Lewandowski helyzetét figyeli a Juventus

lewandowski_robert_bayern.jpgCorriere dello Sport értesülései szerint a Bayern München sztárja, Robert Lewandowski is ott van a Juventus jelöltjei között, amennyiben a zebramezesek valóban úgy döntenek, hogy pénzzé teszik Gonzalo Higuaínt.

Az elmúlt napokban erősödtek a pletykák arról, hogy Higuaín helye nem biztos Torinóban, s az átigazolási piacra kerülhet mindössze két évvel azután, hogy a Juventus aktiválta 90 millió eurós kivásárlási árát.

Az Inter támadója, Mauro Icardi tűnik a Juventus legfőbb célpontjának, azonban a napilap szerint a Bayern München lengyel válogatott góllövőjének neve is ott szerepel a torinóiak listáján.

Lewandowski augusztusban tölti be a harmincadik életévét, jelentős Banokok Ligája tapasztalattal rendelkezik, s a pletykák szerint négy szezont követően távozni kíván a bajor sztárklubtól, új kihívásokra vágyik, s a Juventus számára is megfelelő opció lehet.

A lengyel támadó a jelenlegi szezon során 48 mérkőzésen lépett pályára a Bayern színeiben, s ezalatt 41 gólt termelt.

A Juventus és a Bayern München kiváló kapcsolatot alakított ki az elmúlt évek során, hiszen Medhi Benatia, Douglas Costa, Kingsley Coman és Arturo Vidal is a két klub között váltott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3214019758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2018.06.03. 09:13:05

1 az 1-ben cserére még okot is mondanék,igaz ő sem fiatalabb,de hát a piac nem hemzseg jó csatárokból és akkor maradna lóvé SMS-re játékosok bevonásával + a szélre

Rikoo 2018.06.03. 09:13:44

Ez kemény lenne.:D
Ha van akire 0% esély van az Lewandowski.
Még Cristianot is el kellene hozni illetve Courtoist a kapuba. Thiago is távozni akar Münchenből. All Star csapatot épít majd Marotta.:D

Il Principino 2018.06.03. 09:38:45

Lewa Madridba,vagy Londonba igazol előbb,mint hozzánk:)
Nekem az az érzésem Higu maradni fog.

delpi0823 2018.06.03. 09:45:29

Teljesen folosleges igazolas lenne,a kozeppalyat kell megerositenunk s nem a csatarsort.Ha eladnank higanyt, es jonne lewandowski, a kozeppalyank meg nem erosodne semmit akkor kb ugyanott lennenk ahol a part szakad.Lewandowski se lone sokkal tobb golt mint higany mert a kapunktol 30meterre kene vedekeznie.......

rockitbaby 2018.06.03. 09:45:39

@Il Principino: Hát Marotta élete legjobb igazolásának nevezte őt. Így van rá esély, hogy végig minket fog boldogítani. Tőle vártuk azokat a gólokat, amikkel megnyerhetjük a BL-t. Bajnokságot nélküle is nyertünk, még akkor is, mikor gólkirály lett.

Ezen, a távozását vízionáló pletykák egyetlen alapja csupán az lehet, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egy majd 100 milliós csatártól szerintem mindannyian többet vártunk. Minden téren.

A Reklám Margit most Sarri-t akarja, és a kivásárláshoz még Benzema-t is beáldoznák. Ez is pletyka, de ebben az esetben Lewa lenne nekik a legjobb opció. Főleg, hogy nem először érdeklődtek iránta.

Tomy81 2018.06.03. 10:26:32

@delpi0823: +1 teljesen egyetértek.
@Rikoo: Szerintem kicsit túlmisztifikálod Lewát..

rockitbaby 2018.06.03. 10:33:30

@delpi0823: Azért szerintem a lengyel jobb befejező, mint Higany. A mi kis haspókunk idén rengeteg helyzetet puskázott el, még ajtó-ablak féléket is. Az erősebb középpálya nem pusztán annyit adhatna, hogy nem kellene sok méterrel a kapu előtt lennie, de több labda is eljuthatna hozzá, amit a mi 90 milliós csatárunk csak méterekre elpattanva tudna "lekezelni". Komolyabb célokért komolyabb csatárral kellene nekivágni.

Abban azonban egyetértek, hogy nem a csatársor a legégetőbb probléma. Nem ide kellene elsősorban ember. De azt látni kell, hogy Higuainnal nem fogunk BL-t nyerni. Attól ő maga pusztán nem lesz jobb, hogy SMS és Can fognak védekezni, mert mindegy hol kapja a pályán a labdát, ha elpattan tőle és ez maitt megakad a támadás.

Cannavaro 2018.06.03. 11:04:24

Fura! Én lemaradtam valamiről! Biztos azért mert bealudtam a f-s játékon, de azért nem láttam úgy, hogy MINDEN labda elpattant tőle méterekre, de se baj... Hátha idén már nézhető lesz a meccseink nagyobb százaléka, és majd jól megfigyelem! ;) Persze, volt rá példa, de egy frusztrált gólzsáktól mit vártok, aki 30 méterre a társaktól 4-5 védő közt, gyomorgörccsel várja hogy eljusson hozzá egy kivágott labda? :DDD Higany, nem a világ legjobbja posztján, de hogy attól, ahogy beszéltek róla sokkal jobb, ha jobban van támogatva, az 100% os.. ;) Persze, én személy szerint is jobban el nézném Icardi, Lewa valamelyikét ott elől, de nem Higany a legnagyobb probléma, sőt a közelében sincs! Can után egy SMS szintű középpályás kell, és egy Arias féle jobb bekk, meg mondjuk Romagnoli-t is el tudnám képzelni, és egy sokkal támadóbb mentalitás(ez a legfontosabb) És jövőre ismét esélyesek lehetnénk a BL re, és talán már én sem aludnék el, és látnám, ahogy el pattan, avagy sem az a laszti.. :D

Magyar Közöny 2018.06.03. 11:25:31

Teljesen felesleges lenne Higu helyett, felesleges róla szót ejteni amúgy is,mert távozása estén spanyol/angol csapat lesz. Griezmann lenne jó, de ő is spanyolban fog maradni szerintem.

2018.06.03. 11:34:17

Olyanok vagyunk, minta egy szurikáta. Állandóan figyelünk. Pároztatni kellene egy sassal, amelyik elég gyakran le is csap.

Il Principino 2018.06.03. 11:42:30

@rockitbaby: Valamelyik korábbi cikkben kifejtettem,hogy pár éve miért volt zseniális húzás Higu leigazolása..A lényeg,hogy ha ő nem érkezik akkoriban,akkor nincs újabb bl döntő,se kupa,se bajnoki címvédések,rengeteg fontos gólt lőtt!Igen,helyzetkihasználásban javulhatna,de a Juventus nem arról híres,hogy 30 gólt termel 1 csatár 1 szezonban,itt a hangsúly a csapategységen volt,van és lesz is mindig!
Megfelelő kp. támogatással a háta mögött pufirizsa is eredményesebb lenne :)
Tavaly nyáron hatalmasat gyengült a védelmünk,amit Allegri egy defenzívebb taktikával kompenzált és az eredmény megkérdőjelezhetetlen,mivel címeket védtünk.
Én azt mondom Higu maradjon inkább,mint hogy Morata vagy egy gyengébb noname senki érkezzen a helyére!Túl sok távozó/érkező megbontaná az egységet ami kialakult.
A BL cím pedig egyre távolodik tőlünk én úgy látom,mivel csak foltozgatunk idén is,egy sérülékeny Can-nal nem leszünk előbbre!

delpi0823 2018.06.03. 11:52:20

@rockitbaby: Hat sztem nincs nagy kulonbseg kettejuk kozott,biztos vagyok benne hogy higany is tudna termelni 35-40golt a bayernben .

delpi0823 2018.06.03. 11:52:52

@rockitbaby: Hat sztem nincs nagy kulonbseg kettejuk kozott,biztos vagyok benne hogy higany is tudna termelni 35-40golt a bayernben.

rockitbaby 2018.06.03. 11:54:52

@Il Principino: A bajnokság szerintem nélküle is meglett volna. Tény, szerzett fontos gólt, gólokat; de összegészében már akkor is inkább egy középpályást kellett volna venni. Hiába minden, a csapat tőle nem lett annyival jobb, mint amennyit fizettünk érte.

Ha a nyáron az ő távozása révén érkezhet jobb középpályás, egy másodpercig sem gondolkodnék. Szerintem Berna akár tudná pótolni is a góljait.

GGábr81 2018.06.03. 11:55:49

Amikor láttam játszani nekem nagyon tetszett. DE egy Bayern fanatikus ismerősöm mondta, hogy idén meg kell szabadulni a lengyeltől nagy pénzért, mert vele nem lesz bl. A nagy meccseken rendre megremeg, nem tud gólt lőni. Hiszek neki. Reál ellen Lewa gyengusz volt azt láttam én is

rockitbaby 2018.06.03. 11:58:04

@delpi0823: Tény, hogy a BM egy komolyabb gépezet, jobb kiszolgálással, de ő ettől még nem fogja jobban kihasználni a helyzeteit, nem fogja jobban kezelni a labdát. Szerintem Higu annyit érne a Bayernben, hogy rosszabb lenne a statisztikája, mert több helyzetből többet is rontana.

Nathas 2018.06.03. 12:20:13

Sokkal jobb center, mint Higany, de azon kívül, hogy esélytelen, Max focija nem feküdne neki, ugyanúgy szenvedne, mint Gonzalo.

Il Principino 2018.06.03. 12:37:18

@rockitbaby: pont hogy első szezonjában a bajnokságban lőtte a legfontosabb góljait,eldöntötte a Fior,Napoli,Roma,Toro elleni ragadónkat,Napolit a kupában is elintézte,mint idén is ősszel...Nem kicsit erősödtünk vele,de a ami a lényeg volt akkor,hogy az ellenfeleket gyengítettünk Higu és Pjanic leigazolásával..ez egy hosszú háború zseniális húzása volt a Juve részéről!!!Ha idén Higu a Napoli játékosa még akkor tuti nincs ennyi címünk sem!!!

Il Principino 2018.06.03. 12:42:00

@rockitbaby: Berna szélső nem középcsatár,azért ne fifázzunk ennyire erőteljesen:)
Korábban is bírtam azon vkik kijelentéseit,mint pl Coman is "tud" a csatárok mögött játszani...Berna tehetséges,de nem véletlenül nem kezdő még!Mire volt lehetősége,arra megsérült szegény..idén talán berobbanhat.

rockitbaby 2018.06.03. 12:57:10

@Il Principino: Ez tény, igaz is szóról szóra. De mindezeket mintha elfelejtette volna az elmúlt szezonra. Néha már olyan bántóan ügyetlen volt ebben a szezonban, mint ami egyáltalán nem volt rá jellemző. Olyan, mintha a hőn áhított bajnoki cím után jóllakott volna.

Alapvetően én sem adnám el, másik csatárra sem kellene elcserélni. DE! Ha SMS csak így jöhet, akkor sokkal inkább ő, mint Dybala, vagy Pjanic. A csapat játékát illetően az ő távozása lenne a legkisebb rossz. Persze ettől még nem fog jönni a helyére Lewa, ha távozik, de szerintem nem is kellene. Berna megoldhatja a pótlást.

Az ellenfelek gyengítése fontos, de nem hiszem, hogy ha idén nincs Higu, akkor nincs meg a bajnoki cím. Pjanic sokkalta esszenciálisabb.

Il Principino 2018.06.03. 13:12:38

@rockitbaby: abban egyetértünk,hogy Dybala-Pjanic-Higu 3as közül inkább ő menjen ha kell..De már nevetséges,hogy egy kulcsember eladása kell megint egy másik fontos lyuk betömködésére!Én úgy látom idén nagyon egyedül volt elől Higu,sokszor szinte egyedül támadta le a védőket,miközben integetett a többieknek jöjjenek segíteni...sajnos a taktikánk erre szezonra nem volt annyira kihegyezve rá,mert Leo és Alves átírta a terveinket..új rendszert dolgozott ki ismét Allegri,ami nem szép,de eredményes lett..
Higu sosem tartozott a kedvenceim közé,de sokszor ekézzük igazságtalanul:)

2018.06.03. 13:15:53

@Il Principino: Én idén pont ezt az általad említett csapategységet nem láttam, illetve hiányoltam. Azt a csapategységet, amire még a Barka kiejtésekor büszke voltam. Olyan érzésem volt, mintha azokkal a konfliktusokkal, amik bonucci f@szkodása idején kezdődtek, azzal a csapategység is köddé vált volna. És hiába zavarták el Alvessel karöltve, mintha az akkor megroppant csapategység nem tért volna vissza.

venember83 2018.06.03. 13:36:57

@Dr. Grant: a minap láttam egy táblázatot azzal kapcsolatban, hogy a bajnokságban ki szerzett a legtöbb labdát, legtöbb gólpassz, legtöbb kulcspassz, legtöbb gól stb., és bizony semmiben sem vezetett egyetlen Juve-játékos sem, vagyis senki nem nyújtott kimagaslót a Juventusnál, tehát nem kimagasló egyéni teljesítmények vezettek az idei honi sikerhez, hanem a csapatmunka, amivel lehetett kompenzálni az előző évekhez képest gyengébb védősort és középpályát. Ennek ellenére a kimagasló egyéni teljesítmények elmaradását igencsak problémásnak érzem, mert a BL-ben elengedhetetlen a sikeres meneteléshez 2-3 kulcsjátékos tündöklése. Ma már csak tisztességes iparosmunkával a végső siker elérhetetlen.

rockitbaby 2018.06.03. 13:51:14

@Il Principino: Hát egészen addig, amíg mi szorgosan betartjuk az FFP-t, amíg csak annyit költünk, hogy a vége nulla közeli lehessen az elszámoláskor, vagy Elkann nem ad tőkeinjekciót, a helyzet ez marad. Nekem se tetszik.

Bonu és Alves nem is feltétlen a játék miatt hiányzott, sokkal sebezhetőbb lett a védelem, kijött Khedira minden hibája. Stabilizálni kellett a középpályát. Ebbe a játékba nem illek egy Higu féle csatár. Messze a kaputól egy labdabiztos, gyors és jól cselező csatár kellene. Ezért mondtam, hogy ha marad minden így, akkor Berna jobb lenne.

2018.06.03. 14:36:07

@venember83: Az egyéni teljesítmény elmaradásában biztosan igazad van és én ezt inkább a kiegyenlített statisztika egyik komolyabb okozójának érzem. Inkább, mint a tökéletes csapatmunkát.
De előző írásomban nem is annyira a csapatmunkára gondoltam, mert azért (majdnem) mindenki hozzáteszi a saját kis teljesítményét és próbálják elosztani a feladatokat. Konkrétan a csapategységre, összetartásra. Ami olyan dolgokban nyilvánul meg, mint pl. az egymásért küzdeni tudás, akarás. Viszonylag kevés volt az olyan jelenet (és az is inkább csak a védelemben volt), mint amikor egy kivédekezett akciónál Buffon-Barzagli/Chiellini összetartása, pacsija. Amiből ordít az egységes csapat.

Juvetto 2018.06.03. 15:04:26

Még a Matadornak is több értelme lenne, mint Lewynek (meg Pipitának).

Il Principino 2018.06.03. 16:31:40

@rockitbaby: azzal csak az a bibi hogy Berna szélső nem csatár!Jól cselező csatárt utoljára a brazil Ronaldot láttam..

rockitbaby 2018.06.03. 17:43:57

@Il Principino: Ahogy Mandzu sem szélső, hanem csatár. Berna fiatal, még bőven lehetne alakítani, javítani ezen.

nutellás marhapörkölt tejjel 2018.06.03. 20:06:19

lewa fantasztikus játékos, talán 5-6 év múlva lesz reális esélyünk megszerezni. jelenleg se kifizetni, se megfizetni nem tudnánk, oka meg pláne nem lenne idejönni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása