Allegri: „Buffon nem játszik a Cagliari ellen”

allegri_massimiliano_uj_logo_hosszu_ujju_sajtokonf.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a mai napon megrendezett, Cagliari elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Gianluigi Buffon, Mattia De Sciglio és Juan Cuadrado továbbra sem vethető be.

A bianconero csapat keretéből több fontos futballista hiányzott az elmúlt meccseken, azonban szerencsére a téli szünet időt hagyhat a felépülésükre.

„Nem fog játszani Mattia De Sciglio, Gigi Buffon és Juan Cuadrado.

Claudio Marchisio állapotát a mai napon fogom kiértékelni, ő valószínűleg bevethető lesz, azonban Stefano Sturaro kapott egy nagyobb rúgást a térdére. Szóval a mai napon meglátom, hogy milyen állapotban vannak ezek a srácok, és meglátom, hogy kire számíthatok.

Gigi esete egyszerű, Nápolyban kapott egy ütést a vádlija, és a vádlija egy bestia tud lenni, próbált Görögországban játszani ezzel a sérüléssel, aztán ezt követően pihenőt adtunk neki, hogy a sérülés elmúlhasson. Nem először jelentkezik ez a sérülés nála, ezért békén kívánjuk hagyni a vádlit, hadd gyógyuljon. Jelenleg értelmetlen kockázatot vállalni Gigi játszatásával, majd a szünet után visszatérhet.

Holnap egy olyan Cagliari ellen fogunk pályára lépni, amely jó formát mutat, hiszen jó játékkal nyertek Bergamóban az Atalanta ellen. A szombati ellenfelünk jól tud ellentámadni, rendkívül gyorsak, védekezésük pedig nagyon szervezett.

A Cagliari elleni meccs soha nem lesz egyszerű, mivel olyan csapatról beszélünk, amelyik soha nem adja fel. Jól játszanak otthon, rendkívül intenzíven, ezért nem lesz könnyű meccs, azonban ettől függetlenül nyernünk kell.

Holnap este a meccs 0-0-ról fog kezdődni, nekünk pedig nagyon figyelnünk kell a meccs során, nagyszerű technikára és fizikai formára lesz szükségünk. Komoly meccsre kell készülnünk, mivel az elmúlt években 23-án kezdődött az évközi szünet, idén azonban hatodikára tették az utolsó meccset, szóval figyelnünk kell.

Emlékszem, hogy a Carpi ellen, még 2015-ben tíz perccel korábban befejeztük a meccset, aztán karácsonykor az életünket kockáztattuk ezzel. Emlékszem a két dohai meccsre, amikor nem veszítettünk rendes játékidőben, azonban a tizenegyesek után mi kerültünk ki vesztesként.

A Cagliari ellen holnap nem veszíthetünk pontokat, tehát egy komoly meccsre kell készülnünk.”

Ezt követően a mestert Mario Mandžukić játszatásáról kérdezték.

„Mario Mandžukić kiválóan érzi magát, ahogy mindenki más is, kivéve természetesen azokat, akik sérültek, és akik majd a szünet után csatlakoznak bevethető játékosként a kerethez. Mindenki jól érzi magát, javítottunk a fizikai állapotunkon, és elkezdtünk olyan meccseket játszani, amelyen szilárdabb csapategységet alkotunk, és amelyek a mi szintünkhöz méltók.

A mai napon ki kell értékelnem, hogy két vagy három középpályást küldök-e fel a pályára, illetve az is kérdéses, hogy ki lesz a védelem jobb oldalán. Mattia De Sciglio kiesett, szóval maradt Stephan Lichtsteiner vagy Andrea Barzagli. Megnézem a mai edzést, és az alapján majd eldöntöm, hogy ki kap játéklehetőséget.”

A pletykák szerint Emre Can a szerződése lejártával csatlakozik majd nyáron a torinói Öreg Hölgyhöz, ezért erről is kérdezték a mestert.

„Mindenki tudja, hogy Emre Can milyen minőséget képvisel. Ő olyan fiatal futballista, aki rengeteg meccset játszott úgy klub, mint válogatott szinten, és része a német válogatott középpályának, amely igencsak kiemelkedő. Mellette játszik Sami Khedira és Toni Kroos, szóval kimagasló játékosokról beszélünk.

Azonban nem szeretnék beszélni az átigazolási piacról, mivel a Juventus jól teljesít, az egyetlen kivétel Marko Pjaca, akinek mennie kellett, hogy következetesen futballozhasson, így majd júliusban visszatérhet a lehető legjobb állapotban, és nagyon fontos szezonba kezdhet majd velünk jövőre.”

A Juve jelenleg egy ponttal van lemaradva a listavezetőtől, a Napoli pedig ebben a fordulóban a Hellas Verona ellen lép pályára.

„A scudetto megnyeréséhez szükséges pontszám kiszámítása egyszerű dolog. Jelenleg a Napoli 48 ponttal rendelkezik, szóval a 96 pontot azért mondom, mert a Napoli nagyon komoly pontátlagot hoz a bajnokságban.

A szezon első felében általában botlani szoktunk, ez most is megtörtént a Sampdoria ellen. Ami hiányzik, azok például a Bergamóban elvesztegetett pontok, illetve egy pont a Lazio ellen, ahol két hibát is vétettünk, amelyek azonban előfordulhatnak, illetve volt két, 95. perces tizenegyeshez kapcsolódó incidens, amelyek minden bizonnyal megváltoztatták volna a végeredményt.

A csapat 47 ponttal rendelkezik, ami jó érték, és lényegében a mögöttünk lévők kicsit lemaradtak, szóval a két legutóbbi forduló fontos volt számunkra.

Közvetlen összecsapások lesznek, és nyernünk kell azért, hogy a Napoli mögött maradjunk, mivel a Napoli nem fog sok pontot veszíteni. A szünet után késznek kell lennünk arra, hogy megbirkózzunk a szezon második felével. A Juventus jó első szezont futott, 47 pontot szereztünk, de aztán kiderült, hogy a Napoli 48 pontot tudott szerezni.

Sikerült továbbjutni a Bajnokok Ligájában, illetve bejutottunk az Olasz Kupa elődöntőjébe. A szezon elején meghatároztunk magunknak célokat, ez pedig nem más, mint hogy márciusban mindhárom sorozatban versenyben legyünk, és jó úton haladunk ezen cél teljesítése felé.

Aztán majd meglátjuk, hogy elég jók vagyunk-e az Olasz Kupa döntőjébe való bejutáshoz, hogy meg tudjuk-e nyerni a scudettót, illetve, hogy elérjük-e a Bajnokok Ligája-döntőt. Erre majd a március választ ad.

Jelenleg azonban a Juventus mindent megtett, amit meg kellett tennie, és nem mondanám, hogy egyszerű dolog 48 pontot gyűjteni.”

Massimiliano Allegri a Torino elleni meccsen Paulo Dybalát csatárként játszatta, a sajtótájékoztatón pedig az újságírók azt kérdezték a mestertől, hogy vajon miért tűnt úgy, hogy La Joya nem érezte magát a legjobban az adott poszton.

dybala_paulo_golorom_torino.jpg„Jó teljesítményt nyújtott, ahogy az egész csapat, a csapat jól játszott szerda este.

Paulo Dybala, amint azt elmondtam a torinói érkezésekor, és ezt megismétlem, mivel biztos vagyok abban, amit mondok; szóval a teljesítménye alapján, és itt nem arra gondolok, hogy a szezon végéig 15 gólig juthat, egy adott évben pedig akár 20-ig is, és ezeket az értékeket meg is tudja valósítani, azonban Paulo Dybala nem lehet csatár egy nagy csapatnál.

A Palermo együttesénél játszhatott csatárt, mivel a Palermo 50 méterre futballozott a kaputól, azonban a Juventus 20 méterre játszik a kaputól.

Ebben a helyzetben pedig Paulo nem lehet csatár, és lényegében a legjobb teljesítményei, tulajdonképpen Paulo összes gólja akkor született, amikor Paulo Dybala mélyről érkezett. Nézzük csak meg a gólt, amelyet Veronában szerzett, a második gólt. Szinte a mezzala posztjáról indult, és lényegében játszhat mezzalaként a támadó középpályán.”

Amennyiben ez így van, akkor miért játszott csatárt a Torino elleni meccsen?

„Nem, a minap nem volt csatár. Először arra a posztra állítottam, azonban aztán azt mondtam neki, hogy húzódjon mélyebbre, mivel Mario Mandžukić játszik majd a csatárposzton.

Douglas Costa? Jó meccse volt, a végére kicsit elfáradt, de ez annak tudható be, hogy ő folyamatosan támad, akár van nála labda, akár nincs. Nagyszerű gólt lőtt, és kiemelkedő minőségű játékosról beszélünk. A Juventus fontos játékost igazolt vele, és ezt bizonyította az elmúlt két hónapban, amikor sikerült kicsit jobban megértenie az olasz futballt. Sikerült kicsit adaptálódnia, azonban mindenképpen elmondanám, hogy olyan kvalitásokkal rendelkezik, amelyeket nem veszít el ezzel az adaptálódással.”

A Torino vereségét követően Siniša Mihajlović már nem úszta meg, és a klubelnök menesztette a mestert, ez pedig már a második alkalom, amikor egy Allegri által vezetett csapat elleni vereséget követően menesztik a vukovári születésű mestert.

„Nemigen gondoltam erre a tényre, és nem is beszéltem vele erről. Nagyon sajnálom, mivel kiváló edző, aki eredményes volt az összes csapatánál. Amikor ezek a helyzetek felmerülnek, az mindig kellemetlen élmény.

Azonban Walter Mazzarri személyében nagyszerű edző tért vissza Olaszországba, aki kiváló eredményeket ért el, és ez a mester pedig adott mentalitással fogja felruházni a csapatát. Szóval szerintem egy másfajta Torinót láthatunk majd a szezon második felében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5513551903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Bulldeo 2018.01.05. 15:16:45

Köszönet a fordításért! Az utóbbi időben ezekben az Allegri interjúkban mintha kevesebb lenne a bullshit. Külön érdekes, amit Dybala szerepköréről mond.

niccolo 2018.01.05. 15:56:09

,,Sturaro kapott egy rúgást " szerintem Allegritől az öltözőben a teljesítménye végett! :-)

Jamal Jamal 2018.01.05. 16:06:28

Sturaro játékára nincs mentség. Ez a srác soha nem volt Juventus szint.
Akarjon távozni, ne okozzon több kárt.

venember83 2018.01.05. 16:09:09

@Jamal Jamal: akarjon csak padozni, nekem az is megfelelő. Kellenek olyan emberek, akiknek nem töri a fenekét a pad, de vészmegoldásként be tudnak szállni, és hajtanak, gürcölnek a pályán a megadatott kevés játékpercben.

Mitya10 2018.01.05. 17:16:57

@venember83: Jelen helyzetben Berna is ugyanez a kategória és azért érzed a 2 játékos közti különbséget gondolom. Sturaro nem kell ide ennyi.

Rikoo 2018.01.05. 17:35:58

@venember83: Látom nem akartál balhét. Most olvasom, hogy Allegri mit nyilatkozott Emre Canról, Khediráról és Kroosról.
Elolvastam olaszul, nem akartam elhinni, úgyhogy megnéztem az angolt is.
Khedira, mint "truly extraordinary player"?:D
A másik meg Kroos akit Mr. Alibinek hívnak a Real Madrid szurkolók.
Ha jól tudom Allegri középpályás volt, 100%, hogy ő is ilyen stílusú játékos volt.
Itt az ok, hogy Khedira miért játszik mindig.:D
Fiatalabb önmagát küldi fel minden meccsen a pályára.

cd1 2018.01.05. 22:51:52

@Rikoo: Kroos mr. Alibi? Azert az kicsit eros sztem. :)

Rikoo 2018.01.05. 23:12:07

@cd1: Én kedvelem az ő játékát, nagyon elegáns.

GGábr81 2018.01.06. 14:01:30

@Rikoo: Kroos mr Alibi? Na akkor zavarják már el hozzánk. Nekem több nem is kéne.

2018.01.06. 14:54:07

@Rikoo: Akkor nagyobb a baj, mint itt többen gondoltuk. :-( Kroos azért kicsit több hasznunkra lenne, mint Khedira, nem? :-P

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása