Allegri: „A Lazio elleni meccs jó próba volt”

allegri_massimiliano_bl_sajto.jpgMassimiliano Allegri a tegnap esti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy valószínűleg játszani fog a kezdő sípszótól Paulo Dybala, Gonzalo Higuain és Douglas Costa, azonban véleményem szerint a nyomás a hazai gárdán van.

A legjobb nyolc közé jutásról döntő párharc visszavágóját ma este rendezik a Wembley gyepén, az első mérkőzés gólokban gazdag eredménnyeI zárult, hiszen mindkét csapat két gólt lőtt Torinóban.

Mario Mandžukić, Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado és Benedikt Höwedes nem képezi a keret részét, azonban Paulo Dybala és Gonzalo Higuain játékra kész állapotban várja a találkozót.

„Úgy Gonzalo Higuaín, mint Paulo Dybala játszani fog. Pipita két napja részt vesz az edzéseken, ezért be tudjuk vetni őt, és kész játszani.

Paulo Dybala teljes mértékben visszanyerte erőnlétét, ahogyan az látható volt a Lazio ellen, holnap pedig nagyon fontos mérkőzésünk lesz, amelyen mindenki részt akar venni, még ha edzettség tekintetében nem is száz százalékosak egyesek.

Nagy valószínűséggel Douglas Costa is játszani fog. Lehet, hogy mindannyian egyszerre a pályán lesznek, de lehet, hogy nem. Csak hármójuk áll rendelkezésemre támadásban, szóval néhányuknak kötelező játszani. Talán egy középpályással kevesebbet küldök a pályára!

Természetesen elkerülnénk a hosszabbítást, mivel jelenleg a cserepad elég rövid. Nem tudom, hogy a Tottenham milyen játékot tervez, de figyelembe véve az első meccs eredményét rajtuk nagyobb a nyomás, mivel ők a favoritok a továbbjutás tekintetében.

Számunkra a szerdai meccs döntőhöz hasonlítható, és visszatekintve az első mérkőzésre azt mondhatom, hogy sok hibát vétettünk, lehetőségekkel ajándékoztuk meg őket, szóval jobban kell játszanunk technikailag, és el kell vennünk tőlük a labdát, hogy ne passzolgathassák körbe.

Nem annyira taktikai, mint inkább technikai kérdés ez, tiszta passzokra van szükség és labdatartásra. Meccsben kell maradnunk, kevés hibát követhetünk el, és ki kell használnunk a lehetőségeinket, amikor azok megmutatkoznak.

Bizonyos szempontból a szombati, Lazio elleni meccs jó próba volt, mivel nagyon kiegyensúlyozott, fizikai csata volt, amelyet kevés gólszerzési lehetőség jellemzett, a meccset pedig Paulo Dybala döntötte el egy nagyszerű lehetőség kihasználásával. Véleményem szerint szerda este több területünk lesz, azonban nagyon óvatosnak kell lennünk védekezésben.

Jobb labdabirtoklásra kell törekednünk, és nem lesz egyszerű dolgunk. A Bayern München elleni 2016-os meccseken több kontratámadásra megfelelő játékosunk volt, azonban most más jellemzőkkel bírnak a játékosaink.”

A mestert a Napoli és a Tottenham közötti esetleges hasonlóságokról kérdezték, de Massimiliano Allegri nem sok közös jellemvonást vélt felfedezni.

„A Napoli egy apró középcsatárral játszik, míg Kane két méter magas, szóval már rögtön itt az első különbség… Különben nem én edzem egyik csapatot sem, szóval ebben a témakörben inkább Mauricio Pochettino és Maurizio Sarri az illetékes.”

Ezt követően a szó a hétvégén elhunyt Davide Astorira terelődött, akivel a mester dolgozott még a Cagliari csapatánál.

„Láttam, ahogy Davide futballszakmai tekintetben felnő, szóval az ő emlékét a szívemben őrzöm. Szerintem sokat beszéltek már róla, azonban jelenleg a csend a leghelyesebb. Gondolatban a családjával és mindenekelőtt a kislányával vagyunk, aki nem is nagyon tudta megismerni az apukáját, hiszen még csak kétéves.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6413721078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2018.03.07. 09:17:22

"szóval jobban kell játszanunk technikailag, és el kell vennünk tőlük a labdát, hogy ne passzolgathassák körbe.

Nem annyira taktikai, mint inkább technikai kérdés ez, tiszta passzokra van szükség és labdatartásra" Ennek tudatában remelem Khedira a kezdő közelében sem lesz.

pedronegroo 2018.03.07. 09:46:16

Jó volna ha bebizonyítanánk ma este hogy egy nemzetközileg középszintű csapattal fel tudjuk venni a versenyt, én ezt szeretném látni a többi már a szerencsén is múlik... és esetleg még ha játékban nem is de legalább fizikailag partiban legyünk, tudva hogy a Spurs alapembereinek a lábában 5-600 percnyi játékkal egyébként is több van már...

2018.03.07. 09:48:39

"Talán egy középpályással kevesebbet küldök a pályára!." - Ha ezt megléped, akkor rácseszünk. Bár...ha Khediráról van szó, akkor tulajdonképpen mindegy.

"A Bayern München elleni 2016-os meccseken több kontratámadásra megfelelő játékosunk volt, azonban most más jellemzőkkel bírnak a játékosaink." - Ez nem azt jelenti véletlenül, hogy nem állhatunk be védekezni? Lássuk! Az idei védelem sajnos nem állít meg egy Tott-ot. De a támadósorban meg 3 emberünk maradt használható...kemény lesz...

2018.03.07. 09:50:56

@pedronegroo: Sajnos jelenleg ez nem igaz. A Tott nemzetközileg középszintű KLUB ugyan, viszont idén a középszintűnél sokkal jobb csapat. :-( Allegrin nagy a teher, most kell valami nagyot húzni.

pedronegroo 2018.03.07. 09:59:02

@Dr. Grant: Ezzel vitatkoznék, semmilyen eredmény nincs mögöttük ami ezt igazolná! Az hogy egy formán kívüli Madridot megvertek az még nem jelent semmit, amúgy meg ugye évek óta egy nulla a nemzetközi teljesítményük...

Knob 2018.03.07. 09:59:57

Nagyon várom már meccset. És látok esélyt a továbbjutásra, főleg annak a tudatában, hogy Mario Mandžukić nem játszik. Sőt még csere sem lesz. Így van esélyünk. Majdnem mindegy hogy állunk fel, a lényeg, hogy a ténfergéseivel nem zavarja majd a többieket sem támadásban, sem védekezésben.

Foza Juve!

venember83 2018.03.07. 11:34:50

A mai meccs éppen megfelelő arra, hogy jól fityiszt mutasson a klub Dani Alvesnek: juventuz.blog.hu/2017/07/13/dani_alves_a_psg_jobban_szervezett_mint_a_juventus

„Miért választottam a PSG-t? Ez a csapat sokkal ambíciózusabb és jobban szervezett, mint a Juventus. Itt a dolgok a legnagyobb rendben vannak, ez a csapat közel áll ahhoz, hogy elhódítsa a Bajnokok Ligáját, én pedig remélem, segíteni tudok ebben.”

Rikoo 2018.03.07. 11:54:56

@pedronegroo: Ez a középszintű csapat gyorsabban és technikailag megbízhatóbban játszott, mint a Real Madrid vagy PSG a madridi vagy párizsi meccsen.
Szerintem esélyesek lehetnek a végső győzelemre is.

Rikoo 2018.03.07. 11:56:47

@venember83: Este pont eszembe jutott ez a nyilatkozat.:D
Főleg mikor Pastore folyamatosan elb@szott mindent, aztán percekig csak sétált, Dani Alves meg üvöltözött vele. A jól szervezett PSG, igazi csapat...

Vergilius1897 2018.03.07. 12:21:44

@pedronegroo: Rossz hírem van, Allegri valószínűleg addig marad amíg akar, ergo hiába mászol elő az odúból jó előre jelezni, hogy "ez csak egy középcsapat" "szégyen, ha nem bírunk velük", hogy ha esetleg tényleg búcsúzunk mondhasd, hogy TE aztán előre megmondtad, hogy Allegri egy kókler. Nem fog elmenni, úgyhogy inkább szurkolj a csapatnak és ne ellene. Továbbá érdekes Nálad, hogy ha egy valamivel gyengébben jegyzett csapat megveri a jobbat, akkor a jobb az nyílván formán kívül volt, nem a gyengébb nyújtott extrát. Ahogy a tavalyi barca elleni továbbjutást is ezzel intézed el (mondjuk akkoriban visszavonultál, nem tudtad lereagálni hirtelen a történéseket).
A Tottenham a legintenzívebb bajnokság egyik élcsapata, olyan játékosokkal mint Lloris, Kane, Eriksen, Alli és olyan zongoracipelőkkel, mint sissoko, dembele, wanyama vagy éppen Son. Maximum 2-3 poszton vagyunk jobbak, ha belátod, ha nem. (Jobb napjain ebből az egyik poszt az edző, a Te Maxod)

Fabio83 2018.03.07. 12:32:36

A múltját és feltehetően a jövőjét tekintve középcsapat a Totts, de a közelmúltat és a jelent tekintve annál jóval több, még ha nem is számít végső esélyesnek. Most megmutathatja Allegri, és nagyon szurkolok neki, hogy sikerüljön, de főleg a csapatnak! Nagyon várom már és kíváncsi vagyok!

Fabio83 2018.03.07. 12:45:12

@Rikoo: Nekem meg az első gól okozott kéjes örömet, amiben ici-picit benne volt az a ratykó, és utána mutatták a fejét is a mi kis Daninknak! :)

biancineri101 2018.03.07. 12:53:53

@Vergilius1897: Ne húzd fel magadat ilyen kommenteken! Sok Antipatikus játékos/edző volt már a csapatnál de én pl sohasem akartam hogy a csapat szívjon, csak hogy ezek az emberek távozzanak. Az meg hogy esélyes/esélytelen szerintem a kieséses szakaszban nem annyira számít. A világ 16 legjobb klubja között nem szabad hogy óriási különbség legyen, vagy végső soron elég volna év elején megállapítani egy erősorrendet aztán jónapot, le se kell játszani a meccseket...

pedronegroo 2018.03.07. 13:09:48

@Rikoo: Egy formán kívüli Reál ellen az idén még kisebb csapatoknak is jól ment a játék, szóval ez biztos nem a Spurs érdeme és semmiképpen nem mérvadó! A City ellen persze ők is csak nyomozták a labdát... Majd akkor beszéljünk a Spurs erejéről ha majd valamelyik BL menő csapat ellen bizonyítanak a kieséses szakaszban addig nem tudnak mit felmutatni.

Rikoo 2018.03.07. 13:11:27

@pedronegroo: A Juventus BL menő csapat nem?

pedronegroo 2018.03.07. 13:13:38

@Vergilius1897: Szerintem ne adj munkát a szerkesztőknek ennyivel tiszteld meg az Ő munkájukat!

Rikoo 2018.03.07. 13:17:47

@pedronegroo: Akkor a Manchester City?

pedronegroo 2018.03.07. 13:27:37

@Rikoo: A City-nek van esélye hogy azzá váljon de az elmúlt években még ezt nem sikerült bizonyítaniuk. Én nem bánnám ha lenne valami váltás a Barca-Bayern-Reál trióban mert ezek már nagyon unalmasak.

Rikoo 2018.03.07. 13:32:53

@pedronegroo: A Juventusnak sikerült odapiszkálni 2 BL döntővel.
Illetve egy Bayern elleni félig megnyert párharc is volt. Csak 2 méterről kellett volna belőni és 0-3-ból nem jöttek volna vissza.
Az elmúlt 3 év alapján a Juventus is BL menő, hiába a gyengébb keret minden évben.

pedronegroo 2018.03.07. 13:47:55

@Rikoo: Az Atleti vagy a Dortmund is meghúzgálta az oroszlán bajszát de ettől még senki nem lesz oroszlán. Nem vagyunk BL menők ezt a két döntő bőven bebizonyította, de ősszel is elkente a szánkat a Barca.

A Bayern ellen majdnem tovább jutottunk szöveget meddig mantrázzuk még? Kaptunk 6 gólt két meccsen, ennyi. Majd az Atleti szépen kiejtette ezt a Bayernt...

Rikoo 2018.03.07. 13:52:23

@pedronegroo: Ennyi erővel a Bayernt is felesleges BL menőnek nevezni. Nyertek ugyan egy döntőt, de két bukott döntőjük van nekik is. Azért az egy győzelemért már BL menők lennének?
Marad a Real Madrid esetleg még a Barca, igaz nekik is kezd lefőni a kávé.

pedronegroo 2018.03.07. 13:58:44

@Rikoo: A Bayern viszont bármikor esélyesként lép fel mind a Barca mind a Reál ellen mivel tudják azt a játékot produkálni, azon szinten azon az iramon! Ezért szokták őket oda sorolni meg gyakorlatilag bárkit kitudnak tömni.

Vergilius1897 2018.03.07. 16:13:50

@pedronegroo: :D, Tisztelem a szerkesztőket, a blog társaim, az edzőt és a játékosokat, mégha Khedira-t vagy annak idején Ibrahimovicot se szerettem. A racionális gondolkodást és véleményt szintén tiszteletben tartom. Az amit Te állítasz be objektív ténynek az viszont irracionális és 1000x leírva se lesz racionális. Attól nem lesz igaz, hogy a Véleményed alátámasztása érdekében formázod a történelmet formán kívüli csapatokkal, Simeoneval aki lehet, hogy kiejtette a Bayernt de ugyanúgy semmit nem nyert sőt most épp európa ligába zúgott ki a csapatával. Láttad Te a hétvégi Barca elleni meccsüket?
Dühöngőbe írtad, hogy a tegnapi Real kezdőnél jobbat tudunk kiállítani, a mi kezdőnkben olyan játékosokkal akiket már párszor leírtál - ennyire vagy komolyan vehető.

m.martin91 2018.03.07. 16:38:06

"...míg Kane két méter magas"

Komolyan ezt mondta? Ne basszatok már föl. Kiről beszél ez az ember?

pedronegroo 2018.03.07. 16:43:30

@Vergilius1897: mert nyilván amit Te gondolsz az a racionális :) aham....

"Dühöngőbe írtad, hogy a tegnapi Real kezdőnél jobbat tudunk kiállítani, a mi kezdőnkben olyan játékosokkal akiket már párszor leírtál - ennyire vagy komolyan vehető."

- a szarnál a kevésbé szar az még mindig jobb, tehát nincs itt semmi ellentmondás, bocsánat a csúnya szavakért meg a túlzásokért de hülyeség ellen még nincs gyógyszerem...

Leírtam játékosokat?? Nézd, nehéz isteníteni De Sciglio, Khedira, Sturaro féléket de ezt más se teszi meg, attól hogy Juve szurkoló vagyok nem kell minden szerencsétlennel szimpatizálnom csak azért mert valamiért (occsó vót vagy az edző szeretője vagy Marotta olaszosít) Juve mez kerül rájuk. Persze teszik Ők amit tudnak és sajnos ennyit tudnak arról nem tehetnek de ettől még nem tudok értük rajongani mert egyszerűen nem is lehet mert nem Juve szint és én ugye a Juvénak szurkolok nem valami Juve mezbe bujtatott békategóriás kamuheréknek. Egyszerűen nem vagyok elnéző, ha bemész az étterembe és kész rántott húst és kihoznak egy annak látszó valamit akkor megeszed mert Te egyébként szereted a rántott húst?

pedronegroo 2018.03.07. 16:48:09

@m.martin91: Csak 12 centit tévedett, ne légy olyan szigorú, azt hiszem múltkor nyilatkozta a Mester hogy nem nagyon szokott nézni meccseket, én inkább azon lepődtem meg hogy egyáltalán ismeri :) Amúgy se a méret a lényeg hanem hogy ma tovább jussunk és abban azért pontosabb szokott lenni.

preczol 2018.03.07. 17:45:01

Játszunk egy nagyon rossz meccset, és nyerjünk 1-0-ra. Nagyon elégedett lennék. Képes is rá a csapat. Az angolok nem képesek 0-0-ra játszani, mi igen. 1-et meg úgyis rúgunk, de ne az elején, mert akkor még képesek felpörögni nagyon.

Cannavaro 2018.03.07. 19:04:29

@pedronegroo: "Egyszerűen nem vagyok elnéző, ha bemész az étterembe és kész rántott húst és kihoznak egy annak látszó valamit akkor megeszed mert Te egyébként szereted a rántott húst?" 1000% ig igazad van!!! Én is erről beszéltem múltkor! Attól, hogy 21 éve Juve szurkoló vagyok, még nem kell minden Sz.r nak tapsolnom!! Legyen az egy játékos, edző, vagy a jelenlegi mentalitásunk, és játékunk! 100 év múlva is Juve szúrker leszek, de továbbra sem tetszik Alle gyáva, lélektelen focija, amit ebben az évben szinte minden meccsen láthattunk! Aki meg a Bayern-t emlegeti, csak annyit, hogy ott is a gyávaság szülte a "majdnem megnyert" elvesztését! Amint jött a taktikai labdanyomozás 0-2 nél, abban a pillanatban kiestünk! Ha tovább nyomtuk volna még, Aaz az év teljesen máshogy alakul!

Tibi Sebestyén 2018.03.07. 20:11:14

A szurkolók idegrendszerének próbája volt! IDIÓTA!!

Vergilius1897 2018.03.07. 23:10:31

"- a szarnál a kevésbé szar az még mindig jobb, tehát nincs itt semmi ellentmondás, bocsánat a csúnya szavakért meg a túlzásokért de hülyeség ellen még nincs gyógyszerem..."

Olvasást, utazást, netán iskola elvégzését tudom ajánlani Számodra gyógyszer gyanánt ;)

ToTTy-Juve 2018.03.08. 21:48:40

@venember83: A Danis visszautalásra én maximális pontot adok :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása