Allegri: „Három dologra van szükség az Inter ellen”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_9.jpgA Juventus a hétvégén az Inter ellen lép pályára Milánóban, miután az elmúlt hétvégén a Napolival szembeni előnyét negyedelte egy torinói vereséggel.

„Amikor érkeztem, akkor kicsit rosszabb volt a helyzet a mostanihoz képest.” - mondta a mester a szokásos sajtótájékoztatón.

„A Vinovóba látogatott szurkolók? Azért jöttek, hogy támogatásukról biztosítsanak. Fej-fej melletti harc folyik, és jelenleg sok fronton harculhatunk. Vita az öltözőben? Sajnálattal hallom ezeket a dolgokat, amik teljesen alaptalanok, és mindenkinek a professzionalizmusát megkérdőjelezi.

Nem kell foglalkoznunk ezekkel a dolgokkal. Van még hátra öt meccs, amellyel lezárul a szezon. Egy év során jelentkeznek nehéz időszakok, amikor kicsit kevésbé jól mennek a dolgok. Nem váltunk verhetetlen csapatból vesztesekké.

Most az Inter a következő ellenfél egy csodálatos stadionban, és ők eddig csupán 23 gólt kaptak. A cím sorsa nem szombaton és vasárnap fog eldőlni. Még mindig hosszú az út.

Bátorsággal, csibészséggel és lazasággal kell játszanunk. Szép pillanatokat élünk meg jelenleg. Késznek kell lennünk arra, hogy minden labdáért megharcoljunk, minden egyes 50-50 százalékos helyzetben. Vasárnap tizennyolc szabálytalanságot szenvedtünk el, míg mi kilencet követtünk el. Az Inter ellen keményebb játékra van szükségünk.

Hogy mi történt a Napoli ellen? Most inkább gondoljunk az Inter elleni meccsre. Nemrégiben volt pár jó meccsünk, kivéve a Crotone és Napoli ellenit, mert az két rossz találkozó volt.

Gólt kaptunk a kilencvenedik percben a Napoli ellen, ahogyan a Real ellen is. Figyelmesebbnek kell lennünk. A beszéd hiábavaló. Most hallgatni kell és dolgozni. A bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, meccseken megnyerhetjük a címet.

Úgy hallom, hogy egyesek szerint a Napoli a favorit, mivel ők megnyerik mind a négy meccset. Nekünk az a feladatunk, hogy pályára lépjünk, és jó meccseket játsszunk, kihasználva az esélyeinket.”

A sajtótájékoztatón természetesen a sérülések kérdése is felmerült.

„Stefano Sturaro és Mattia De Sciglio kivételével mindenki rendelkezésre áll holnap, még Federico Bernardeschi is. Jelenleg mindenkinek arra kell koncentrálnia, hogy többet hozzon ki magából azért, hogy megvalósíthassuk a két célkitűzésünket: a bajnoki cím és az Olasz Kupa-döntő megnyerése.

A szurkolók? Szeretik a Juventust, és természetesen saját véleményt is kialakíthatnak, amit persze kifejezhetnek. Bárki is nyeri a bajnokságot, az megérdemli, és a múltban hat alkalommal a Juve nyert.

Mario Mandžukić? Jól érzi magát, és játékra kész. Giorgio Chiellini? Az ő szezonjának lényegében vége.

Az edző mindig felelősségel tartozik sok mindenért, ez a feladatkör részét kérdezi. A Napoli és a Crotone ellen nem mentek jól a dolgok, azonban a szurkolók nagyon kedvesek és tiszteletteljesek voltak velem szemben.

Most az Inter elleni meccs a fontos. Ezt lelkesedéssel és lazasággal kell megélnünk. Ha így teszünk, akkor valószínűleg megnyerjük a scudettót.

Andrea Barzagli? Már a kezdetektől pályán lehet. A legutóbbi meccsen Andrea Barzagli nem volt képes 90 percet játszani.

A jövő? Én már döntést hoztam egy éve, amikor aláírtam a szerződésem a Juventusszal. Háromvédős rendszer az Inter ellen? Teljességgel kizárt.

Az idei első Inter elleni meccsen az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk. A bajnoki címért meg kell nyernünk ezt a meccset. Az Internek pedig a BL-szereplésért kell nyerni. Gondoljunk csak a következő meccsekre, pontosabban a közvetlen következőre, amely az Inter elleni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9313874138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.27. 15:50:14

"Szép pillanatokat élünk meg jelenleg. " - ?!? A focihoz van köze? :-)

The king of alibis 2018.04.27. 16:13:54

"Andrea Barzagli? Már a kezdetektől pályán lehet."

Szép zakót kapunk holnap is

jeneiPALI 2018.04.27. 16:40:53

Ha kikapunk akkor viszlát scudetto és akkor ez is lekoccan innen , tuti! beszari taktikával megyunk oda is elvernek a hullarablok is minket!

Szalnoki81 2018.04.27. 18:44:16

3 pont kell és pont!

2018.04.27. 19:41:04

Nekem is elég vegyesek az érzéseim a meccset illetően. Bármi megtörténhet.
Nem kérek semmi mást, csak játszunk úgy, mint a reál ellen és tömjük ki a hullarablókat!

Tibi Sebestyén 2018.04.27. 20:02:10

Szerintem csak egy dologra van szükseg.... edzőváltásra!

Nathas 2018.04.27. 20:22:05

Én is azok táborát szaporítom, aki szerint váltani kell az edzők vonatkozásában (ez ugye nem csak Allegrire vonatkozik!), de ezt az intert simán kell verni, teljesen olasz középszar társaság, a tuskó Icardit kivéve.

Nathas 2018.04.27. 20:22:48

@Nathas: és persze Handanovicot.

Juventino86 2018.04.27. 21:11:23

Itt az egész arról szól, hogy mi mindig csak akkor focizunk igazán támadó szellemben, ha már meleg a pite. Most pontosan ez a helyzet. A döntetlen nem jó. Remélem, hogy a csapatból azt hozza ki, mint a Real ellen, és megalkuvást nem tűrő támadófocival rukkolunk elő.
Allegrivel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nagyon jó edző, fantasztikus, amit ezzel a folyamatosan gyengülő kerettel elért. Gyakorlatilag a teljes csapatot eladták már alóla, de mindig össze tud rakni egy nagyjából ütőképes gárdát.
Sajnos valóban nézhetetlen a játékunk. Ez részben Allegri hibája is. De azért emlékezzünk csak vissza a 2014/15-ös idényre! Azért akkor volt, hogy kimondottan látványosan játszott a csapat. Ennek pedig szerintem az volt az oka, hogy voltak olyan technikás és gyors játékosaink, akikkel ez lehetséges volt. A mostani keretben sok a lassú játékos, és kevés az, aki igazán kreatív.
Tehát a nézhetetlen focink csak részben Allegri hibája.

niccolo 2018.04.27. 21:37:53

@Tibi Sebestyén: Ja,kétszer kikapunk és már Allegri mehet is,jó mentalitás tiszta Real!

Juventino86 2018.04.27. 21:48:34

@Apuleius: @Rikoo: Eszembe jutott még valami, és őszintén érdekelne, hogy Ti mit gondoltok. Néha azt gondolom, hogy jó lenne visszatérni a 4-3-1-2-höz. Pjanics irányíthatna, Costa mehetne visszavont éknek, és elöl meg ott lenne Higu. Ha nyáron sikerülne egy erős középpályát összerakni, akkor mehetne ez a felállás. Pjanicsnak is ez az eredeti posztja szerintem. Ott van viszont az is, hogy a 4-3-3 jóval modernebb. Dybalával én ebben a felállásban nem számolnék. Nagy esélyt látok rá, hogy nyáron elmegy. Ha Bernardeschi és Costa megtámogatnák Higut, akkor az is egy jó kis támadószekció lenne. Csak azzal meg az lenne a baj, hogy Higunak nem szabadna túl sok védekező feladatot adni ebben a felállásban, viszont a másik kettő nem védekezik túl jól. Mit gondoltok, melyik lehetne az életképesebb?

Il Principino 2018.04.27. 21:51:05

Mindenki edző váltást akar itt a blogon!??
De kiváncsi lennék ki lenne az a nagybetűs MESTER,akit el tudnátok itt képzelni?????
Én azt mondom maradjon,csak igazoljunk Costához hasonló minőséget minden csapatrészbe...Meg qrvára el voltunk kényeztetve az elmúlt években sikeresség terén,elhiszem hogy sokan mérgesek,de jelenleg aki jobb tréner vagy hasonló képességű mind foglalt már!Wenger,Emery,Ancelotti,Montella,Mancini,Spalletti, futball gyilkos Simeone,Dortmunddal leégő Tuchel?Ki kellene nektek?Londonban sok pénzből megbukott Conte?Romában megbukott L.Enrique?Még magatok sem tudjátok csak Allegri menjen az a lényeg..Egy -egy meccsre feltudják magukat szívni a fiúk,de a keret nem kiemelkedő képességekben ez van!A fejétől bűzlik a hal sztem!Agnelliék...

Juventino86 2018.04.27. 21:53:51

@Il Principino: Nem, én pl nem feltétlenül akarok edzőváltást. Pontosan amiatt, amit Te is írsz. Nem találnánk megfelelő edzőt. Inkább egy olyan minőségű keretet kéne összerakni, amivel sokkal látványosabb foci játszható. Ahogy fentebb is kifejtettem, a nézhetetlen focink csak részben Allegri hibája. Sajnos ő abból tud főzni, ami van. Komoly igazolások kellenek, és akkor a játékunk is szebbé fog válni. Legalábbis ebben bízom. :)

west30 2018.04.27. 22:43:05

@Juventino86: Pjanic nem valo a csatarok moge,inkabb Khedira mostani posztjat kellene atvennie,a nemetet pedig elfelejteni a fenebe.A Higuain-Costa kettos pedig borzalmasan keves lenne a 4-3-1-2es felallasban.

Rikoo 2018.04.27. 22:44:42

@Juventino86: Pjanicnak a jelenlegi a tökéletes posztja csak kellenének mellé minőségi játékosok, hogy támadásban is többet tudjon hozzátenni a játékhoz.
Mondjuk ami szerintem nagyon komoly probléma az a két középhátvéd folyamatos seggelése. Mikor támadunk még akkor is sokkal hátrébb vannak, mint kellene lenniük.
Benatia egyáltalán nem tudja megoldani, azt amit Bonuccival tudott a védelem.
Úgy néz ki ő igazi vezére volt a csapatnak és ezt piszkosul érzi idén a Juventus.
Dybala jobb képességű játékos, mint Bernardeschi mégis utóbbiban érzem igazán a tökösséget és azt, hogy egy komolyabb meccsen ő képes extrát húzni, hiába vannak koncentrációs problémái. Látszik ahogy a labdához nyúl, hogy jó érzése van ehhez a játékhoz csak nem koncentrál rendesen.
Douglas Costa, Bernardeschi, Higuaín triót támogatom.

Juventino86 2018.04.27. 23:01:45

@west30: Khedirát én is szívesen elfelejteném. Sajnos amíg itt van, Allegri ragaszkodni fog hozzá. :(
@Rikoo: A védelem tényleg néha durva dolgokat produkál. Höwedesben még talán van lehetőség a jövőben. Meglátjuk. Dybala és Bernardeschi kérdésében teljesen egy véleményen vagyok Veled. Amúgy a Gazzetta ma azt írja, hogy Cuadrado holnap jobbhátvédet fog játszani. Tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, erről már többször is beszéltünk. Viszont ha tényleg ő kezd, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a csapat játéka. Állítólag ő és Alex Sandro lesznek a védelem két szélén. Ha ez így lesz, akkor ez egy eléggé szélsőségesen támadó felállás.

Tibi Sebestyén 2018.04.27. 23:29:46

@niccolo:
Nem a két kikapás miatt mehet hanem mert egész szezonban kritikán alluli amilyen futballt játszunk, holott azt is láttuk hogy tudunk jól is focini. Már pedig ha a csapat tud jól játszani csak kurva ritkán látjuk akkor szerintem az edzővel van baj. De ha te ezt nem így látod akkor sajnálom. Akkor nézzük ezt a gyötrelmet még 10 évig mert kétszer bl döntőt játszottunk vele!

Tibi Sebestyén 2018.04.27. 23:57:03

@Il Principino:
Ee kicsit várjál! Szerintem Allegri is bukott edzőként jött hozzánk aztán összességében milyen jól sikerült! Nem rossz edző ő csak belefásult kiéget és a keret nem passzol az elképzeléseihez! Azt meg hogy kit helyette majd eldöntik akiknek a dolga. Ők tudják kire van pénz meg lehetőség!

Rikoo 2018.04.28. 00:27:20

@Il Principino: Nem szabadna most edzőt váltani idén nyáron. Allegri előbb utább menni fog, de pont most nem szabad mikor kiöregedőben vannak a játékosok.
Allegri dolga, hogy beépítse a játékosokat és megalapozza a jövő Juventusának alapját.
Akárki venné át jelenleg a csapatot, borzasztó nehéz dolga lenne, nagy nyomás lenne rajta és nagy esély lehetne arra, hogy nagyon komoly flop legyen és akkor 0-ról lehet újrakezdeni...
Fiatal játékosokat kell igazolni és Allegrinek kiépítenie a csapatot.
Ez kell, hogy legyen minimum 1 évig. Bízni kell benne és nem kockáztatni egy olyan dolgot ami akár jól is elsülhet, de benne van egy óriási bukás lehetsége is.
Az más, hogyha lenne egy fix, jó korban lévő magja a csapatnak akik sikeresek voltak az elmúlt években és a jövőben is a Juventusnál képzelik el a karrierjük további részét.
Jelenleg ilyen nincs, szóval csak egy rendkívül kockázatod edzőváltás lehetne.
Allegri folytatta Conte munkáját.
Az új edző, viszont nem tudná folytatni Allegri munkáját jelen állás szerint.

Tibi Sebestyén 2018.04.28. 01:22:47

@Rikoo:
És szerinted Allaegri lesz aki beépítti a fiatalokat meg az új embereket? Mert szerintem erre egyáltalán nem alkalmas!

Rikoo 2018.04.28. 05:07:04

@Tibi Sebestyén: Muszáj lesz neki jövőre.

Il Principino 2018.04.28. 06:57:06

A következő szezon alapozza meg majd a közeljövőt.
Én még Allegri mellett vok,függetlenül mi lesz a szezon vége..
Szép feladat lesz Caldara-Rugani-Berna-Benta beépítése,csak ugye ott az eredménykényszer,szinte elvárás hogy kupákkal végződjön a szezon,pedig lehet egyet be kell áldozni majd a fiatalok és keret átalakitása miatt.
Csak legyünk rendszeres bl résztvevők,anélkül a kutya sem igazol ide most már..

delpi0823 2018.04.28. 10:25:53

@Rikoo: Pontosan ezert kell mennie allegrinek mert nem tudja a fiatalakoat beepiteni ,ragaszkodik a 30+os jatekosokhoz allandoan.Ha o marad majd caldaranak is lesz vagy 10meccse a szezonban.Minden tiszteletem barzaglie, de most komolyan 37evesen minek kellett vele hosszabbitani?es meg most is szamol vele a kezdoben az inter ellen.......nevetseges sztem.

mrdel 2018.04.28. 10:54:38

Konkrétan az idei szezonban nem volt egy standard taktikánk. Nem találtuk a megfelelőt. Hoztuk a szélsőket, de két támadó szélső + Dybala és Higu életképtelen, mert gyenge a védekezni tudó belső kp. Három belső kp. + két szélső és Higu működik, de abban Dybalának nincs helye. Öszvér megoldások tömkelegét láttuk. Amire ki lett alakítva a keret 4-2-3-1 - nem működik, mert védekezésben nem stabil.

epaska 2018.04.28. 12:21:44

A játék képe, amit idén mutat a Juventus, az igen is Allegri műve. Ez a csapat tud focizni. Az ő dolga lenne megszervezni a csapat játékát, képtelen erre, de még a kezdőnk sincs meg a szezon végére, mert már-már betegesen össze-vissza forgatja a csapatot. A játékosok között nincs összhang, motiválatlanok és jópáran formán kívüliek, némelyek akkor is játékhoz jutnak sorozatosan amikor meccsekre eltűnnek. A focink lassú és körülményes, csak egyéni villanások döntenek, a meccseink 80%-ában alig akad kidolgozott támadás. Kiscsapatok ellen sem vagyunk képesek dominálni. Mandzukic még mindig szélső, pedig rajta is látszik, hogy a töke tele van az új posztjával, amikor vannak mások is oda, ezáltal szinte Higuaín játszik minden meccsen. Az ő kiszolgálása sincs megoldva, pedig 15 gólnál tud többet is. Az ő számlájára lehet felírni a rengeteg sérülést is, pedig átlagban 1700 perc körül futottak a játékosaink, amire már nem is foghatja. Dybala gyenge formája is részben felróható az edző számlájára. Neki sincs ínyére ez a fajta "játék", aminek hangot is adott, csak hát a Mister leoltotta, hogy a saját dolgával foglalkozzon. Leírhatom még a fiatalok be nem építését is. Rugani-Bentancur-Bernardeschi-(Coman-Pjaca) mind nagy potenciállal bírnak, de a kezdő közelében sincsenek. Az elmúlt években jöttek az eredmények, és néhol fociztunk is. Idén viszont a játék képe borzasztó és hogy Allegri szavaival éljek: Még nem nyertünk semmit.

2018.04.28. 14:54:01

@Rikoo: Sajnos Allegri a pozitívumai mellett azt is bizonyította, hogy fiatal játékosok beépítésére nem képes. Vagy csak nem hajlandó? Ahogy én láttam a meccseken, Rugani és Bentancur is megállták a helyüket, amikor éppen játszottak...legalábbis Khedira, vagy Sturaro sem volt kisebb szégyen általában. Aztán nem láttuk őket a következő 10-15 meccsen. Minimum kétséges Allegrire bízni a fiatalok beépítését, nem?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása