Allegri: „Kicsit több szerencse is kellene a BL-ben”

allegri_massimiliano.jpgA Juventus mestere elmondta, hogy a holnapi meccsen nem zárja ki a kísérletezgetést, illetve készen áll arra, hogy előkészítsék a következő szezont Andrea Agnelli elnök úrral.

A torinóiak számára a bajnokság már lényegében tét nélküli, azonban a szombati Derby d'Italia fontos lehet büszkeségi szempontból, Massimiliano Allegri pedig új szerepkörökben próbálhatja ki Federico Bernardeschit, João Cancelót és Emre Cant.

„Az Inter-Juventus csodálatos meccs.” - mondta a mester a pénteki sajtótájékoztatón.

„Jó eredménnyel kell zárnunk a meccset, mivel az a célunk a szezon végéig, hogy szerezzünk minél több pontot ezeken a meccseken, ez pedig stimulálja a csapatot.

Giorgio Chiellini visszatért, és szombaton játszani fog. Azonban egy izomsérülés miatt cserébe elveszítettük egy időre Rodrigo Bentancurt.

Ha a támadósorba került Moise Kean, akkor a csere Federico Bernardeschi lehet. Nincs nagyon sok alternatívánk, de alkalmazkodni fogunk.

Federico Bernardeschi most kénytelen lesz támadót játszani, de szeretném tudni, hogy a jövőben bevethetjük-e őt a középpálya közepén. Ez a kísérletezés számomra izgalmat rejt. Egy másik taktikai változtatás, amit ki szeretnék próbálni, az João Cancelo bevetése ‘mezz’ala’ poszton. Ami a többit illeti, Emre Can védősorban szerepeltetése nem jelent újdonságot.”

A mestert ezt követően Beppe Marottával kapcsolatban kérdezték, illetve a klubelnökkel megvitatni kívánt témákról.

„Nem láttam őt a távozása óta, de szeretnék vele ismét találkozni. Nagyszerű eredményeket értünk el együtt. Profik vagyunk, akiknek az útjai elválhatnak, de ez nem von le semmit a nagyszerű dolgokból, amiket megtettünk.

Majd találkozok az elnök úrral. Meghatározzuk a terveket, aztán új célkitűzéseket fogalmazunk meg. A legfontosabb dolog az, hogy tiszta fejjel gondolkodjunk, és hogy a döntésekkel lefektessük egy fontos szezon alapjait.

Jól kell kijönnünk egy ilyen egyeztetésből, és fel kell készülnünk egy keménynek ígérkező szezonra. A Bajnokok Ligája csodálatos versenysorozat, de k**** kegyetlen is tud lenni. Az adott időpontban a lehető legjobb állapotban kell lennünk. A sérülések meghatározó tényezők lehetnek a BL-ben, de most kár erről beszélni.

Az ittlétem ötéves múltra tekint vissza, és csak a saját nevemben tudok beszélni, de ha az ember öt éven át nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, az nem éppen nevezhető tragédiának.

Meg kell értenünk, hogy hol hibáztunk, dolgoznunk kell, és persze kicsit több szerencsére van szükségünk. Első alkalommal az ittlétem alatt, rossz formát mutattunk a negyeddöntőben. Egyértelmű, hogy ezért én is felelős vagyok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr814787766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2019.04.26. 17:32:25

A szerencsén kívül (ami kétségtelenül fontos), még két k....a jó középpályásra, minimum egy k....a jó védőre, és k....a jó (az ideinél sokkal jobb) támadó focira lesz szükségünk. Ezt beszéljétek át az elnök Úrral, és akkor nem lesz gond. :)
Elég furcsa (és egyben igen ritka is), hogy úgy lesz most 4 rangadónk egymás után, hogy gyakorlatilag nincs tétje. Furcsa helyzet, hogy így állunk és még sem tudunk elégedettek lenne. Remélem, hogy tényleg sokat fogunk kísérletezni, mert amúgy ezeknek a meccseknek tényleg semmi értelme sincs. Forza Juventus!

Csak Csucsu 2019.04.26. 17:35:07

Rendes kezdőcsapatot kéne felrakni tétmeccsen és mondjuk ha Cuadradot nevezted volna a BL re mindjárt nagyobb szerencsével futunk neki te pojáca

jeneiPALI 2019.04.26. 17:45:37

Nyárom mehetnél innen már blt akrunk nyerni veled sose les meg enyi

Grinta 2019.04.26. 17:52:44

@Csak Csucsu: Sérült volt,körülbelül az Ajax elleni visszavágóra! épült fel teljesen,ami a második! kört jelentette a Bl-ben.Normális edző nem nevezi be.Másrészt láthattuk a bajnokin milyen zseniális formában van : /

Csak Csucsu 2019.04.26. 17:56:07

@Grinta: Bernardeschinél fényévekkel jobb még ígyis...talán jobban s hamarabb rákészült volna a szezonra ha nevezve van...motiváltabb lett volna...ígyis 5 meccsen játszhatott volna akár ami nem kevés

JuventusFanatikus 2019.04.26. 19:40:50

Maxiii, ne beszélj csúnyán, b@szd meg. Ilyeneket mondasz, aztán meg ezzel eszel?

Il Principino 2019.04.26. 20:03:23

@Csak Csucsu: felesleges volt olyan embert nevezni a bl-re aki nem is biztos hogy felépül a szezon végéig.Ha jól emlékszem Spinazzola lett nevezve helyette,ami logikus megoldás volt.Nem Cuadradon múlt a bl idényünk!

Csak Csucsu 2019.04.26. 20:24:17

@Il Principino: szerintem pedig egy ilyen ember hiánya mint Cuadradoé pont hogy hiányzott....Douglas Costa-t nem játszani szintén hiba...
Első meccsen ráülni az 1-1 re szintén hiba....ne is beszéljünk a 2. meccsről...
De persze fogjuk a szerencsére hát ki más hibázhatott volna ha nem a szerencse?
De Sciglio meg Bernardeschi a világlegjobbja mert tudnak futni és nem feleselnek a mesternek. Ti meg benyaljátok. Ezzel a kerettel ki esni egy Ajax ellen s kiesni az olasz kupából szerintem kudarc. Aztán nyalhattok itt Allegrinek de ha elmegy Chiellini a csapatunknak nem lesz vezére!
Az eddigi Bl "sikereket" ennek a két embernek köszönhetjük...nélkülük nem tudunk lehozni 0 ra komoly meccset... Taktikázhat akárhogy Allegri...

Csak Csucsu 2019.04.26. 20:29:22

@Csak Csucsu: mármint Buffon és Chiellini...ők adták bele szívüket s lelküket. Megszakadtak a pályán a megért!
Ronaldo is most úgy őszintén megrúgta a góljait s kész....a többiek meg levannak butítva hogy alárendeljék őket...kulcsposzton vízhordók játszanak mikor lenne kreatív ember

pedronegroo 2019.04.26. 20:32:32

Tipikus Allegri, esze van de töke nincs, Cancelo feljebb tolása nagyon jó meglátás de már rég meg kellett volna lépni mert tavasszal rengeteget hibázott védekezésben egyszeruen nem neki valo, Can hátrébb húzása is tök jó megoldás mivel a védelmünk már rég nem egy életbiztositás, ha ezeket időben meglépi talán szebb lett volna a tavasz, ja meg Keant is már rég fel kellett volna "fedeznie"....

hurbiny3k 2019.04.26. 20:40:44

@pedronegroo: Holnap pontosan azt a felállást fogja meglepni, amit itt a blogon a visszavágó előtt vizionaltunk.. Can lesz a 3. középső védő.. Nagyon tud időzíteni.

Il Principino 2019.04.26. 20:59:28

@Csak Csucsu: hogy játszatta volna Costát amikor alig volt egészséges???
Chiellini valóban hiányzott,Rugani nem az a szint ez oké!Buffon hiánya nem látszódott,a lengyel barátunk bőven meccsben tartott minket ameddig lehetett,Gigi meg potyázott sajnos Párizsban.
Ez a bl szezon a kp.-n,és a belső védőposzton ment el.Rengeteg sérültünk volt,néhol örülhettünk ha van 2 egészséges ember oda.Aki sokat volt sérült azért nem volt már formában,aki meg sokat játszott az meg ki volt facsarva,mert non stop játszania kellett!
Can-Chiellini ott volt az Atleti ellen,az Ajax ellen sérültek voltak és ez döntőnek bizonyult..Pjanic és Matuidi játszotta a legtöbb meccset a kp.-n,mivel Can(pajzsmirigy műtét) és Khedira (millió gondja volt)sokat hagytak ki már ősszel is.Matuidi már decemberben fáradtságra panaszkodott és nem véletlenül voltak pihentetve a Spal meccsen is pl..Dybala nem illik ebbe a formációba,Benatia távozása is döntőnek bizonyult így utólag,Indiánunk szokás szerint sérült most is.Perin szintén,Spinazzola is több hónapnyi lemaradással kezdett(Bologna kupa meccs),ezért Sandro szintén ki lett facsarva!Talán Keant hamarabb kellett volna szerepeltetni,akkor Mandzukic se ilyen formán kívüli lett volna tavaszra.Szóval nem mondom,hogy Allegri nem hibás,de ha mindenki egészséges ez más szezon lehetett volna,ergo valóban nem volt szerencsénk ilyen téren(sérülések)

2019.04.26. 21:01:04

Gratulálok Max. Ezeket a dolgokat már egy fél éve meg kellett volna próbálni. Legalábbis bennem már akkor felmerültek. És pontosan, ahogy előttem már említették, tökösség jobban kellene, mint szerencse. Arról nem is beszélve, hogy belehaltunk a rotálásba, de a Ronaldo-Berna-Dybala hármas mégis sötétben kereste egymást, mert amikor Mandzukic egészséges volt, alap kezdő volt az összes meccsen, így esélyük sem volt igazán összeszokni. Tehát:
- Tököt növeszteni
- Fafejűségből visszavenni
- Nem kettős mércével nézni a játékosokat, hanem normálban
- Kis önkritika néhanapján, ha sem játék, sem eredmény

Még akár komoly dolog is kijöhetne belőle így, csak ez szinte egy másik ember.

Bianconero 2019.04.26. 23:12:07

Korrekt, hogy végre elhinti, hogy ő is felelős.

Rocky80 2019.04.26. 23:18:57

De okos itt mindenki. Pro licensz az alap, mellé bátor, formabontó ötletek, amelyek természetesen mindig eredménnyel párosulnának, akár egy BL negyeddöntőben is.
Megannyi Guardiola és ez csak egy fórum.

del pipi 2019.04.27. 07:00:41

Maxi! Semmi személyes! Csak ki vagy rúgva!

del pipi 2019.04.27. 07:37:08

Ja és a szerencsét Fortuna a bátraknak osztogatja!

Nathas 2019.04.27. 10:14:06

Lehet ebből egy jó meccs, nem kell taktikázni, felszabadultan játszhatnak, fel lehet dobni egy 3-4-3-at és meg lehet őket csapkodni!

GGábr81 2019.04.27. 10:16:57

@Rocky80: hogy eldöntsem, hogy egy festmény tetszi, vagy sem, még nem kell művésznek lennem. Ha esetleg egy híd összeomlik, felmerülhet bennem, hogy talán hibázott a tervezője, pedig se építész mérnök, se építő mérnök nem vagyok. Egy autószerelőhöz elviszem a kocsim, ötször, kifizetem (nem is keveset), de még mindig u.a. a hiba a kocsival, felmerül bennem, hogy talán ha másik szerelőhöz viszem ő megoldja. Pedig autószerelő sem vagyok.
Valamint simán tudok történelemről beszélgetni, pedig bölcsész diplomám sincs.
Sorolhatnám, de a lényeg, nem azért nézünk focit és rajungonk egy csapatért mert edzői diplománk van.

Rocky80 2019.04.27. 14:24:32

@GGábr81: én nem a véleményformálás létjogosultsága ellen szólaltam fel, hanem a mikéntje ellen. ;-)

del pipi 2019.04.27. 15:32:48

@GGábr81: @Rocky80: Engem viszont nem érdekel, én okoskodok tovább és osztom az észt, és az igét szórom szét frutti helyett! MERT 45 ÉVES VAGYOK A CSALÁDOMMAL ÉLEK VAN EGY ROSSZ BULLDOGUNK, A JUVÉNAK SZURKOLOK ÉS AKKOR NE IS LEGYEK KEMÉNY?

pedronegroo 2019.04.27. 15:37:09

@Rocky80: "De okos itt mindenki" - köszönjük!

del pipi 2019.04.27. 16:05:37

@pedronegroo: Nem mindenki! Szerintem én nagyon! Te sem vagy szar! A többiek...olyan erős közepes...a maradék pedig.....ülj le egyes alá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3386) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9920) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4160) mercato (4143) nyilatkozat (7442) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4173) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása