Allegri: „Győznünk kell”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_12.jpgA Juventus mestere szerint óvatosság indokolt Cristiano Ronaldo kapcsán, amíg a játékos felépül az izomsérüléséből.

A Juve valószínűleg nélkülözni fogja a portugál támadót a következő három bajnokin, ám a támadórészleg minőségben és mennyiségben is megfelelő ahhoz, hogy pótolja az ötször a világ legjobbjának választott futballista hiányát.

A mestert megkérdezték természetesen a támadó állapotáról és barcelonai látogatásának a céljáról.

„A szabadnapját töltötte. Bárhogy is, jól érzi magát, ismét elkezdett mozogni, de óvatosság indokolt, mivel a szezon kényes szakaszában vagyunk. Inkább hagyjon ki egy meccset, az a jobb opció. Amikor visszatér, a legjobbját nyújthatja majd, és nem fog fennállni a visszaesés veszélye.

Moise Kean számára az a feladat, hogy lépésről lépésre haladjon. Mindössze 19 éves a srác, nekem pedig azzal kell törődni, hogy mi fog vele történni mostantól, ahogyan az összes fiatal kapcsán ez a kérdés.

Nyugodtnak kell maradnia. Egyértelmű, hogy rendelkezik egy csatár kvalitásaival, de hagynunk kell neki, hogy a természetes útját követhesse, és hogy fejlődhessen. Az a feladatom, hogy megvédjem őt.

A válogatott szünet után az összes játékosunk felépült, és még maradt is egy napunk. Holnap mindannyian nagyon jó fizikai állapotban leszünk, azonban a meccsen a mentális állapotunk lesz a döntő. Közelebb kell kerülnünk a címvédéshez.

Cristiano és Douglas Costa esetében hétfőn lesznek orvosi vizsgálatok, és az a célunk, hogy mindketten teljesen egészségesen térjenek vissza a Bajnokok Ligájában.

Mattia De Sciglio elérhető, míg Juan Cuadrado körülbelül tíz nap múlva térhet vissza. Ami Sami Khedirát illeti, majd a jövő héten meglátjuk, mi a helyzet.

Holnap Leonardo Bonucci pihenni fog. Támadásban valószínűleg a Paulo Dybala, Mario Mandžukić és Federico Bernardeschi hármas fog játszani. A szünet miatt fennáll a mentális problémák veszélye, ez számunkra szálka lehet, plusz a 15 pontos előny elvonhatja a figyelmünket. Mindazonáltal dühösek vagyunk a Genoa elleni vereség miatt, holnap pedig szilárd teljesítményt kell nyújtanunk.

Komoly teljesítmény kell, miközben tiszteletet tanúsítunk az ellenféllel szemben, és persze nyernünk kell: azt várom el a csapattól, hogy kemény legyen.

A Genoa ellen nem voltunk elég könyörtelenek, pedig ez elég lehetett volna az eredmény megfordításához.

Öt győzelem kell, az első legyen meg holnap. A meccs nagyon fontos, mostantól április 22-ig számos kihívás vár ránk, öt a bajnokságban és kettő a BL-ben.

Az ember egy pillanat alatt rájön, hogy olyan örvénybe került, mint amiben jelenleg vagyunk, de ennek ellenére nem engedhetünk ki még, nem hihetjük azt, hogy a bajnoki cím már a miénk.”

Massimiliano Allegrit ezt követően Daniele Rugani szerződéshosszabbításáról és Paulo Dybala szerepéről kérdezték, illetve a Milan elleni meccsről, amely az Ajax elleni meccset megelőző szombaton lesz.

„Daniele Rugani felelősségteljes srác, és sokat fejlődött: a klub helyesen tette, hogy meghosszabbította a szerződését.

Paulo Dybalával beszélgettem, és tudja, hogy ő fontos számunkra. Nagyszerű szezonzárása lesz véleményem szerint.

Ami az AC Milan elleni meccset illeti, akkor fogjuk lejátszani, amikor mondják nekünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414726939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.03.29. 20:02:39

@JuventusFanatikus: Nem rossz. Kötelező a győzelem.

Thuglife! 2019.03.29. 20:48:52

engem inkább a harcmodor érdekel mnt az összeállítás.álltunk már fel jobban is mégsem volt kapuralövésünk.egy Can gólt várok...

Viktor Mwars Jatek 2019.03.30. 07:54:32

Ez mit akar jelenteni? Lehet, hogy mégse jövő szombaton 18:00-tól lesz?

"Ami az AC Milan elleni meccset illeti, akkor fogjuk lejátszani, amikor mondják nekünk."

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása