Allegri: "A Manchester United elleni vereség jót tett nekünk"

allegri_massimiliano_milan_ellen_1.jpgA Juventus magabiztos milánói győzelemmel feledtette a hétközi Bajnokok Ligája-vereséget, s a csapat mestere, Massimiliano Allegri úgy látja, csapata kiváló választ adott.

"Azonnal visszatértünk a kerékvágásba a Manchester United elleni vereség után, amely felrázott bennünket. Nagyszerű volt, hogy támadólag léptünk föl, ez volt az egyetlen módja, hogy feledtessük azt, ami abban az utolsó öt percben történt a Manchester United ellen." - nyilatkozta Allegri a mérkőzés lefújását követően.

"Komoly kockázatot vállaltunk, s Wojciech Szczęsny szerencsére készen állt a védésekre. Nagyszerű teljesítményeket nyújtunk, s kiváló győzelmeket aratunk. Fontos hétvége volt ez a bajnokság szempontjából, hiszen az Inter vereséget szenvedett Bergamóban, s tartottuk a távolságot a Napolitól, amely kivételes szezont produkál."

Némi meglepetést jelentett, hogy Leonardo Bonucci ezúttal nem került be a kezdőbe, s az olasz sajtó arról számolt be, a játékos maga kérte, ne kelljen pályára lépnie egykori csapata ellen.

"Egyébként is pihenőre volt szüksége, s ez egyszerűen csak a Milan ellen következett be. Még a kispadon ülve is elárasztották szitkokkal a szurkolók, ezért jobb volt így. 

A Manchester Unitedtől elszenvedett vereség jót tett nekünk, mert ma győznünk kellett, s nem szabadott gólt kapnunk. Egy kissé csökkentettük az iramot a második félidőben, s úgy gondolom, hogy több távoli lövéssel kellene próbálkoznunk, mert azzal fent lehet tartani a nyomást az ellenfélen. Ha be akarunk gyalogolni vele a kapuba, s egy kissé túlbonyolítjuk, azzal megnyílik a lehetőség a kontrákra.

Bárkivel is beszéltem a Manchester elleni meccs után, mindenki azt mondta, hogy jól játszottunk, de ez nem számít, ha nem győzünk. Néha nem azt tesszük, ami egyszerűbbnek látszik, mégis ezek azok a  dolgok, amiket tennünk kell. 

Amikor Mandžukić, Ronaldo és Dybala is ott van a támadósorban, természetesen elöl egy kissé kevésbé szervezetten megy, de ugyanakkor ez kiszámíthatatlanná tesz bennünket az ellenfelek számára.

Tudtuk, hogy nagyobb eséllyel tudunk Abaténak gondot okozni a beadásokkal. Alex Sandro kiváló beadást adott Mandžukić fejére. A szezon korábbi szakaszában túl alacsonyak voltak a beadásaink, de kezdjük jobban megemelni őket, és a lehető legtöbbet kihozzuk Mandžukić adottságaiból. Ronaldo nem egy tipikus középcsatár, de akkor is középcsatár."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4614367343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztovicska 2018.11.12. 09:40:27

Remélhetőleg sikerült rá ébredniük hogy előbb be kell biztosítani a győzelmet és utána visszavenni a tempót. Nem egygólos előnnyel kell elkezdeni lazázni

babo0410 2018.11.12. 10:04:31

Tetszik a nyilatkozat. De én is azt látom, hogy túl hamar leengednek a srácok. Rá kéne ébredni, hogy az 1-0 az még nem győzelem. Szerezzünk minimum 3 gólt, és lehet pihenni. De sajnos az elmúlt évek túl kényelmessé tették a fiúkat. És pont ezért fog sajnos hamarosan eljönni az a pillanat, amikor a Scudettot nem mi fogjuk megnyerni.

Pavel1988 2018.11.12. 10:17:01

Én nem igazán láttam Dybala miért volt a pályán. Nekem úgy tűnt, hogy nem találta a helyét és elkeseredett volt.
Az látszik, hogy Mandzukic nélkül sokkal rosszabbul teljesítünk és ez igaz a védekezésre is. Ő magabiztosságot és nyugodtságot visz a támadásokba, én nem idegeskedek annyira ha Ő is a pályán van.
Ami elgondolkodtató, hogy Benatia sokkal jobban játszott, (a tizi ellenére) mint Bonucci bármikor. Hátul magabiztosabb, gyorsabb és több a bravúros közbeavatkozása és nagyon jól rombolja az ellenfél támadásait (sokszor már a félpályánál).

Nagy pozitívum, hogy hihetetlenül pontosan járattuk a labdát és nem igazán adtunk esélyt az ellenfélnek, teljesen megöltük a játékukat.
Egyéni teljesítmények terén én Benatia, Szcesny, Sandro, Cancelo, Benta, Ronaldo és Mandzukic nevét emelném ki. A "man of the match"-et viszont képtelen lennék eldönteni.

2018.11.12. 10:29:55

Azért most több igazságot is mondott. 1. nyertünk, ez fontos. 2. fontos, hogy az inter kikapott. 3. a Napoli eddig jól teljesít. Nagyjából ennyit találtam, a többit hagyjuk.
Viszont 2 dolog furcsa:
"Egyébként is pihenőre volt szüksége, s ez egyszerűen csak a Milan ellen következett be. - Még a kispadon ülve is elárasztották szitkokkal a szurkolók, ezért jobb volt így." - Mintha tényleg igaz lenne a Bonuccis történet...besz**rás.
- "Amikor Mandžukić, Ronaldo és Dybala is ott van a támadósorban, természetesen elöl egy kissé kevésbé szervezetten megy..." - Nem vagyok futballszakember, de én ezt egyáltalán nem értem. Hármójuk játékát nem lehet, megszervezni? Miért nem lehet ugyanúgy szervezett?

pedronegroo 2018.11.12. 11:23:40

@Dr. Grant: Régen nem volt elég mennyiségű és minőségű támadónk azért nem ment szervezetten a támadás, most túl sok és minőségi támadónk van és azért nem megy, nem értem mit nem értesz ezen? :)

nortu30 2018.11.12. 12:06:49

Örülök, hogy győztünk, örülök, hogy Ronyó gólt lőtt, de nagyjából ennyi. Nem érdemes tovább ragozni, főleg nem túlértékelni, mert a játékunk megint csak ugyanaz volt, amire a mesterember már régóta azt mondja, hogy ezen változtatni kell. A másik pedig az, hogy ez a Milan jelenleg csak nyomokban tartalmaz Milant.

steven.h 2018.11.12. 12:48:45

@Dr. Grant: Hát én ebből nem azt olvasom ki, jó lenne tudni magát a kérdést pontosan, nem csak a választ, meg az újságokban elterjedt dolgot. "egyébként is pihenőre volt szüksége, ez pont a milan ellen következett be" - ergo alapból pihentetni akarta, pont a milan ellen jött ki, hogy ő pihen - persze nyilván lehet másképp is értelmezni, mert nem egyértelmű

Alex8610 2018.11.12. 12:53:06

Semmi változást nem láttam a játékunkban ugyanaz az ivelgetes semmi lendület semmi váratlan semmi kreativitás. Szerencsenk volt Benatia kétszer is fontos helyzetben tisztázott egyszer Cancelot segítette ki aztán a 70.perc végén Higuaint szerelte bravúrral.Ha bemegy a büntető nem biztos hogy a 3pont meglett volna.Nagyon kíváncsi leszek a tavaszra de nincs jó eloerzetem pedig most aztán vannak minőségi tamadoink sőt csak az van.Ha nem tudunk ezen változtatni baj lesz főleg az egyenes kiesésesben.

pedronegroo 2018.11.12. 12:55:25

@Dr. Grant: Bonus részhez annyit, így utólag úgy gondolom okos döntés volt nem játszatni, a pihenő amúgy is járt neki és valóban lett volna kockázata a játékának profi játékos ide vagy oda lehet hogy túl pörögte volna, nekünk amúgy is belefért mert van kivel helyettesíteni Benatia is megtette amit kellett.

del pipi 2018.11.12. 13:16:37

semmi sem történt ugyanolyan meccs volt mint az utolsó 3 milan juve 2-0 egy két fellángolás milan részről nagyjából meglettek fojtva, juve pedig hozta a szokásost amolyan félgőzzel. egyébként egyet kell értsek ez a mentalitás hogy nem tudja a csapat időben lezárni a meccset több fronton is sokkba kerülhet. különben meg tök biztos volt a csapat.

2018.11.12. 13:37:18

@pedronegroo: De ő konkrétan erről a 3 emberről beszél, nem úgy általában a támadásról. :-P

2018.11.12. 13:42:19

@steven.h: @pedronegroo: Lehetséges, hogy csak rosszul jött ki a szöveg. Bár ez elég érdekes, amit mondott. Mondjuk ha Allegri "taktikai" okokból ültette le, az még akár magyarázatnak megfelelhet. Benatiának meg k*** nagy mákja volt, hogy a szokásos nagy hibáját nem büntették meg és élhetett a lehetőséggel a 2. félidőben. Szerencsére élt is vele.

steven.h 2018.11.12. 15:27:14

@Dr. Grant: Elvileg kijött tőle egy nyilatkozat amiben cáfol minden ilyesmit, nyilván nem kell hinni neki, az igazságot úgyse tudjuk meg.

2018.11.12. 16:36:53

@steven.h: Most legalább megerőlteti magát a cáfolattal, ez is valami. Amikor visszaigazolt hozzánk, akkor jó darabig nem sietett semmit nyilatkozni/cáfolni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása