Zaccheroni: "A Juve és a Napoli fog a Scudettóért harcolni"

zaccheroni_alberto_oltonyben.jpgA Juventus egykori edzője, Alberto Zaccheroniúgy gondolja, a címvédő és a Napoli a Scudetto legfőbb esélyese, az első négybe pedig odaférhet a Roma, a Milan és a Torino is.

Az Internél és a Milannál, valamint a Japán szövetségi kapitányi poszton is megfordult edző a Tuttosport-nak adott egy hosszabb nyilatkozatot, melyben az olasz bajnokság idei alakulásáról elmélkedett.

"Kétségtelen, hogy kemény harc lesz a bajnoki címért, keményebb, mint az elmúlt pár évben, hiszen a fontosabb csapatok kerete mind erősödött, ezen csapatok közül szinte mindegyik klubnál ki lehetne állítani két közel azonos erősségű kezdőt.

Még mindig a Juventus az a klub, mely a legjobban birkózik meg a nehézségekkel, melyekbe a szezon során minden csapat belefut. Ezenkívül szerződtettek pár olyan játékost, akik remek alternatívát kínálnak egy kezdőjátékos helyett.

A tavalyi idényben Maurizio Sarri Napolija megfizette az árát bajnoki szezonuk első felének, de ha továbbra is úgy építkeznek, mint a bajnokság második felében, joggal tarthat tőlük bárki. Nápolyban amikor jól mennek a dolgok és nagy a lelkesedés, akkor a csapat nagyon egységes, viszont amikor néhány nehéz helyzet jelentkezik - ahogy azt láthattuk tavaly is - az egyetértés megtörik, főleg az elnök, Aurelio De Laurentiis és Sarri között, ez pedig feszültséget kelt a csapaton belül.

Igazán kedvelem az Intert. Vannak olyan játékosaik, akik képesek felborítani a mérkőzések egyensúlyát. Nézzék csak meg Mauro Icardit, mit csinált a Roma ellen az Olimpicoban. Hihetetlen volt. Tény, hogy az inter történelmileg némileg instabil klub, s néhány negatív eredmény következtében bármi megváltozhat náluk, ugyanakkor Luciano Spalletti sokat látott edző, tudja mit csinál.

Senki nem költött annyit az átigazolási piacon, mint a Milan, 230 milliót adtak ki tizenegy új játékosra. A Rossoneri van egy nagy előnye, a Juventusszal és a Napolival ellentétben, tőlük nem várják el azt, hogy megnyerjék a bajnokságot, csupán annyit, hogy az első négyben végezzenek, csakis ez a teljesítmény elégítené ki a szurkolókat. Átigazolási stratégiájuk ugyan tett rájuk némi nyomást, de ez pont elég lesz ahhoz, hogy az első négyben végezzenek.

Ami a Romát illeti, Eusebio Di Francesco már ismeri a klubot, a szurkolókat és a médiát is, köszönhetően a fővárosban játékosként eltöltött éveinek. Ez a tény nagy mozgásteret enged majd neki. Egyébiránt pedig hány olyan csapat van, amelynél olyan középpályások játszanak, mint Kevin Strootman, Daniele De Rossi és Radja Nainggolan? Ők olyan játékosok, akik meg tudják változtatni egy mérkőzés kimenetelét.

A Lazioval kapcsolatban van néhány kétségem, de van egy nagyon stabil középpályájuk. Sergej Milinković-Savić kivételes játékos, s ő lenne az első igazolásom a nyári transzferidőszak alatt. Egy év múlva bárki, aki megszeretné szerezni őt, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a Lazio akár 40-50 millió eurót is kérhet majd érte. Őszintén szólva, egy olyan játékos, mint ő, akár a Real Madrid első számú opciója is lehet."

Zaccheroninak volt egy meglepetéscsapata is a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyre, a Torinót várja oda.

"A Torino képes lehet az első négyben végezni, de remélem ez nem tesz nagy nyomást a barátomra, Siniša Mihajlovićra. Ez a csapat minden egyes évben jobban és jobban fejlődik. Van egy Andrea Belottijuk, egy olyan középcsatár, akire mindenki feni a fogát és van egy olyan játékosuk is, aki szeretné feledtetni a közelmúltban mutatott rossz teljesítményét, ő pedig M’Baye Niang."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr312819074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila F 2017.09.10. 17:16:40

Félelmetesen jó szakember, és tényleg érdemes figyelni arra, mit mond. Minden szava arany.

GGábr81 2017.09.10. 21:20:34

Tehát az első 4 helyen 7 csapat fog végezni? Vagy ha a Juve Napoli végez 1,2 helyen, a Milán és a Torino is 4-be lesz, akkor a sinter Róma Lazio hármas nem lesz benn a 4-ben? SMS szerintem nem 40-50m hanem 80-90 lesz, bár nem tudom mikor jár le a szerződése.

Grinta 2017.09.10. 21:39:20

@GGábr81: azt gondolom minden szóba jövő csapat mellett szól valami..és ez alapján nehéz dönteni arról,hogy ki lehet a négyes tagja a Juventus,Napoli mellett.

2017.09.10. 21:57:22

Juventus-Napoli-Roma benn lesz, szinte biztos. Lazio, inter szerintem valószínűtlen (nem csak a gyűlölet mondatja, hogy a zinter nem), bár harcban lehetnek a 4-ért. A milan-t hagytam a végére. Nem szeretném, de szerintem ott lesznek a környékén. 3-4 is akár. A kis Torino? :-DDD

Rikoo 2017.09.10. 22:35:01

@Dr. Grant: Szerintem Juventus-Inter-Napoli egészen biztosan benne lesz a 4-ben.

Ámok 2017.09.10. 22:57:05

@Rikoo: Így van. A 4. helyért megy majd a Milan - Roma duó.

Rikoo 2017.09.10. 23:32:59

@Dr. Grant: Persze. Nincs európai kupa szereplés nekik, csak arra kell koncentrálniuk, hogy 4-be jussanak, esetleg a Scudettóért is mehetnek. Erős keret, jó és tapasztalt edzővel.

2017.09.11. 00:40:45

@Rikoo: Az európai kupaszereplés az mindegy nekik, elég, ha a tavalyit nézzük. :-D
Spalletti nem rossz, ezt elismerem.
A keret nekem nem tűnik azért annyira acélosnak, hogy sima 1-4-et mondjak. 1 jó kezdőt talán ki tudnak állítani. Variációs lehetőség sem túl sok van sérülés esetén.

Sztovicska 2017.09.11. 00:45:22

@Rikoo: @Ámok: egyetértek. Szerintem is Juve, napoli, Inter. 4. helyen Lazio,Roma,Milan valamelyike szerintem.

delpi0823 2017.09.11. 09:09:09

Ez a nagy milan meg a szezon elott majd hogy nem mar bajnokeselyesnek kialtottak ki itt jo nehanyan a blogon,sztem egy foss ugyanugy,mar a cagliari ellen is jokora adag szerencsejuk volt hogy begyujtottek a 3pontot,a lazio meg meg is mutatta nekik hol a helyuk,en nagyon meglepodnek ha a 4ben vegeznenek,es remelem nem is fognak bonucci paradezon csak az europa ligaban.

Del Pybala 2017.09.11. 09:31:20

@delpi0823: Átlagos játékosokat igazoltak. Csak Bonucci kozuluk a klaszsis.

babo0410 2017.09.11. 09:42:13

@Rikoo: Azért az erős keret az inter esetében költői túlzás. Jó a keretük, de max. annyira, mint a miénk volt Conte érkezésekor. Ha ő nincs, mi is a 3-4. helyért csatázunk. Szerintem lesz ott is bőven hullámvölgy, amit az azonnali eredményeket váró kínaiak ki tudja hogyan fognak lereagálni.
És az se feltétlen jó nekik, ha most vannak igazán jó formában. A padjuk gyenge, így kérdéses a tavasszal mit fognak tudni.

Ádám.84 2017.09.11. 10:16:30

@babo0410: viszont van egy jó edzőjük, ezt ne felejtsük el, egyedül ezért számolok velük

Drotkoszoru 2017.09.11. 14:55:22

1. Juventus 2. Napoli 3. Inter 4. - 5. (nem tudom eldönteni a sorrendet) Milan, Roma 6. Lazio. Nagyjából ezt a sorrendet várom. Szerintem is ott lesz az első 4-ben az Inter. A keretük olasz viszonylatban erősnek számít. Lehetne nyilván bővebb, de mivel nem érdekeltek az európai kupákban, így ha nem lesz túl sok sérültjük, akkor ez a keret bőven elégséges az első 4 hely elérésére. Nem igazoltak hatalmas sztárokat, se túl sok játékost, nevek alapján sem olyan veretes az érkezők névsora, viszont nem is feltétlen nevekben kell most gondolkodniuk. A szélső hátvéd posztján álltak évek óta a legrosszabbul, el is hozták Cancelót (akit szívesen láttam volna nálunk is, más kérdés, hogy a válogatott szünetben ki is dőlt 2 hónapra), illetve Dalbertet. Utóbbi nem egy Alex Sandro, de azért egész jó játékos, lényegesen jobb, mint a Nagatomo féle mozgássérült hulladékok. Középső védőnek elhozták Skriniart, aki még nyilván lutri, de van benne simán potenciál. Ezzel a három érkezővel azért stabilizálták a védelmüket. Borja Valero és Vecino szürke eminenciások (főleg utóbbi), de mégis kezdőként számol velük Spalletti az eddigiek alapján. Nem nagy klasszisok, de stabilabb lett az Inter középpályája az érkezésükkel. Emellett ott van Gagliardini, Brozovic, Joao Mario hármas. Ezt az 5 játékost bőven lehet megfelelően forgatni arra a 3 posztra. A Candreva, Icardi, Perisic hármas pedig szintén erős a Serie A szintjén. Spalletti személyében most már edzőjük is van. Nem feltétlen az a győztes típus, de annyiból garancia a neve a sikerre, hogy az első 2-3-4-be rendszeresen behozza a csapatait, akkor is, ha nem a legerősebb kerettel kell dolgoznia. Emellett ugye nincs európai kupájuk, csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, heti 1 meccset kell játszaniuk (elég nagy előny, ezt láthattuk a 2011-2012-es szezonban is a Juve esetében). Nem mondom, hogy bajnokok lesznek, mert a mi és a Napoli kerete azért mindenképp erősebb, de a 3. helyre szerintem jók lehetnek. A 4. helyért a Milan és a Roma fog szerintem öldöklő csatát vívni. A Roma szerintem gyengült a nyáron, új edzőjük van, új sportigazgatójuk, Salah pótlását nem sikerült megoldaniuk. Idő kell még nekik, amíg összeáll a csapatuk. Jelenleg az 5. helyre mondanám őket, de a Milannál még több a kérdőjel (szerintem jól igazoltak, de 11 új érkezőt nem lehet beépíteni egyik pillanatról a másikra, meg abban sem vagyok biztos, hogy Montella a megfelelő személy erre a projektre), így lehet elérik az első 4-et. A bajnoki címért szerintem nem lesznek harcban. A Lazio szimpatikus csapat, tehetséges edzővel, viszont a keretük lényegesen gyengébb, mint a másik 5 csapatnak, emellett ebben a szezonban az európai kupákban is érdekeltek, a keretüket viszont túl vékonynak érzem a kettős terheléshez (főleg, ha mennek pár kört az EL-ben, amiben reménykedem).

Trieszt120506 2017.09.11. 15:27:41

Nápolyban tényleg nagy dolog épül, Sarri igazi karaktert adott a csapatnak, ami szerintem már európai szinten is jelentős játékerőt képvisel. Akár a legvégsőkig harcban lehetnek a bajnoki címért. Ezért is bánt Higuaín, abból a pénzből ők 10 évre lerendezték a középpályát: Zielinski, Rog és Diawara leigazolásával és gyakorlatilag észre sem lehet venni, ha ők hármójukkal, vagy az Allan, Jorginho, Hamsík trióval állnak fel.. Igazi kis mini Barcelona, persze 1-2 poszton azért van minőséghiány, ami határt szabhat az álmoknak.

Most nagyon kényelmes gondolatmenet a Milant eltemetni, és 4-5-6. helyre sorolni. Nem is tenném meg, várjunk még ezzel. Ha az projekt kudarc lesz idén (4. hely alatt végeznek), az teljes mértékben Montella felelőssége.

Az inter 'végre' edzőre lelt, és az a kezdő baromi tetszetős lesz, amint a két szélső hátvéd igazolás is beépül. Veszélyesek lehetnek, szerencsénkre rövid az a kispad..

A Róma visszaesésében nem tudok nem egyetérteni a többséggel, nem is a távozók miatt, hanem az egyik érkező miatt: Di Francesco hájpolását valahogy sosem értettem, szerintem a Sassuolóval átlagban pont ott végzett, ahová a keretük alapján kerülniük kellett, és a játékukban sem volt semmi extra. Nos, ez a Róma keret olyan 4.-5. jelenleg, szerintem..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása