Guardiola nemet mondott, Sarri érkezése sem biztos

guardiola_pep_city_padjan.jpgEgyes értesülések szerint a Juventus valóban megkörnyékezte Pep Guardiolát egy 20 millió eurós szerződéssel, azonban a szakember visszautasította az ajánlatot, mostanra pedig olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Chelsea mégis ragaszkodna a mesteréhez, így Maurizio Sarri érkezése is kétségessé vált.

A bianconero klub már több mint egy hónapja bejelentette Massimiliano Allegri nyári távozását, azonban azóta nem sikerült megállapodásra jutni egyetlen szakember esetében sem az összes érintett féllel.

Az elhúzódó tárgyalások és egyeztetések nyomán számos beszámoló lát napvilágot, így például az Eurosport értesülései szerint a Juve valóban ajánlatot tett a Manchester City mestere, Pep Guardiola számára, és évi 20 millió eurós fizetéssel csábította a szakembert.

Ezt a hírt már hetekkel ezelőtt lehozta a Tuttosport, azonban az aktuális beszámoló szerint a mester nem írt alá semmilyen előszerződést, nem szolgált semmilyen garanciával, hanem azonnal elutasítóan lépett fel az Öreg Hölgy közeledésekor.

A bianconero vezetőség ezért azonnal Maurizio Sarri felé fordult, és a Chelsea vezetőivel kötött szóbeli megállapodás arról szólt, hogy amint sikerül megfelelő helyettest találni a londoni kékek padjára, Roman Abramovics klubja elengedi az olasz mestert.

Mindazonáltal mostanra a The Sun szerdai száma arról számol be, hogy a Chelsea vezetőségét nem győzték meg az elérhető opciók, ezért a klubvezetés megpróbálja meggyőzni az olasz mestert a maradásról.

Az olasz szakember az év során számos kritikát kapott újságírók és szurkolók részéről, és hiányolta a klub támogatását ebben a helyzetben, ahogy a klub nem állt ki mellette Kepa Arrizabalaga sportemberhez nem méltó viselkedését követően sem, miközben a mester év végére BL-helyhez segítette a csapatot, illetve sikerült EL-győzelmet is bezsebelnie a londoniakkal, valamint a Carabao Kupa döntőjében csak tizenegyesekkel maradt alul a Manchester City együttesével szemben.

A SportItalia szakértője, Alfredo Pedullà szerint, aki Maurizio Sarrihoz közel álló forrás hírében van, a mester már folytatott egy konferenciahívást a Juventus játékosaival, amelyben a következő évet illető elképzeléseiről beszélt.

A mester kapcsán csütörtökön lehet bejelentés, a bemutató pedig pénteken várható.

Amennyiben nem sikerülne a napokban megegyezésre jutni Maurizio Sarri kapcsán, a Juventus igencsak nehéz helyzetbe kerül, hiszen a többi lehetséges jelölt nagyrészt megerősítette, hogy aktuális klubjánál marad, és ebben az esetben a vezetőségnek újabb opciókat kell azonosítania, miután az A, B, C stb. opciók nyomán az összes tárgyalás szépen lassan zátonyra futott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3314890060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mahiro 2019.06.12. 10:08:39

Ezek aztán remek hírek...., bár nem tudom , hogy a Sun mennyire számít megbízható hírportálnak.
De ha ez így van akkor nagyon nagy fekete pont a vezetőségnek, hiszen úgy küldték el Allegrit, hogy még csak nem is volt meg az új edző, sőt totál vakon voltak.

„Apu ökölbe szorult keze vagyok...” :/

Alex8610 2019.06.12. 10:12:04

Óriási felelőtlenség volt elengedni Allegrit ha ez igaz.Nem hiszem el hogy ne lett volna már megegyezés valakivel mikor elküldtèk.Meg is erdemeljük hogy lecumiztasson a Chelsea ami ugye benne is volt a pakliban.Kíváncsian várom a fejleményeket.

majerjohny 2019.06.12. 10:29:13

Ezek csak polgárpukkasztásra alkalmas hírek...kizárt, hogy ne lenne meg a megegyezés az új edzővel.

cd1 2019.06.12. 10:30:19

@Alex8610: en sem hiszem h elkuldtek, ugy h nincs mar vki. Nagy amatorseg lenne. Foleg ekkora "cegnel" ahol euro 10 milliok repkednek.

venember83 2019.06.12. 10:38:17

@majerjohny: aknamunkának nevezik egyesek, nem polgárpukkasztásnak. :)

babo0410 2019.06.12. 10:46:14

@Mahiro: Nem kell izgulni. A The Sun is csak egy a sokk pletykalap közül. Érdekes, Angliában extra sok megbízhatatlan kacsalap van. A Sun sem a legmegbízhatóbb, Ha Gaurdian, Independent, Times, Thelegraph, BBC, Sky sport, Eurosport, írja, kb. hihető.
Egyébként a Telegraph már a lehetséges jelőltek eélyéről ír. Ott Lampard van az élen, és a 2. Allegri és Vieira.

JuventusFanatikus 2019.06.12. 10:57:40

@Mahiro: A Sun a világ legmegbízhatatlanabb pletykaoldalak egyik, a Tuttosport mellettük Szentírás.

2019.06.12. 11:00:04

The Sun: Haha! :D
Mindenesetre elég LOL ez a helyzet. Még a végén be kell érni egy ZS megoldással, aztán jöhet a nyüglődés. Csak nehogy szarul jöjjünk ki az egészből, oszt nézhessük a riválisok valagát egész szezon alatt...

krisszvector 2019.06.12. 11:14:59

@babo0410: volt az már Benitez is, az éjszaka már Mourinho is jelentkezett az állásra.
Tegnap az olaszok úgy hozták le az Allegri-s story, hogy ő blokkolja Sarri-t, mert nem hajlandó leülni a cselzi kispadjára.

Közben meg...

Man City make Tottenham's Mauricio Pochettino No.1 choice to replace Pep Guardiola

alakul, melegszik az a pite

Leram7 2019.06.12. 11:26:28

Vissza kell hozni Allegrit.

Gardiola - ok
Sarri - elmegy kategória
Pochettino - elmegy kategória

Más opciót nem igen lehet elfogadni.

Valyon, ha nem sikerül edzőt találni, van annyi Agnelliben, hogy elnézést kérjünk Allegritől és benne, hogy elfogadfja. Ilyen még soha nem történt szerintem, ezért pont megtörténhetne.

Quentin_KR 2019.06.12. 11:29:08

@Leram7: elnézést kérni? Miért is?

NagyonJuve 2019.06.12. 11:41:42

Ez az egész egy nagy böszmeség. Szerintem a juve vezetősége már megállapodott valakivel. Az meg megint egy óriási marhaság hogy úgy állapodtak meg a chelseavel akkor jöhet sarri ha talalnak helyette mást. Tavaly is szerintem túl későn nevezték ki sarrit pedig biztos volt hogy ancelotti jön helyette. 5m ment a rugózás. Azért bízom benne hogy a juve vezetősége nem annyira amatőr.

babo0410 2019.06.12. 11:43:04

@krisszvector: Mondjuk az érdekes lenne, ha Allegrit azért engedtük volna el, mert nekünk Guardiola kell, és el is érhető. Mondjuk az ő érkezésével se lennék 100%-ig nyugodt. Egyrészt ő se garancia semmire, a Barca óta a BL-ben nem tudta a sikereit megismételni, sőt inkább csak az jött le nekem, hogy az ő futballja is rászorulna egy kis frissítésre, mert könnyen kiismerhető már, meg igazán csak a Barcánál működött nemzetközileg, és az olasz közegben nem tudom mennyire lenne sikeres. De még mindig azt mondom, hogy Guardiola lenne jelenleg az egyik legjobb választás. Ha működne itt a taktikája, nagyot nyernénk vele. Ráadásul egy igen elegáns, stílusos emberről beszélünk, aki nagyon higgadt, igazi profi, és nagyon illene a Juventushoz, remélem taktikailag is. Az biztos, hogy az ő játékfelfogására nem lehetne panasz.
És kevesebb lenne bennem a kétely, mint Sarri kapcsán, akit még a játékosok se fogadnak el 100%-ig, de a Chelsea drukkerei sem voltak oda érte, a kékek vezetősége se állt ki mellette, azaz nem tud tekintélyt kiharcolni magának.
Szerintem egy Guardiolát minden játékos jobban el tudna fogadni, mint egy Sarrit.
És itt térnék vissza a külsőségekre. Mert már az öltözködésed, a megjelenésed tud tekintélyt parancsoló lenni. Guardiola megjelenése az, Sarrié semennyire sem.
Én lennék a legboldogabb, ha Guardiola ülne le a padunkra Sarri helyett.
De persze, ha jön a vén bagós, akkor is csak annyit tudok kívánni, hogy nálunk üljön fel a trónra. De szerintem igazán megkedvelni sose fogom tudni. Valahogy az egész személye nem teszi ezt lehetővé számomra.

Mahiro 2019.06.12. 11:46:09

@babo0410: Akkor megnyugodtam, már amennyire lehet....

Így is eléggé nevetségesnek találom, hogy már lement minden top bajnokság, BL és EL döntő, de még most is húzzuk az időt és várunk a bejelentéssel.

Vajon mire föl ez a nagy várakozás?

venember83 2019.06.12. 12:05:40

@NagyonJuve: pedig nem lenne abszolút újdonság a Juventusnál. Anno a Donyeck azért nem engedte el Witselt, mert utolsó percben állapodtak meg a felek (értsd: Juve és Witsel), és a klub nem tudta pótolni a belgát 1-2 nap alatt, így végül nem adta áldását a transzferre.

JuventusFanatikus 2019.06.12. 12:07:12

@venember83: Zenit akar az lenni, nem Donyeck:)

Andras74 2019.06.12. 12:15:17

Én nem vagyok abban teljesen biztos, hogy bárkivel is lenne konkrét megállapodás.
Azt hiszem, azért ilyenkorra már bejelentettük volna a TOP edzőt, ha lenne....
Ha másért nem, akkor azért, mert nyilván tárgyalunk játékosokkal, és nem túl meggyőző azt mondani, hogy remek edző lesz, csak nem tudjuk, hogy ki......Ha meg mondtak volna nevet valamelyik játékosnak, az már rég kiszivárgott volna.

A Dinamó helyében én sem engedném el Sarrit. Nem azért, mert annyira TOP, hanem azért, mert - Maxin kívül - nincs jobb név szabadon.

Az a borzasztó, hogy olyan név talán nem is maradt fenn, aki meggyőző lenne.
A végén tényleg kuncsoroghatnak Maxinak, mert túl nagy lenne a visszalépés, az utódlás kapcsán.
Szerintem van olyan tökös, hogy aláírna egy 3 éves, zsíros szerződést, az Ő feltételeivel.... A klub pedig megérdemli, ha tényleg az derül ki, hogy ennyire balfaszul intézték.

Remélem, hogy van "A" terv, és rövidesen bejelentik, mert kezd komikussá válni a helyzet....

venember83 2019.06.12. 12:26:19

@JuventusFanatikus: Lucescu volt az edző, az bizonyos, kutyázták is őt eleget utána, hogy mégis mit képzel magáról, aztán tisztába tette a dolgokat:

juventuz.blog.hu/2016/09/03/lucescu_a_juventus_tul_keson_ebredt_witsel_ugyeben

"Maximális tiszteletem a Juventusnak, mely a világ egyik topklubja, de őszintén szólva, ha valaki egy olyan nagy játékost akar megvenni, mint amilyen Witsel, nem szabadna azt az utolsó pillanatokra hagyni. Axel ideális pótlást jelentett volna Pogba helyett, de a franciát már egy hónappal korábban eladták."

Elnézést a tévesztésért, előtte a Donyecknél dolgozott hosszú ideig az edző, s hozzá kötöttem az egész történetet. Talán nem befolyásolja nagyban a sztorit, hogy Zenit vagy Sahtar az adott klub.

JuventusFanatikus 2019.06.12. 12:42:01

@venember83: Egyáltalán nem lényeges, csak gondoltam itt az ideje kicsit okoskodni:)

2019.06.12. 12:48:27

@Andras74: Ha kuncsorgásra is kerülne a sor és Allegriben van egy kis tartás vagy önérzet, én felmutatnék egy erőteljes középsőujjt!

Rocky80 2019.06.12. 12:51:04

Én még ilyet életemben nem hallottam, hogy kirakjuk az edzőt - majd csak leakasztunk valakit alapon, - és egy hónap múlva sehol senki!

1. ráadásul nálunk, egy topklubnál;
2. ráadásul egy ilyen edzőt mint Allegri,
3. ráadásul ilyen módon szezon közben egy sikeredzőt!

Nem csodálkozom, hogy mindenki beint nekünk, egyrészt annyira méltatlan volt az elbocsátás is, másrészt joggal gondolhatja mindenki hogy őrá is ugyanez a sors várhat ha egy ekkora edzőt így picsán lehet rúgni!

Szégyenteljes, koncepciótlan, egészen amatőr és felháborító az egész!

Aztán senki ne csodálkozzon ha az áhított tàmadófoci és BL serleg helyett jön majd egy zs kategóriás edző és a leépülés.

Az meg hogy nekünk el kell adni játékosokat hogy meg tudjunk venni 80 millióért egy De Ligtet az vérlázító! Egy másik top klubnál sem hallom ezt kommunikálni soha, hogy "megvesszük Hazardot, de előtte adjunk el valakit hogy legyen pénzünk"!

A játékosoknak és a vezetőségnek is a k*va anyját!

Rocky80 2019.06.12. 12:52:36

@JuventusFanatikus: :D

Tetszik ez a poén! Mintha magamat hallanám...

Quentin_KR 2019.06.12. 12:57:49

@Rocky80: eggyetértek. Kivéve azzal a résszel hogy Allegri "top" vag-"sikeredző" lenne. Megnyerte sorban a bajnokságot minden évben a liga legerősebb keretével? Na bumm. Ez másnak is ment volna. De az hogy még mindig nincs edzőnk tényleg egyszerre komikus és elszomorító...

Juvegaspy 2019.06.12. 13:00:28

Vicces hogy kb a blog felenek barmit le lehet irni.. Kapcsibol tenynek veszi.
The Sun.. Konyorgom.. A leg megbizhatatlanabb ujsag s nem csak a szigeten

Rocky80 2019.06.12. 13:11:05

@Quentin_KR:

Miért, szerinted a klub több mint százéves történetében ki az aki hozzá fogható? Egy-két edző maximum.

Ne is haragudj, de az meg hogy ezek az eredmények bárkinek sikerülnének egészen csőlátásra vall...

20 év után olasz kupák sorozatban? Bagatell!
8 bajnokság zsinórban?
Bagatell!

Ennyi erővel ültessük le Csertői Aurélt a kispadra hiszen ez bárkinek sikerülne.

Annyira unom már ezt a fitymálást mindenkitől. El vagyunk kényeztetve, ez az igazság.

Rocky80 2019.06.12. 13:12:31

@Juvegaspy: nem ez a hír a lényeg, hanem az, hogy egy hónap után még mindig nincs senki! Nálunk, egy Juventusnál...

Ádám.84 2019.06.12. 13:23:54

@Rocky80: "El vagyunk kényeztetve, ez az igazság."
Ez pontosan így van, aztán majd megy itt a sírás, ha már nem így lesz. BL győzelem nélkül is aranykorszak (volt) ez a nyolc év.

Quentin_KR 2019.06.12. 13:40:05

@Rocky80: egy szóval nem mondtam hogy bagatell. De nem is egy nagy teljesítmény a bajnoki ellenfeleinket elnézve. Én csőlátással rendelkezem szerinted. Visszaadhatnám azzal hogy Te látsz rosszul ha nem látod a bajnokság színvonalának zuhanását évről évre. De a nevedből ítélve egy ívásúak vagyunk (1980) és gondolom Te is több tíz éve szurkolhatsz a Juvénak. Szóval ne vitatkozzunk. Szerinted jó volt Allegri, szerintem nem. De sbbsm eggyetérthetünk hogy egyenlőre komédia hogy több mint egy hónap alatt nem jelentettük be az új edzőnket. Na meg abban is hogy Forza Juve!

D.P AZ ISTEN 2019.06.12. 13:49:11

Del Pierot a padra! Mekkorát szólna!!!

Nathas 2019.06.12. 14:42:47

@Rocky80: azzal azért legyünk tisztában, hogy a liga messze legerősebb csapata vagyunk. Valahogy Tuchel a PSG-nél balfék egy egycsapatos bajnokságban, A Beyernnél mindenkinek könnyű dolga van, mert egyeduralkodók, Allegri viszont a nagy taktikus. Ezeket a különbségeket nem értem.

@babo0410: "az ő futballja is rászorulna egy kis frissítésre" +1 én is így érzem, de szerintem már alakított rajta. Kevés City meccset nézek, de úgy vettem észre, hogy gyorsabban mennek át védekezésből támadásba.

Azt egyébként kizártnak tartom, hogy ne lenne meg a megegyezés a Chelseavel, a mostani eset kb olyan, mint amikor Pogbát eladtuk.

del pipi 2019.06.12. 18:12:00

@venember83: HE-he! :) Aknamunka? Ki mondja? Grinta papa? He-he!

alexGicamo 2019.06.12. 18:49:18

@D.P AZ ISTEN: Azzal egy álmom válna valóra !De azt sem tudjuk , hogy ő szeretne -e edző lenni egyáltalán .

del pipi 2019.06.12. 19:05:08

@alexGicamo: @D.P AZ ISTEN: Én is szívesen látnám, de azt is tudni kell hogy nem minden focista zseni lesz jó edző és nem minden zseni edző volt jó focista. PL Détári Lajos Lehet hogy Alex érzi hogy nincs hozzá elég affinitása de az is pozitívum ha valaki ezt felismeri. AZTÁN AZ IS LEHET HOGY TÚL SOKAT PIÁZIK MEG TÚL SOKAT HAKNIZOTT, MAJD SEGÍT NEKI EDZŐSKÖDNI A MÁSIK HAKNIS A RANDOM PSG SZTÁR!!! IGAZ? KEDVES DRÁGA VENDÉG TROLLOK!!!!!!

alexGicamo 2019.06.12. 19:12:18

@del pipi: Értem és adom ! Csak hát álmodozni jó ! :-)

del pipi 2019.06.12. 19:18:57

@alexGicamo: Most álmodjunk egy Sarrit! Ő NEM PIÁZIK ÉS HAKNIZIK CSAK BAGÓZIK EG TOPIS, IGAAAAAAAAZZZZZ?

gomorra21 2019.06.12. 19:45:13

@babo0410: Guardiola öltözködése tekintélytparacsoló? Fantasztikus. Azt hiszem, megérkeztünk a Juventus történetének egyik legnagyobb kérdéséhez. Vajon Guardiola cuki pulcsis személyiségét érdemes választani (ami egyeseknek tekintélytparacsoló), esetleg a mindig fess, szolibarna Spallettit, vagy a sportosan elegáns, kócos hajú Luis Enriquét.
Én személyszerint Lapo Elkannt választanám, vele nem lőhetünk mellé.

Bianconero 2019.06.12. 20:22:32

Dárdai még opció?

Mennyivel értelmesebb a Chelsea, hogy addig nem vált amíg nincs kire...

Sebaj, hosszú és izgalmas lesz a nyár. :-)

D.P AZ ISTEN 2019.06.12. 20:51:54

@del pipi: ha jól tudom mintha régebben már vissza mondott volna egy edzői felkérést a spanyol 2.v 3.ik osztályban valami kosaras barátja kérte fel

JuventusFanatikus 2019.06.12. 21:19:38

@D.P AZ ISTEN: Ez jó kérdés, igazából elvégezte már az edzőképzőt? Nekem nem rémlik.

@del pipi: Attól, hogy trollok, még nem süketek:D

del pipi 2019.06.13. 05:19:43

@D.P AZ ISTEN: @JuventusFanatikus: Nem volt rá ideje mert túl sokat piált és haknizott a pajeszos fiú, így nincs edzői végzettsége. Remélem nem is vakok! Remélem pénteken már van edzőnk!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása