Allegri: „Történelmet írhatunk”

allegri_massimiliano_kupadonto_sajtotajekoztato.jpgMassimiliano Allegri az AC Milan elleni Olasz Kupa-döntő előtt egykori játékosáról és aktuális kollégájáról azt mondta, hogy már a múltban is szövögette az edzői terveket, ő viszont kész történelmet írni a Juventusszal.

„Ez a meccs nagyon fontos számunkra, nagyon fontos, mivel ez segítene a szezont egy scudettóval zárni, amit még matematikailag nem biztosítottunk be, de közel állunk hozzá.

Ennek a kupának a megnyerésével a srácok ismét történelmet írhatnak a Juventusszal. Lelkesen kell játszanunk, mivel voltak megingásaink az Inter és a Bologna ellen. Mindig csodálatos egy kupáért játszani, nagyszerű megütközni az AC Milan együttesével, mivel ezek a meccsek mindig nagyon kiegyenlítettek.”

Massimiliano Allegri jól ismeri az AC Milan aktuális mesterét, hiszen Gennaro Gattuso még a játékosa volt pár éve.

„Rino szenvedélyesen éli meg a futballt, és emellett nagyon keményfejű. Már a múltban látszott, hogy edzői álmokat szövöget. Nem könnyű az AC Milan padján ülni azt követően, hogy a Sion és a Pisa csapatát edzette az ember, és ráadásul egy bonyolult helyzetben veszi át a rossonero együttest. Nagyon jól teljesített, hiszen néhány nagyon jó eredményt ért el a csapat vele.

A legfontosabb dolog Gennaro Gattuso kapcsán, és ezt tudom, mivel a játékosom volt egykor, hogy amikor az ember abbahagyja a játékot, és évekig bajnok volt, akkor nem egyszerű ismét kihívásokat állítani saját maga elé.

Rino nagyon jól teljesített, ahogy Pippo Inzaghi is. Nem egyszerű újból kezdeni a Lega Pro szintről, de gratulálnom kell nekik.

Szerintem Gennaro Gattuso kicsit megnyugodott az utóbbi időszakban, és ez is jó jel. Remélem, hogy holnap idegesebb lesz, mivel ez azt jelentené, hogy a dolgok nem mennek jól az AC Milan számára, viszont számunkra igen!”

Massimiliano Allegrit a taktikáról is kérdezték, miután nemrégiben Juan Cuadradót jobbhátvédként használta.

„A védelemben Medhi Benatia vagy Daniele Rugani fog kezdeni, miközben ma Andrea Barzagli születésnapját ünnepeljük, és szép ajándékkal kell megörvendeztetnünk. Hármuk közül ketten fognak játszani.

Juan Cuadrado jól teljesített jobbhátvédként. Az Inter ellen elkövetett néhány hibát a felfutások időzítésével, de csupán több tapasztalatra van szüksége.

Mario Mandžukić, Mattia De Sciglio és Stefano Sturaro is bevethető, szóval csak Giorgio Chiellinire és Benedikt Höwedesre nem számíthatunk. Meglátjuk, hogy kettő, három vagy négy emberből áll majd a védősor, ez az adott játékosok jellemzőin múlik.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az AC Milan problémákat fog okozni, mivel nagyon veszélyesek a kontratámadásaik, ezért határozott preventív emberfogást kell majd alkalmaznunk. Az AC Milan számos jó technikával bíró futballistával rendelkezik, ez egy döntő, és erős mentalitásról kell tanúbizonyságot tennünk.”

A Juventust többször kritikával illették a pályán nyújtott teljesítmény miatt, különösen összehasonlítva a Maurizio Sarri által vezetett Napoli szemre kellemesebb játékával.

„Ha megnyerjük a scudettót, függetlenül az Olasz Kupa-döntő kimenetelétől, nagyszerű szezont zárhat a Juventus. Örülnünk kell az eredményeinknek.

Az emberek a hibáinkat emlegetik, és ez csak segíthet a csapatnak, mert ha csak dicséretekben részesülnénk, soha nem láttuk volna, hogy mit tudtunk volna jobban csinálni.

Szerencsés helyzetben van az edző, ha erős klub áll mögötte, amely játékoskeretet, de leginkább férfiak csoportját biztosítja számára. Szerencsémre a Serie A-ban töltött tíz évem során, a Cagliaritól napjainkig, mindig nagyszerű értékeket képviselő férfiakkal dolgozhattam, ellenkező esetben nem juthattam volna a Milan vagy a Juventus padjára.

Mindannyian olyan elégedettséggel töltöttek el, amelyet nem tudok elfelejteni, mivel az életem részét képezik, és mindenki valami fontosat tanít nekem. Nagyon jól érzem magam edzőként. Ha nem így lenne, bajban lennék.”

Természetesen a sajtótájékoztatón a mestert a jövőről is kérdezték, hiszen számos pletyka kering vele kapcsolatban.

„Nagyon jó kapcsolatot ápolok a klubbal, és szinkronizálva végezzük a munkánkat, amit mutat az elmúlt négy év, amikor az első év után a csapat teljes átalakuláson esett át, és a klub nagyon jól teljesített olyan játékosok megszerzésében, akik nem csak labdakezelési technikát, hanem nagyszerű emberi értékeket is képviseltek.

Végső soron a futballban a győzelemhez nem elég csak a technika. Egyéb értékekre is szükség van, amelyik képes a nehéz időszakokon átsegíteni a csapatot.

A szezon végén leülünk beszélni a klubbal, ahogyan mindig megtettük, megtervezzük a jövőt, ezt minden évben meg kell tennünk, a folyamat során pedig rendkívül tisztán kell látnunk a dolgokat.

Az elmúlt négy évben sokat változtam, de minden egyes évben, minden egyes nap ez történik… Minden nap azt kérem a játékosoktól, hogy állítsák saját magukat kihívások elé, és ismerjék meg, hogy mit hibáztunk, illetve hogy milyen területen fejlődhetünk. Mivel a jó teljesítmények megmaradnak, ezt senki nem veheti el tőlünk, viszont saját magunkban mindig el kell gondolkodnunk arról, hogy mit hibáztunk.

Más edző voltam az AC Milan vezetésekor. A Juventusnál nem csupán edző vagyok, mivel dolgoztam már két teljesen különböző klubnál, azonban mindkét klubot a győzelem iránti szenvedély jellemzi. Mindkét oldalról a legjobb tulajdonságokat próbáltam ötvözni.

A fejlődési szakaszom még nem ért véget, és remélem, hogy csak akkor zárul majd le, amikor a visszavonulás mellett döntök, ez azonban nem lesz túlságosan későn. Addig még van pár év bennem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9513901266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.05.09. 09:16:53

Meg kell nyerni minden áron a kupát Forza Juve.

Rocky80 2018.05.09. 16:37:48

In Allegri we trust.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása