Mandžukić: „Allegri Európa legjobb edzői közé tartozik”

mandzukic_mario_golorom_3.jpgMario Mandžukić nagyon elismerően beszélt mesteréről, illetve a bal szélen elfoglalt pozíciójával sem elégedetlenkedett, sőt, büszkeséggel tölti a felelősségteljes pozíció.

A horvát futballista csatárként került be az európai elitbe, azonban az elmúlt időben az olasz mester inkább a bal szélen veti be, ahol a játékos kihasználhatja fizikai erejét.

„Tetszik ez a szerepkör, és még így is gólhelyzetbe tudok kerülni.” - mondta Mario Mandžukić a Sky munkatársának.

„A legfőbb feladatom a védekezési fázisra való felkészülés, azonban mindeközben fontos, hogy a támadások során is hozzájáruljak a csapatjátékhoz.

Tetszik ez a felelősségteljes feladat, és büszkeséggel tölt el, hogy valaki rám bízza ezeket a feladatokat, és így fejlődni tudok, illetve segíthetem a csapatot.

Nem gyakran szólalok meg, de ezt már elmondtam, és ismét kijelentem: Massimiliano Allegri Európa egyik legjobbja, ezt pedig a munkájával bizonyítja.

Az eredmények egyértelműen az ő oldalán állnak, és örömmel dolgozok vele együtt, mivel ő képes meghallgatni a játékosokat.

Ebben az évben megpróbálunk mindent megnyerni, bár tisztában vagyunk azzal, hogy nem könnyű a végső fázisokig elmenetelni. Azonban ezzel a célkitűzéssel lépünk pályára.”

Mario Mandžukić a Sassuolo elleni meccsen a bokáját fájlalta, azonban Massimiliano Allegri nem cserélhette le a játékost, mivel mindhárom cserelehetőséget kihasználta addigra.

„Semmi komoly nem történt, egyszerűen kifordult a bokám. Amint kicsit bemelegítettem, már annyira nem zavart, most pedig minden rendben van.”

A bianconero csapat jelenleg egy ponttal van lemaradva Maurizio Sarri csapatától, és a horvát válogatott rendkívül elismerően beszélt az Öreg Hölgy riválisáról.

„Nagyon tetszik Maurizio Sarri csapatának a játékstílusa és a szervezettsége. Jól játszanak támadásban, sok gólt lőnek, és ki tudták használni azt az előnyt, hogy nem sokat változott a keret az évek során, és így nagyon összeszokottak.

A Tottenham Hotspur elleni párbaj? Először a firenzei meccsre kell koncentrálnunk, amennyiben jól játszunk, akkor biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni a Spurs elleni összecsapásra.”

A horvát csatár harcossága révén belopta magát a bianconero szurkolók szívébe, akik egy őt ábrázoló óriási molinót feszítettek ki a Barcelona elleni BL-meccs előtt.

„Nehéz leírni az érzést, ami akkor elkapott. Nem számítottam rá, és az egész megkoreografált eseménynek a kiterjedése. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, erre pedig a legjobb mód az, ha továbbra is keményen dolgozunk, és elégedettséggel töltjük el a Juventus szurkolóit.

Mindegyik szezon elején két célt állítok fel magam számára: az egyik az, hogy óvakodjak a sérülésektől, de nem csak én, hanem a csapattársaim is, a másik pedig az, hogy minél több sikert érjek el a Juventusszal.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9113644954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2018.02.08. 11:13:11

„A legfőbb feladatom a védekezési fázisra való felkészülés, azonban mindeközben fontos, hogy a támadások során is hozzájáruljak a csapatjátékhoz." - itt a válasz miért nem szerez annyi gólt. Nekem amúgy semmi bajom vele, rendre a csapat egyik legjobbja az hogy tükörszélső helyén balhátvédet játszik arról nem tehet. Remélem 100%-os állapotban lesz a BL meccsekre mert Ő az aki nem szokta összetojni magát és mindig mindent belead.

Spider81 2018.02.08. 11:58:50

@pedronegroo: Az a baj,hogy a Seria A meccsein folyamatosan azt latom tole,hogy nincs telejsen felporogve es vannak olyan reszek egy-egy meccsen belul amikor tojik bele az egeszbe

Alex8610 2018.02.08. 12:46:50

@Spider81: Igen ez nagyon látszik rajta BLben meg a rangadokon nagyon motivált de amúgy a többi meccsen nagyon változó a hozzaallasa.

pedronegroo 2018.02.08. 12:47:02

@Spider81: Szerintem csak az van hogy tudja mikor mennyit kell kiadnia magából mikor mennyi elég.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása