Bentancur és Cuadrado a Fiorentina elleni győzelemről

bentancur_rodrigo_fior_ellen.jpgA Juventus tegnap este kínkeserves, nehezen kiharcolt győzelmet aratott a Fiorentina ellen, s ezzel továbbra is őrzi százszázalékos teljesítményét a bajnoki szezonban. A zebramezesek részéről nem túl meggyőző teljesítményt hozó találkozón a nyáron érkező Rodrigo Bentancur és a tavasszal formán kívül teljesítő Juan Cuadrado remek játéka javított az összképen.

"Jól éreztem magam a pályán." - nyilatkozta a magabiztosan és higgadtan játszó 20 esztendős uruguayi középpályás a mérkőzés lefújását követően. 

"Most szeretnék továbbra is jó teljesítményt nyújtani, s győzelemhez segíteni a csapatot. Meg kellett ma harcolnunk a győzelemért. Nem volt egyszerű, de fontos volt, hogy győzzünk a szurkolóink előtt."

A Juventus győztes találata Juan Cuadrado beadásából született, s a kolumbiai szélső mindvégig nagyon agilis játékot nyújtott a firenzei együttes ellen.

"A mester mindig azt mondja nekem, hogy juttassam a labdát a büntetőterületre, mert ott olyan játékosaink vannak, mint Higuaín és Mandžukić, akik igazi veszélyt jelentenek a kapura. Szerencsére ma jól ment." - értékelte a mérkőzést Cuadrado a győzelem után.

"Mindig próbálok fejlődni, s mindig próbálok minden tőlem telhetőt beleadni a csapatért, hogy bizonyítsam, mindig készen állok. El fog jönni majd az idő, amikor más kiváló játékosok, mint Bernardeschi, Douglas Costa vagy Pjaca játszik majd helyettem, de mindannyian egy hajóban evezünk, s ugyanazokat a célokat akarjuk elérni. 

Soha sem gondoltam a távozásra, s boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, mert itt bíznak bennem.

Nehéz volt, mert a Fiorentina egy nagyon jó csapat. Jól játszottak, s helyzeteket dolgoztak ki, de jobb, amikor meg kell szenvedni a győzelemért, mert utána könnyebb tanulni a hibákból. Olyan eredményt értünk el, amilyet akartunk, s most össze kell szorítanunk a fogainkat, hogy a következő mérkőzést is megnyerhessük.

Gonzalo nagyon higgadt. Vannak időszakok, amikor nem talál be az ember, de mindannyian mögötte állunk. Ő egy csodálatos játékos, s előbb vagy utóbb elkezdi termelni a gólokat, ahogyan azt mindig is tette."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2712882736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.09.21. 12:27:22

I love Cuadrado.

Úristen, ha felépül Pjaca mi lesz itt!

Tessék jobban bízni az új támadóinkban Mester.

Egyvalami biztos: ennek a Cuadnak a kezdőben a helye.

Alex8610 2017.09.21. 12:28:27

Asamoah mellett miattuk volt érdemes megnezni a meccset.Jo olvasni Cuadrado szavait nagyon örülök hogy újra kezd magára találni.Higunak is szurkolok látszott az arcán a düh mikor ment le a pályáról.

Juventino86 2017.09.21. 13:24:03

Nagyon jót tett Cuadradónak, hogy lettek vetélytársai a posztján. Bentancur meg nagyon nagyot ment tegnap. Ütközött, szerelt, futott, jól passzolta fel a labdákat. Ha a sérülések elkerülik és tartani tudja a formáját, akkor szerintem nagyon nagy hasznára lesz a csapatnak. Matuidi is jól mozgott, pontosan passzolt. Sőt, nekem még Asamoah játéka is tetszett, csereembernek tökéletes. Sajnos Higu nagyon formán kívül van. Én lehet, hogy padoztatnám a Torino ellen, és beküldeném Mandzut centerbe, és akkor esetleg kezdhetne Bernardeschi.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.21. 13:30:16

@Juventino86: +1
Pumukli jó formában van, a kevés pozitívum közé tartozott az Ő tegnapi üdítő játéka.
Mondtam én a többieknek,hogy ne bántsák: lesz Ő jó formában, szeret itt lenni, lelkes stb.
Ennek örülök,mert nagyon szeretem :)

Fura , nekem tegnap jobban tetszett Matuidi, a fiatal Uru-ban az a jó,hogy korát meghazudtolóan higgadt és magabiztos,amik talán a legfőbb erények egy Serie A középpályásnál,de tegnap volt jó pár rossz passza, meg valahogy többet várok tőle előrefelé,mert jól cselez,ezt mutathatná többet is.

Juventino86 2017.09.21. 13:33:51

@Drughi Di Bianconeri: Igen, Cuadradónal azt kell nagyon megbecsülni, hogy szeret nálunk játszani. Morata esetében ugyanígy megvolt,csak ugye ott a Real közbeszólt. Az már most biztos, hogy a tegnapi kp. bármelyik tagja Khediránál jobb, főleg sebességben.
Ha Höwedes jó kondiba kerül, és korrektül lehozza a jobbhátvéd posztot, akkor egész tűrhető lehet a védelem is.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.21. 13:59:55

@Juventino86:
Így van, remélem,hogy a Mister is úgy gondolja már,hogy ha egészséges mindenki a középpályán,akkor khedira az utolsó a rangsorban- és ezt nem csak az iránta érzett ellenszenvem mondatja velem.

Jobbhátvéd posztra meg hiába van Stefi,DS +félig-meddig Höwedes, tegnap is Sturaro játszott (egyébként egészen korrekt módon), de a maximum,amit elvárhatunk BÁRMELYIK "jobbhátvédtől",hogy a védekezést hozza le korrekt módon, sajnos semmi támadó-játékot segítő mozzanatra nem képes egyik sem, TOP formában sem.

gomorra21 2017.09.21. 16:12:25

@Drughi Di Bianconeri: Sturaro először kezdett jobbvédőt, mert nem volt más lehetőség. Lichti nem tud lejátszani 7 nap leforgása alatt 3 meccset.

JuventusFanatikus 2017.09.21. 16:58:17

@Drughi Di Bianconeri: Sturaro az első félidőt rendkívül jól lehozta, a másodikba már messze nem volt képes ugyanarra a teljesítményre, mármint én így láttam.

Cuadrado teljesítménye kezdett emlékeztetni a "régi" Cuadradóra. Bentancur remekül megoldotta a védekezést, támadásban már nem volt annyira aktív.Nagyon ígéretes, remélem nálunk még sokra viszi.

Juvetto 2017.09.22. 00:52:01

Cuad azért néha félretehetne egy-egy színescerkát a készletből. ;)

Bentán már az elejétől fogva látszik valami egyértelmű plusz. És úgy látszik, Max bízik is benne, ami nyilván alapvető fontosságú. (Kár, hogy mások iránt is eléggé elkötelezett a Mester...)
Az volt nagyon szembetűnő és örvendetes számomra legutóbb, hogy folyton mutatta magát, kérte a labdát. Mi több, megesett, hogy konkrétan Ő mutatta - azt hiszem- Matuidinek, merre vigye/passzolja tovább a játékszert. A kisebb hibái most nem számítanak, a fejlődési folyamat része, érett, gógyis játékosnak tűnik, tanul belőlük. Még alakul a srác, nem kérdés, de egészséges önbizalomnak nincs híján és talán egyfajta vezéralkat is kitörhet belőle majd. Reménykeltő.
Azért kíváncsi leszek (az erősen spoilerezhető forgatókönyv ellenére is), ha Marci és Sami is visszatér, s hosszabb ideig egészségesek lesznek...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása