Benatia már a Barcelonára hangol

benatia_medhi_golorom.jpgMedhi Benatia üzent egykori csapattársának és elmondta, szerinte Leonardo Bonucci sikerei nagyban köszönhetőek Andrea Barzaglinak és Giorgio Chiellininek, illetve a védelem többi tagjának. A védő a közelgő Bajnokok Ligája-összecsapásról is szót ejtett.

"Szerintem Bonucci távozásának nincsen különösebb szerepe az idei mérkőzéseken kapott gólokban." - nyilatkozta a marokkói játékos a Mediaset Premium munkatársainak.

"Nagyon tisztelem Leonardót, ő egy remek játékos, de ő a Juventusban játszott nagyon jól, köszönhetően többek között Andrea Barzaglinak, Giorgio Chiellininek, Gigi Buffonnak, Stephan Lichtsteinernek és a többieknek.

Mindig próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, még akkor is, ha Dani Alves is a távozás mellett döntőt, azonban a változások reálisak bizonyos időszakonként. Remekül kezdtük a szezont három nagyon fontos győzelemmel.

A legutóbbi győzelem a tegnapi Chievo elleni, 3-0 arányú siker volt, amely mérkőzésen Benatia kezdőként kapott szerepet és segítette csapatát abban, hogy kapott gól nélkül hozzák le a mérkőzést. A következő erőpróba pedig a Barcelona elleni BL-csörte lesz kedd este.

"Nagy lépést tettünk előre ezzel a mai győzelemmel, ami a válogatott szünet és a Bajnokok Ligája rajtja között várt ránk. Elvégeztük a feladatot, s most a keddi mérkőzésre fordíthatjuk figyelmünket.

Erős védelemre van szükséged ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, mi pedig mindig arra törekszünk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzéseket. Biztosra kell mennünk, hogy mindig olyan egységesek maradjunk, mint a mai este. Ehhez minőségi játékosok állnak rendelkezésünkre a védelemben, elől pedig olyan támadóink vannak, akik előbb vagy utóbb betalálnak."

Benatia a tavalyi Barcelona elleni mérkőzésekre, valamint edzője, Massimiliano Allegri rotációs rendszerére is kitért.

"A tavalyi barcelonai mérkőzésen nagyon jól teljesítettünk két középpályással, most viszont megint törnünk kell a fejünket a megfelelő formáción, aztán pedig alkalmazkodnunk hozzá. Én csak arra összpontosítok, hogy megfelelően végezzem a munkám. Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk játszani, de ez nem lehetséges. Ennek megfelelően, jól kell teljesítened, ha rád kerül a sor. Mindannyian készen állunk és tiszteletben tartjuk az edző döntését."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112818998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztovicska 2017.09.10. 15:16:51

Remélem khedira és sturaro is hangol a meccsre. Hol a pad jobb oldalán hol a bal oldalán ül szépen egyenesen. Továbbra is várom az amikor végre nem csak 15perc jut bernának. Jó lenne egy matuidi-pjanic közép mellett egy berna-dybala-costa - higuain kezdő végre. Bár a barca ellen kell a rutin ott tuti mandzu lesz a kezdő. De jó lenne többet látni a nyári igazolásokat a pályán

Trieszt120506 2017.09.10. 15:34:45

@Sztovicska: Én előbb raknám be Mandzukicsot Higuaín helyére, mint a padra.. Méltatlanul alul értékelt a horvát: mezőnyben baromi hasznos, megnyeri a párharcai többségét, sok labdát szerez, megtartja, és leosztja a felívelt labdákat, és néha egy-egy gól, gólpassz is beesik tőle. Teher alatt meg rendszeresen felül is teljesít (BL meccseken, rangadókon). Ő az, aki a Juventus szívet a leginkább reprezentálja. Nem túl látványos, de végtelenül profi és agresszív.

Sztovicska 2017.09.10. 15:41:32

@Trieszt120506: Hát azzal a felállással se lenne gond az tuti. Matuidi-pjanic előtt berna-dybala-costa elöl meg mandzukic

.Bulldeo 2017.09.10. 19:05:25

@Trieszt120506: nagyon egyetértek! Technikás játékosokkal a háta mögött Mandzukic iszonyat hasznos tudna lenni centerként is. Már az első évében is abban remekelt, hogy lekészítette a labdát az kis argentinnek; ha a Dybala mellett Bernardeschi és Costa is a horvát háta mögött lenne, abból elég veszélyes támadójáték sülhetne ki.

Juvegaspy 2017.09.10. 19:21:58

@Trieszt120506: @Sztovicska: @.Bulldeo: sracok igaz amit a horvatrol irtok csipem en is de Higuaintol tobb golt az eletben nem lone. A berna dybala costa 3as elott az argentinnak is megjonne a kedve jatszani. (Ugyis termelget h forman kivul van)

Nathas 2017.09.10. 20:18:39

Én is várom ezt a felállást Urak, de a Barca ellen nem reménykedhetünk ilyenben.

.Bulldeo 2017.09.10. 20:38:44

@Juvegaspy: az biztos, hogy jóval kevesebb gól van benne, mint Higuainban, de a játéka szerintem jobban beleilleszthető a mostani Juventus játékába. Kemény harcos, aki szétszedi a védőket; ha mögötte van két-három gyors, technikás, gólerős játékos, és a horvát nekik csinálja a helyet, akkor máris nem olyan nagy katasztrófa, ha nem lő annyit. Lőnek helyette mások.
Higuain akkor lenne igazán hasznos, ha 4-3-3ban két klasszikus szélső játszaná vissza Higuainnak a labdát, elvíve ezzel pár védőt. Ilyen szituációban, ha szétszakad a védelem, Higu klasszis csatár. De mi nem ezt a játékot játszuk, például azért, mert van egy Dybalánk, aki nem egy futóbolond szélső.
Biztos ciki ilyen árcédulák mellett azt az utat választani, hogy Higuain csak a bajnokságban termel, és teszi kényelmessé a csapat útját a BL meccsekre készülve, de nekem ez praktikusabb útnak tűnne.

Shyr Kahn 2017.09.10. 23:08:55

@.Bulldeo: Mandzu valoban harcos, es illeszkedik a posztra, amit eppen most jatszik, DE vegyuk eszre (ha nem emlekeznel ra), hogy centerkent joval gyengebb, mint Higu. Azert ne ertekeljuk le Pipitat, hiszen mindenki a sajat posztjan mutatja azt amit mutat. Mandzu nem volt annyira golerzekeny centerkent, de meg csak olyan harcos sem, mint Higu. Sztem igy fair az osszehasonlitas. Gozunk sincs rola mennyire lenne harcos az argentin egy masik poszton, hiszen ezt meg sosem lattuk es valoszinu nem is fogjuk latni (hala Istennek).

.Bulldeo 2017.09.11. 00:19:36

@Shyr Kahn: nem értékelem le, ezért is írtam, hogy van olyan felállás, amiben Higuaint ki lehet aknázni, de ezt a jelenlegit nem találom annak.

Mandzukic valóban nem volt ilyen harcos az első évében, de ez nem a posztjából adódik (az egész 4-2-3-1es, bal szélsős kalandja a szezon második felében kezdődött).
Szerintem neki elég sokat adott, hogy nyáron Allegri kitartott mellette Higuain igazolása után is. Kicsit az az érzésem, hogy akkor került neki helyre, hogy nem csak az alacsony vételára miatt van itt.
Amúgy ha arról van szó, hogy Mandzukic csak a bal szélen képes terminátort játszani, felőlem jöhet Dybala amolyan hamis kilencesként középre, csak Higauinban nem látok túl nagy potenciált ebben a játékrendszerben.

babo0410 2017.09.11. 09:52:42

@Trieszt120506: Teljesen osztom amit Mandžukićről írtál. Én nagyon kedvelem Mr. No Goodot.
Az meg kifejezetten örömteli, hogy már Benatia is azt mondja, h nem Bonu volt olyan jó, hanem a társak miatt tudott olyan jó lenni. Nagy bakijai voltak az biztos. Jó védő, de nagy bakikkal. Szerintem Chiellini nélkül bajban lesz. Mellé kell egy olyan állat, mint ő. Tegnap láttuk milyen hibákra képes.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása