Bonucci: „Születésem óta juventino vagyok!”

bonucci_leonardo_visszateres.jpgA Juventus régi/új játékosa, Leonardo Bonucci ma sajtótájékoztatót adott, amely során természetesen felmerültek a múlt döntéseit firtató kérdések, hiszen a tavaly nyáron kissé váratlanul távozott a Juventustól, majd idén nyáron a visszatérés mellett döntött.

„Amikor a távozást választottam, akkor az érzéseim vezettek ezekhez a döntésekhez. Azonban a dühből hozott döntések nem helyesek. Szerencsés voltam, mivel az elnök úrnak, az igazgatóknak, az ügynökömnek és az AC Milan vezetőinek köszönhetően visszatérhetek arra a helyre, amit az otthonomnak érzek.

Nem volt adott pillanat, amikor meghoztam volna a visszatérést illető döntést. Volt egy időpont, amikor mindenki beleegyezését adta a tárgyalások megkezdéséhez, szép volt, hogy próbát tehettünk, ezt követően mindenki elmondta, hogyan értékeli a helyzetet, majd megegyezésre jutott az összes fél, én pedig örülök, hogy tető alá hoztuk ezt a transzfert.”

Természetesen felmerült a védő és az edző közötti viszony kérdése is.

„Bizonyos beszélgetések megtörténnek egy szezon során. Az elmúlt évben egynél több alkalommal találkoztunk, úgy a pályán, mint a pályán kívül. Volt lehetőség a kapcsolat egyenesbe hozására, a kapcsolatunk ma már nagyon jó, és intelligens emberekként öleléssel üdvözöltük egymást számos alkalommal.

Londonban a Top 11 díjátadón találkoztam a mesterrel, és neki ajánlottam azt a díjat, mivel véleményem szerint a meccs kezelése tekintetében sokat javultam az elmúlt években, ez pedig Massimiliano Allegrinek köszönhető. A történtekre fátylat borítunk, és inkább a jövőre szegezzük a tekintetünk.”

Talán valamivel nehezebben hozható helyre a kapcsolat a szurkolókkal, akik igencsak rossz néven vették a védő egyes megnyilvánulásait…

„Meccs után mindig odamegyek a szurkolókhoz, hogy köszönetet mondjak nekik. Az elmúlt évben hozott döntésem, amelyet komoly mértékben befolyásoltak az érzéseim, annak volt betudható, hogy nem éreztem magam jól a bőrömben.

Azt tudtam, hogy nem tudom saját magamat adni, amíg ezek az érzések uralkodnak rajtam, ezért a váltás mellett döntöttem. Ez a változás nagyobb eredménnyel is szolgálhatott volna, de nem így lett.

Amikor az ember elhagyja a családját, a házat, amelyben minden napot töltött, az nehézségekkel jár. Tettem egy lépést hátrafelé, hogy kiértékeljem a helyzetet, és annak ellenére, hogy voltak egyéb ajánlataim, a Juventushoz való visszatérés mellett döntöttem.

Elfogadom a szurkolói füttyöt. Amikor a füttyszó az ellenfelektől érkezik, azok feltüzelnek, ha pedig a saját szurkolóktól, akkor ez majd arra sarkall, hogy a füttyszót tapssá változtassam.

Profiként válaszolni majd a pályán fogok. Ha ma érkezne egy ajánlat a Juventus ismételt elhagyására, fel sem merülne bennem az ajánlat megfontolása.

Megemésztettem a dolgokat, és volt időm gondolkodni rajtuk. A Juventus mindent jelentett számomra futballistaként és emberként sok évig, nehéz időszakokat éltem meg, de a Juventus mindig biztosított a klub támogatásáról.

Kézfogással váltunk el, mivel talán már szívem mélyén tudtam, mi történhet a jövőben.

Most új kalandba vágok olyan lelkesedéssel, amit eddig nem éreztem, most jobban érzem magam, szeretnék mindent visszanyerni, és szeretném, ha lehetőségem lenne mindennap a legjobbak ellen próbára tenni magamat. A Juventus mezét ugyanúgy védeni fogom, ahogyan a múltban, csak a győzelem számít.”

Az olasz válogatottat ezt követően ismét arról kérdezték, mikor merült fel a visszatérés lehetősége.

„Az ügynököm a Juventus számos futballistáját képviseli, beszélgetett az igazgatókkal, és kiderült, hogy adott a visszatérés lehetősége. A Milan elfogadta a döntést, bár először külföldre akartak értékesíteni, az én prioritásom viszont a Juventus volt. Most mindannyian boldogok és elégedettek vagyunk.”

A szurkolókat igencsak rossz érzéssel töltötte el, amikor Leonardo Bonucci az AC Milan csapatkapitányaként megünnepelte a Juventus ellen szerzett gólját.

bonucci_leonardo_milan_golorom.jpg„Nem sokszor tudok gólt szerezni! Olykor kritikával illettem játékosokat, akik nem ünnepelték meg a góljukat, mivel adott pillanatban azt a klubot képviseli a játékos, amelyik mezt viseli. Remélem, hogy a jövőben a szurkolókat számos gólünnepléssel örvendeztethetem meg.”

Ezt követően felmerült az a kérdés is, hogy miképpen lett Leonardo Bonucci az AC Milan csapatkapitánya.

„Csapatkapitány lettem, mivel a klub azt akarta, hogy az érkezésemmel új projekt kezdődjön, de mindannyian tudjuk, hogy ennek milyen vége lett… Csak az számít most, hogy mindent megtegyek a Juventusért, mivel ez az otthonom.

Az a célunk, hogy visszatérjünk Madridba (a Wanda Metropolitano szolgál a 2019. június 1-jén rendezett BL-döntő színhelyéül - a szerk.), hogy minden meccsen versenyképesek legyünk, a BL-győzelemért játsszunk, illetve a bajnoki címért és az Olasz Kupa-győzelemért.

A Juventus mezében a célkitűzések egyértelműek már az út kezdetén.

Hogy erősebbek vagyunk-e Cristiano Ronaldo érkezésével? Az elmúlt évekből kiindulva azt mondhatom, hogy Cristiano Ronaldóval a csapatunkban legalább nem 1-0 arányú hátrányból kezdjük a meccset!

Az edzés Cristiano Ronaldóval mindenki számára motivációt jelent, egy pillanatnyi lustálkodás sem fér bele nála, mindig koncentrál, és így emelni tudjuk a Juventus és a rendelkezésünkre álló keret szintjét.

Örülök, hogy visszatérhettem, és izgalommal tölt el az új út, amelyre léptünk, és a cél, hogy javuljunk a pályán, mivel a legjobb futballistákkal edzhetek.

A távol töltött idő gazdagított bizonyos tapasztalatokkal emberként, de győzelmek tekintetében el is vett dolgokat.”

Ezt követően az AC Milannál eltöltött időről kérdezték az újságírók a megtért Leonardo Bonuccit.

„Szerencsés vagyok, mivel olyan mester keresztezte az utamat, mint Gennaro Gattuso, aki nagyszerű ember, és emelte az AC Milan csapatának a minőségi szintjét. Olyan év után térek vissza, amikor emberként sokat tanultam.

Az év során megerősítettem a kapcsolaton a gyerekeimmel, a családommal, akik Torinóban maradtak. Jobb embernek érzem magam, aki készen áll arra, hogy a legjobbját nyújtsa a Juventus számára.

Ami az AC Milan projektjét illeti, testközelből láthattam mindent, de mi próbáltunk elzárkózni az egésztől. A jövőbe tekintek, kész vagyok a Juventusszal megkezdeni ezt a szezont.”

A középhátvéd nem úszta meg a kínai befektetőkkel kapcsolatos kérdéseket sem.

„Nem tudatosult bennem azonnal, hogy nem olyan minden, mint amilyennek ígérték azt nekem, és nem volt ennek a tudatosulásnak egy adott precíz pillanata. Profiként az AC Milan csapatáért küzdöttem, és mindent megtettem a mezért.

Aztán az ember visszagondol bizonyos dolgokra, és mivel én olyan személy vagyok, aki szeret győzni és fejlődni, a legjobb megoldást a Juventus nyújtotta. Szerencsére kiváló ügynökkel rendelkezek, így most itt lehetünk.

A közösségi médiában használt hashtagek? Ha rajtam múlna, holnaptól már ismét használatban lennének, mivel a születésem óta juventinó vagyok. Remélem, hogy nagyon hamarosan ismét használhatom őket, mivel ez azt jelenti, hogy ismét egy család vagyunk.”

A Porto elleni meccsen büntetését töltő Leonardo Bonucci egy kisszéken kapott helyet, mondhatjuk, hogy ez a jelenet szimbolizálta az elmérgesedő viszonyt Massimiliano Allegrivel?

„Tegyük tisztába a dolgokat: volt egy ülőhelyem, de a meccsek során nagyon ideges vagyok. Egy tíz embert tartalmazó sor közepén kaptam helyet, mozgolódtam, leültem egy másik székre, aztán visszajött az ember, akié volt az adott ülőhely.

Ezért arrébb mentem, és leültem a székre, és körülbelül öt percet ültem rajta, azonban ez a szék lett a vesztem!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr714173695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana06 2018.08.10. 16:22:04

Hozza a régi formáját, bízom benne nemcsak Allegrivel de a csapattársakkal is megtalálta a közös hangot! És mindenki fátylat borít rá (pl. Dybala)...
Majd pár hónap múlva okosabbak leszünk őt illetően.

Apuleius 2018.08.10. 16:39:47

27:3 Akkor látván Júdás, a ki őt elárulá, hogy elítélték őt, megbánta dolgát, és visszavivé a harmincz ezüst pénzt a főpapoknak és a véneknek,

27:4 Mondván: Vétkeztem, hogy elárultam az ártatlan vért. Azok pedig mondának: Mi közünk hozzá? Te lássad.

27:5 ő pedig eldobván az ezüst pénzeket a templomban, eltávozék; és elmenvén felakasztá magát.

27:6 A főpapok pedig felszedvén az ezüst pénzeket, mondának: Nem szabad ezeket a templom kincsei közé tennünk, mert vérnek ára.

GGábr81 2018.08.10. 17:03:01

Bocsánat? Sajnálom? Megbántam?
Vagy valami ilyen nem hangzott el?
Lehet, hogy csak figyelmetlenül olvastam?

Alex8610 2018.08.10. 17:05:23

Dühből igazoltál el mi? Anno mikor Capello 2evig szivatta Del Pierot ő miért nem lépett le dühből? Teljesen mindegy mit nyilatkozol ledontotted a szobrodat Torinóban kussolj dolgozz aztán pár év múlva lehet menni.

The king of alibis 2018.08.10. 17:12:57

Vagy te a túrós lópikulát...

Thug6Life 2018.08.10. 17:24:14

Ha most lenne a calciopoli nem kérdés ki lenne az első kutya aki elhagyná a süllyedő hajót!

venember83 2018.08.10. 17:33:26

@Alex8610: a párhuzam csak azért nem fair, mert Alexhez nemigen mérhető senki.

alexGicamo 2018.08.10. 17:34:53

Sorry, de még nem tudom, mennyi ideig fogok haragudni rá ! Nem tehetek róla, de még nem tudtam megbocsátani neki az árulását . Meg ezek szerint az is kamu volt, hogy Milánóba a kisfia kezelése miatt költözött ...

alexGicamo 2018.08.10. 17:37:55

@venember83: Pontosan ! A két ember 2 külön dimenzió ! ALEX a legnagyobb ! Imádoooom !!! :-)

rockitbaby 2018.08.10. 17:39:56

@venember83: Azért azt is tegyük hozzá a történethez, ha nincs a calciopoli és marad Capello, ADP ment volna. De amúgy mélységesen egyetértek.

MaRcika 2018.08.10. 17:43:11

Szimlatikus nyilatkozat.
LENNE.

Borzasztóan utálom az ilyeneket.
Csak remélni tudom hogy Bonu őszinte...
Mutassa meg a pályán úgy, hogy a legjobb védőnk lesz (Forza Chiello :) )

MaRcika 2018.08.10. 17:44:20

@MaRcika: nehéz hovatenni ezt a Bunicci ügyet...

adi88 2018.08.10. 17:56:02

Hányinger ez az ember. Csak idő kerdese mikor robban megint a bomba. Majd biztos nem fog osszeveszni senkivel.. aha
Remelem a kinti szurkolok kifejezik majd a nemtetszesuket

rob1 2018.08.10. 18:01:15

Ez egy féreg soha nem bocsátom meg neki az árulást undorító egy gerinctelen alak gyűlölöm az ilyeneket. Azt meg hogy milyen védő bebzonyította a Milannál egy középszer semmi több nem kellett volna visszahozni többet árt mint használ azzal hogy ilyen szar alak.

JuventusFanatikus 2018.08.10. 18:10:36

@Apuleius: Júdás megbánta a bűneit és komoly áldozatot hozott a bocsánatért. Bonucci meg képtelen megbánni bármit is.

Kezdjük az elején:
Juventino vagy? Fura, eddig nem nagyon hangoztattad( javítson ki valaki, ha tévedek, én nem emlékszem, hogy nyilatkozta volna) és nem is úgy viselkedsz.
Legalább annyi emberség lett volna benned, hogy tisztázod magad, mi történt. Ez helyett csak össze vissza beszélsz és hazudozol.

"Nem sokszor tudok gólt szerezni! Olykor kritikával illettem játékosokat, akik nem ünnepelték meg a góljukat, mivel adott pillanatban azt a klubot képviseli a játékos, amelyik mezt viseli. Remélem, hogy a jövőben a szurkolókat számos gólünnepléssel örvendeztethetem meg.”

A meccs után még nem ezt mondtad. Nem akartál ünnepelni, csak a szurkolói fütyülés miatt gondoltad meg magad. Legalább tartanád magad ahhoz, amit eddig mondtál.

"Az év során megerősítettem a kapcsolaton a gyerekeimmel, a családommal, akik Torinóban maradtak."

Nem a fiad miatt miatt mentél Milánóba, mert ott kezelik? Minden egyes szurkoló kiállt melletted és segített a fiad gyógyulásában. A klub is szintén ezt tette. Sikerült megköszöni....

"Az elmúlt évekből kiindulva azt mondhatom, hogy Cristiano Ronaldóval a csapatunkban legalább nem 1-0 arányú hátrányból kezdjük a meccset"

Ez valami sértegetés akart lenni?

Hát Bonu, ezzel a nyilatkozattal csak rontottál a helyzeteden. Nagyon szerettem mikor nálunk volt, a jövő kapitányát láttam benne. A lehető legrosszabb egy olyan embert utálni, akit azelőtt szerettünk.

Il Principino 2018.08.10. 18:15:15

Ezekből nekem az jön le,hogy Allegri volt a távozásának legfőbb oka...
Talán legkésőbb a tükörsima kupadöntőben tudatosult benne,hogy mekkora marhaság volt a Milanba menni,ég és föld a Juve és a jelenlegi Milan...
Örültem,mikor végig kellett néznie az ünneplésünket :D

rob1 2018.08.10. 18:26:11

Én Allegri helyében leültetném a padra és ott rohadna el.

Il Principino 2018.08.10. 19:45:19

@rob1: Bízok benne én is,hogy éreztetik vele a múltat.. :D Rugani és Benatia többet játszik majd,leszarom mennyi gólt kapunk miattuk,csak rúgjunk eggyel többet :D

Apuleius 2018.08.10. 19:54:33

@JuventusFanatikus: Hát ja, áruló és áruló között is van különbség. Amúgy a moralizálást félretéve, tényleg érdekes ez a nyilatkozat, mert lényegében az összes kényes kérdést megkerülte vagy elütötte valami bullshittel. Ha nem is bocsánatkérést, de mindenképpen valami mást vártam volna ebben a helyzetben.

Del Tomino 2018.08.10. 19:57:25

"Egy igazi lovag soha nem hagyja el szíve hölgyét". Sajnos manapság a klubhűség és a szurkolók tisztelete egyre inkább másodlagossá válik van, minden következmény nélkül át lehet nevezni stadiont, lecserélni címert, jegyárakat megduplázni, riválishoz igazolni-visszaigazolni. Tartok tőle hogy a Barza-Chiello-Marci trió visszavonulásával egy korszak végleg le fog zárulni.

asvééd 2018.08.10. 20:21:23

Én behányok az ilyen szövegtől... Ha töke lenne nem ezt a kisasszony dumát tolná. Egyébként meg mindegy, majd elválik mi lesz ezután a "porhintés" után.

Alex8610 2018.08.10. 21:05:31

Alapból már hiba volt visszahozni ezt meg tetézte a vezetőség egy 5eves!!! szerződéssel plusz 1millioval magasabb bérrel.Nem tudom milyen beszélgetés zajlott le közte és a fejesek között főleg Nedved őszinte véleményère lennék kíváncsi.En simán odatoltam volna neki egy 1eves szerződést csakhogy tudja hogy nem olyan sima eza visszatérés és ezek után nem úgy mennek majd a dolgok mintha semmi sem történt volna jövőre meglatjuk hogyan tovább balhé esetén pedig azonnali szerződésbontas aztan lehet menni ahová akar.

Nathas 2018.08.10. 21:07:26

Senki nem ér fel ADP-val (még Buffon sem!), nemhogy Bonucci, ezt fogadjuk el. Leo egy szimpla labdarúgó, aki a posztján az elitbe tartozik, viszont a saját érdekeit nézi. A jelleme egyenlő a nullával, de Max is bőven tett azért, hogy a távozás mellett döntsön, én sem ültem volna egy bárszéken. Azt egyébként nem igazán tudom elítélni, ha tényleg lenyomott Dybalának egy tockost (gondolom, aki focizott, az játszott olyan csapatban, ahol az eredménykényszer miatt voltak feszültségek, az öribari szeretet csak a sörmeccseken játszik), idén is ráfért volna néhány.

Nathas 2018.08.10. 21:09:50

@Nathas: összességében legalábbis vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, de ha minden emberi tényezőt félretéve (amit elég nehéz) csak azt nézem, hogy 25 millióért hoztuk, az belefér.

Magyar Közöny 2018.08.10. 21:19:40

Az az igazság, ha most lenne a calciopoli, akkor Chiellon, Barzán és Marcin kívül mindenki lelépne, azt felesleges felhozni.
Klubhűség már kihalóban, javarészt zsoldosok vannak.
Ha az emberi oldalát nézem,akkor soha többet nem lett volna a Juve játékosa.
Viszont Benatiánál és Ruganinál jobb játékos.
Eléggé tartok a viselkedésétől..

Roli984 2018.08.10. 21:47:05

nem ertem miba baj. CR utan a legbagyobb idei igazolasunk. remelem a regi formajaban lesz.

MdewC 2018.08.10. 21:47:45

No akkor majd meglássuk. A vak is azt mondta...

Az idő eldönti.

GGábr81 2018.08.10. 22:07:15

@Roli984: szarkazmusban nem vagyok jó, írásban még nehezebben veszem észre. Ez ugye az volt?

Juvegaspy 2018.08.10. 22:47:11

Nekem egyre furcsabb ez az egesz.
Torinoban maradt a csaladja? Nem vot pez koltoztetore vagy mi?
Neehem szoktam az ordogot a falra festeni de ez lehet regebbi story mint a CR es vagy a Buffon eligazolas.
Amugy ha mar itt van haljon meg a palyan nyerjen meg mindent aztan csak elfeledjuk neki ezt a nem kicsi kisiklast

Roli984 2018.08.11. 09:22:54

@GGábr81: nem volt az. szerintem mindig is ő volt a BBC agya, illetve ő indította a támadásainkat. nekem örök kedvenc.

Sztovicska 2018.08.11. 10:34:30

@rob1: nem értem a károgókat. Mint a hisztis kisgyerekek. Ha majd mindenki befejezi a durcát keg a hisztit akkor kitisztul a kép hogy tulajdonképpen ha a szakmai oldalt nézzük akkor egy top védőt igazoltunk amiről ugye panaszkodnak itt már két éve. Ezt korábban is irtam hogy a bbc-ből chiellini egy tank barzagli szerintem a gyenge pont és bonu volt az agy. Lehet siránkozni hogy áruló de ki nem szarja le??? Akkor hozott egy döntést amit megbánt és most hozott egy olyat ami összességében nekünk jó mert stabilabb a védelmünk. Szép dolog a csapathűség de azzal nem lehet bl-t nyerni. Remélem idővel mindenki félreteszi a gyerekes hisztit és belátja hogy a védelem megerősitésére hogy végre ne kelljen az egész támadósornak védekezni talán ez volt a legjobb megoldás

MaRcika 2018.08.11. 11:26:03

@Sztovicska: szakmailag: 5ös
Emberileg: ?

Sztovicska 2018.08.11. 11:28:56

@MaRcika: biztos meg volt az oka meghozni ezt a döntést de ok emberileg nulla. De az eredményeket nem ez alapján fogja a klub elérni

2018.08.11. 13:03:44

Ezt a szégyent...
Ezzel a hosszú nyilatkozatával nem lett jobb semmi. Talán sőt...
"...ez a szék lett a vesztem!" - Nem. Az lett a veszte, hogy egy végtelenül buta, hálátlan, kiszámíthatatlan, megbízhatatlan, sz@r ember.
Nem szeretem a Milant, de szinte sajnálom őket és Gattusot is, hogy így cserbenhagyta őket is, visszaélt a bizalmukkal, elfogadta a csilliárdos fizetést és sz@rban hagyta őket.
Émelyeg a gyomrom, hogy a lehetséges BL-győzelmünknél ott láthatom. És pont visszajöhetett, mikor Ronaldo érkezett. Ha vissza is engedték, azt minimum úgy kellett volna, hogy Ronaldoval megnyerjük azt a k***a BL-t ahol ő még csapattag sem lehet...

2018.08.11. 13:06:32

@Alex8610: A 2 ember között csupán annyi a különbség, mintha a legjobb csokit hasonlítanád össze a híg kutyasz@rral. Messziről látszik, hogy felesleges megpróbálni is.

2018.08.11. 13:07:37

@JuventusFanatikus: Igen, az egy jó nagy szégyen, hogy megbánni nem tudja a bűneit. De nekem úgy tűnik, hogy még bevallani sem. :-|

Thug6Life 2018.08.11. 13:35:05

@Magyar Közöny: Ha most lenne a calciopoli ő lenne az első...az elsőn van a hangsúly ezt írtam nem azt hogy ki menne és ki nem...de biztos több maradna mint 3...

hagyjuk már ezt a szakmai előrelépést Bonuccival!!! majd ha lejátszik néhány BL-meccset amitől igencsak elszokott..akkor lehet véleményt alkotni,ne a parma meg a chievo meccsek legyenek már a mérvadók amit Caldara is lehozott volna harmadannyi fizuval.

babo0410 2018.08.11. 18:06:50

Úgy hazudik mint a vízfolyás! Egy mocskos interista, aki folyton a Toro drukker kisfiával bosszantotta a szurkolókat. Egy hazug disznó. Kíváncsi leszek az ultrák reakciójára. Egyre unszimpatikusabb ez a valaki.

Glivenko 2018.08.12. 09:56:44

Igen, Bonucci az agy a védelemben. 3 döntő 11 kapott gól, nulla esély.
Ilyen agyak kellenek a Juvéba. :D

Rocky80 2018.08.12. 10:35:10

Na jó...

Szakmailag 5-ös meg az agy a védelemben...

Aki szakmailag ötös, az nem így játszik a Milanban meg a döntőkön. De még nálunk sem.

Ha ő ötös, akkor egy Ramos hányas?... Akkor egy szinten van egy Nestaval, egy Maldinivel? Nálam ők voltak a szakmai ötösök.

Ezt meg, hogy ő az agy a védelemben, inkább nem is boncolgatom...

Lássunk már tisztán azért vele kapcsolatban.

2018.08.12. 15:31:09

@Rocky80: Ez a "bonucci szakmailag 5-ös" ez tényleg jó vicc. :-) Hármas alá, indokolatlan tanári jóindulattal. Ugyanis az agresszív, antiszociális, csaló, egoista gyerekeknek nem járna jóindulat, mégis megkapja.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása