Allegri: "Pozitív eredménnyel kell zárnunk a mérkőzést"

allegri_massimiliano_bl_sajto.jpgA Juventus mestere egyértelművé tette, hogy pozitív eredményt vár csapatától a sorsdöntő lisszaboni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, hiszen egy győzelem biztos továbbjutást eredményezne az egyenes kieséses szakaszba, de egy döntetlen is lépéselőnybe hozná a zebramezes együttest a portugálokkal szemben..

"A továbbjutás holnap ajándék volna a szurkolóknak, magunknak és mindenkinek." - kezdte mondandóját Allegri a hétfői sajtótájékoztató alkalmával.

"A holnapi mérkőzést pozitív eredménnyel kell zárnunk, egy győzelem biztos továbbjutást, a döntetlen előrelépést jelentene.

A Sporting nehéz ellenfél, amely jól védekezik, s amely másként játszik otthon. A Barcelona életét is megnehezítették, s egy győzelem holnap pozitív eredmény volna.

Nagyszerű mérkőzést kell játszanunk alázattal és figyelemmel, a mérkőzést kézben tartva, megértve, hogy mikor miként kell játszanunk. A csapatnak egészen a mérkőzés végig higgadtnak kell maradnia, egy gombnyomásra megmutatva azokat a minőségeket és jellemzőket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Ehhez figyelemre, taktikára és sportszerű keménységre lesz szükség. Amikor a mérkőzés véget ér, kikapcsolhatunk, nem lehetünk idegesek és éberek a nap huszonnégy órájában. E az a fontos képesség, amit a keretnek el kell érnie, mert háromnaponta játszunk, s ki kell használnunk a mérkőzések közti időt arra, hogy visszanyerjük a fizikális, s legfőképpen a mentális energiát."

Allegrit megkérdezték a szezont szédületes iramban indító, majd később meglehetősen visszaeső Paulo Dybaláról is.

"Kész arra, hogy holnap pályára lépjen, jó teljesítményt nyújtott Milánóban, egyre jobb teljesítményt nyújt, s ez a legfontosabb. Képes rögzített helyzetekből és akcióból is betalálni, az a fontos, hogy olyan jól játsszon, ahogyan Milánóban tette.

Kivételes labdaérintése volt a jobbjával, majd továbbengedte Higuaínnak, amiből Gonzalo nagy gólt szerzett. Azután ott volt a második gól, amelynél belülre húzódott, s elvonta a figyelmet, azaz végtére is Paulo mindig döntőnek bizonyul. Vannak helyzetek, amelyekben jobb vagy rosszabb lehet, azonban ez természetes minden szezonban."

Mario Mandžukić gyakorlatilag állandó kezdővé vált a zebracsíkos csapatban, s Allegri a horvát válogatott támadóra is külön kitért.

"Mandžukić egy erős tartással rendelkező játékos. Képes belső védőként, de szerintem még akár mezzalaként is játszani. Nem, kapusként nem. 

Sturaro jó kapusként, így ez is egy megoldás lehet. Szerencsémre két olyan kapusunk is van, aki a világ legjobbjai közé tartozik. Mandžukić egy sokoldalú játékos, akinek megvan az akarata és elszántsága ahhoz, hogy bárhol szerepeljen, s ezért van, hogy ő annyira fontos játékos.

Ez az egyik oka annak, hogy sokat játszik, mert félretéve a sportszerű keménységet, ami egy kissé barátságtalan színben tüntetheti fel, nagyszerű játékos."

Az egyik legnagyobb problémát a védelem jobb oldala jelenti a jelenlegi szezonban, s tovább mélyíti a gondokat, hogy Stephan Lichtsteiner nem került be a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretbe.

"Barzagli? Nem egyszerű. A megoldást Sturaro, De Sciglio vagy Cuadrado jelentheti. Amennyiben Cuadrado játszik a védelem szélén, valaki más játszik majd előtte. Ez Bernardeschi vagy Mandžukić lehet, míg a bal oldalon Douglas Costa szerepelhet, máskülönben három középpályással, két trequartistával és egy csatárral játszhatunk.

Az új játékosok mind nagyszerű igazolások, mind a jelenre, mind a közeli jövőre nézve. Bernardeschi megérkezett, s egy fiatal srác, ahogyan Douglas Costa és De Sciglio is fiatal srácok. Azt se felejtsük el, hogy hamarosan Pjaca is visszatér hozzánk.

A klub nagyon jó munkát végzett a keret minőségének növelésével, mert ez nem volt egyszerű feladat, nehéz dolog megerősíteni egy olyan keretet, amely bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A klub növelte a keret minőségét, ez pedig lehetővé teszi számomra, hogy bizonyos mérkőzéseken pihentessek néhány játékost. 

Hogy 4-3-3-ban játszhatunk-e majd? Könnyű dolog 4-3-3-at játszani, ehhez csak annyi kell, hogy Dybala játsszon mezzalaként, s már játszhatunk is 4-3-3-ban. Dybala többnyire a mezzala szerepkörbe kerül bizonyos helyzetekben, s amikor így történik, a csapat jó teljesítményt nyújt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9113118676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2017.10.31. 10:05:07

Köszönjük a hosszú fordítást Apu.Melyik csatorna adja este?

Forza Juve !!! 2017.10.31. 10:06:20

Kellett itt pár embernek emlegetni, hogy Sturaro már csak kapusként nem szerepelt XD

Apuleius 2017.10.31. 10:10:43

@Juve82: Én köszönöm a kedves visszajelzést és a figyelmet! Sajnos egyik adó sem adja élőben, de a mérkőzés bejegyzéséhez majd adok meg linkeket.

Juve82 2017.10.31. 10:13:24

@Apuleius: Köszönöm szépen ezt is:)

Knob 2017.10.31. 10:22:52

Most tuti megint többen leszólnak, de ahogyan korábban Khediráról és Matuidiról is tartottam a véleményem, így Mandzukicról sem tudok mást írni. Elismerem a munkáját, amit hozzátett a csapathoz, de ez már kevés, főleg annak a fényében, hogy arra posztra van IGAZI bal szélsőnk! Pont az a poszt az, ahol nem igazán lenne szükség a folyamatosan védekező támadóra, hiszen jobb esetben Sandro és még Asamoah is jól védekezik, viszont Mandzu a támadásoknál azon kívül, hogy hisztizik és csúnyán néz mikor elszalad valaki mellette és elesik, semmit nem csinál! Viszont így a bal hátvédeink meg ki vannak, mint a liba a 70. percre, mert 2 poszton kell teljesíteni egyszerre. Persze most gondolom majd az jön, hogy mennyi gólt szerzett már idén (10 bajnoki/2 gól), de erre az a válaszom, hogy a föld mélyéig lenézett és kritizált Khedira pedig védekező kp posztról lőtt mesterhármast, pedig még emberhátrányban sem ez volt a feladata, főleg miután már vezettünk. Egy szó, mint száz, Mandzuval pont az van, mint Lihtivel. Mikor idejött szép volt, jó volt, de most már elég volt. Vannak jobbak a helyükre, vagy legalább is ennyire biztosan jók, viszont még fiatalok és van bennük lehetőség a fejlődésre és a "meglepetésre".

Knob 2017.10.31. 10:24:16

Illetve azt látom, hogy nálunk Mandzuval pont az van, mint a Reálnál Benzemával. Gyakorlatilag haszontalanok, sokszor még aggatnak is, de valamiért az edzők szerelmesek, és hát tudjuk, hogy az igazi, mélyről jövő szerelemnek nem lehet parancsolni.

2017.10.31. 10:38:40

Nem hiszem el, hogy megint nem adja élőben egyik adó sem...

babo0410 2017.10.31. 10:57:24

Már csak egy a kérdésem. Pontosan melyik poszt is a mezzala?

Alex8610 2017.10.31. 11:01:38

@fzoli990: Majd a Barca elleni győzelmünket kielemezhetik az M4sport "szakértői":)
Nagyon remélem hogy nyerünk aztán nyugodtan lehet készülni az inter meg a Napoli verèsre.

Apuleius 2017.10.31. 11:06:56

@babo0410: Alább bemásoltam egy kis magyarázatot (egy hosszabbat és egy rövidebbet) két különböző helyről.

Mezzala
A mezzala, or a half-winger, is a player who is positioned on the wing despite not really possessing the typical attributes of a winger. His idiosyncratic talents lead him to shift from his position into other parts of the pitch where his contribution may be more substantial. This means orbiting more centrally or offering a greater offensive slant at the expense of coverage - seldom is a mezzala deployed for defensive purposes. This is not a ‘classical’ role and it is usually reserved for players who are difficult to categorise tactically or who cannot be employed in their natural position (for instance, an SP being placed on the wing due to an excess of players already available in his role). Alternatively, one of the forwards in a typical 4-3-3 formation can be assigned a role as a mezzala when the midfielders do not suffice to provide coverage. Gianni Rivera and Gianfranco Zola have been deployed as half-wingers in the past.

Mezz’ala – outside midfielder that’s not a winger (An example of a mezz’ala is Andrés Iniesta when Barcelona plays with a line of three attacking midfielders such as Fabregas, Xavi, and Iniesta). Clarence Seedorf plays as a mezz’ala when he isn’t played in the center behind the strikers as a trequartista)

GGábr81 2017.10.31. 11:36:44

@Knob: Kire gondolsz mint igazi balszélsô? Mert van még 2-3 ember aki képes ott játszani, de mindegyiknek jobban áll a jobb oldal, vagy esetleg Dybala helye.

BellaDona 2017.10.31. 11:44:17

Köszönjük az élvezetes, profi fordítást! Az áldásos munkát nélkül nem "lennénk képben" ilyen szinten.

biancineri101 2017.10.31. 11:48:28

@Knob: Azért itt van némi kis tévedés:
A modern fociban nagyon sokat ér, ha valaki képes centert szélsőt, vagy akár szélső védőt játszani. Arról nem is beszélve, hogy nemzetközi meccseken(ahol sokszor kerül nyomás alá a csapat) aranyat ér egy olyan szélső akire fel lehet ívelni. Azt már meg sem említem, hogy amikor szenved a csapat ő képes szenvedős góllal eldönteni a meccseket. Egy meccsközben pedig sokszor kell más és más szerepkörben feltünnie egy játékosnak, ebben pedig ő kiváló. Ez azért nem a manager játék hogy egy posztra szerzünk egy játékost és aztán jónapot.

Apuleius 2017.10.31. 11:49:13

@BellaDona: Nagyon szépen köszönöm a teljes szerkesztői csapat nevében!

steven.h 2017.10.31. 12:11:23

Sport2 esetleg csúsztatva meadja megint? Akkor nem nézném az eredményeket, mert streamelbi most nem tudnám

Patricco 2017.10.31. 12:19:31

@steven.h: igen 22:45-től lehet nézni a meccset a Sport2 adja! Én is ott fogom nézni

Rikoo 2017.10.31. 13:04:47

@Knob: Érdekes nálam a csapat egyik vezéregyénisége.
Pótolhatatlan a játéka.

Knob 2017.10.31. 13:59:57

@GGábr81: Costa! Ő vérbeli balszélső! A bal lába az erősebb, így azzal be tud adni, és befelé passzolni is. Viszont jobb lábbal is tud lőni, ami szintén erre a posztra való. @biancineri101: Valóban sokoldalú játékos, ezt nem vitatom. De én sajnos régimódi ember vagyok, aki szerint jobb egy dologhoz nagyon érteni, mint sok mindenhez egy kicsit. Mandzukic beadásai alsó szintűek (értsd úgy, hogy minimálisan talál embert), az átlövései középszerűek. Futni nem tud, ez tény. Kontrára alkalmatlan, ez is tény. Fejelni tud, de ha azok a játékosok közül, akiknek be kellene adni a labdát, Ő az egyik, akkor valljuk be haszontalan ez a képessége. Duzzogni és értetlenül nézni nagyon tud. Önuralom nincs. Fizikálisan kiváló, így ütközni jól tud, de futni már ne kelljen az ember után, mert abból a legjobb esetben is szabálytalan szerelés lesz. Ő egy csatár! A klasszikus értelembe vett csatár. Se több, se kevesebb. És ha jobban végig gondoljuk akkor a képességei ott lennének hasznosak, és kizárólag ott. Tavaly, mikor kellett valaki erre a posztra, Allegri a legjobb döntést hozta, mert az agresszív és erőszakos játékával kitűnt, bár mikor átlagosan 3-4 szabadrúgást "enged" az ellenfélnek a tizenhatosunk sarka környékéről, mert ugye bár Ő nem egy védő, és ezekből bemenne a fele, hát kíváncsi lennék mi lenne a vélemény.

harciretek 2017.10.31. 14:09:03

@Knob: Egyetértek biancineri101, Rikoo kollégákkal és nem mellesleg Allegrivel. Mandzukicnak olyan tulajdonságai vannak, amik nemhogy a nyáron hozott 2 szélsőben, de semelyik másik játékosunkban nincsenek meg. A határozottság, magabiztosság, megalkuvást nem tűrő hozzáállás, amivel beleáll 1-1 szituációba, hogy nem szarik be senkitől. Még ha néha nem is túl szimpatikus, de sokszor mentálisan nagyon fontos és az egész csapatra pozitívan kihat, jó irányba fordít 1-1 szenvedős meccset, hogy keményen kiáll bárkivel szemben, akár ha ez sokszor feleslegesnek tűnik akkor is. Ezen felül taktikailag sokkal érettebb, mint az új szélsőink. Nincs igazad abban, hogy elég ha majd Sandro és Asamoah védekezik, mert ha egy támadó szélső nem zár vissza, lehet mögötte bármilyen jó védő, az a szél sebezhető lesz. Plusz nagyon pozitív a védekező fejjátéka az ellenfél szögleteinél, szabadrúgásainál. Az elmúlt meccseinken nagyon kiváncsi voltam Ruganira, hogy pl. rögzített szituációknál hogyan teljesít majd és így tűnt fel, hogy Mario is mennyi fontos szituációban helyezkedik jól és fejel ki labdákat. Szóval a lényeg, hogy az újak nekem sem bizonyították még, hogy fontos meccsen helyük lenne a szélen Mandzukic helyett.

Rikoo 2017.10.31. 14:44:30

@Knob: Ennyi erővel ugyanígy le lehetne húzni Dybalát, Higuaínt, Cuadradot, Pjanicot, Khedirát pedig végképp.
Ami tény, hogy Mandzukic és Pjanic az a két játékos aki az elmúlt 2 év minden egyes rangadóján vagy fontos meccsén pályára léptek topszinten tudtak játszani.
Nem Dybala és nem is Higuaín, hanem ők ketten. Nem sz@rnak be fontos meccsen, hanem ekkor nyújtják a legjobb játékukat. Igazi vérbeli versenyző típusok, sokkal több ilyen játékos kellene a Juventusba, mint ők ketten.

Patricco 2017.10.31. 15:11:14

@Rikoo: igen a BL döntőben is Pjanic és Mandzu voltak a legjobbak! Ők nem voltak beszarva viszont a kis Dibuszka nagyon be volt rezelve.....én is szívesebben látnám Costát a szélen mert biztos gólerősebb lenne a csapat de amellett nem lehet elmenni amit Mandzukicrol irtatok...hihetetlen mit meg nem tesz a csapatért és csak ha a döntős találatát nézzük egyáltalán nincs semmi kivetnivaló a technikai tudásából!

Rikoo 2017.10.31. 15:22:58

@Patricco: Igen és a technikai tudásához még hozzátenném azt, hogy érdemes megnézni szinte bármilyen helyzetből képes megjátszani a csapattársait. Nagyon jól képzett játékos, fejpárbajokat szinte kivétel nélkül mindig megnyeri.
Jól fedezi a labdákat, elindítja a letámadásokat és alázatosan visszajár védekezni ami egy olasz csapatnál kiemelten fontos. Lehet nem cselgép, de vérbeli csapatjátékos.
Szerintem nagyon erős a támadósor. Mandzukic, Dybala, Cuadrado, Douglas Costa, Bernardeschi, Higuaín, Pjaca(?)...nagyon jó képességű játékosok mind. Már nem Vucinic, Q, Giovinco, Matri, Osvaldo, Bendtner kvalitásuak, hanem sokkal jobbak náluk.

Patricco 2017.10.31. 15:43:45

@Rikoo: de azért Allegri szerepeltethetné őket (Costa,Berna) többet a BL-ben mert azért ők nem csak "cserejátékosok" szimplán....

Nathas 2017.10.31. 19:02:34

Addig ragozzátok, hogy a végén Mandzukic még technikás játékos is lesz :-)
Mandzukic csak védekezésben hasznos, támadásban egyáltalán nem. Mentálisan erős és egy igazi harcos, ezt nagyon bírom. Egy az egy ellen általában 15 méterrel visszapasszol, a beadásairól nem igazán beszélhetünk. Játsszon vkp-t, vagy jhv-t, komolyan mondom megnézném, de az attraktív és eredményes támadófocihoz kicsit sem való.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása