Buffon: "A Sporting bárkinek komoly gondot okozhat"

buffon_gigi_bl_sajto_1.jpgA Juventus kapitánya és veterán klasszisa, Gigi Buffon roppant nehéz mérkőzésre számít a Sporting CP otthonában, de biztos abban, hogy csapata készen áll a feladatra, s megfelelő összpontosítással továbbléphet az egyenes kieséses szakaszba.

"Szó sincs arról, hogy szándékosan döntöttünk úgy, hogy nem érjük el azokat az eredményeket, amelyeket szerettünk volna, azonban a munkához időre van szükség, s mostanra sokkal nagyobb a kohézió közöttünk.

A fizikai erőnlétünk javult, ahogyan a mentális kondíciónk is, ami néhány hete talán a legnagyobb problémát jelentette számunkra.

Úgy gondolom, hogy azzal, hogy minden mérkőzést ugyanazzal a hozzáállással közelítünk meg, rálelhetünk arra a motivációra és összhangra, ami a szükséges eredmény megszerzéséhez kell." - mondta Buffon a mérkőzést megelőző hétfői sajtótájékoztató alkalmával.

Mikor a titokról kérdezték, amelynek segítségével még ennyi idősen is állandó helye van a Juventus kapujában és a legszűkebb élvonalban, Buffon némi tréfával válaszolt.

"Annyi a titkom, hogy barátságos vagyok az elnökkel, s ez nagy segítséget jelent abban, hogy sokat játsszak kezdőként. Ezen túl azt gondolom, hogy mindent beleadok a pályán, s amikor pályáról beszélek, a heti edzésmunkára is gondolok. Tudom, hogy ez az, amit az edző elvár tőlem, s amit kapitányként tennem kell.

Nem leszünk híján az összpontosításnak, amikor pályára lépünk, mert tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fontossá vált minden mérkőzés azután, hogy az elsőt elveszítettük az FC Barcelona ellen, s így a következőek döntővé váltak. Az jelenti a problémát, hogy ellenfelek is vannak, akik roppant erősek. Véleményem szerint a Sporting CP olyan csapat, amely komoly gondot okozhat számunkra.

Olyan csapat, amely tapasztalt játékosokkal rendelkezik, akik győztes csapatokban is megfordultak, s megvan az erőnlétük és a sebességük. Vagyis egy olyan csapat, amely túl azon, hogy a Juvéval játszik, bárki számára nehéz ellenfél. Természetes dolog, hogy ha ilyen szintű mérkőzéseket játszik, nehézségekkel néz szembe az ember.

Gonzalo Higuaín mindent odaadott a csapatért, s pontosan ismervén, hogy bizonyos dinamizmusok miként működnek, s senki sem hangsúlyozta ki, ezért mondtam, mert számomra úgy tűnt, hogy rászolgált és megérdemelte. Ami Paulót illeti, nincs mit mondani, hiszen olyan kiválóan kezdte a szezont, hogy az, hogy utána két hétig nem nyújt százszázalékos teljesítményt, teljességgel emberi és természetes.

Azon túlmenően, hogy nem nyertük meg a Szuperkupát, nehéz volna azt mondani, hogy a csapatnak gondjai lennének. Világos, hogy a Serie A-ban vannak csapatok, amelyek a tabellán nálunk jobban szerepelnek, de az, hogy nálunk jobban szerepelnek, azt jelenti, hogy valami roppant kivételeset művelnek. Ezért azonban inkább őket kellene dicsérni, nem a Juvét bírálni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3713119800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása