Allegri: „Kedden tér vissza Gigi a kezdőcsapatba”

allegri_massimiliano_uj_logo_hosszu_ujju_sajtokonf.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Chievo elleni meccset megelőző találkozón arról beszélt, hogy Gianluigi Buffon majd kedden lehet kezdő az Olasz Kupa meccsen, azonban még nem döntött a jövőjéről.

A kapus vádlisérülés után tért vissza a csapathoz, azonban a vasárnapi születésnapját megelőző, Chievo Verona elleni meccsen valószínűleg nem fog még visszaállni a kapuba.

„Holnap Gigi Buffon a keretben lesz, azonban még nem kapja vissza a helyét a kezdőcsapatban, viszont kedden, Bergamóban már visszaállhat a kapuba.” - kezdte a mester a sajtótájékoztatón.

„Ami a nyilatkozatát illeti, szerintem ezek részei Gigi Buffon elmélkedési fázisának, és szerintem ez különálló folyamat a visszatéréshez képest.

A prioritás jelenleg a visszatérése, hogy ismét védhessen a kapuban, és arra kell gondolnia, hogy az év végéig a csapat játékosa.

Ezen a szakaszon én is átmentem, amikor arra eszméltem, hogy én már rég abbahagytam az igazi futballt, viszont én soha nem értem el Gigi Buffon szintjét. Megütköztem az AC Milan és a Juventus csapatával, aztán nekem véget ért a karrierem.

Ez az élet része, és el kell fogadni. Meg kell érteni, hogy mikor jön el a megfelelő idő mindannyiunk esetében, és ezt követően van még újabb 40 évünk az élet nagyszerű dolgaira. Nem egyszerű, különösen kiemelkedő bajnokok esetében, azonban ilyen az élet, nem lehet visszapörgetni.

Előre kell haladnunk, mivel mindig nagyszerű előre haladni, miközben arra gondolhatunk, milyen szép dolgokat értünk el. Gigi jelenlegi egyetlen feladata, hogy játékos legyen, és hogy visszatérjen.

Kedden visszatér a kezdőcsapatba, szerintem ez a pihenés jót tett neki, mivel így tudott regenerálódni a selejtezőben elszenvedett kudarc után. Tárt karokkal várjuk őt vissza.”

Antonio Conténak a maga idejében Alessandro Del Piero visszavonulásával kellett megbirkóznia, miközben Luciano Spalletti számára is komoly problémát jelentett a korosodó Francesco Totti helyzete, szóval feltevődik a kérdés, hogy mennyire komoly nehézséget jelent az ilyesmi?

„Nem jelent nehézséget, mivel Gigi Buffon sérülés miatt került ki a keretből. Ellenkező esetben játszott volna, és keddtől ismét játszani is fog. Nincs probléma. Majd az év végén azon fog elgondolkodni, hogy mit hoz számára a jövő, döntést fog hozni, azonban ezeken a dolgokon mi is elgondolkodunk mindennap.

Olyan időszakot él meg, amikor kicsit több mindenről gondolkodhat el, azonban most még nem ezen kell gondolkodnia, hanem vissza kell térnie ahhoz, hogy futballista legyen.

Ami a kezdőcsapatot illeti, a támadósorban nemigen lesznek változások. A védősorban lesznek változások, azonban holnap olyan Chievo ellen lépünk pályára, amelynek az utóbbi időben nemigen voltak eredményei, viszont a teljesítménnyel nem volt gond.

Nem beszélve arról, hogy minden esetben, amikor a Chievo számos gólt kapott, mint például a Lazio esetében, akkor mindig jól játszik a következő meccsen. Egy komolyabb vereség után 0-0 lett az AS Roma ellen, nagyobb vereség után 0-0 lett a Napoli elleni meccs, szóval holnap az a fontos számunkra, hogy jó eredményt érjünk el, így leszakítsuk a mögöttünk lévőket, és egyúttal a Napoli farvizén maradjunk.

Nem lesz egyszerű, ezért jó meccset kell játszanunk pszichológiai szinten, mivel a Chievo otthonában soha nincs egyszerű feladata az ellenfélnek.

Az olasz bajnokságban a fejpárbajok tekintetében az első helyet foglalja el a szombati ellenfelünk, nagyon kemény futballt játszanak, rögzített helyzetben jól teljesítenek, szóval komoly meccsre számítok.

A teljesítményeink? Egyértelmű, hogy az eredmények teljesítmény révén érhetők el, azonban a mi csapatunk jellemzők tekintetében különbözik a Napoli, Roma, Inter, Real Madrid és Tottenham csapatától, az utóbbi csapattal amúgy 15 nap múlva játszunk. Azon a meccsen olyan csapattal nézünk szembe, amely rendkívül jó technikával rendelkezik, miközben erőnlét tekintetében is nagyszerűen állnak.

A Napoli csapata nem annyira a fizikai erőnlét tekintetében kimagasló, szóval természetes, hogy más jellemzőkkel rendelkeznek, más futballt is játszanak.

Ebben az évben a kellemes játékuk mellett nagyszerű eredményeket is érnek el, hiszen 54 ponttal vezetik a tabellát. Azt sem hiszem, hogy a Napoli az első húsz meccsén akár négyet is nyert volna 1-0-ra, ahogyan mostanában nyerik a meccseket, szóval ebben a tekintetben kicsit változtak. Remélem, hogy azért nem tanulják meg ezt a dolgot túl gyorsan.”

A bianconero együttesből többen hiányoznak sérülés miatt, és a mester ebben a tekintetben is tájékoztatással szolgált.

buffon_gigi_orom_marcival.jpg„Claudio Marchisio részben a csapattal dolgozott a minap, azonban valószínűleg nem lehet a keretben, mivel nem sok edzésmunkát végzett az elmúlt időszakban. Kedden viszont már rendelkezésre fog állni. Paulo Dybala felépülése jól halad, jövő hét közepén majd egy vizsgálaton fog részt venni, amin eldől, hogy meggyógyult-e.

Ami Juan Cuadradót illeti, hétfőn Németországba fog látogatni, ahol egy szakember megmondja, hogy szüksége lesz-e műtétre, ha nem, akkor folytathatja a felépülést. Benedikt Höwedes is a felépülés útján halad.

Blaise Matuidi készen áll, már futott az edzéseken, ezért a csapattal fog dolgozni. Azt még nem tudom, hogy holnap játszani fog-e, de semmi komoly dolog nem történt, csak kapott egy rúgást.

Mattia De Sciglio vagy Stephan Lichtsteiner játszani fog holnap, ezért Giorgio Chellini pihenőt kaphat.

Amennyiben három középpályás alkalmazása mellett döntök, akkor Stefano Sturaro játéklehetőséget kaphat, vagy talán az elérhető összes négy támadót pályára küldöm. Szóval lehet két vagy három központi középpályást fogunk holnap használni.

Nem zárható ki, hogy négy támadót küldjek pályára, vagy akár Federico Bernardeschi is játéklehetőséget kaphat holnap Douglas Costa helyett. Nagyon jól teljesít a srác, és nagyon elégedett vagyok vele. Hogy játszhat-e mezzalaként? Megvannak ehhez a jellemzői, azonban még nem áll készen erre.

Azt elmondanám, hogy amikor két középpályással lépünk pályára, és ő van a középpályások és a támadók között, az a pozíció nagyon jól áll neki.

Ami Alex Sandrót illeti, meglátom, hogyan érzi magát ma, nagyjából kilábalt a rúgásból, de még nem teljesen. Amennyiben Alex Sandro nem játszik, akkor Kwadwo Asamoah személyében nagyon, nagyon megbízható játékost vethetünk be, aki nagyszerű szezont fut.”

Gonzalo Higuaín már december elseje óta nem talált be bajnokin, ez gondot jelenthet?

„Ez engem egyáltalán nem aggaszt. Egyebek mellett elmondható, hogy jó meccseken szerepelt, és elmondanám, hogy a támadásépítés során áldozatokat kell hoznia, különösen amikor három támadóval lépünk pályára. Még a Genoa ellen is jól játszott, ahol gólokat szerezhetett volna, de sajnos nem sikerült. Az ilyesmi előfordul.

Egyáltalán nincs miért aggódnia. A szezon elején kicsit felráztam, mivel fizikailag nem volt jó állapotban, jó állapotba kellett kerülnie, ezért felhívtam erre a figyelmét. Most áldozatot hoz a csapatért, dolgozik, és a csapatért játszik.

Megvoltak a lehetőségei a Cagliari ellen, megvoltak a lehetőségei a Genoa ellen, már látta maga előtt a gólt, de Armando Izzo megelőzte. Hamarosan ismét gólokat fog ünnepelni.”

A bianconero mestert többször hírbe hozták egyéb csapatokkal, így az Arsenal és a Real Madrid padjával, azonban az edző a sajtótájékoztatón elhessegette ezeket a pletykákat.

„A mai napon mindez csak egy gondolat. Egyesek ezt gondolják, mások azt gondolják… mi megpróbálunk nem gondolni ilyesmire, mivel ezek a gondolatok az őrületbe kergetik az embert. Mindig azt mondom, hogy minél kevesebbet gondolkodunk, annál jobb.

Eltekintve attól, hogy egy kiemelkedő klubnál dolgozhatok, érvényes szerződés köt a Juventushoz 2020-ig, és boldog vagyok itt a Juventusnál, szóval nincs semmi újdonság, amiről beszámolhatnék. Most csak az számít, hogy eljussunk a szezon végéig, miközben megvalósítjuk a céljainkat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3413605071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila F 2018.01.26. 17:02:18

Összefoglalva: Buffon gondolkodjon, holnap pedig még bármi lehet a formáció.

venember83 2018.01.26. 17:53:15

@Attila F: kösz, hogy összefoglaltad. Nekem is ezt kellett volna, és akkor megspóroltam volna egy kevés időt. :D

Attila F 2018.01.26. 18:04:19

@venember83: nem téged akartalak kritizálni, no worries. Csak Allegri sokat bír filozofálni azon, hogy kinek min és mennyit kéne gondolkoznia.

Szabolcs Borbély 2018.01.26. 18:09:07

Köszönjük a fordítást!
Azt valaki tudja, hogy Cuadradónak még milyen sérülése van? Már idejét nem tudom, mikor volt pályán.

venember83 2018.01.26. 19:36:52

@Szabolcs Borbély: Lágyékgyulladás, ami nem múlik. Ha jól tudom.

Rikoo 2018.01.26. 20:21:20

@Szabolcs Borbély: @venember83: Olyan hírek is vannak, hogy Cuadrado szezonja akár véget is érhet és a VB-re figyelve inkább a biztos felépülés a cél. Minimum 3 hónap kihagyás várható, de minden hétfőn dől majd el Németországban.

Rocky80 2018.01.26. 22:22:57

@Rikoo: pedig szeretem a kis hülyét.

De minden rosszban van valami jó: hátha így több lehetőséget kap a többi szélsőnk.

Patricco 2018.01.27. 11:54:49

@Rocky80: amíg Mandzu ép és egészséges inkabb csak 1 szélső jöhet majd szóba...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása