Marotta útbaigazítást adott az átigazolási pletykák útvesztőjében

marotta_beppe_sajto_reszvenyesek.jpgVéget ért a szezon, így egyre inkább izgalomban tartja a Juventus szurkolóit, hogy a klub vezetői vajon mely játékosok megszerzésével próbálják majd tovább erősíteni a csapatot. A napról napra életre kelő és repkedő pletykák áradatában a torinóiak ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta adott némi útbaigazítást a homályban tapogatózók számára.

"Nos, fogalmazzunk úgy, hogy szinte minden játékossal kapcsolatban vagyunk, hogy egy kicsit áttekintsük a szerződéseik helyzetét." - mondta Marotta a sajtó képviselőinek nyilatkozva.

"Találkozni fogunk Alex Sandro ügynökeivel és képviselőivel, jövő héten találkozunk majd egymással, s úgy gondolom, hogy kívánatossá vált a szerződés meghosszabbítása.

Ezek csak azok a meglehetősen általános találkozók, amelyek minden egyes szezon végén esedékesek. Az átigazolási időszak legfontosabb szakaszában járunk, ezért, ahogy mindig, minden nap, a Juventust hírbe hozzák számos játékos nevével.

Mandžukić marad-e? Amikor egy játékos távozni kíván, mindig megpróbáljuk kielégíteni a kérését. Mindeddig azonban nem kaptunk ilyen jelzést, Mandžukić jövőre is a Juventus játékosa lesz.

Morata? Elégedettséggel tölt el bennünket, hogy azok, akik távoztak tőlünk, szép emlékeket őriznek a Juventusról, s szeretnék újra megízlelni a Juve nyújtotta környezetet. Ugyanakkor ezek csupán pletykák, melyeket szeretnék cáfolni, mert kiváló játékosokkal rendelkezünk a támadósorban.

Nyilvánvaló, hogy Emre Can olyan helyzetben van, hogy a szerződése lejár június 30-án. Ezt nem tudnám titkolni... Számos klub számára vonzó játékos, s optimista vagyok, mert a Juventus egy nagy klub, Emre Can pedig egy nagy játékos. Így hát, amikor úgy dönt, hogy elhagyja a klubját, amely pillanatnyilag a Liverpool, jó esélyünk lesz. Úgy gondolom, hogy ez az üzlet – akár pozitív, akár negatív eredménnyel – tíz napon belül lezárulhat. 

Sokat beszéltünk Perinről és Darmianról. Elmondhatjuk, hogy Buffon utódja Szczęsny lesz. Tavaly meghoztuk ezt a döntést, amellyel elégedettek vagyunk. Ugyanakkor, ahogyan azt mindig is mondtam, egy olyan nagy klubnak, mint a Juventus, amely számos sorozatban szerepel, két top kapusra van szüksége. Ezért hát kár volna titkolnom, hogy keresünk egy komoly minőséget képviselő kapust. Perin ilyen, de hosszú út áll még előttünk a jelenlegi helyzetben, a tárgyalások és a kapcsolatfelvétel még csak most kezdődik.

Darmian megfelelő lehetőség, olyan játékos, olyan profillal, amilyet mi keresünk. Ráadásul olasz játékos, s mindig is azt gondoljuk, hogy egy a Juventuséhoz hasonló keret magját olyan játékosok kell adják, akik a válogatott mezét is viselik. Az olaszok gyorsabban és jobban megértik a közeget, ezért nem tagadhatom, hogy Darmian egy olyan játékos, aki érdekes számunkra.

Pogba? Üres képzelgés. Douglas Costa átigazolása véglegessé válik, s maradni fog. Milinković-Savić? Nagy tehetség, de figyelembe véve a költségeit, szeretném tisztázni, hogy nem kalandozunk ezen a nyomon. 

Mindamellett azt kell mondanom, hogy a jelenlegi keretünk versenyképes a céljaink szempontjából, amelyek egy európai top klub maximális céljai. Néhány jelentős üzlet folyamatban van, azonban nem mondhatok neveket.

Dybala helyzete meglehetősen egyértelmű. Kétségkívül olyan játékos, akibe nagy bizalmat fektettünk, s nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit tett és tesz. A szerződésének tekintetében azonban úgy vélem, hogy amikor tavaly meghosszabbítottuk a szerződését, azzal meghatároztuk a szerződési és pénzügyi tényezőket.

Nagyon elégedettek vagyunk Higuaínnal, ez volt a második szezonja nálunk, s nagyon jó teljesítményt nyújtott. Amennyiben ajánlatokat kapunk Higuaínért, figyelmen kívül hagyjuk azokat." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4813998580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.24. 14:42:48

Darmian rész azért vicces...egy idén 29 éves védőről beszélünk, akit középszernek talán hívhatunk. Emellett világát nem tudja a pályán sokszor, főleg ha pályára is kerül. DS után újabb csodás igazolás lesz.

Perin rész oké, Costa patent (de ez volt a minimum). Can pedig ha nem jön, jöhetnek a ZS tervek.

Bbenj 2018.05.24. 14:51:25

Az öreg Marotta màr àlmodozni se hagyja a szurkolokat,nem szèp dolog ez.A Darmianos rèsz tènyleg vicces.Magyarul vàrható a Darmian,Praet kaliber...

Szalnoki81 2018.05.24. 15:01:45

Pogba SMS vágyálom ezekből semmi sem lesz.
Sztem Morata sem jön.
1-2 töltelék megy helyettük más töltelékek jönnek, sajna szintet nem lép a keret.

Szalnoki81 2018.05.24. 15:02:57

Can talán még jön de ez édeskevés. Érdekes Martialról régóta nincs szó.

solution 2018.05.24. 15:16:02

"...tavaly meghosszabbítottuk a szerződését, azzal meghatároztuk a szerződési és pénzügyi tényezőket."
Nekem ez kicsit olyan mintha a kivásárlási árra célozna, de lehet csak én látom bele a dolgot

The king of alibis 2018.05.24. 15:20:00

Amíg ez a kókler itt van, a BL győzelem csak álom marad.

Barolo4 2018.05.24. 15:20:00

Ez a nyilatkozat most kicsit vissza rakott a földre.... bár Higanyt is sokáig tagadta anno....
Darmiant én nem temetném előre....simán lehet új DS, de azért azt se felejtsük el, hogy Barzagli hogy érkezett ide.
Ha Can lesz az idei legnagyobb igazolásunk, akkor nagy baj is lehet jövőre.
Forza Juventus!

Apuleius 2018.05.24. 15:20:53

@solution: Nem, ezzel arra céloz, hogy pillanatnyilag nincs napirenden egy újabb hosszabbítás és fizetésemelés Dybala esetében.

Thug6Life 2018.05.24. 15:21:27

Olvasva a sorok között a Dybalás bekezdés azt jelenti (ami inkább neki szól nem a szurkolóknak)hogy a szerződésben le vannak fektetve a határok!ha többet akar keresni azt valahol máshol megteheti.Én biztos vagyok benne nagy arccal fog visszaérkezni a vb-ről (a jó szereplés valószinű nem az ő érdeme lesz)és fokozódnak majd az ellentétek közte és Allegri között.
Ez az általános találkozó amiről Marotta beszélt még meglepően is zárulhat,majd amikor Alex Sandro jó zsoldos módjára visszadobja a kínált szerződést!

The king of alibis 2018.05.24. 15:28:28

@Barolo4: "Darmiant én nem temetném előre....simán lehet új DS, "

Egy átlagos középszer? Köszi, de nem kérjük.

solution 2018.05.24. 15:32:48

@Apuleius: @Thug6Life: köszi, így munka közben nem fogtam fel a teljesen :D

Dybala szerintem egyébként menni fog és nem is az a szomorú ebben, hogy mondjuk nem tudnánk pótolni, hanem az a fránya dolog, hogy megint a "10-esünk" fog távozni.

Pavel1988 2018.05.24. 15:37:30

@solution: Én ettől nem félek, nincs hova mennie. Barcelonában és Madridban sincs hely neki, City játékrendszerébe nem illik bele és a Bayern nem fog 45 milliónál többet adni senkiért.
Egyedül az Atleticoba illene, ők Griezmann eladása esetén ki is tudnák fizetni az árát. Az viszont jelenleg visszalépés lenne neki, ráadásul onnan nehezebb eligazolni a csúcsra.

biancineri101 2018.05.24. 15:44:16

@Thug6Life: Sandros gondolatodról csak annyit, ha kap szerződéshosszabbítást azt alá fogja írni. vagy azért mert az idei teljesítménye után örülhet hogy kap nagyobb fizut vagy azért mert menni akar és az elengedésének az a feltétele hogy aláírjon, mert így mi több pénzt kaphatunk majd érte. Persze lehet a te verziód is hogy odamegy és jól beint mindenkinek és megy minden tovább ugyanúgy mint eddig :D

DenS 2018.05.24. 16:04:01

"Néhány jelentős üzlet folyamatban van, azonban nem mondhatok neveket."
Hmm ez viszont érdekes... Aztmondja nem SMS nem pogba és nem morata...
Kíváncsi leszek. Ugyanakkor lehet hogy hogy csak tagadha és közben meg ezek közül a játékosok közül gondol valakikre. Akik szerintem ha így van akkor morata és SMS. Pogba visszahozatalát szinte lehetetlennek tartom ekkora fizetéssel.

Alex8610 2018.05.24. 16:09:19

Ha szerinte már most versenyképes a keret Európa szinten is akkor minden oké én megnyugodtam...

Dante01 2018.05.24. 16:14:20

Nagyon érdekes, hogy mindig ezzel a versenyképes kerettel jön.
Talán igaza van ha azt nézzük, hogy bajnokság és kupa is jön és még a bl ben sem
kell szégyenkeznünk. A gond ott van, hogy a bl győzelemre kevés az esély és a játékunkat néha szörnyű nézni. Most, hogy elmondta ki nem jön kicsit elkeserített. Az biztos, hogy 100m játékost nem igazolunk, ok. Olyan játékos aki 50m alatt vihető, beleillik a Juve játékába, a fizuja 7m alatt van,növelné is a színvonalat és még ide is akarna igazolni, hát nem tudom mennyi ilyen játékost tudnék most mondani, de sajnos nem sokat az biztos.

steven.h 2018.05.24. 16:31:22

@Dante01: Ez inkább az előre mosom a kezeimet, ha nem hozok egy értelmes játékost se...

JuventusFanatikus 2018.05.24. 16:42:38

"Találkozni fogunk Alex Sandro ügynökeivel és képviselőivel, jövő héten találkozunk majd egymással, s úgy gondolom, hogy kívánatossá vált a szerződés meghosszabbítása."

Ebből azt szűröm le, hogy eddig még nem kínáltak neki szerződést. Ami mondhatni jó hír, mert akkor szó sincs arról, hogy nem szeretne hosszabbítani.

"Darmian megfelelő lehetőség, olyan játékos, olyan profillal, amilyet mi keresünk."

Ájájááááájj, mi lesz itt még...

A cáfolatokat pedig nem kell komolyan venni. Ezt mindig eljátssza.

2018.05.24. 16:56:15

Ez olyan, mint egy tragikomédia. Főleg, ha a mondandója tartalmát nézzük. A dáma címe: "Marotta útbaigazítást adott az átigazolási pletykák útvesztőjében, avagy ne reménykedjetek!"
Ért a csalódást keltő nyilatkozatokhoz, az biztos. Ha nem lenne itt már sok éve, azt mondanám hogy valószínűleg altat, de előző éveken láthattuk, hogy feleslegesen reménykedtünk, mert legtöbbször őszinte volt...

Apuleius 2018.05.24. 17:00:05

@Dr. Grant: Sikerült még költőibbé tenned a címet

FAF 2018.05.24. 17:00:40

Köszönjük hogy még időben kijózanítottál és a földhöz vágtál minket. Ne repkedjen itt senki, az Lapo kiváltsága.
Kíváncsi vagyok mi számít neki jelentős üzletnek de van egy olyan érzésem, hogy más az értékrendünk ebben a témában :-)
A keret versenyképes. Végül is versenyezni tudnak, ez igaz. Az más kérdés, hogy milyen eredménnyel zárul a verseny :DDD

Il Principino 2018.05.24. 17:33:01

Ha Sandro marad,akkor Jöhet Darmian cserének..De kell még 1 szélső védő mindenképp!!!
Rá kell menni Sandro szerződéshosszabbítására,mivel Asa lelépett..Kulcsfontosságú a megtartása a brazilnak és mint a keret nagy része vb nélkül pihentebben várhatja a szezon kezdetét..
Darmian jönni fog,efelől kétség ne legyen!!!
Dybala-Higany-Mandzu marad,SMS-Pogba-Morata nem jön ez is tuti..
Can aláír,Costa véglegesítve,Darmian-Perin még.."Néhány jelentős üzlet folyamatban van, azonban nem mondhatok neveket."Bonaventura-Praet valószínűleg..Aztán nyárra le is tudta Beppe barátunk a dolgokat :)
Esetleg Höwedest is megvesszük,ha jól emlékszem a védelem szélén is tud játszani...

Attila F 2018.05.24. 17:54:52

@The king of alibis: mondj már egy olyan csapatot, ahol nem “kókler” a vezetőség. Tényleg érdekelne, melyek azok a sikerreceptek, amiket a Juventusnak követnie kéne.

babo0410 2018.05.24. 18:12:55

@The king of alibis: TE csak igazi nagy marhaságokat vagy képes leírni? Szerinted Pogbát, Vidált, Dybalát, Higut, Pjanicot, Sczesnyt, Bonuccit, Barzaglit, Moratát, Douglas Costát, Tévezt, aki már akkor hazavágyott, de eljött a fizetése feléért is, Lichtit, Alex Sandrot, Dani Alvest, Evrát, Storarit, Pirlot, Llorentét, Mandzukicot, Zazát (akit itt kellett volna tartani szerintem), Cuadradot, Netot, Bernardeschit, Höwedest ki hozta ide?
Voltak rossz igazolásai persze, de azért többségében remek játékosokat hozott hozzánk. Azt mondani, hogy Marottával nem fogunk BL-t nyerni! És ha jobban megnézed, akkor mióta Allegri van itt, célirányosan folynak az igazolásaink, és nem is érkezik annyi játékos. És pláne kevesebb a nem ide való igazolás, mert Allegri nem követelőzik, nem akar tovább nyújtozni a takarónál. Sokkal könnyebb így igazolni, mintha az edző folyamatosan hisztizik, hogy oldják meg de neki nem elég a 10 €-s étterem.
Szerintem a lehetőségekhez képest nagyon jó munkát végeznek a csapatnál. Nyílván, ha a Real költségvetése állna rendelkezésre, és mi is 100 milliókért, meg 10+ milliós fizetésekért tudnánk igazolni, Marottáék is jobb játékosokat igazolnának. Meg nyílván egyszerűbb lenne megtartani a neveinket.

babo0410 2018.05.24. 18:19:12

@JuventusFanatikus: Ha maradna Alex Sandro, mögé szerintem Darmian remek megoldás lenne.

Ze bra 2018.05.24. 18:38:12

Lehet elmélkedni h kitket kéne eladni és venni de idegeskedni nem érdemes rajta, nálunk hozzáértőbb emberek ülnek a vezetőségben, tudják mi a dolguk és hogy oldják meg azt.

Barolo4 2018.05.24. 18:50:15

@babo0410: Részben egyet értek veled..... bár a Real szerintem pont nem jó példa, mert az elmúlt 3-5 évben semmivel sem költöttek többet mint mi, és azért erősebb a keretük.
Furcsa dolog ez a bl nyertes kompatibilis keret téma.... szerintem is bőven kell(ene) erősíteni a jelenlegi keretünkön, de ha jobban megnézzük a Liverpool keretét vagy a 2 évvel ezelőtti Atletiko-ét jó látszik, hogy nem minden a keret összértékén múlik. Forza Juventus!

Apuleius 2018.05.24. 18:56:27

@Barolo4: "vagy a 2 évvel ezelőtti Atletiko-ét jó látszik, hogy nem minden a keret összértékén múlik"

Mondjuk az Atlético Madrid nem is nyert BL-t.

Barolo4 2018.05.24. 19:05:09

@Apuleius: Ez igaz (mondjuk közelebb volt hozzá mint mi) :) és lehet, hogy a Liverpool sem fog.
Ezzel leginkább azt akarom csak mondani, hogy egyáltalán nem egyenesen arányos a bl szereplések arány a befektetett euro 100 milliókkal. Forza Juventus!

Apuleius 2018.05.24. 19:08:15

@Barolo4: Értem, csak óriási a különbség aközött, hogy valaki megnyeri vagy majdnem megnyeri a BL-t, s többnyire nem pusztán a véletlen műve a dolog. Az Atlético példája is pont azt mutatja, hogy egy ilyen okosan szervezett csapattal sokáig el lehet jutni időnként, de az utolsó lépés valahogy csak nem akar összejönni. Nagyon jó lenne, ha most a Liverpoolnak sikerülne (nem mintha amúgy kedvelném őket).

venember83 2018.05.24. 19:13:36

@JuventusFanatikus: „Te reménytelen optimista...”

Rikoo 2018.05.24. 19:14:39

A sajtóban is sok helyen szó van arról, hogy tudat alatt gyakorlatilag megerősítette a Morata pletykákat Marotta. Szerintem is Alvaro visszatér majd.

Barolo4 2018.05.24. 19:16:13

@Apuleius: Én ezen egyébként nagyon sokat vitatkozom a nem Juvés barátaimmal....
Mi a jobb egyszer nyerni és utána évekre eltűnni vagy mondjuk 4-szer másodiknak lenni....
Én az utóbbira szavazok, mert azt gondolom, hogy a győzelem egy fantasztikus extra jó érzés, de nem hiszem, hogy pl. egy inter drukker minden nap mosolygott az elmúlt években csak azért mert eszébe jut a 2010-es triplázás. Szóval szerintem ilyen szempontból jobb folyamatosan a top közelben lenni, még akkor is, ha az áhított győzelem nem jön össze.
Forza Juventus!

Rikoo 2018.05.24. 19:16:23

Illetve kiváncsi lennék, hogy neki kik számítanak jelentős üzletnek. Praet-Bonaventura?
Esetleg De Ligt? Kovacic?
Nem tudom kire gondol, de szerintem nem a kivásárlási árral rendelkező játékosokra.

2018.05.24. 19:24:05

@Apuleius: Bocsánat. Kicsit kezdenek frusztrálttá tenni Marotta ismétlődően biztató szavai. :-(

babo0410 2018.05.24. 19:24:31

@Barolo4: Hogy erősebb-e a keretük? Szerintem maximum egy Ronaldoval, én nem érzem azt, hogy sokkal erősebbek lennének, mint mi. És ezt az is mutatja, hogy a tavalyi döntőt leszámítva pariban voltunk velük.
Ami meg azt illeti, Mourinho óta valóban visszafogottabban igazolnak Pérezék, de ha valós a pletyka, és idén tényleg viszik Neymart (én nem tudom mi igaz ebből), akkor megint egy jó zsebbenyúlós igazolás lesz. És Pőreznél soha nem tudhatjuk mikor dob ki vkire pokolian nagy összeget. Már Mbapét is nagyon akarta a pletykák szerint.

Juvegaspy 2018.05.24. 19:37:33

Babonak amugy most total igaza van.
Mondtatok h ugyanannyit koltunk oke de tegyuk fel SMS 100milla.
Juve kifezetne s adna 7millas fizut.
Real kifizetne s adna 11millas fizut.
Na vajon hova menne?

Apuleius 2018.05.24. 19:38:46

@Barolo4: Ez nyilván jó kérdés, de az sem túl jó, ha rendre ott vagyunk, mégsem sikerül a győzelem. Rohadtul frusztráló, már 1996 óta várok, s nagyon sok volt a kudarc.

Amúgy az általad felvetett kérdéssel az a gond, hogy az Atléticónak és a Juvénak is sikerült kétszer döntőznie az elmúlt években, de egyelőre nem merném kijelenteni, hogy "folyamatosan a top közelében vagyunk". A BL-eket valahogy mindig a Barcelona, a Real Madrid vagy a Bayern nyeri, s ez aligha véletlen (ok, nyilván az UEFA is segít, amikor kell).

peti78 2018.05.24. 19:51:10

@babo0410: szerintem te marotta eltitkolt gyereke vagy es nem szereted ha bantjak apucit_ amugy egy vezetonel ha 10 bol 8 dontese helyes es 2 rossz az bukott ember az utolso tsz ben is_ ja es apuci egy barom szegyen a nevet egy cikkben olvasni a juventussal

Barolo4 2018.05.24. 19:51:16

@Apuleius: Igen a frusztrációt én is érzem....illetve azt gondolom, hogy van még eggyel magasabb szint.... Ettől függetlenül az elmúlt 7 évvel maximálisan elégedett vagyok és azt gondolom, hogy történelmi időszakban vagyunk Juventus szurkolók. Ennek persze a megkoronázása egy bl győzelem lenne! Forza Juventus!

Barolo4 2018.05.24. 19:58:32

@peti78: Ezt a kérdést nagyon rosszul látod szerintem (mármint nem azt, hogy ki kinek az eltitkolt gyereke, mert azt nem tudom).....
Mondjál légyszi 3 (de szerintem egy ilyen sincs) olyan top csapatot, ahol 20%-a az igazolásoknak nem komoly mellé nyúlás! A te logikád szerint minden évben, minden top csapat küldhetné el a sport vezetőit. Marotta (illetve a csapata, mert ez nem egyszemélyes műsorszám) nyilvánvalóan csinál hibákat, de összességében nagyon hatékonyan dolgozik. Ez persze nehezen mérhető objektív szempontokkal, de egyrészt az eredmények durván jók, illetve ha megnézed, hogy pl. a Milan mennyiért igazolt tavaly nyáron, vagy az MU/Psg az elmúlt években, akkor látni kell, hogy mi még nagyon jól járunk Marotta(ék) hibaszázalékával. Forza Juventus!

Apuleius 2018.05.24. 20:12:12

@Barolo4: Alapvetően én sem tartozom a megrögzött kritikusok közé, az eredmények egyelőre a vezetőséget igazolják. A Juventusnak azonban most már egy lépcsőfokkal még feljebb kell lépnie, kellene egy mercato, amikor nem távozik kulcsjátékos, közben viszont kulcsjátékost igazolunk, így abszolút értékben erősödünk nem csak az izmot csoportosítjuk át az egyik karunkról a másikra. Kellene néhány nagyon komoly minőségű igazolás, hogy tényleg összejöjjön az a BL. Marotta nyilatkozatából igazából kár nagy következtetéseket levonni, nyilván löki a bullshitet és nem fog nyílt kártyákkal játszani. Reménykedjünk.

peti78 2018.05.24. 21:07:43

@Barolo4: nem azzal van gond ha egy jatekos nem valik be hanem a koncepcio nelkuli igazolasokkal es a kapkodasos tuzoltassa. Mondok egy peldat higany gonzalonak hivjak ha kinyitod a lexikont ot ahol arrol irnak hogy oltja ki 2 jatekos egymas jatekat na ott dybala es higany kepe van es ezt mindenki tudta elore csak a vezetok nem , gonzalo nem alkalmas soha nem is volt es soha nem is lessz arra hogy ilyen jatekrendszerben jatszon , megvettuk mert blt akartunk vele nyerni na azota ezen a nyilatkozaton rohog a fel vilag , vele aki ugy lefagy a terher alatt mint a grande armee, es 90 milleur ert na ez mindennek a teteje hogy a klub legdragabb igazolasa egy falabu pocakmejszter a labdat nem tudja atvenni 5 meterrol 6ra pattan tole a labda, persze persze vannak zsenialis megmozdulasi igen minden 10. Meccsen. Ez csak egy pelda a hibakra igaz ez a legnagyobb de mar csak ezert is kovezes jarna torino foteren. Emellett a legnagyobb gond hogy andreanak fogalma sincs a labdarugas nevu dologrol ahogy a kislanyok tobsegenek

Tibi Sebestyén 2018.05.24. 21:31:13

Nyilván nincsenek 100millióink játékosokra. Ezért kéne a fiataljainkat megpróbálni beépíteni! De itt ennek a múlt szezonba jelét sem láttam! Ebben szerintem Allegri a valaha volt leggyengébb Juve edző!

2018.05.24. 21:58:06

@Tibi Sebestyén: Az a gond, hogy fiataljaink is csak úgy vannak, ha csillió milliókért veszünk őket. A Juventus ifiakadémiája emellett teljesen hasztalan és viszi a pénzt, tudnám milyen megfigyelők dolgoznak ott...

babo0410 2018.05.25. 02:26:41

@hellan: Leginkább ott a gond, hogy a fiatalokat folyton kölcsönadogatjuk, és ott nem kapnak elég lehetőséget, mennek tovább, majd onnan még tovább, miközben nem játszanak, ezáltal nem fejlődnek.
Másrészről meg sokszor csak a bizalom hiányzik.
De ha jobban megnézzük a többi nagycsapatot, sehol se jellemző, hogy az ifiakadémia termelné a tehetségeket. Illetve nem bíznak bennük. És ez azért van, mert eredmény kényszer van, nem merik ezáltal a legnagyobb klubok kipróbálni az akadémián nevelkedőket. Aztán ők csak elvesznek a kölcsönből kölcsönbe adogatásban. Nem sok olyan top klubot tudok, aki a saját fiataljainak érdemben lehetőséget ad. A Barca volt korában, de mamár rájuk se jellemző. Meg talán a Real ad lehetőséget pár fiataljának. De náluk meg alóbb ligákban edződhetnek a fiatalok. Ezért várom hoz-e változást ezen a téren az, hogy az olasz klubok is elindíthatják alsóbb ligákban az ifieiket.

Rivendell 2018.05.25. 05:35:13

@hellan: talán hogy indítani kell egy második csapatot,jobb lesz a helyzet,mert ha nem is épülnek be az első csapatba,de drágábban lehetne értékesíteni őket,ha pl feljutnak egy seria b-be,nem mellesleg jobban is fejlődhetnek. Amúgy mi lenne ha az első osztályba jutnának fel? Lehetne 2 Juventus?

west30 2018.05.25. 06:21:51

@Rivendell: Maradnanak a serie B-ben.

2018.05.25. 08:23:31

@Barolo4: @Apuleius: Szerintem valami arany középút kellene. Nem lenne jó, ha egyszer megnyernénk, amúgy meg sehol sem lennénk. Az meg még rosszabb talán, hogy egész egyszerűen képtelenek vagyunk megnyerni. És lassan (kis túlzással) aki BL-döntőbe jut, annak a Juventus lenne az álomellenfele. Ez így borzasztó. Úgy kellene, hogy meg tudjuk nyerni legalább 1x nyomorult 20 év alatt. De ne legyünk egyéb éveken sem teljesen a "futottak még" kategória, még ha nem is jutunk évente döntőbe, mint a Real. Az interes hasonlattal kapcsolatban az a véleményem, hogy lehet, hogy pocsék nekik az élet (jól van ez így), de ha a Juventus és a BL egy időpillanatban jut eszükbe, akkor egész biztosan vigyorogni támad kedvük. És ez még borzasztóbb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása