Allegri: „A futball nem puszta elmélet”

allegri_massimiliano_levegoben_1.jpgMassimiliano Allegri ismét kicsit dühösebben reagált egy televíziós interjú során, miután próbálta megvédeni saját futballszemléletét.

A bianconero együttes sorozatban negyedjére nyerte meg az Olasz Kupát az AC Milan ellen elért 4-0-s eredménnyel, és ezzel rendkívüli valószínűséggel begyűjtötte a negyedik duplát is

„Olyan csoportról beszélünk, amelyik történelmet írt a Juventus mezében. Gratulálok a srácoknak, mivel ez a csapat hetedik bajnoki címe, plusz további trófeák mellett.” - mondta a mester a Rai Sport munkatársának.

„A futballban veszíthet az ember, mert más csapatokkal harcolunk. A gond az új motiváció generálása. Az eredmények mellett számos elem dönt a szezon sorsáról.

Nem arról van szó, hogy a Juventusnak nyernie kell, de sajnos most már az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy a győzelmeket biztosnak veszik. Semmit nem vehetünk biztosra, mivel a futball rendkívül megjósolhatatlan, ezért mindent a taktikára korlátozni nem tűnik fair dolognak.”

Massimiliano Allegri váratlant húzott azzal, hogy középcsatár poszton Mario Mandžukić játszott, nem pedig Gonzalo Higuaín.

„Természetesen Gonzalo Higuaín nem örült túlságosan az ötletnek. Döntést hoztam, mivel egy fizikailag erősebb játékost akartam centernek. Jobb, ha Gonzalo a padról tud beállni, mintha Mariónak kell. Teljesen készen állt arra, hogy beugorjon a meccsbe, aztán a meccs menete számunkra jól alakult, és az utolsó 15 perc jutott neki.”

A Juventusnak sikerült felülkerekednie a Napolin a bajnoki csatában annak ellenére, hogy folyamatos kritikában részesültek a játék miatt, amely szöges ellentéte volt a déliek futballjának.

Mivel számos harminc év fölötti játékos van a keretben, a riporterek megkérdezték Massimiliano Allegritől, hogy vajon véget ért-e ezzel egy korszak, a mester azonban nem örült a kérdésnek.

„A pozitívumokat kell kiemelni. Olykor megragadunk ezekben a beszélgetésekben, azonban a futball nagyon egyszerű, kezelni kell a szezon adott pillanatait.

Mindig a taktikáról beszélnek, de egyértelművé kellene tenni a fiatal edzők számára, hogy a futball gyakorlat is, nem puszta elmélet. Úgy nőttem fel, hogy Giovanni Galeone volt az edzőm. Egyes mesterek elmagyarázzák a futballt, míg mások csak beszélnek róla.

Egy olyan csapat, amelyik sorozatban hét címet nyer, annak az esetében nem beszélhetünk problémákról. A futball olyan, mint a Monopoly, nem lehet tudni, milyen kártyát húz az ember. Az én futballszemléletem teljesen más, mint amit Önök képviselnek.”

Mario Sconcerti sportkommentátor megemlítette, hogy a mester fáradtnak tűnik, ez pedig kiütötte a livornói mesternél a biztosítékot.

„Önöktől eltérően én józanul tekintek a helyzetre. Rengeteg türelemmel rendelkezek, és mindenkit megvárok a célvonalnál.”

Ezt követően Massimiliano Allegri otthagyta a riportert, miközben a kérdések színvonaláról mormogott valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9913903256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triplat 2018.05.10. 09:01:52

Hát csak gratulálni lehet az egész csapatnak. Szép volt !

jeneiPALI 2018.05.10. 09:30:29

Második félidö pazar volt Dunyha romeó belett árazva rendesen öszeszarta magát, a nagy Juve sztároktol, mint egy amatör ugy viselkedett persze nincsmég igazi nagy csapatok ellenrutinja mert azok elverik mindig öket Forza Juve...:D

Glivenko 2018.05.10. 09:32:16

Úgy tűnik, az újságírók minden országban se**fejek. :D
Ha nem lenne kötelező, talán a kutya se állna szóba velük.
4-0, ez a lényeg. :)

alexGicamo 2018.05.10. 19:32:32

@Glivenko: Ez így van ! De szerencsére a mi Maxink kellően intelligensen el tudja küldeni őket a francba ! xD

Gratulálok az egész csapatnak ! Megérdemelték a győzelmet és a kupát !

Jövőre már csak SZÉP és eredményes játékot várok . :P

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása