Lichtsteinert elengedi a klub januárban

lichtsteiner_stephan_bl_kimaradas.jpgStephan Lichtsteiner kezét várhatóan elereszti a klub januárban, miután a szakvezetők belátták, hogy a játékos legjobb időszaka már a múlté.

A calciomercato értesülései szerint Stephan Lichtsteiner legutóbbi meccseken nyújtott teljesítménye megerősítették a feleket abban, hogy a védő lejtmenetben van, a Sampdoria elleni 3-2-es vereséget hozó meccsen pedig már kínos volt a mutatott játék.

Következésképpen a svájci válogatott Juventusnál töltött korszaka lezárult, helyén pedig élhet a bizonyítás lehetőségével Mattia De Sciglio és Benedikt Höwedes.

A harminchárom éves futballista a Lazio együttesétől csatlakozott az Öreg Hölgyhöz 2011-ben, és a csapattal nyert hat bajnoki címet, azonban a legutóbbi két BL-keretből már kihagyta őt a szakvezetés.

Az olasz médiaforrás cikke továbbá arra is rámutat, hogy nem véletlenül hagyta a vezetőség az ajtót tárva-nyitva Stephan Lichtsteiner számára a nyári időszak utolsó napjáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9013321073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.11.20. 11:28:48

Ö és khedira a leggyengébb pontunk khedirát is elengedhetnék innen a pibe, tegnapis láthattuk milyen nulla kész ember hátrány a jelenléte ahogy lightinek is de öt még elfogadnám de ö se ide való ez biztos már sajna!!

venember83 2017.11.20. 11:31:01

A vicc az, hogy majd De Sciglio és Höwedes fogja helyettesíteni? Télen kétlem, hogy minőségibb játékost hoznának a védelem jobb szélére Beppéék, szóval más nemigen maradt. Ja, ott van Barzagli is.

Rikoo 2017.11.20. 11:33:57

@venember83: Az az igazság, hogy teljesen mindegy ki helyettesíti, tőle rosszabb nem lesz. Majdnem minden meccsen benne van egy kapott gólban valamilyen formában. És ez nem ebben a szezonban kezdődött, vagyis tart már egy ideje..

2017.11.20. 11:38:39

Minden tiszteletem az övé, de ha valaki már árnyéka önmagának, nem tudom miért jobb maradni.. Becsülendő, hogy küzd, de egyszerűen fel kell ismerni, hogy ez már kevés. Ugyanez igaz Khedirára, akit az első évtől eltekintve sosem kedveltem és nem éreztem szükségesnek.. Szomorú, hogy mindig a nyakunkon maradnak, a klub színvonalához nem méltó képességű játékosok. Bár Lichti esetében legalább a mentalitás dícsérendő. Továbbá itt van Asamoah is aki tavaly csillagos 5ös kiegészítő ember volt. Mióta hírbe hozták a Galata-val de végül maradt, egyszerűen kritikán aluli ő is. Félő, hogy Sandro-n is a Chelsea-től való visszatartás látszódik. Mondjuk eleve az öltözői hangulattal és talán a játékosok Allegrivel való kapcsolatával is gond lehet, hiába bagatellizálják ezt a nyilatkozatokban. Legalábbis néhány erre utaló jelet azt hiszem, mind láttunk az utóbbi időben.

Kétségtelen az is, hogy az olasz foci lejtmenete is meglátszódik majd (?) rajtunk, amikor tényleg kiöregszenek az utolsó olaszaink is (avagy ez elkezdődött, akármennyire is nem akarjuk erre fogni a mutatott játékot). Mindig is az olasz mag volt az alap, és bár 11 légióssal is ki lehet állni, az egyrészt nem a Juve identitása, másrészt rendkívül nehéz ennyi minőségi külföldit idecsábítani, úgy hogy az anyagi lehetőségek is visszafogottabbak.

venember83 2017.11.20. 11:47:18

@Rikoo: értem én, de mi értelme fekáliát bélsárra cserélni? Az egyetlen dolog, ami a másik kettô mellett szól, az a valamivel zsengébb koruk.

Rikoo 2017.11.20. 11:56:33

@venember83: Höwedes eddig egy percet sem játszott. Nincs is viszonyítási alapunk még.

Juventino86 2017.11.20. 11:59:43

El kell ismerni a múltban szerzett érdemeit Lichtinek. Éppen ezért tisztelettel és békésen kell elengedni. De el kell engedni minél hamarabb, ez nem is lehet vita tárgya. Látszik rajta, hogy hajt, de sajnos többre már nem képes.
A gond az, hogy ki fogja pótolni? Januárban kéne egy robbanékony jobbvédőt venni.
@Rikoo: Höwedes valóban nem játszott még, de én nagy reményeket fűzök hozzá. Elvégre csak stabil ember volt a világbajnok német csapatban. Én már most betenném jobbra a Barca ellen. De Sciglio teljesítményét bizotsan fogja tudni hozni. :D

m.martin91 2017.11.20. 12:18:23

Ha nem hozunk a helyére játékost, az is csak a hozzá nem értést mutatja. Ebben az esetben teljesen felesleges elengedni, hogy fél szezonra maradjon a sérülékeny, eddig egy percet sem játszó, nyelvet nem beszélő kölcsönjátékos, meg az a világtalan bohóc, aki szintén állandóan sérült. A vége az lesz, hogy az addigra 37 éves Barzagli játszik majd jobbon.

Alex8610 2017.11.20. 12:21:31

@venember83: +1 Enis igy látom szép dolog ez hogy belatjuk ennyi volt /bár ennek már 2eve be kellett volna kovetkeznie/ de januártól majd szidhatjuk a helyén DSt sajnos nem arról van szó hogy minőségre csereljuk.Höwedes az egyetlen reményünk vele kéne kihuzni nyárig.

MdewC 2017.11.20. 12:38:08

Verjünk rá minden balhét Lichire és minden rendben lesz.

venember83 2017.11.20. 12:47:06

@Rikoo: bárcsak a Németországból érkezett november közepéig folyamatosan sérült kölcsönjátékos lenne a jobb szélen a megmentő, bárcsak! De ugye azt te is érzed, hogy ennek bármilyen fogadóirodában mennyi az esélye? :) Most azzal ne foglalkozzunk, hogy inkább középhátvéd a srác, mert tényleg multifunkcionális, ezt nem tagadom.

Sturaróról vajon miért feledkezett itt meg mindenki? :D

@MdewC: elég olaszos megoldás, nem? :)

Rocky80 2017.11.20. 12:49:24

@MdewC: szerintem itt erről szó sincs, egész egyszerűen el kell kezdeni valahol, és hol máshol mint a csapat egyik leggyengébb pontján.

Rikoo 2017.11.20. 13:00:36

@venember83: Alapból én már a 3 védős felállásban gondolkodom, mert biztos, hogy valamit váltani fog Allegri és szerintem ez fog történni. A 4 védős rendszer nagyon nem működik idén.

malloy_ 2017.11.20. 13:07:32

@Rikoo: Igazad van, sajnos a 4 védős felállás sz@r idén. 3-4-2-1 et lehetne játszani vagy 3-4-3-t attól függően hogy kik játszanak elől. Ha Dybala meg berna akkor 3-4-2-1 ha Pumukli meg Costa akkor 3-4-3.

Ádám.84 2017.11.20. 13:24:23

@Rikoo: rendben, három védő lesz, na de akkor ki fog a középpálya jobb szélén játszani? Cuadrado rendben van, de ki lesz a cseréje? DS? Aki még a félpályán sem mer átlépni?

harciretek 2017.11.20. 13:52:05

@fzoli990: Nem hiszem, hogy jelenleg a kiegészítő embereink jelentik a legnagyobb problémát. Pl. Asamoah szerintem idén sem játszik rosszabbul, mint tavaly, sőt megkockáztatom, hogy jelenlegi formájukban sajnos Sandro sem jobb nála. Lichsteiner messze van az 5 évvel ezelőtti önmagától, de ideális esetben 10 és 20 meccs között kéne pályára lépnie a szezonban, akkor sem 90 perceket. A védekezést még nagyrészt most is megoldja, az hogy Duvan Zapata gólt fejel mellőle nem tragédia, az lenne a fura, ha nem. A csávó tegnap megmutatta, hogy mekkora őserő, még Chiellini is alig fért a labdához mellette. Emígy a Sampdoriától is ki lehet kapni, olyan feltüzelt állapotban, mint tegnap voltak + az események szerencsétlen alakulása esetén, akár 3:0-ra is.

A nagyobb gond inkább az, hogy idén az eddigi legerősebb kezdőnk legjobb játéka a tavalyi csapat maximum átlagos teljesítményének szintjén volt. Van egy kiegyensúlyozottan erős keretünk, ami ha az előttünk álló csapatoknál bekövetkezik a várt visszaesés, akkor idén is olasz bajnok lehet, viszont nincsenek a szűk elitbe tartozó klasszisaink, akik pl. a tegnapi meccs első félidejében felénk billentették volna a mérleget. Pályája csúcsán lévő világklasszisunk az elmúlt években sem volt, viszont jó arányban és olcsón igazoltunk veteránokat (Pirlo, Tevez, Dani Alves, Evra...) és fiatalokat (Vidal, Pogba, Dybala, Sandro...). Jelenleg viszont rengeteg olyan játékosunk van, aki európai szinten mondjuk közepesen erősnek számít, de nem a szűk elit tagja. Olyanokra gondolok, akik 1-2 klasszis mellett szintén magas szinten tudnak teljesíteni, de önmagukban kevesek. Nem olyanok, akik ki tudják rántani egy megmozdulásukkal a szenvedő csapatot a szenvedésből. Jelenleg Dybala, Pjanic, Sandro, Higuaín a legjobb játékosaink, de egyikük sem tűnik vezérnek, főleg mert nem tudnak huzamosabb időn át egy átlagosan magas színvonalat hozni. Vagy az kéne, hogy ők kiegyensúlyozattabbak legyenek, vagy kéne januárban egy világklasszis veteránt igazolni (Iniesta), aki higgadtságot hoz a játékunkba.

Az is gond még szerintem, hogy, a közepesen erős Khedira, Matuidi, Cuadrado, Mandzukic... pont annyira jók, hogy elvegyék a perceket fiataloktól, akiknek így nagyon korlátozott a lehetőségük, hogy megmutassák azt, amit tudnak. Más kérdés, hogy nálam Pjaca, Bernardeschi, Bentancur sem tűnik Pogba, Dybala kaliberű tehetségnek.

A védelemről szándékosan nem írok, mert szerintem ott továbbra is megvagyunk, inkább Pjanictól előre kéne a csapatnak fazont adni és akkor gólból is kevesebbet kapunk majd.

rockitbaby 2017.11.20. 14:36:35

@Rikoo: Az a baj, hogy a 3 védőre váltás csupán fingreszelés, ha Khedira marad kezdő. Nem az a baj, hogy a védelem gyenge lábakon áll - mégha nem is annyira szilárd mint annó -, hanem hogy a középpályán gyakorlatilag nincs védekezés. A nem túl acélos nevekből álló Samp úgy ment át a középpályánkon, mint forró kés a vajon. Lendületből vitték sokszor a labdát, ez pedig még a világ legjobbjait is megizzasztaná, nemhogy a mi kicsit megtépázott védelmünket.

A megoldás pusztán az lenne, hogy el kellene felejteni Khedira-t. Én a magam részéről Allegri kedvenc gyémánt középpályáját favorizálnám. Pjanic a védelem előtt a két oldalán Bentancur és Matuidi, a csatárok mögött meg Marchisio. És kicsit bekapcsolva a cikkhez is, januárban kicsapnám a brét - tudom, hogy nem fogjuk sajnos -, és visszarendelném a kölcsönben lévő fiataljaink egy részét. Egészen pontosan Lirola-Spinazzola-Mandragora triót azonnal visszarántanám. Ekkor mehetne Lichti is, és a középpálya is bőven elég lenne a gyémánt formához.

Rikoo 2017.11.20. 14:45:36

@Ádám.84: Majd átlép a félpályán, ha muszáj. Lichti is évekig játszott a jobbszélen 3-5-2-ben pedig ő sem támad jól. Cuadradonak amúgy is jó az erőnléte, bírja ő a terhelést.

Juventino86 2017.11.20. 14:46:32

@rockitbaby: Khedira valóban felejtős. Nem rossz alakzat a 4-4-2 gyémánt, csak ezzel van egy elég nagy gond. Sok szélsőnk van a keretben, ők pedi azonnal kiszorulnának ebből a formációból. Cuadrado és Costa azért bőven beférnek a mostani kezdőnkbe. Akkor még esetleg Costa berakható a csatárok mögé, és akkor Dybala menne fel Higu mellé, de a helyzet akkor is az, hogy a mostani keret egy olyan alakzathoz lett igazítva, ahol nagyon fontos szerepe van ( lenne) az szélsőknek.

Rikoo 2017.11.20. 14:49:44

@rockitbaby: Ez sem tűnik, túl jó ötletnek mivel nagyon sok a támadó a keretben.
Egyébként értem én, hogy már évek óta szeretnéd a komoly fiatalítást, de ahhoz minőségi játékosok is kellenek, nem Lirola, Spinazzola és Mandragora. Caldara talán készen áll a Juventusra, de még ő is csak lutri.

rockitbaby 2017.11.20. 15:18:33

@Rikoo: Nem mondanám, hogy évek óta várom a fiatalítást, de ha elhúzzuk, mint a rétes, úgy járok, akárcsak az Inter. És ez az amit minden áron el kellene kerülni. Nem azt mondom, hogy Lirola a lieblingem, de Marotta szempontjait szem előtt tartva, miszerint minél kevesebbe kerüljön, ő lenne a legjobb opció a jobb védő posztra. Fiatal, tapasztalatlan, de DS-nél már most jobb, és még fejlődhet.

Mandragora esetében a vezetőség egy korábbi nyilatkozata alapján benne látják Marci helyettesét, szóval épp itt lenne az ideje, hogy akkor így is tegyünk. HA csak annyit csinál, hogy meccsenként szerel egyet, már többet csinál, mint Khedira. Ha pedig véletlen tudja tehermentesíteni Pjanic-ot, hogy neki csak szerveznie kelljen, lottó ötös.

Összefoglalva a fiataljainkat csak azért dobtam be, mint téma, mert kvázi ingyen érkeznének, ami Marotta-t ismerve igen komoly érv. Az már a jelenlegi keret hibáit minősíti, hogy még ezek a null kilométeres fiatalok is jobb opciót jelentenek, mint az esetleges itt lévő poszttársuk.

Rikoo 2017.11.20. 15:28:05

@rockitbaby: Szerintem itt az ideje, hogy komolyabb összeget fektessen be a klubba a vezetőség, hogy versenyképes maradhasson a Juventus a közeljövőben. Minden klubnál eljön ez a pillanat és a Juventusnál most fog eljönni. (Szerintem a Real Madrid és Bayern München esetében is itt az idő az ujjáépítésre.)

Kapusposzt nagyon kérdéses, jobbvédő nincs, belsővédő is egy nagy kérdőjel + Alex Sandro sem biztos, hogy maradni akar.
A középpályára is komoly vérfrissítés kellene, minőségi fiatal játékosokkal és nálam a támadósor sem biztos, bár remélem Pjaca képes lesz meglepetést okozni és akkor, ha mindenki maradna még egy évig a támadók rendben lennének, de ugye itt is Douglas Costa 40 millió eurós összegével számolni kell.

Kapásból legalább 10-12 jó opciót tudnék felsorolni akik minőségi, fiatal és elérhető játékosok. Remélem sikeres lesz a generációváltás.

GGábr81 2017.11.20. 15:33:43

Persze, ő megy és utána minden csuda szupcsi lesz. Néhány játékos kispadra ültetését még el tudnám képzelni. Illetve, mehetne is pár vele kézenfogva. Amúgy őt szeretem, de valóban itt az idő. Köszönjük meg egymásnak és igazán jó emléket fogunk őrizni.

MdewC 2017.11.20. 16:01:21

@venember83: vkinek el kell vinnie a balhét, sőt az a biztos, ha a mercatot magára vállalja. :)

rockitbaby 2017.11.20. 16:35:23

@Rikoo: Hát mindenki ebben bízik, de sajnos reálisan nézve a dolgot, szerintem jövő nyáron is húzni fogjuk a dolgot következő évre. A befektetés részével egyet kell értsek, azonban számomra igen kérdéses, hogy tényleg meg fog-e történni ez. Nem vagyunk az a tipikus egy nyár alatt több 100 milliót elköltő klub, pedig ha így folytatjuk, akkor komolyan a zsebbe kell majd nyúlni.

Azonban én Costa 40 millióját még nem konyvelném le fix összegnek a kiadás oldalon. Valahogy az az érzésem, hogy nem sikerült meggyőznie a Mistert.

Rikoo 2017.11.20. 17:13:20

@rockitbaby: Pedig egyszerűen muszáj lesz befektetni, mert különben nem csak Európában, hanem még a Serie A-ban is lemaradhat a Juventus, ha nem sikerül minőségileg pótolni a veteránokat.

És most nem arra gondolok, hogy Neymart vagy Eriksent kellene leigazolni, hanem kihasználni a lehetőségeket.
1 komolyabb igazolást pedig mindenképpen várok vagy a kapusposztra vagy a középpályára. Caldara már Juventus játékos, De Vrij kifejezetten jó lehetőség és akkor még ott van középre Emre Can vagy Torreira akik olcsón vagy akár ingyen is megszerezhetők. Még az is lehet, hogy De Vrij is ingyen megszerezhető lesz.
Én a kapusposztra költenék komolyabb összeget, oda extra megoldás kell, sajnos Oblak esélytelen.

rockitbaby 2017.11.20. 18:03:48

@Rikoo: Európában eddig is az a kicsi plusz hiányzott, szóval e tekintetben ott alapvetően le vagyunk maradva. A bajnokság má tészta. Továbbra is tartom, miénk a legerősebb keret, de a "játék" az valahogy nem akar jönni. Ami működött előző szezonban, most nem. Ezt kell felismerni, és egy amolyan Allegri-s váltást eszközölni és nem lesz gond. Bár ennek ellenére idén érzem először azt igen komolyan, hogy trónfosztás lesz.

Várni én is várok egy komolyabb nevet, de szerintem a realitás talaján maradva a De Vrij-Emre Can féle okos megoldások lesznek. Nem feltétlen mondom, hogy baj, de szerintem Te sem rájuk gondoltál, mint komoly igazolás.

Az alapvető probléma szerintem az, hogy nem tudjuk eldönteni, mit is akarunk. Mint a magyar népmesében Mátyás királynál, csináljuk is meg nem is. El kell dönteni, mit akarunk, és ahhoz igazítani a célokat/terveket. Ha fiatalítani akarunk, akkor férjen bele, hogy netán trófea nélkül zárunk, de akkor tényleg építsük be őket. Ha olyan Isten nincs az ég alatt, hogy ne legyen trófea, akkor ellenben ki kell nyitni a pénzcsapot, és belecsapni ,mint kakas a darába. De ne csináljuk azt, mint most is, hogy kicsit ez is meg kicsit az is. Mert így végül csak mellébaszunk a cimbalomnak, de igen keményen.

Rikoo 2017.11.20. 18:16:41

@rockitbaby: Szerintem a megoldás a fiatal fejlődőképes játékosok leigazolása lenne, akik már a jelenben is képesek minőséget nyújtani. Mint pl. Dybala, Alex Sandro.
Ha sztárokat nem sikerül igazolni, akkor inkább igazoljon ilyen játékosokat a vezetőség és remélhetőleg a Juventusnál válnak sztárokká.
A potenciál ott van a fiatal olaszokban is (Rugani, Bernardeschi, Caldara), de láthatóan az ő esetükben több időre van szükség, sajnos.

.Bulldeo 2017.11.20. 19:05:40

@Rikoo: te kiket látsz azonnal bevethető, fejlődőképes játékosnak a reálisan megszerezhetőek közül?

babo0410 2017.11.20. 19:33:05

@Rikoo: Úgy mindenképpen több idő kell nekik, ha nem merik az olasz fiatalokat bevetni, mert azonnali eredmények kellenek. Erre kéne vmi megoldás, és szerintem kezdetben az segíthetne, ha végre az ifi csapatokat alsóbb osztályokban lehetne nevezni. Talán a Serie B-ben szereplő ifik közül bátrabban hívnának fel az első csapatba tehetségesebb játékosokat.

Rikoo 2017.11.20. 19:33:15

@.Bulldeo: Nehéz kérdés.
Torreira nálam prioritás lenne. Amellett, hogy a legjobb labdaszerző a Serie A-ban, a rugótechnikája is kiemelkedő és labdabirtoklásban is a legjobb 3 kp. között van a ligában. 25 milliós kivásárlási ára van jövő nyártól, ha minden igaz. 22 lesz jövőre, szóval ő az egyik ilyen.

A két ingyen igazolható német középpályás is jó lehetőség és nagyon fejlődőképesek. Kb. azonos szinten vannak, Goretzka kápzettebb, Emre Can viszont ellensúlyozza ezt más képességeivel.
Leginkább Milinkovic-Savic és Torreira lenne akit a legszivesebben látnék, de ez nem túl reális, így azt mondom legyen Emre Can. Egy b-t-b középpályásra nagyobb szükség van, mint kreatív kp.-ra.

Támadósor szerintem rendben van, Douglas Costát meg kell vásárolni, kivéve ha jobb opció jelentkezne. Malcolm helyzete érdekes, de nem érzem, hogy más komolyabb támadóra esély lenne. Meg kell tartani a mostaniakat és ennyi.

A védelem az nagy kérdés. Asamoah menni akar, helyette jöhet Spinazzola. Kellenek olaszok is a keretbe és, ha kezdőnek nem elég jók legalább kiegészítő embernek legyenek olaszok legyenek.
Gondolom De Sciglio maradni fog, talán rá is igaz ez, mint Spinazzolára.
Hogy erre a posztra kit lehetne igazolni arra még tippem sincs. Bellerínbe van fantázia, de ő nem valószínű. Ez a poszt kérdőjeles.
Belsővédőbe, nálam De Vrij megfelelő megoldás lenne, Caldara mellett.
Ha választani lehetne hova kell a leginkább nagyobb összeget költeni az a kapusposzt. Nyilván nem jön senki, de Oblak vagy Donnarumma lehetne igazi utódja Buffonnak.

.Bulldeo 2017.11.20. 19:49:42

@Rikoo: amúgy Torreira nem egy három fős belső középpályán képzelhető el igazán? Ebben a 4-2-3-1ben könnyen elképzelhető, hogy megfeleződne a sokoldalúsága az uruguayi törpének. Kicsit olyan, mint Verratti, aki tipikusan három fős belső középpályán él.

rockitbaby 2017.11.20. 19:54:19

@Rikoo: Értem, mire akarod kifuttatni a gondolatmenetet, de a probléma pont az, hogy nem tudjuk eldönteni mit akarjunk. Igazolunk nagy összegért már sokat megélt csatárt - Higuain -, és igazolunk egy valag fiatalt, sok lehetőséggel, néha kicsit feláron, hogy aztán kölcsön adjuk őket , vagy a padon rohadjanak és elkallódjanak a rendszerben. Nincs világos, egyértelmű döntés egyik irányba sem. De legyen, nem feltétlen kell valami mellett letenni a voksunkat, de akkor csináljuk egyensúlyban, összhangban. Bentancur jó példa. Igéretesen mozgott, figyelembe véve mekkora váltás volt neki ez a nyár, és hirtelen ő is eltűnt a süllyesztőben.

Őszintén én nem hiszek ebben az olaszoknak több idő kell a beérésre púderdumában. Nyakamat tenném rá, hogy ha megkapnák a lehetőséget, és 1-2 rosszabb meccs után sem kerülnének ki a kezdőből, piszok hamar meghálálnák a bizalmat. Erre Rugani esete a legjobb példa. Fix kezdő volt a bajnokság elején, nem is teljesített rosszul, sőt kifejezetten életképes produktumai voltak. Erre egyszer csak varázsütésre padon találja magát hosszabb időre, hogy majd a semmiből megint előkerüljön. Semmi folyamatosság. Erről beszéltem korábban. Ha komolyan a Rugani-Caldara kettősre akarjuk bízni a csapat védelmét hosszú évekre, akkor bizony egy-két bukkanót be kell nyelni és ennek ellenére játszatni őket.

És ez az, ami hiányzik nálunk. Hangzatos nyáreleji ki, ha mi nem nyilatkozatok, hogy most aztán így, meg úgy, és végül nem lesz sem így, sem úgy. Kezdjünk el egy projektet, de akkor ragaszkodjunk is ehhez. Egy időben a Bayernt akartuk követni, és az ő taktikájukat átültetni, de kimerült Pjanic és Higuain leigazolásában. Pont egy olyan tervezetet hiányolok, mint amit Conte kinevezésekor a vezetés kitűzött célul.

Rikoo 2017.11.20. 19:56:13

@.Bulldeo: 4-2-3-1-ben nem lenne értelme leigazolni, főleg hogy előtte Dybala alig védekezik.
Mondjuk elég furcsa páros lehetne Pjanic és Torreira akik szinte ugyanazt játszák.

Edy77 2017.11.20. 19:56:34

@Rikoo: +1 Én számolgattam! kb. 250 M euró körül kellene zsebbe nyúlni.
Spinazzola, Lirola, Caldara, De Vrij, Gimenez, Can, Goretzka ingyen.
Costa 40M, egy igazi jobb hátvéd szintén 40M , SMS kinéz 80 körül, és Oblak vagy Donna 100. DS, Lichti, Asa, Khedira, Stu, Benatia, meg hozna 80-90 körül remélhetőleg. Nálam a jobb szél a kérdés, hogy ki Juve szint és mozdítható.
Torreirát meg én is bírnám. Bár 4 kp-ra nincs szükség.

Nathas 2017.11.20. 20:00:59

Bocsi, ha olyat írok, amit már kifejtettetek, de nem volt időm a kommenteket elolvasni.
Lichtsteiner teljesítménye persze rém gyenge, de sokszor sajnos még így sem lóg ki lefelé a csapatból. Egy BL-győzelemre vágyó rekorder csapat persze max a tartalékcsapatában bír el egy ilyen jobbhátvédet.
Szerintem egyébként annyira nem rossz a helyzet, 4 védős rendszerben én Cuadradot simán megpróbálnám, ha feltüzelik, meg tudná játszani.
Gigi
Cuad-Rugani-Chiello (Höwedes?)-Sandro
Pjanic-Matuidi
Bernardeschi-Dybala-Costa
Higuain
A 3-5-2 szerintem már nem játszik, de egy Conte-féle 3-4-3 bejöhet és variációs lehetőségek is vannak.
Gigi
Höwedes-Rugani-Chiellini
Cuadrado (Berna)-Pjanic-Matuidi-Sandro
Bernardeschi (Dybala)-Dybala (Higuain, Mandzu)-Costa

Nathas 2017.11.20. 20:01:55

ui: a télen nem jön valamire való jhv, ez biztos.

Rikoo 2017.11.20. 20:11:47

@Edy77: Sajnos ez nagyon nem reális. Giménez egyébként hosszabbított.

2017.11.21. 09:52:03

@Edy77: sajnos amit írtál az a tapasztalatok alapján biztosan nem valósulhat meg.
3 ok miatt, melyek jellemzőek a klubra:
1.: Szinte sohasem költöttünk még ennyit. Főleg akkor nem fogunk, amikor Marotta folyton azt hangoztatja mennyire komplett csapatunk van. Emiatt nem is mozgatná meg annyira a keretet változtatgatásokkal.
2.: 2, de maximum 3-nál több komoly játékos ingyen nem szokott érkezni egy nyáron.
3.: Az egyik legnagyobb problémát hagytam a végére. Ha nem az egyik aktuális sztárjátékosunkat adjuk el éppen, akkor nem nagyon várható bevétel, mert az illető vagy rajtunk marad, vagy minimális pénzt kapunk érte.
Persze vannak ritka kivételek, de ezt mindet a múltbeli tapasztalat mondatja. Emiatt ha nem is biztos nem, de nagyon-nagyon valószínűtlen még külön-külön is nemhogy együtt.

2017.11.21. 09:55:29

@Edy77: amúgy a "ki" névsor teljesen korrekt, de talán a "be" is rendben lenne énszerintem is elméletben, de akkor jön a realitás...

Watakuki 2017.11.22. 09:10:12

@Edy77: Az a 80 - 90 milliós bevétel legyen inkább 20 - 25 :D Nem tudom te hogyan számoltál, de az sehogy sem realitás.

Edy77 2017.11.25. 10:22:42

@Watakuki: Hát DS 10, Khedira 20, Stu 20, Asa 10, Licti 0-5, Benatia 5-10.
Ez alatt szégyen őket eladni.

Rikoo 2017.11.25. 10:27:52

@Edy77: Asa és Lichti ingyen mennek nyáron, mivel lejár a szerződésük.

Watakuki 2017.11.25. 11:37:44

@Edy77: Khediáért senki nem fog ennyit fizetni, max ilyen 4-6 millióért elmegy az MLS-be, Sturaroért nevetséges ez az összeg, Asamoahról kiderült már, hogy nem kell senkinek sem, Lichti ingyen megy. Ne belölük várjuk a pénzt, mert max aprópénz ez.

Rikoo 2017.11.25. 11:48:13

@Watakuki: Sturaro, ha a PL-be igazol egész korrekt összeget lehet elkérni érte.

Edy77 2017.11.25. 13:08:23

@Watakuki: Középszarok váltanak klubot ennél sokkal nagyobb összegekért.
@Rikoo: Asa télen mehet azt olvastam. Lichti ok. Köszi

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása