Buffon: „Két meccset játszanék újra, ha tehetném”

buffon_gigi_kacsintas.jpgGigi Buffon vasárnap ünnepelte a negyvenedik születésnapját, és a Juventus kapitánya a tegnap este arról beszélt, hogy még nem döntött a jövőjéről, mivel jelenleg számára nem a jövő jelenti a prioritást.

„Négy vagy öt évig középpályás voltam, aztán 1990-ben láttam a világbajnokságon a kameruni Thomas N’Konót, és egyből szerelmes lettem a kapus posztba.” - mondta a csapatkapitány a Che Tempo Che Fa műsorában.

„Gyermekként ezek a szembetűnő karakterek megragadják az ember képzelőerejét. A lehető legjobb életem volt, amit egy ember kívánhat, egy olyan ember, aki úgy szereti a sportot, ahogy én.

A sport nagyszerű alapot jelent az életre való felkészüléshez, ezért ha korán kezdi az ember, szerintem a sport képes lehet megakadályozni, hogy a rossz utat válasszuk.”

A játékost természetesen megkérdezték arról, hogy ez lesz-e az utolsó aktív éve.

„Már 25-28 éve vagyok futballista, szóval van mire visszatekinteni. A folytatás tekintetében még nem döntöttem, mert még találkoznom kell az elnök úrral. A jövő nem jelent jelenleg prioritást.

Az a célom, hogy jó döntést hozzak, szóval biztos vagyok benne, hogy az elnök úr segítségével, akit tényleg foglalkoztat a jólétem, illetve a teljes klub segítségével a megfelelő döntést hozzuk egy olyan személy ügyében, aki már ebben a korban van, és remélem, hogy sikerül azonosítani a jövőbeli szerepemet.”

A vádlisérülés miatt Gigi Buffon számos meccset volt kénytelen kihagyni, így pedig nem állíthatja be vagy döntheti meg Paolo Maldini Serie A-meccsek számát illető rekordját.

„Olykor jobb nem erőltetni bizonyos dolgokat. Valamint tudni kell megelégedni azzal, ami jutott. Szerintem számos rekord fűződik a nevemhez a karrieremnek köszönhetően, és ha ez a rekord Paoloé marad, annak örülnék, mivel ő olyan személy, aki igazán megérdemli.

Szeretem, ha a dolgok természetesen történnek, ellenkező esetben pedig hátra kell lépni, és meg kell elégedni azzal, ami jutott, mivel én már számos dolognak örülhetek.”

Gigi Buffon egy videoüzenetet is közzétett a közösségi hálózatokban, amelyben arról beszélt, hogy nem szeretne csalódást okozni azoknak, akik oly sokra tartják őt.

„Olykor kicsit kínos látni azt az óriási tiszteletet, amit az emberek táplálnak irántam. Nemigen tudom, hogyan kezeljem ezt az egészet. És ide tartoznak a francia rokonok is, akik rengeteg szeretettel és tisztelettel halmoztak el az évek során annak ellenére, hogy országaink között létezik bizonyos rivalizálás.

A válogatottal mindenhol örömmel fogadnak. Amikor viszont a Juventusszal játszok… azt tudjuk, hogy a Juventus megosztja az embereket, szóval egyes történelmi tekintetben is ellenséges stadionokban nem üdvözölnek annyira szívélyesen.”

Amikor Olaszországnak nem sikerült kijutnia az oroszországi világbajnokságra, Giampiero Ventura nem volt hajlandó nyilatkozni, ezért Gigi Buffon állt a mikrofon elé, üzenete pedig sokak szemébe könnyet csalt.

„Azt kell mondanom, hogy ez olyan dolog, ami nagy erőt ad számomra, mivel eltekintve a Supermanhez való hasonlítástól, a világon létezik emberiség és törékenység. Néha egy vállveregetés tényleg segítséget jelenthet.”

Az elmúlt hónapban a kapust Londonban is örömmel fogadták a FIFA díjkiosztón, amikor meglepő módon angolul szólalt meg.

„Úgy gondoltam, hogy ez a tisztelet jele egy angol színházban angol emberek előtt a saját nyelvükön megszólalni. 20-25 szóra futotta…”

A legendát arról is kérdezték, hogy melyik meccset játszaná le ismét.

„Igen, lenne ilyen meccs, újrajátszanám a Juve-Real Madrid BL-döntőt és a 2012-es EB-döntőt Spanyolország ellen, mivel ezek voltak azok a meccsek, ahol úgy veszítettünk, hogy nem csillogtattuk meg a Juve és az olasz válogatott kvalitását és jellemzőit.”

Zárásként ismét a jövőre terelődött a szó, és Gigi Buffon természetesen a futball világában maradna.

„A futballban képzelem el az életem, mivel végső soron mindig az életem részét képezte a futball. Nem hiszem, hogy jelenleg el tudnám dönteni, hogy edző vagy igazgató leszek, mivel a futballkarrierem végén öt vagy hat hónap szabadságra lesz szükségem, és ezen idő alatt rendet teszek majd a fejemben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7713612661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2018.01.29. 11:13:15

Buffont szerintem egy ellenseges stadionban is szeretik es tisztelik.

2018.01.29. 11:54:35

@cd1: Lehet, hogy neki nem fejezik ki személy szerint a gyűlöletüket az "ellenséges" stadionban, de ha a Juventussal szemben kifejezik, az szerintem neki legalább annyira fájó pont. Azért, mert Juventino.

Rocky80 2018.01.29. 12:35:24

Mennyire igaza van ezzel a Juve-Real meccsel kapcsolatban!
Emlékszem ültünk a haverokkal és ők is mondták hogy nem értik az egészet, mert mi nem is így játszottunk, mintha nem is mi lettünk volna.
Újra is nézem, de szerintem csak az első félidőt...

FeriGjuve 2018.01.29. 12:50:59

Per Sempre Gigi!!!!
Isten Éltessen Sokáig!!!!

Juvetto 2018.01.29. 13:10:57

Aki ezt az Embert utálja, az kurvára keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

Tegnap rengeteg "Gigi köszöntést" néztem a különböző, főleg külföldi platformokon, és egyesek olyanokat szóltak hozzá, hogy a Holdig rúgdosnám a kis pöcsfejeket!
-> "Már fiatalon is öreg volt.", "Önző ember, nem enged teret a fiataloknak!", "A sikerei közül kihagytátok a meccsfogadásokat.", "Zéró Bajnokok Ligája trófea LOL ", "Bundázó!", stb.
Nem csipázom, ha bántják a Szeretteimet! :D

venember83 2018.01.29. 13:16:06

@Juvetto: ne süllyedj le a szintjükre, kérlek, légy gáláns, nem tudják, mit cselekszenek. :)

Rikoo 2018.01.29. 13:40:36

@Juvetto: Szerinted ezek milyen emberek?:D

Juvetto 2018.01.29. 13:50:09

@venember83: 'venember83, 25:17 "...Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a..." ' :D ;)

Juvetto 2018.01.29. 13:54:48

@Rikoo: Rátapintottál a lényegre! Ha nem felejtem el, akkor ilyenkor előveszem az "Azt nézem, ki mondja, nem azt, hogy mit mond."-ütőkártyámat, s máris jobb a szitu. :) Ettől még a szenvedélytől vezérelve olykor felnyomódik az agyam, de én csípem magamban ezt a kis "csipetnyi sót". :D

Juvegaspy 2018.01.29. 13:55:56

Respect Gigi!
Erzi mar h oregszik. Fontos honapok kovetkeznek. Ha elkerulik a serulesek es kupat gyujtunk neki talan marad 1 evet.
Azert az megnyugtato h tisztaban van vele hogy ha marad is mar nem 100% h o lesz az elsoszamu portas.
Nekem Del Piero a minden miatta szerettem meg a focit de o pl nem volt hajlando tudomasul venni h mar nem tudott ugy porogni mint anno s ezert tortentek vele a dolgok ugy ahogy azt mar tudjuk.
Forza Gigi per sempre

babo0410 2018.01.29. 15:21:21

@Juvegaspy: Teljesen osztom. És ezt a könyvében ő maga is belátta.
Így írt erről:
"A Juvénál töltött utolsó idényemet a magaménak érzem. Még akkor is, ha sokszor csak nézőként vettem részt a mérkőzéseken. Nagy árat fizettem, sokat adtam a közösbe - de sokat is kaptam. Néha a nyelvemet harapdáltam, nehogy kimondjam azt, amit gondolok. Jobb lett volna, ha inkább a csapattal foglalkozom, nem pedig magammal: ha a csapatérdek mögé helyezem a sajátomat. De emberek vagyunk, megvannak a magunk hibái."

Rikoo 2018.01.29. 15:34:40

@Juvetto: Ilyen emberek írnak GIGI-ről baromságokat, mint ez a szerencsétlen:
"Ahogyan azt a szakértői szinten jegyzett, más szakértők által vizsgált, majd enciklikának minősített kommentjeimben írtam, az egykor hajéktalanfesztnek otthont adó csalitosra kisrakétától tántorgó, borderline-szindrómás inuit vendégmunkások által épített ministadionjáról, Serie B-s múltjáról ismert Birkaventus képtelen szabályos körülmények között scudettót nyerni, legutóbb akkor sikerült nekik, amikor Zenthe Ferenc megkapta a személyi igazolványát. A két volt, Serie B-s csapat rangadóján jobbak voltak a hazaiak, aztán a bíró égbekiáltó csalással megszerezte a 3 pontot a csörgősipkás vendégeknek, akiknek a valódi szurkolói klubja egy golfkocsin elfér, a sok divatmaki meg pannonzebra kiesett az értelmes diskurzusból. Ők intézetünk zárt körletében rángatóznak, csörömpölnek, ketamin ill. - váliuminjekcióval kezeljük őket. Minden ajvákolás, sípolás, homokozóból kis piros vödörrel történő fenyegetőzés valamint mindennemű hasbara felesleges. Köszönettel: Dr. Szőnyi Zoltán vezető-főorvos pszichoterapeuta és Serie A -szakértő"

Ezért is felesleges felidegesíteni magad. Vannak ilyen agyhalott, élettelen balf@szok és mindig is lesznek...
Minden értelmes ember tudja ki az a Gianluigi Buffon és milyen teljesítményre képes.

GabeTR 2018.01.29. 16:14:49

@Rikoo: Gratulálok Szőnyi úrnak a forrásmunkáért, hiszen a személyi igazolványt Magyarországon 1954-ben vezették be - gyaníthatóan Zenthe Ferenc is ekkor kapott hiszen ebben az időben már 34 éves volt - és ebben az évben az Inter lett a bajnok. A következő mikor a Juve bajnok lett 1958. Nagy valószínűséggel Zenthe Ferencnek nem kellett 4 évet várni az okmányaira, de tegyük fel így volt, hiszen Szőnyi úr, nyilván utánanézett ennek az évszámnak. Ez sajnos az akkori ügyintézést minősíti. Azóta a Juventus - ha jól számolom - 24 bajnoki címet szerzett, ez pedig az olasz futballnak is kellemetlen, hogy ebből a 24-ből egyik sem szabályos körülmények között esett. Valóban nem szép, hogy a torinói klubot kizárták a másodosztályba, de amikor az Inter visszavásárolta magát, az sem magasztosabb. A többi Serie A klub szintén megjárta a másodosztályt, van ez így.
Enciklikát csak a pápa írhat, így Szőnyi úrban valószínűleg a leköszönt Benedek pápát tisztelhetjük. Isten éltesse, hisz nemrég volt 90 éves, bár az írás alapján az időskori demencia, már tetten érhető.
A "hajléktalanfesztes" mondatot többszöri olvasásra is nehezen értelmezem, valószínűleg egy bullshit generátor alkothatta, a Coelho idézeteket alkotó weboldal nyilván túlterhelt volt, ezért került pont ez a szövegbe.

GabeTR 2018.01.29. 16:19:04

Bocsánat! Kimaradt, hogy a többi pannonzebra társammal szeretnénk Szőnyi Z. Benedek pápa urat nemi aktusra megkérni a saját illatosnak és erkölcsösnek nem mondható kedves édesanyjával kapcsolatban. Köszönjük!

GabeTR 2018.01.29. 16:20:09

Gigi a legnagyobb! Forza Juve!

2018.01.29. 18:38:58

@venember83: @Juvetto: Magyarul, boldogok a lelki szegények? :-)

alexGicamo 2018.01.29. 19:44:53

A valaha volt legjobb kapus ! Számomra örökre ! Isten éltessen , drága GIGIM !

Juvetto 2018.01.29. 20:48:20

@Rikoo: Nem tudom pontosan, mi történt az utóbbi néhány percben...talán testen kívüli élményem volt...de az agyam tuti, hogy kiégett. Ki ez? Mi ez?
Azért köszi! :)

@GabeTR: Az se ki duma! :D

@Dr. Grant: Így is lehet mondani. :)

Hiribi27 2018.01.29. 21:02:04

@GabeTR: na ezen jót nevettem! :) Ügyes riposzt! ;)

Apuleius 2018.01.29. 21:02:16

@GabeTR: Ez nagyon nagy volt :-) Őszintén szólva nem tudom, hogy ki ez a szerencsétlen barom, de minden (igencsak izzadtságszagú) mondatát áthatja valami elemi, hosszú éveken át görgetett és egyre növekvő frusztráció, valamiféle tehetetlen, remegő düh, ami tulajdonképpen érthető, ha valaki mondjuk egy olyan szánalmas szarkupacnak szurkol, mint az Inter. Szánalmas erőlködés az egész. Vannak egészséges emberek, s vannak ilyenek, akik vagy csak önmagában hasonlókat írnak, esetleg apró, szőrmés állatokkal élnek nemi életet, netalán a kettőt kombinálják is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása