Minden út Torinóba vezet

caceres_martin_gyermekevel.jpgMinden út Torinóba vezet, mondhatja ezt  José Martín Cáceres Silva, aki immáron harmadszorra is csatlakozik a Juventushoz. Mikor a szerződése lejártával távozott, valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy még láthatjuk Bianconero színekben. Vajon jó ötlet volt megszerezni az uruguayi hátvédet?

Az uruguayi harcos útja elég hosszú volt, három klubot is megjárt, míg vissza nem tért az Öreg Hölgyhöz.

Első állomása a Southampton volt, ahol csupán bemutatkozhatott a Middlesbrough ellen, több lehetőséget nem kapott. Mindössze fél évet töltött Angliában, majd visszatért Olaszországba.

A Hellas Verona igazolta le ingyen Cácerest, amelynél szintén csak fél évet töltött el. Tizennégy összecsapáson segíthette a veronai gárdát, három gólt is lőtt. Jó játékával felhívta a Lazio figyelmét, le is igazolta a római gárda 600 ezer euróért.

Egy évet töltött Rómában, ahol tizennyolc mérkőzésen kapott lehetőséget, a bizalmat pedig egy találattal és egy gólpasszal hálálta meg. Természetesen csak kiegészítőként, főleg az Európa Ligában számított rá Inzaghi mester. Az idei szezonban négy mérkőzésen segítette a Sasokat, de nem igazán játszott jól, a Sofascore szerint az osztályzata: 6,38. Az Európa Ligában már kicsit pofásabb teljesítményre volt képes (6,50), ugyanannyiszor kapott lehetőséget, mint a bajnokságban.

Ő is elutazott Oroszországba, hogy segítse hazáját a világbajnokságon. Mindegyik mérkőzésen pályára lépett, és jól is játszott. Kiérdemelte a 6,66-os osztályzatot.

Cáceres korántsem játszott kirobbanó formában, és nem is kapott rengeteg lehetőséget egyik állomáshelyén sem. Jó hír, hogy a sérülések aránylag elkerülték, mivel a Hellas Veronánál csak három mérkőzést volt kénytelen kihagyni ezen ok miatt, míg a Laziónál hétszer nem volt bevethető. Az idei szezonban még szerencsére nem szedett össze semmilyen sérülést, remélhetőleg ez így is marad. 

Mint ismeretes, az uruguayi érkezett Benatia pótlására, de felmerül a kérdés, hogy képes-e még Juventushoz méltó játékkal előrukkolni. Mi szól mellette, és mi szól ellene?

Kezdjük a pozitívumokkal. Ő egy olyan játékos, aki úgy ismeri a Juvét, mint a tenyerét, dolgozott már Allegri kezei alatt, ismeri az olasz nyelvet is természetesen. Benne rejlik a győztes mentalitás, a bajtársiasság, ismeri a társak egy részét, könnyen beilleszkedhet. A védelem bármelyik posztján bevethető, hatalmas rutinnal rendelkezik és még csak 31 éves.

Negatívumnak számít, hogy ugyan több poszton is bevethető, mégsem játszott sokszor négyvédős rendszerben középen, csak  mindössze egyszer a Southamptonnál. Nem igazán tudhatjuk, hogy milyen teljesítményre lenne képes a védelem tengelyében. A teljesítményének a minősége sem feltétlen megfelelő, elég gyengén játszott az utóbbi időben. A sérülékenységét is megemlíthetjük, mert ugyan az utóbbi időben emiatt nem volt kénytelen sok mérkőzést kihagyni, de a Juventusnál rengeteget volt sérült.

Szerethető játékos, aki kipakolja a szívét a pályára és próbálja a legjobbját hozni. Sajnos már nem képes olyan szinten játszani, hogy a Bajnokok Ligájában is bátran bevethető lenne. A kényszer szülte ezt a helyzetet, és egy aránylag jó pótlást találtak Paraticiék, ahhoz képest, hogy még milyen nevek merültek fel Benatia helyére. Én csak vészhelyzet esetén számítanék az uruguayira, amolyan negyedik számú védőként. Még akár Barzaglit is elé sorolnám, de ő már régóta sérült, nagyon nehezen tudná már visszanyerni a formáját. Ha úgy hozza a sors, akkor mindenféleképp a Chiellini-Rugani duónak adnék esélyt az Atlético ellen. Bízom benne, hogy Cáceres segítséget tud jelenteni az Öreg Hölgynek. Sok sikert, Martín!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7714598328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2019.01.30. 15:17:00

Azért Juventus se nagyon értékelte amikor a Barcelona-tól kikölcsönözve 1 év múlva visszaküldtük.
És nálunk 1 év(15) alatt többet játszott mint a Barcelona-ba(13) 3 éven keresztül.

Remélem nem töri össze magát amíg itt van, én bírom, jobban mint Benatia-t.

frenky441 2019.01.30. 15:41:51

Az tuti hogy nem vettünk zsákba macskát, az biztos hogy De Scigliónál és Spinazzolánál jobb játékos, de nyáron mindenképp kell egy minőségi belső védőt igazolni.

Del Pybala 2019.01.30. 16:15:09

@frenky441: Egyiknél se jobb. Reméljük nem kell sokat pályára lépnie.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása