Buffon: „A bírónak a lelátón kellett volna chipset ropogtatnia”

buffon_gigi_oliverrel_szemben.jpgGigi Buffon a madridi 3-1-es meccs lefújása után sem tudta visszanyerni megszokott nyugodtságát, és nagyon komolyan bírálta a bírót, amiért pár másodpercre a második félidő lefújásától tizenegyest adott, és ezzel megvonta a hosszabbításban való harcolás lehetőségét a Juventus játékosaitól.

„Egy tizednyi tizenegyes volt.” - mondta a kapitány a Mediaset Premium munkatársának.

„Tudom, hogy a bíró azt látta, amit, de egyértelműen kétes incidens volt. És kétes incidensnél tizenegyest adni ebben a szakaszban a 93. percben nem lehet, amikor nekünk hazai pályán egyértelmű tizenegyest nem adtak meg.

A csapat mindent beleadott, de egy ember nem tiporhatja el az álmokat így egy csodálatos visszatérés után, és mindezt egy kétes helyzetnél.

Egyértelmű, hogy a mellkasában nem szív dobog, csak egy szemetesláda van ott. Továbbá, ha az embernek nincs meg a tartása, hogy pályára lépjen egy ilyen meccsen és egy ilyen stadionban, akkor a lelátón a helye a feleségével, a gyerekekkel Sprite-ot szürcsölgetve és chipset ropogtatva.

Nem lehet összetörni egy csapat álmait. Adott pillanatban bármit mondhattam volna a bírónak, de meg kellett értenie, hogy milyen tragédiát is okoz. Ha nem tudja kezelni a nyomást, nincs meg a bátorság adott döntés meghozásához, akkor a lelátóra kell ülni, és lehet ropogtatni a chipset.”

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli a mérkőzés után arról beszélt, hogy a Bajnokok Ligájában is be kellene vezetni a videóbírós rendszert.

„Lehet tizennyolc játékvezető is, de ez érzékenység kérdése. Minden bizonnyal látta az ember az első meccset, látta, hogy ott mi történt, aztán egy hasonló esetben a visszavágón tizenegyest ad a 93. percben…

A Real Madrid megérdemelte a továbbjutást a két meccs alapján, a legjobbakat kívánom nekik, és számomra mindig dicsőség volt ezzel a klubbal megütközni, de objektíven kijelenthető, hogy mi kiérdemeltük legalább a hosszabbítást ma este.

Úgy vágtunk neki a meccsnek, hogy tisztában voltunk azzal, hogy 0,0000005 százalék esélyünk volt a továbbjutásra. Azonban nagyon büszke vagyok, hogy tagja lehetek egy olyan csapatnak, amelyik így játszik, ilyen keményen dolgozik, és mindent belead. Büszke vagyok, hogy férfiak ezen csoportjának a tagja lehetek.

Természetesen bánunk egyes dolgokat, de nem tagadom, hogy düh is munkálkodik bennünk.

Az első meccs eredménye nyomán normális csapatoknak a legkisebb lehetősége sem mutatkozott volna az eredmény megfordítására. Az igazság az, hogy sportemberek vagyunk, és tudjuk, hogyan kell kezelnünk azokat a meccseket, ahol komoly előny áll rendelkezésünkre, és fennáll a veszélye annak, hogy az ember felületes vagy hanyag lesz. Erre alapoztunk, és abszolút mindent beleadtunk.”

Gary Lineker úgy érezte, hogy Gigi Buffon kiállítása talán az utolsó BL-meccsén olyan volt, mintha lelőtték volna Bambit.

„Köszönöm Gary Linekernek a szavait, de amint mondtam, ez érzékenység kérdése. Ez azt mutatja, hogy nem tudja az ember, hol van, és hogy milyen csapatok csapnak össze a pályán, milyen játékosok ütköznek meg. Azt jelenti, hogy az égvilágon semmit sem ért az ember.

Csalódott vagyok, hogy tíz emberre fogyatkozva hagytam a csapatot, de objektíven kijelenthetem, hogy a Real Madrid megérdemelte a győzelmet, mi gratulálunk nekik, és továbblépünk.

A hétvégi Serie A meccsen nagyon haragosak leszünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6313827678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2018.04.12. 11:47:55

Tönkre verte egy több éves projekt munkáját az angol szemétláda! De amit a csapat tett ember feletti volt! Hihetetlenül büszke vagyok hogy JUVÉSNAK születhettem! Mindenki láthata a világon hogy ez a csapat bárki stadionjában képes győzni! Tottenham&real margit idegenbe ez tudás! Ennyi!

m.martin91 2018.04.12. 11:58:44

A bírók a labdarúgás szégyenei, az angolok különösképpen. Oliver-t meg kellene gyilkolni. Ez a véleményem.

DelPiero2 2018.04.12. 12:12:17

@m.martin91: Oliverben lehet benne volt a Tottenham elleni sikerünk. Az UEFA mindig is korrupt volt, az nem lehet véletlen, hogy BL-ben rengeteg Madridot érintő botrány volt, (talán a legtöbb) és mindig javukra ítéltek. BL-en kívül is volt balhéjuk, de ott is 95%-ban javukra ítélnek. (vagy ott is mindig) Arról nem is szólva, hogy normális bíráskodással Ramos már rég örökre el lett volna tiltva. Ezenkívül hatékony módszer a soft befolyásolás, amikor a meccs elején szinte semmiért sárga jár, míg az ellenfél össze-vissza rugdalózhat. Tavalyi döntőn, meg az első meccsünkön is ez volt.

Watakuki 2018.04.12. 12:16:45

Buffon :’( szívem szakad érte. Nagyszerű volt látni, hogy kicsit mindenki érte is küzd.

2018.04.12. 12:20:34

Az azért örömteli, hogy harcoltunk és helytálltunk. Részemről én a nagy klubok elleni meccsek előtt a játékvezetéstől tartok szinte legjobban az utóbbi években és ez csak erősödik, nyilvánvaló okokból. Legtöbbször jobban tartok tőle, mint attól, hogy hogyan fogunk játszani.

@TYUKI: Nyugodtan ide vehetjük a tavalyelőtti Bayern elleni kiesést is Münchenben, de kis túlzással a 3 évvel ezelőtti BL-döntő meg nem adott 11-esét is. De volt olyan, nem is olyan rég, amikor a csoportkörben állították ki Chiellinit: Cé-vel futottak versenyt a labdáért, aki az arcához kapott. Ennyi történt. Vagyis semmi.

Alex8610 2018.04.12. 12:23:12

@DelPiero2: Teljesen elveszik a sport értéke és az iránti szeretete ha ennyire a pénz mozgat mindent.Miert nem lehet a BLben is álmodni? Miért nem történhet egy olyan csoda mint mondjuk 2005ben a Portoval? Olyan csapatokkal akik 10ed annyi pénzből gazdalkodhatnak.Miert kell most 3.ra is "megnyeretni" a BLt a reallal? Amúgy abban is biztos vagyok hogy nem real Bayern lesz az elődöntőben...

2018.04.12. 12:23:29

@m.martin91: Amíg nem egy olyan gép vezeti a meccset, amit biztosan nem lehet befolyásolni (és ez nem ilyen videobírós bohóckodást jelent), addig több meccs fog a bírók által eldőlni "furcsa körülmények között", mint nem.

lordjamal 2018.04.12. 12:42:00

Kicsit off, es kovezzetek meg, de en meg nagyon birom Vidalt. Azert a sajat csapata meccsen is a Juve meccset nezni kozben

DelPiero2 2018.04.12. 12:42:17

@Alex8610: Azért a Pool-al meg a Bayern-el is meggyűlhet a baja a Realnak. Lehet hogy ezután az UEFA óvatosabb lesz, mert az túl feltűnő lesz, hogyha több körön keresztül átnyomják őket. Amikor a Bayern nyert, akkor több körön keresztül nyomták őket. Ennél feltűnőbb az, amikor a VB rendező országot nyomják a VB-ken, szinte röhejes módon. Argentína 1978, de 82-es spanyol vb is érdekes volt, Spanyol-Jugoszlávon Jugó kapus kivédte a spanyol tizit, és a bíró újrarúgatta, hogy a kapus a lövés előtt elmozdult. Az ismétlésnél is, de az bement, és nem rúgatta újra. Koreai VB olaszok elleni meccs..De lehetne sorolni.

2018.04.12. 13:07:51

Én szó nélkül úgy belefejeltem volna a bíró pofájába, hogy az orrát a tarkóján találták volna meg... Még szerencse, h nem én voltam ott. Egy dolog van, amit mindennél jobban gyűlölök és ez az igazságtalanság.

pedronegroo 2018.04.12. 13:10:56

@lordjamal: Mondjuk egy sör lehetett volna Vidal kezében úgy még hitelesebb lett volna :))

m.martin91 2018.04.12. 13:17:30

Könyörgöm, valaki csináljon egy képet, ahol Oliver egyik kezében egy üveg Sprite, a másikban egy zacskó chips van. :D Aztán fel kell tenni a netre, facebookra, mindenhova.

2018.04.12. 13:26:51

@MGB75: És utána téged még el is ítéltek volna érte, ráadásul úgy, hogy semmi igazat nem adtak volna. Engem is borzasztóan elkeserít, hogy manapság az igazságtalanság mindennapos dolognak számít. És általában nem annak van igaza, akinek igaza van.

lordjamal 2018.04.12. 13:48:46

Ez talan meg aljasabb :)

Apuleius 2018.04.12. 13:53:50

@lordjamal: Ez zseniális, engedelmeddel ki is rakom FB-ra :-)

lordjamal 2018.04.12. 13:58:54

@Apuleius: csak nyugodtan, en is talaltam :)

Apuleius 2018.04.12. 14:00:32

@lordjamal: Köszi, percek óta röhögök rajta, s hasonló reakciókat váltott ki a Barcás kollégámból is :-)

Paris Hamilton 2018.04.12. 14:01:43

Oliver tegye össze a két kezét hogy ilyen profi körülmények megszervezett meccset vezethetet, mert ha itt a megyeiben fújt volna be egy tizit egy ilyen kétes szituért, biztos hogy csak rendőri segítséggel hagyta volna el a pályát.
A meccsről pedig annyit, le a kalappal mindenki előtt! Őszintén mondom, nem gondoltam volna hogy fel fogunk tudni állni a padlóról. Reméljük a legjobbakt. Forza!

NagyonJuve 2018.04.12. 15:34:42

Esetleg nem e tud valaki olyan statisztikát amiben a bírói kétes ítéletek vannak(ha van ilyen)? Ki javára és ki ellen döntöttek a bírók? Olyan érzésem van hogy a lista alján lennénk ha a javunkra ítéleteket néznénk az elején amikor ellenünk. Bár lehet elfogult vagyok de nem emlékszem meghatározó kétes itéletekre a javunkra, csak ellenünk. Legfájóbb mikor Puhl Sanyi(hogy rohadna le a keze) felülbírálta a partjelzőt a Dortmund elleni döntőn. Ez is lehet egy oka hogy mi vagyunk a legtöbbször döntőt bukó csapat. Realnak sokra emlékszem.

Apuleius 2018.04.12. 16:19:43

@NagyonJuve: Nemzetközi színtéren nekem a Monaco ellen megítélt büntetőnk ugrik be még a 2015-ös BL-menetelés idején. Vissza kellene nézni, nem emlékszem pontosan, de bennem úgy maradt meg, hogy az erősen véleményes volt.

JuventusFanatikus 2018.04.12. 18:55:25

Még egy pár szó Gigitől:

"Egy emlékezetes meccsel megyek haza, látva 18 harcost akik hatalmas elhivatottsággal, vért izzadva nyújtottak egy elképesztő teljesítményt.

Erre csak a Juve játékosok képesek. Megvagyok elégedve azzal, hogy emelt fővel távoztunk, és visszanyertünk egy kis büszkeséget az olasz labdarúgás számára. A Romát szintén meg kell dicsérnem, ugyanis nagyon megérintett ahogy sikerült kiejteniük a Barcát, és remélem a végsőkig eltudnak majd jutni, és akár BL-t nyerhetnek.

Holnap természetesen szurkolni fogok a Lazionak a negyeddöntőben, ugyanis meg kell mutatnunk a világnak, hogy az olasz foci kezd újra fellendülni.

Hogy mit mondtam a játékvezetőnek? Semmi különöset..

@NagyonJuve: Igaz nem az amit kértél, de itt van, hogy csak a Real javára hányszor döntöttek a bírók komoly téttel bíró meccsen.

scontent.fiev1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/30656254_10216535328314601_3095149446474535207_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c5a4b285a30eab4c17b0f4eabd39033c&oe=5B718F0C

manga zsolt 2018.04.12. 19:14:02

Rohadék szemétláda angol senkiházi ! Semmire kellő ! Soha többet ne vezethessen meccset !

pott70 2018.04.12. 19:21:47

@manga zsolt: Ne is,meccset semmi esetre se vezessen!Inkább áramot...lehetőleg erőset.

alexGicamo 2018.04.12. 19:36:50

Szerintem meg pont ,hogy nem megérdemelten jutottak tovább !

Az első meccsen ők alázták minket,mi a visszavágón lemásoltuk ezt, " csak" annyi a különbség, hogy egy ordasul megvett sporitól kaptak egy kamutizit, s azzal el is dőlt .
Szeretett csapatunk hiába küzdötte vissza magát a partiba derekasan, férfi módra, bámulatra méltón, 2 másodperc alatt méltatlanul ellopták tőlünk a LEHETŐSÉGET .

A két csapat közötti emberi nagyságról és viselkedésbeli intelligenciáról nem is beszélve !

Tehát megérdemelten jutott tovább a CR FC ? Egyáltalán nem .

Az angol bíró meg ezek után csak áramot vezessen , ne focimeccset !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

m.martin91 2018.04.12. 20:13:43

@lordjamal: Remek alkotás. :D
@ForzaJ: Hát, valami ilyesmire gondoltam. Látom, másnak is eszébe jutott.

2018.04.12. 20:20:24

@pott70: Erre még az áramot sem pazarolnám.

pott70 2018.04.12. 20:36:59

@Dr. Grant: De,az jó lenne neki(szándékos kisbetű a tetvének).Mondjuk,ha néhány percet eltölthetnék vele kettesben,az is megfelelne.Rettenetes dühös vagyok.Nagyon benne vagyunk ebben a kiesésben mi is,nagyon elcsesztük Torinóban,de tegnap hatalmasat játszottunk.Egy ilyen párharc 185.percében ilyen büntetőt sportember nem ítél meg.Továbbmegyek:ember nem ítél meg.Csúszómászó-tetű-féreg ect a besorolása nálam.
Agyon tudnám ütni.

m.martin91 2018.04.12. 20:46:08

Tacconi is nyilatkozott az esetről, szerinte Buffonnak meg kellett volna ütnie a játékvezetőt a kiállítás után. Én tökéletesen egyetértek vele.

2018.04.12. 22:21:54

@pott70: Agyon biztosan nem, esetleg agyhelyen. :-( Sajnos ez rengeteg emberre igaz. De az áram az drága és hasznos dolog, az előállítása pedig komplikált. Egyszerűen csak nem kellene neki enni adni pár hétig.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása