Elemzés: Young Boys elleni meccs

dybala_paulo_bl_labda_kezeben_1.jpg3 gól, 3 pont, mesterhármas, kellően szép játék, jó teljesítmények és dominancia. Kell ennél több?

Új felállást próbált ki a mester, ami nem más, mint a 3-4-1-2-es hadrend. Jelesre vizsgázott ez a felállás, úgyhogy ismét bővül Allegri bő repertoárja.

Nem hinném, hogy unatkozott bárki is ezen 90 perc alatt, a játék bőven jó volt. Szinte mindenki a valódi helyén kaphatott szerepet, Bernardeschi kivételével. A Young Boys mondhatjuk, hogy megtett minden tőle telhetőt, a szurkolóikról nem is beszélve. Zengett a stadion a svájci fanatikusok hangjától, ami az ő érdemük és a mi szurkolótársaink szégyene is egyben.

Sajnos csupán az angol bajnokikon megszokott szurkolást láthattunk a Juventinóktól, de szerencsére a mutatott játék már nem hasonlított a szigetországban honos futballhoz.

A Young Boysra visszatérve, volt néhány kisebb veszélyt hordozó megmozdulásuk, de mégsem riogatták meg sokszor Szczęsnyt. Nem igazán volt lehetőség a gyors támadásokra, amikben igazán jók. A lassú építkezéseiket meg már a középpálya leszűrte jó passzsávzárással, remek helyezkedéssel. A Juventus viszont szép kontrákat, nagy lendületű támadásokat vihetett végbe, de a felállt védelem ellen is ügyes megoldásokra voltak képesek Max fiai. Ismét megmutattuk Európának, hogy Ronaldo nélkül is erős ez a Juventus. Izgulni nem kellett, csak élvezni a futballt. Lássuk számokkal megspékelve a félidőket.

Jól megalapozta az első játékrészt a korai, csodaszép találat. A Juve uralta a pályát, ez a labdatartáson annyira nem látszott meg, mivel 58%-42% volt az arány a játékszer birtoklása tekintetében. A passzok száma is elég hasonló. A Juventus átadási kísérleteinek száma 297, míg a svájciaké 217. A lövések száma már inkább mutatott valós képet. A Bianconeri 8 alkalommal tüzelt, míg ellenfele nem többször, mint 2-szer. A kaput találó lövésekben szintén az olaszok a jobbak, mivel 5 alkalommal kellett közbeavatkoznia a helvét portásnak, míg az Öreg Hölgy kapuját lövés nem érte. Védekezésben elég érdekes statisztikák születtek. Nagyon gyenge szerelési mutatók vannak, mivel a Bianconeri egyszer, míg a Young Boys egyszer sem szerzett ilyen módon labdát. Érdekes adatnak számít az is, hogy a Juve csak 1 labdát vesztett el.

A második félidő már kevésbé volt olyan jó, mint az első, de ez kétgólos előnyben teljesen érthető. Láthattunk most is kombinatív játékot, elég csak a harmadik gólra gondolni, ami tényleg szemet gyönyörködtető volt, nem a megszokott körbepasszolgatás. Az egész meccsre mondhatjuk, hogy jellemzők voltak a kivételes megmozdulások, gyors passzok, kiváló labdakihozatalok. Egészen Miralem lecseréléséig volt ez így, Khedira beállása után már nagyjából eltűntek a fentebb említett megmozdulások. A labdabirtoklás tovább nőtt, 62%-38%-ra, és az átadási kíséreteknél sem volt ez másként. 338 Zebra passzkísérletet jegyezhettünk, míg a Young Boysnál ez a szám csupán 202. A lövéseknél a Juventus csak eggyel próbálkozott többször, mint az első játékrészben, a helvétek pedig dupla annyiszor, de ez is csak próbálkozást jelent. A szerelésekben meglepő adatok születtek. A Juventus 7 szerelést mutathat fel, míg ellenfele 6-ot. Megnyert párharcokban nagyon jó volt a Bianconeri, 29-et nyertek meg.

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: A hálója érintetlen maradt, így mondhatjuk, hogy hozta a kötelezőt. Azért rendesen rám szokott ijeszteni a néha szükségtelen kijöveteleivel. Amit a meccsen láthattunk, azt is ebbe a kategóriába sorolnám, mivel a szélen érkezett az ember, és rövidre bírt volna tüzelni. A védők is érkeztek, akik tudták volna csökkenteni Sulejmani variációs lehetőségeit. Végül ugye a lengyel kapus óriási gyorsasággal kiszaladt és a szerb játékos elszaladt mellette, de szerencsénkre megúsztuk gól nélkül. 1 védést mutatott be, és passzokban nagyon hatékony volt. 14 pontos hosszú passza volt.
  • Barzagli: A kapitány ismét nevéhez méltó teljesítményt hozott, öröm volt nézni. 6 megnyert párharcot mutathat fel, és egy szerelést is, két tisztázás mellett.
  • Bonucci: Az a gólpassza egyszerűen mesteri volt. Hozta ő is a kötelezőt, ezúttal hiba nélkül.
  • Benatia: Ő is tette a dolgát, viszont nem dolgozott olyan feltűnően. Statisztikákban jó számoknak örvendhet, mivel összes (4) párharcát megnyerte, és 2 szerelése is volt.
  • Cuadrado: Elmondhatjuk, hogy az ő helye a középpálya legszélén található. Jó meccset hozott, ismét láthattuk a régi Juant. 4 kulcspassza volt, és egy gólpasszt is jegyezhet.
  • Pjanić: Fejlődik ő is a szezon előrehaladtával. Feltűnő volt számomra a védekezésben nyújtott remek passzsávzárása. Szépen irányította a csapatot, meglátszott a hiánya a meccsen. Még ennél többet várok Miralemtől. Szinte hibátlan volt hosszú passzokban, 6 ért emberhez 7-ből. Párharcokban is hasonló számokat produkált, hatból ötöt megnyert.
  • Matuidi: Most nem volt olyan kiemelkedő, mint az utóbbi meccseken. Korántsem hozott rossz mérkőzést, csupán elmarad az eddigiektől.
  • Alex Sandro: Lassan kijelenthetjük, hogy a régi Sandro visszatért. Ismét egy fergeteges meccset hozott. Nagyon hasonló statisztikát mutatott, mint kolumbiai kollégája, csupán támadásban volt kicsit gyengébb.
  • Bernardeschi: Egy új pozícióban próbálta ki a Mister, ahol nem vallott szégyent, viszont nekem jobban tetszik, amikor a jobb szélen játszik, sokkal inkább passzol neki az a pozíció. A párharcait nagyon kis arányban nyerte meg, 12-ből csak 3-at.
  • Dybala: Ha Paulo secunda punta, akkor a Juventusnak jár tre punto. Sőt, ez esetben még 3 gól is járt mellé, egyszerűen fenomenális teljesítményt nyújtott. Az első találat egyszerűen gyönyörű, a többi sem volt csúnya, és még egy kapufa is belefért. Hajtott, küzdött, hátra járt segíteni a labdakihozatalokban. 5 lövése volt, és hibátlan volt átívelésekben (4/4). Egy szerelése is volt, ami tőle meglepő.
  • Mandžukić: Ő azért most nem mutatott sokat, mert nem is nagyon bírt. Beívelések nem igazán történtek, így gólszerzési lehetőség sem nagyon adódott számára. Az összjátékban inkább vette ki a részét. Volt egy kulcspassza és párharcai nagyját megnyerte (12/10).

Cserék:

  • Can: Ő is játéklehetőséghez jutott, és kicsit mutatott is valamit. Ennél többre van szüksége a Juventusnak.
  • Khedira: Sérülésből visszatért, ahogy az eddig megszokott játéka is. Szemmel látható dolgot nem nyújtott. Megragadnám az alkalmat, hogy felvázoljam azt, hogy milyen hatással van a csapatjátékra, ha már a meccsen nem láthattunk tőle szinte semmit. Láthatta szerintem mindenki, hogy mikor nem volt pályán, milyen mérkőzéseket játszottunk. Gyors passzok, gyors támadások, könnyű labdakihozatalok, stabil védekezés. Mikor Khedira pályára lépett, ezek mind eltűntek. Igaz, nem csak az jelenléte miatt, hanem a bosnyák hiánya miatt is. De láthattuk, hogy sokkal jobb Sami nélkül, mint vele, ezt reméljük Allegri mester is látja. Matuidi, Can, Pjanić jobb képességgel megáldott játékos, Bentancur még az lehet. Remélem, a Mister ezt tényleg látta, és kicsit átértékeli a kritikán felüli játékosa teljesítményét.
  • Kean: Egy fiatal játékos, aki megint játszhatott a BL-ben. Jó döntés volt Allegri részéről, hogy lehetőséget adott neki. Nagyon görcsösen szeretett volna gólt szerezni, ami sikerült is, csak les volt. Rugdosta becsületesen a blokkba a labdát, hármat is. Az egész meccsen csak egyszer passzolt.

Meccs embere: Nem gondolnám, hogy komoly gondot jelentene bárkinek is kiválasztani azt a játékost, aki megérdemli. Persze, hogy Dybala.

Bírói ítéletek:

Ezen a meccsen is jut belőlük bőven, de nem voltak már sorsdöntő esetek:

  • Dybala büntetője: A kis argentin a labdáért szaladt, majd érkezett von Bergen, és szabálytalanul szerelt. Labdát nem találta, Paulót igen. Szerintem itt rossz döntés született, Karasev hibázott.
  • Camara pirosa: Ezek buta hibák voltak, a lehető legrosszabb helyeken. A játékvezető orra előtt rátaposott Mario lábára, ami sárga lapot ért. Nem sokkal utána Dybalát arcon vágta, ezúttal az asszisztens előtt. Elkerülhető ostoba szabálytalanságok, jogosan lehet rá mérges edzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214283357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háromszavas 2018.10.05. 21:04:53

kiváló írás, köszi!

Joseph Toser 2018.10.08. 01:22:26

:-)

Köszönjük a statisztikai adatok halmozóinak nevében!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása