együttesét. Kiváló teljesítmény nyújtott, már ekkor nagy tehetségnek tartották Zaniolót, és ismét rengeteg együttes figyelmét felkeltette. Természetesen Monchi, az AS Roma volt sportigazgatója is figyelemmel követte a fiú pályafutását. Mint ismeretes, a Nainggolan-transzfer keretein belül került Rómába. Ekkoriban mindenki azt hitte, hogy milyen rossz üzletet kötöttek a Farkasok, kaptak egy klasszis középpályásért egy ismeretlen fiatal játékost, egy katasztrofálisan játszó szélső védőt (Davide Santon) és valamennyi pénzt.

Ám kiderült, a Roma járt jól ezzel az üzlettel. Olaszország egyik legnagyobb tehetsége az ő csapatukat erősíti, a távozó belga pedig elképesztően leépült Milánóban. Eddig 36 összecsapáson szolgálhatta a Romát a 19 éves futballista, hat találatot szerzett és két gólpasszt osztott ki. Nem akármilyen mérkőzésen debütálhatott a Giallorossinál, a Real Madrid ellen dobta a mély vízbe Di Francesco mester.

Már a felnőtt nemzeti csapat tagja, kétszer vetette be tétmérkőzésen Roberto Mancini, de már hamarabb volt válogatott kerettag ,mint hogy bemutatkozhatott volna a Serie A-ban. Erősítette az U18-as és az U19-es együttest is, az U21-es csapat egyik alapembere, jelenleg ott van a hazai rendezésű EB-n, egy gólpasszt már ki is osztott.

Adatai:

  • Kor: 19 év
  • Nemzetiség: olasz
  • Magasság: 189 centiméter
  • Erősebbik láb: bal
  • Poszt: támadó középpályás
  • Értéke: 40 millió euró (a Transfermarkt becslése szerint)

kepernyofelvetel_104.pngJátékstílusa: Rendkívül univerzális játékosról beszélünk, ezt már az elején leszögezhetjük. Jó teljesítményre képes középső középpályásként, támadó középpályásként és jobb szélsőként, de próbálgatták már a bal szélen, centerként és secunda puntaként is. Eredeti posztja a trequartista, de a középpályán mezzala szerepkörben talán még hasznosabb is tudna lenni. Nem szokványos látvány, hogy egy majdnem 190 centiméter magas játékos rendkívül gyors és nagyszerűen cselez, márpedig erre Zaniolo képes ilyen testi adottságokkal. Kiválóan lát a pályán, kreatív játékos, ez pedig kivételes technikai képzettséggel párosul. Fizikailag erős, jól tartja meg a labdát, ám annak ellenére, hogy jó nagyra nőtt, a fejpárbajok megnyerése nem éppen az erőssége. Az is érdekes, hogy rendkívül keveset passzol, inkább célratörően játszik. Lövésekben kiváló, ahogy befejezésekben is. Védekezésben is jeleskedik, jó letámadásban, rengeteg fut, agresszíven küzd a labdáért. Túlbuzgó, ezért sokszor szabálytalan, ebben a szezonban nyolc sárga lapot kapott, ami nem kevés.

Mentálisan erősnek mondható, a Bajnokok Ligájában rendkívül jól játszott, annak ellenére, hogy még rendkívül fiatal. 

Nagyon nehéz megmondani, hogy kihez is érdemes igazán hasonlítani. Ugyan az új Tottinak nevezik, bár nem feltétlen mondható ugyanolyannak a két futballista játékstílusa. Stefano Vecchit, az Inter Primavera egykori edzőjét Frank Lampard vagy Steven Gerrard játékára emlékezteti, míg édesapja Javier Pastoréval tudja összehasonlítani fia játékát. 

A szezon elején kezdte bontogatni szárnyait, de télen figyelt fel rá mindenki, majd amint Di Francesco mestert menesztették, kisebb lejtmenetbe került. Ranieri más felfogással küldte fel fiait a pályára, az ő taktikájában nem is tudott jól teljesíteni a szélen, miközben eddig ott volt igazán a csapat hasznára. Aztán az idős tréner a középpálya közepére helyezte át Zaniolót, ahol ugyan jó produktummal szolgált, de nem jöttek ki belőle azok a jellemvonások, amivel komoly segítségére lehetett volna együttesének. Nem igazán illeszkedett Ranieri rendszerébe, ezért esett kicsit vissza a teljesítménye. Érdemes lesz figyelni, hogy az EB-n mit fog mutatni, eddig azt állapíthatjuk meg, hogy kiváló formának örvend.

Nicolò nem titkolja, hogy Juventus-szurkoló és Cristiano Ronaldo nagy csodálója. Ezt még lehet tovább fokozni,  ugyanis Moise Kean országos cimborája, úgyhogy azt gondolom, hogy minden bizonnyal szeretné felölteni magára a Bianconero színeket.

Ennek a Roma vezetősége kevésbé örülne, természetesen ragaszkodnak tehetségükhöz, ezért egy igencsak magas, 70 millió eurós árcédulát akasztottak a nyakába. Ez elképesztően sok pénz lenne érte, ez nem lehet kérdéses. Amondó vagyok, hogy 40 millió euró környéki összeget érdemes volna érte adni, de sokkal többet nem igazán. Egyébként sem úgy halad a szerződéshosszabbítása a Romával, ahogy azt a Farkasok szeretnék, mivel valami olyasmi szerepel a kontraktusában, ami nem előnyös a fővárosiaknak.

Én nagy tehetségnek tartom, látom benne azt, hogy ő lehet az olasz futball egyik legkiemelkedőbb csillaga. Egy piszkosul fiatal olasz, aki univerzális, kiváló képességekkel van megáldva, nem beszélve arról, hogy tökéletesen megtestesíti a Juventus filozófiáját azzal, hogy egy alázatos és harcos játékos. Nagyon jó lenne megszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr314902080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.06.20. 12:04:13

70 m nem de 40 ért igen egy értelmuen

babo0410 2019.06.20. 12:30:08

70-ért is simán. Olasz, nagyon tehetséges, nagyon jó lenne megszerezni.

Il Principino 2019.06.20. 12:42:32

Felesleges megvenni ennyiért a padra..Ha nem olasz lenne,akkor senki még a nevét sem említené :)
Hol lenne a helye a csapatban???Juventusnál van hasonló kaliberű játékos Bentancur személyében.

Rivendell 2019.06.20. 12:43:57

79-ert is siman? akkor mar a realos Cabellost:-)

JuventusFanatikus 2019.06.20. 13:44:42

@Il Principino: Nemzetközileg is magasan jegyzett tehetségről beszélünk, szóval nem csak a nemzetisége miatt vált köreinkbe is ismerté, és kedvelté, és több külföldi csapat is szerette volna/szeretné soraiban tudni. Bentancurban és benne nincs sok közös, úgyhogy mindkettőnek lenne helye a csapatban.
@Rivendell: Ceballost a Milan szeretné nagyon.

2019.06.20. 14:15:38

@babo0410: Persze! 19 évest 70 misiért... Könnyű más fszával verni a csalánt! Egyenlőre még csak 19 és tehetség, semmi több. Azért ne szálljunk már el ennyire! Max 40, de az is kurva sok pénz. Full gáz, hogy ilyen őrült összegek röpködnek. Aki két görbe között tud egy egyenest rúgni, már 50-100 milla. Nevetséges az egész!

Il Principino 2019.06.20. 14:37:45

@JuventusFanatikus: sztem maradjon csak Rómában,fejlődjön még,ott lesz lehetősége játszani is,nálunk a padra ez hatlmas luxus lenne!
Aztán 1-2 év múlva el lehetne hozni ha megfelelő ütemben fejlődik.
Én nem látom értelmét a leigazolásának egyelőre :)
Az összeg meg nevetséges amit kérnek érte,olyan eszement árak vannak egy olasz tehetségre,mint egy angolra a saját nemzetiségén belül.
Tudom,te kedveled a srácot,én így vagyok Chiesával,de egyik sem ér 70 milliót,inkább akkor jussanak Belotti/Berardi sorsára!

juve28adam 2019.06.20. 14:42:49

Maradjon még a Romában.

Rikoo 2019.06.20. 14:53:47

Maradnia kell Rómában a saját érdekében. Nagyon jó helyen van ott jelenleg, Fonseca biztosan segíti majd a fejlődését.

JuventusFanatikus 2019.06.20. 14:56:30

@Il Principino: @Rikoo:@juve28adam: Én támogatom is a maradását, csak jó lenne, még most megszerezni, mert még ettől is feljebb megy az ára, aztán meg nézhetünk:)

Rikoo 2019.06.20. 15:03:17

@JuventusFanatikus: Ettől feljebb biztosan nem fog. Nincs benne annyi.
Ne felejtsd el az sem, hogy a játékos valószínűleg a Juventusba szeretne igazolni a jövőben, Chiesa detto. Ezek mind árcsökkentő tényezők.

JuventusFanatikus 2019.06.20. 15:06:33

@Rikoo: Volt valami probléma a szerződésével, kiderült már, hogy mi az? Mert úgy emlékszem a kérők számára előnyös dolgok voltak benne.

Rikoo 2019.06.20. 15:10:27

@JuventusFanatikus: Nem teljesértékű felnőtt szerződése volt, mivel Primavera játékosnak igazolták, csak túl jó volt oda.
A cikkben leírttal, viszont egyetértek, 40 millióért jó igazolás lenne és ha nem lép a Napoli Manolas ügyében a vezetőség megléphetné ezt július előtt, mert a Roma ismét bajban van az FFP-vel és vmit mutatniuk kell még ebben a hónapban. Bár azhal nem vagyok tisztában, hogy szponzori szerződésekkel meg tudják-e oldani vagy mindenképpen értékesíteniük kell.

JuventusFanatikus 2019.06.20. 16:24:53

@Rikoo: Ezért is gondoltam, hogy az FFP miatt valakit el kell adniuk, mi megvennénk egy negyvenesért, marad egy szezont kölcsönben, így megmarad egy kulcsemberük, meg mi is aránylag jó pénzért hoztunk egy hatalmas tehetséget, win-win. Ha jól tudom a Napoli nem akar csak pénzt adni Manolasért, hanem Diawarát vonná be, így nem biztos, hogy fedezné az FFP-t, míg ha esetleg Mertens kerülne bele, akkor pénzt nem is nagyon látnak a Farkasok. Mi a helyzet a göröggel, biztos Afrika, vagy még van esély arra, hogy Torinóba költözzön. Már a mercatós cikk végett is, hogy tudjak, hogy kalkulálni, mert én hoznám:P

Rikoo 2019.06.20. 16:57:13

@JuventusFanatikus: Tudtommal több szempontból sem találtatott megfelelőnek Paratici számára, elsősorban a koncentráció hiánya a zavaró nála.
Legalábbis ezt írja a sajtó.

alexGicamo 2019.06.20. 17:30:54

Szerintem, max . 50 -ért megérné .

JuventusFanatikus 2019.06.20. 18:20:10

@Rikoo: Pont most olvastam, hogy július harmincig van ideje a Romának megfelelnie az FFP-nek, és lehet Pellegrinit is beáldozzák. Természetesen a Juve az elsők között, akik érdeklődnek.
Középhátvédnek meg megint bedobták Joachim Andersent.

Rikoo 2019.06.20. 19:47:54

@JuventusFanatikus: Luca Pellegriniről van szó. Érdekes, mert ő is balhátvéd.
Lehet igaza lesz azoknak akik szerint Spinazzola átmegy jobbra.

JuventusFanatikus 2019.06.20. 20:05:45

@Rikoo: De most az az érdekes, hogy Di Marzio szerint belevonnák a Barella-üzletbe, mert a Roma is el akarja vinni, de játékos, meg inkább menne az interbe.

rockitbaby 2019.06.21. 07:09:45

@Rikoo: Ha jól tévedek Spina jobb lábas éa jobb bekk is volt, az Atalanta-ban viszont ott akadt jobb opció éa átkerült balra wingback-nek.

Ádám.84 2019.06.21. 09:47:35

@rockitbaby: Spinazzola már lenyilatkozta, hogy nem is szeret és nem is tud a jól teljesíteni a jobb oldalon, az ő helye a bal oldalon van, és csak kényszerből tud a másik oldalon játszani. Szerintem így nagy hiba lenne őt jobbhátvédnek tekinteni.

rockitbaby 2019.06.21. 10:48:18

@Ádám.84: Jobb lábas játékos, fiatal is, nem fogok meglepődni, ha ott találja magát. Ráadásul ő az a tipusú védő, aki Sarri játékához kell.

Ádám.84 2019.06.21. 11:20:52

@rockitbaby: biztos h nem fog a jobb oldalon játszani, és nem azért, mert én mondom, hanem azért, mert ő

JuventusFanatikus 2019.06.21. 11:33:02

@Ádám.84: Az egy dolog, hogy mit szeretne, a másik, hogy Sarri, hol képzeli el. Ha jobb szélen lesz védő, akkor ott lesz. Ő elmondhatja, hogy hol érzi jól magát, de ez egy munkahely, és a Főnöke mondja meg, hogy milyen poszton kap lehetőséget. Van olyan alázatos Spina, hogy nem fog tiltakozni.

Ádám.84 2019.06.21. 11:41:28

@JuventusFanatikus: értem, amit mondtok, akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy én kiozártnak tartom, hogy Spinazzola lenne az új csere jobb bekk.
Egyébként ezt ti találtátok ki és tényként közlitek, vagy valaki mondott is ilyet.

JuventusFanatikus 2019.06.21. 11:54:50

@Ádám.84: Az én nevemben mondom, hogy nem tényként közlöm azt, hogy ott fog játszani, csupán erre is megvan az esély, mivel nem igazán szeretik az inverted-szélső védőket. Az én mondatomban is ott van a "ha", ahogy @rockitbaby: mondandójában is. Allegri játszatta egy--két meccsen a jobb oldalon.

rockitbaby 2019.06.21. 12:04:27

@Ádám.84: Én speciel arra alapozom, hogy Cancelo távozóban, pótlására pedig eddig komolyabban Tripier neve merült fel. De 25 milliót rá nem akarunk áldozni, úgy tűnik. DS fogalmatlan kezdőnek, és ha hozzuk a Roma-ból Pellegrini-t balbunkóba, akkor ha Spina marad - egyelőre nagyon helyesen nincs szó az ellenkezőjéről -, akkor jobbon kaphat szerepet, ha nem akarunk oda most költeni.

Rivendell 2019.06.21. 12:22:51

Pellegrini 1talán megfelelő szint? nem lenne jobb Hysaj?

Rikoo 2019.06.21. 12:27:53

@rockitbaby: @Rivendell: Mondjuk én elég biztos vagyok abban, hogy amennyiben leigazolják Pellegrinit ő nem marad a Juventus keretében, nagyon messze van ő még attól.
Játszon továbbra is a Cagliariban vagy másik kis-középcsapatban, mert igazából még nem nőtte ki azt a szintet, pontosabban még csak most kezdett el játszani ezen a szinten.
Ami Spinazzolát illeti ő mikor jobbon játszott, a középpályán foglalt helyet és nem a védelemben.

rockitbaby 2019.06.21. 12:35:25

@Rivendell: Hysaj már csak Sarri miatt is esélytelen. Horror áron adná csak a nápolyi.
@Rikoo: Ettől még Sarri számolhat vele a védelem jobb oldalán. De még formáció sincs, csak találgatunk. Ellenben egyelőre ez tűnik a legreálisabbnak.

Rikoo 2019.06.21. 12:49:18

@rockitbaby: Egyelőre még Cancelo a keretben van, szóval a maradása a legreálisabb.:)

Rivendell 2019.06.21. 13:06:37

remélem figyelik az u21-es EB-t....az már 1 olyan korosztály,hogy bőven kezdő életkor lehet nálunk is,jobban örülnék 1 kihalászott top tehetségnek,mint1 extrán túlárazottnak,csak mert a köztudatban forog a neve

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása