Del Piero: „Túl sok szó esik a cardiffi vereségről”

del_piero_alessandro_golorom_real_madrid.jpgAlessandro Del Piero szerint túl sokat beszélnek a cardiffi vereségről, mivel ez a Juventus már másik csapat.

„Szerintem túl sokszor felmerül a legutóbbi vereség.” - nyilatkozta a Juventus legendája az AS munkatársának.

„Igen, többre lehetett volna számítani a Juventustól, különösen a második félidőben, azonban egy döntőben kikapni a Real Madridtól, különösen ettől a Real Madridtól, egyáltalán nem szégyen.

Egy vereség hozzásegíthet a fejlődéshez, ez pedig már nem ugyanaz a csapat. Több opció létezik jelenleg, különösen a támadósor tekintetében.

Véleményem szerint a kétmeccses szakaszban jó esély mutatkozik a továbbjutásra.”

A visszavonult csatárt ezt követően arról kérdezték, hogy vajon Gonzalo Higuaín megkeserítheti-e egykori klubja életét.

„Mindenképpen, kiváló támadó, és most már úgy látom, hogy másfajta jellemmel rendelkezik, pozitív vezetője a csapatnak. Ezt mondtam a Napoli elleni gólja után, és ebben a tekintetben nagy lépést tett előre, azonban csatárként megkérdőjelezhetetlen kvalitásokkal rendelkezett akkor és most is.

Paulo Dybala kulcsfontosságú játékosa a csapatnak, ezt kár tagadni. A Juventus nagyon erős, azonban egy legjobb formát mutató Paulo Dybalával ellenállhatatlanok lehetnek. A tehetsége és a váratlan húzásai révén a bianconero együttes másik arcát mutatja.”

Pinturicchio rengetegszer játszhatott a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában, és nem egyszer sikerült gólt szereznie…

„Minden gyermek arról álmodik, hogy pályára lépjen a Bernabeu gyepszőnyegén, és hogy gólt szerezzen. Így az ember legendás futballisták közé emelkedik. Az összes mérkőzés különleges volt, például a madridiak 1996-os kiejtése nyomán tudatosult bennünk a csapatunk ereje.

Mindazonáltal semmi sem hasonlítható a Bernabeu közönségének az ünnepléséhez, az többet jelentett számomra, mint egy gól vagy akár a meccsen szerzett két gól.”

A világbajnoki győzelmet is szerző futballistától ezt követően arra kérték, hogy hasonlítsa össze a jelenlegi csaatot Marcello Lippi '90-es évekbeli csapatával.

„Bár két döntőt veszítettünk, szerintem az a csapat dominánsabb volt európai színtéren. Úgy értem, hogy teljesítmények tekintetében, mivel Massimiliano Allegri csapatának nincs miért irigykednie bárkire is eredmények tekintetében. Azonban az olasz bajnokság tekintetében nincs miért összehasonlítani bárki teljesítményéhez azt, amit a Juventus jelenleg tesz a Serie A-ban.

Massimiliano Allegri kiváló edző, igazi edző. A fegyvere az egyszerűség, azonnali megoldásokat talál minden egyes problémára, és nem fél a csapat módosításától. Jól ismeri a futballt és a játékosait, nem rabja egyetlen megközelítésnek, és tudja, hogyan módosítson adott dolgokon a köz javára. Nem csak egy Juventus áll rendelkezésére, hanem több. Ez pedig óriási erény számára.”

A visszavonult legenda egykori csapattársáról, a visszavonulást fontolgató kapuslegendáról is szót ejtett.

„Remélem, hogy ő fog dönteni, és nem fogja senki sem befolyásolni egyik vagy másik irányba. Hallgasson a testére és a szívére, csak így dönthet úgy, hogy ne bánjon meg semmit, a meghozott döntéstől függetlenül.”

A ma esti BL-meccsen a Real Madridot a Juventus egykori sztárjátékosa, Zinedine Zidane vezeti.

„Zizou hűséges, mélyen érző ember, aki mindig is nagyon csapatközpontú volt. Nehéz volt nem szeretni őt, vele játszani pedig élmény volt, hihetetlenül csodálatos tapasztalat. Művésznek tekintem őt, azonban ehhez egy harcos szívóssága párosul. Nem gondoltam, hogy edző válik belőle, de amint megláttam az első lépéseknél, már nem voltak kételyeim az ügyében. Egy olyan személy, aki ilyen mélyen átlátja a játékot, csak nagyszerű dolgokat érhet el.”

Természetesen Cristiano Ronaldo neve sem maradhatott ki az interjúból, különösen mivel a portugál csillag nagyszerű formát mutat.

„Nagyon értékelem a mentalitását, egyértelmű ötletekkel rendelkezik, és olyan munkamorállal, amelyben magamra ismerek. Nem elégedik meg a tehetségével, hanem minden nap a továbblépésen dolgozik.

Beszéltünk arról, hogy karrierje elején a Juventushoz csatlakozhatott volna, és akkor csapattársakként együtt is játszhattunk volna. Mondta, hogy örült volna a gólpasszaimnak… Még mindig jó formában vagyok, ha szüksége van rám, akkor szóljon, de csak a Juve-Real összecsapás után természetesen!

Beszéltem vele arról, hogy miképpen fejlődhet a sportoló azt követően, hogy betölti a harmincat, ha személyre szabja az edzéstervét. Cristiano Ronaldo továbbra is a tökéletességre törekszik: nem öregszik, csak jobbá válik.”

A vb-ről való lemaradás továbbra is fájó pont az olasz szurkolók számára, és meglepő, hogy tizenkét évvel a vb-győzelem után Olaszország nélkül rendeznek világtornát.

„Nehéz mindezt megmagyarázni. Padlót fogtunk, és nincs más út, mint ismét felfelé. Az olasz szövetségben megbízható személyek dolgoznak ezért, például a barátom, Alessandro Costacurta.

Rá kell végre ébrednünk, hogy mindenkinek a hozzájárulása nélkül nem tudunk irányt változtatni. Azt viszont elmondanám, hogy nem szabad minket leírni, az olasz válogatott ismét nagyszerű lesz.

Carlo Ancelotti szövetségi kapitányként? Semmi kételyem nincs a személyét és a sikerességét illetően, nagyszerű eredményei lennének, de nem ismerem a terveit. Vannak jó megoldások, és biztos vagyok benne, hogy a szövetség jó döntés fog hozni, azonban nem hiszem, hogy egy edző csodákat tudna tenni, ha nincs mögötte egy támogatással szolgáló teljes szervezet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2613803250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrdel 2018.04.03. 16:52:48

A tavalyi év csúcspontja kétségkívül a Barca 3-0-ás kiverése volt a bl ezen szakaszában.
Tavaly sikerült. most is lehetne hasonló meglepetés!

+Sparta 2018.04.03. 17:12:17

Az őszi Udinei mérkőzéshez hasonló,Felszabadult,Nyugodt játékkal Otthon kicsikarhatnánk az elönyt.A Madridi kirándulás ekkor pedig maga lesz a Sikeres Türelem játék magasiskolája.

tsatsee 2018.04.03. 17:45:14

mai napig visszanézem azt amikor két gólt lőtt a Madridnak...és a Bernebau felállva tapsolta mikor lecserélték.

Legenda.

2018.04.03. 18:54:28

@tsatsee: Azt már én is sokszor visszanéztem.

alexGicamo 2018.04.03. 19:24:30

@mrdel: Ehhez most is egy gyenge Margit és egy csúcsra járatott JUVE kellene .
Nekünk ezúttal marad a taktika ,a hit, a koncentráció .
Ami hiányzik: a CSAPATEGYSÉG,a grinta na meg a spirito ...

De én ennek ellenére is bízom a sikerben, mert mi vagyunk a JUVENTUS !
Remélem, a FIÚK a megfelelő mentalitással lépnek pályára ma este és a szívüket-lelküket kiteszik a győzelemért,bármilyen nehéz is lesz ez a meccs !

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

2018.04.04. 00:25:45

Na Capitano, a mai meccs után tényleg nincs már értelme beszélni Cardiffról, mert itt az újabb szégyen. Felesleges visszább menni érte az időben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása