Allegri: „A meccs végére kicsit elfáradtunk”

allegri_massimiliano_palya_mellett_magyaraz_lazio_elleni_szuperkupa.jpegMassimiliano Allegri szerint csapata a Genoa elleni találkozón kissé elfáradt a heti keményebb edzésmennyiség miatt, azonban a vendéglátók nem engedélyeztek lehetőségeket a Genoa számára.

„Egy kicsit elfáradtunk a meccs végére, inkább erről volt szó, és nem az eredmény miatt voltunk feszültek.” - értékelt a mester a Premium Sport mikrofonja előtt.

„Jó eredményt akartunk elérni hazai pályán, és nagyon keményen dolgoztunk a hét során. Fontos volt, hogy a Napoli árnyékában maradjunk, és újrakezdjük a győzelmek sorát a szünet után.

Komoly kihívást támasztunk magunk számára, nagyszerű lenne megnyerni sorozatban a hetedik scudettót, ez már a legendás teljesítménynél is több, ezért jól kell teljesítenünk, és ki kell várnunk a megfelelő pillanatot.

A srácon nagyon keményen dolgoztak a héten, és ez a munkamennyiség megnehezítette a ma esti teljesítményt. Ugyanakkor a Genoa számára semmilyen lehetőséget sem engedélyeztünk.

Hogy Edin Džeko átigazolhat a Chelsea együtteséhez? Nem tudom, mi a Napoli üldözésével foglalkozunk, illetve próbáljuk a többieket magunk mögött tartani.”

A Napoli mestere, Maurizio Sarri nemrégiben arról beszélt, hogy a Juventus előnyben van, mivel a Napoli meccseihez képest hamarabb rendezik a találkozóikat.

„Nem rajtunk múlik, hogy mikor játszunk, ezért nem szeretnék válaszolni Maurizio Sarrinak, akinek elégedettnek kellene lennie az Atalanta elleni eredménnyel, és hogy csapata vezeti a bajnokságot.

Nagyszerű párbajnak vagyunk szemtanúi, ennél többet nem tudok mondani. Az ő nyilatkozatára egyes testületek tudnának reagálni, én nem értem, mi szerint szervezik meg a menetrendet.”

Gigi Buffon kihagyta a hétfői meccset, de a mester szerint a héten visszatér a csapathoz.

„A héten csatlakozni fog a csapathoz, készen áll a visszatérésre, ahogyan mások is. Ő az első számú kapusunk, még ha Wojciech Szczęsny is fontos szezont teljesít.

Mario Mandžukićnak kiváló meccse volt, ahogy a többieknek is. Gonzalo Higuaín is a csapatért játszott, gólt szerezhetett volna ő is, de nem volt szerencséje. Jó teljesítménnyel szolgált, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét gólokkal örvendeztet meg minket.”

A Juve a legutóbbi 12 meccsen egyetlen gólt kapott, miután a szezon elején a védelem meglepően porózusnak tűnt.

„A védők jól teljesítenek, ahogy Andrea Barzagli és Daniele Rugani is. Bizonyos időszakok során ketten többet játszanak, mint mások, azonban az egész csapat együttműködik a védekezési fázisban, mert ha nem így lenne, az problémákat szülne.”

A Sky számára adott rövid nyilatkozatban a mester a Napoli érdemeit ecsetelte.

„Még messze a bajnokság vége, és a mögöttünk lévők számára is adódik majd esély. A Napoli jelenleg a nyúl szerepét tölti be, nekünk az árnyékukban kell maradnunk, és várnunk kell a lehetőségre.

A jelenlegi tűnik a legbonyolultabb címvédésnek, de ne feledjük, hogy két éve hihetetlen sorozatot mutattunk be, két pontra megközelítettük a Napolit, aztán a közvetlen összecsapás révén megelőztük őket.

Jelenleg a Napoli kiválóan teljesít, mivel 54 ponttal rendelkeznek a déliek, míg nekünk 53 pontunk van. A Juventus nincs túlságosan lemaradva, ez a két csapat nagyszerű bajnoki küzdelemmel szolgál a nézőknek, és jónak kell lennünk, hogy ne maradjunk le a Napolitól.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4513596279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.23. 10:49:01

Erre mondják, hogy "annyit adtunk ki magunkból, amennyit kellett." :-)
A játék amúgy nagyon gyenge volt (pl. Khedira szokásos előre csetlése-botlása, meg égbe lőtt labdája tragikomédia), de a lényeg, hogy behúztuk és tapadunk a Napolira (a zinter meg szakad-szakad --> talán lassan ki is csúszik az első 4-ből). Sarri aggódik, mert errefelé nyilatkozgat nem túl sportszerűen.

venember83 2018.01.23. 10:53:18

@Dr. Grant: aggódhat, mert lassan lefő a kávéja a Napolinak, már messze nem azt a játékot mutatják, mint a szezon elején, és még csak január vége van. Persze előfordulhat, hogy bajnokok lesznek, de az akkor is egy korszakos eredmény lenne számukra, amivel le is zárulna egy szakasz náluk, mivel egyértelműen többre nem képes az adott keret.

epaska 2018.01.23. 11:15:32

Néha csak pislogok, mennyire szar meccseket tudunk produkálni. Kíváncsi vagyok a Spurs ellen mire lesz elég a csapatunk...

pedronegroo 2018.01.23. 11:24:12

Nekem tetszett a játékunk míg be nem aludtam :) nagyjából a gól után :)

venember83 2018.01.23. 11:58:42

@epaska: elvileg ugyanerre számítok a Spurs ellen is. Allegri számára az a lényeg, hogy a csapat ne adjon gólszerzési lehetőséget az ellenfélnek. Ennyi. Hogy az ellenfél elaltatása közben a Juve-szimpatizánsok is elalszanak, az csak apró mellékhatás, amitől nagyvonalúan tekintsünk el. Ebből a szempontból tényleg érthető, miért játszatja a mester folyamatosan Khedirát, és hogy miért is akarnak elhúzni azok a játékosok, akik ennél (és az olasz közegnél) picit többre vágynak. Az már csak a sors iróniája, hogy lényegében Mou is ezt csinálja Manchesterben sokkal több pénzből és sokkal eredménytelenebbül. :D

pedronegroo 2018.01.23. 13:47:44

@venember83: Mou még csak második éve rontja a levegőt az MU-nál, 3 kupát csak összehozott és én nagyon parázok hogy a BL-ben úgy leparkolja a buszt hogy abból döntő lesz....

epaska 2018.01.23. 15:23:16

@venember83:
Én is hasonló játékra számítok. Kb. olyan meccsre, mint a legutóbbi Napoli elleni csörte. A kérdés az, hogy mákunk lesz-e? Nem lepődnék meg azon, ha kipottyanna a csapat... Abban pedig, amit mondasz, hogy a játékosaink többre vágynak lehet valami, ugyanis az olyan játékosok, mint Dybala vagy Sandro szvsz szívesebben játszanának kombinatív támadófocit, mint ezt a hányadékot, mellesleg máshol a pénz is több. A Juventusnak váltania kellene, de a vezetőség Allegrivel az élen még mindig az 1990-es években él.

2018.01.23. 15:27:59

@venember83: ha ez tényleg így van, akkor felesleges Marottának erőlködnie és sztárokat idehozni.

The king of alibis 2018.01.23. 16:02:13

S mibe kedves Max? A lötyögésbe?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása