Bruno Alves: „CR7 a BL-győzelemért szerződött Torinóba”

bruno_alves_cr-rel_portugal_edzesen.jpgBruno Alves a honfitárs születésnapja alkalmából beszélt Cristiano Ronaldo motivációjáról, illetve emlékeket idézett fel a portugál klasszis kapcsán.

A Parma 37 éves védője az elmúlt évtizedben számtalan küzdelmet vívott Cristiano Ronaldóval karöltve a portugál válogatottban, 2016-ban pedig Európa-bajnokságot nyertek együtt, a legutóbbi fordulóban azonban ellenfélként léptek pályára.

„Ma reggel felköszöntöttem.” - mondta a védő még kedden a Sky Sport Italia munkatársának.

„Remélem, hogy minél több örömöt lel majd az életében. Tudom, hogy honnan küzdötte fel magát, és hogy mennyit kellett harcolnia. Ő győztes típus, ezért megérdemel mindent, amit magáénak tudhat.

A portugál U21-es válogatottnál játszottam, és bár ő fiatalabb nálam, ő túl jó volt akkoriban ahhoz, hogy a korosztályos válogatottban futballozzon, ezért hamar a felnőttekhez került, és először az Európa-bajnokságon és a 2008-as olimpián játszottunk együtt.

Azóta tizenegy éven keresztül játszunk egymás mellett a válogatottban, és régóta ismerjük egymást. Jól ismerem játékosként és emberként. Igazán különleges személy, és szórakoztató ember. Szeret nevetni, azonban rendkívül profi hozzáállással rendelkezik.

Portugáliában rendkívüli inspirációforrást jelent mindenki számára. A világ összes játékosa számára követendő példa az általa képviselt szint miatt. A legnagyobb ajándéka? A boldogság és az öröm, amit mindig képvisel.

Nagyon őszinte személy. A családban nagyon komoly nevelést kapott. Voltunk együtt nyaralni is, közvetlenül a 2016-os EB-győzelem után, a családjainkkal Ibizára utaztunk.

A győzelmet követő napok csodálatosak voltak. Portugália történelmének egyik legjelentősebb eredményének tekintem ezt a sikert.

Hogy dühös volt-e Cristiano Ronaldo, amiért nem ő nyerte az Aranylabdát? Hát persze! De csak azért, mert megérdemelte, viszont így csak motiváltabb lesz ebben az évben, hogy idén ő nyerhesse meg ismét.

Számára és klubja számára nagyon fontos a megfelelő motiváció. Hogy milyen volt szombaton? Nem először játszok ellene, hozzászoktam már. Háborúhoz tudnám hasonlítani, de beszéltünk a meccs előtt és után egyaránt. A barátomnak tekintem őt, és örülök, hogy ez így van.

Mindent elkövettem, hogy ne tudjon gólt szerezni. A 3-3 szerintem jó eredmény volt mindkét csapatnak, bár talán nekünk kedvezőbb, mint nekik, bár mi is győzni szerettünk volna.

Cristiano Ronaldo nem elégedett, mindig további trófeák begyűjtésére vágyik. Ilyen célkitűzés számára például egy újabb BL-trófea begyűjtése.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5414610474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása