Allegri: „Javulnunk kell védekezésben”

allegri_massimiliano_palya_mellett_magyaraz_lazio_elleni_szuperkupa.jpegMassimiliano Allegri a Chievo elleni háromgólos győzelem után arról beszélt, hogy javítani szeretne csapata védekezésén, miközben azt is elmondta, hogy mit vár Douglas Costától és Federico Bernardeschitől.

A Juventus a nyári átigazolási szezonban a szélsőkre helyezte a hangsúlyt, és ez látszik is így idény elején, hiszen 1981 óta nem kezdte ilyen sok góllal a szezont a Juventus, és már tíz lőtt gólnál tart három forduló alatt.

„Ma először játszottunk három középpályással, és mindössze egy napunk volt a felkészülésre, hiszen a válogatott keretekből csütörtökön ért vissza az összes érintett játékos.” - mondta a mérkőzés után a mester a Mediaset Premium számára.

„Kicsit túl sok lövést engedélyeztünk a kapunk irányába, ezen dolgoznunk kell, és javulnunk kell, de jó volt, hogy sikerült kapott gól nélkül zárni a találkozót.

Amint a Chievo picit visszavett a tempóból, a játékosaink minőségéből adódóan átvettük a domináns szerepet. Az teljesen természetes, hogy amikor az ellenfél nem fut olyan gyorsan, akkor több terület nyílik meg.

A rendszerbeli változás nyomán Miralem Pjanić egyedül maradt a védelem előtt. Több alkalommal jól teljesített azzal, hogy olvasta a passzokat, és sikerült közbeavatkoznia. A védekezéshez mindenkinek keményen kell dolgoznia, és biztosítanunk kell, hogy az ellenfél előtt ne mutatkozzon ilyen sok lehetőség.

A tavaly kevés gólt lőttünk, de kevés lehetőséget is adtunk az ellenfélnek. Minden attól függ, milyen keményen dolgozik a csapat, ha az ellenfélnél van a labda. Ha nem kapunk gólt, akkor azért elég ritka, hogy a Juventus ne találjon be. Kupák begyűjtéséhez jól kell teljesíteni védekezés és támadás tekintetében is, a Bajnokok Ligája döntőjében is hibáztunk a Real Madrid ellen, és ezért veszítettük el a meccset.

Olykor megmosolyogtat, amikor azt hallom, hogy a Juventus nem játszik jó futballt, vagy hogy éppen a Juventus jó futballt játszik. Mit is jelent ez egyáltalán? Egyes meccseken jó játékkal sikerül nyerni, míg egyéb meccseken kevésbé jó játék is győzelmet hoz.”

A mérkőzés képén sokat változtatott Paulo Dybala beállása a padról, aki gólpasszt adott honfitársának, Gonzalo Higuaínnak, illetve a harmadik találat is az ő nevéhez fűződik.

„Paulo Dybala nagyon sokat fejlődik, és mindene megvan ahhoz, hogy Neymar szintű futballista legyen, Cristiano Ronaldo és Leo Messi után, a világ legjobb futballistáinak az egyike.

A jövője a Juventushoz köti, és én ennek rendkívül örülök. Az elmúlt három évben jól teljesített, és idén is fontos szezon elé nézünk.

Számos csapat képes versenybe szállni a bajnoki címért, és szerintem a Torino és a Lazio is képes problémát okozni a nagy kluboknak, és minden bizonnyal nehezebb dolgunk lesz idén.”

Ma Wojciech Szczęsny, Blaise Matuidi és Douglas Costa először volt kezdő a Juventus mezében, miközben Federico Bernardeschi is beállt csereként.

„Douglas Costának meg kell ismernie a csapattársait, és be kell illeszkednie. Mindig azt mondom, hogy nehéz az olasz bajnokságban futballozni, mivel a kicsi és közepes klubok csapatai nagyon szervezettek, és intelligens taktikával lezárják a területeket.

 

Véleményem szerint Douglas Costa nagyszerű dolgokra lett volna képes az utolsó félórában, amikor a területek megnyíltak, azonban az első órában is pozitív tényezőt kell jelentenie, amikor nagyon kevés terület mutatkozik.

Federico Bernardeschi fiatal, és nagy lépést tett a Fiorentina együttesétől. Meg kell tanulnia, hogy a Juventusnál futballozva minden labdának jelentősége van.”

A mester beszélt a csapatot sújtó kisebb sérüléshullámról is, ami egyáltalán nem jó hír a keddi BL-meccs előtt.

„Giorgio Chiellini várhatóan vasárnap már a kerettel fog edzeni. Alex Sandro lázas volt, és reméljük, hogy sikerült leküzdenie ezt. Sami Khedira és Claudio Marchisio játéka egyértelműen kizárt. Sami Khedira visszatért a válogatott kerettől, ahol kapott egyet a térde, pár napot pihent, majd harminc percet játszott. Az ezt követő napon ismét fájdalmat érzett. Lényegében körülbelül egy hétre esett ki.”

Mario Mandzukic a szombati bajnokin sérülten hagyta el a pályát, ám a mester nem aggódik miatta.

„Mindössze egy rúgást kapott a vádlijára, ez nem kellene, hogy súlyos legyen.”

A Chievo ellen a Juventus kipróbálta a 4-3-3-as felállást, de nem valószínű, hogy a Camp Nou gyepén is ezt alkalmazná a mester.

„Még nem tudom, hogy milyen felállásban fogunk játszani, mivel Juan Cuadrado nem játszhat az eltiltás miatt. Meg kell néznem, hogy hétfőn hogyan teljesítenek a srácok, aztán majd ezt követően hozok döntést.

Kedden fontos pontokat gyűjthetünk be, amelyek az első helyért jelentősek lehetnek, azonban a célunk a továbbjutás a következő körbe, ezért kötelező meccsnek tulajdonképpen a második, a harmadik és a negyedik számít.”

A Chievo elleni bajnokin 2010 óta először fordult elő, hogy a Juventus a Buffon-Barzagli-Bonucci-Chiellini négyes összes tagját hiányolta már a kezdő sípszótól.

„Ez fontos lépés volt, mivel az élet megy tovább. Imádnánk, ha Buffon, Barzagli és Chiellini fiatalsága örökké tartana, ám ez senkinek sem adatik meg, ezért a klub a jövő előkészítésén dolgozik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412818598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2017.09.10. 09:56:17

Szép fordítás köszönjük.Jo meccs volt a tegnapi miután beállt Dybala:) ismét ő volt a különbség remélem a nagyok ellen és a BLben is megmutatja majd.Orulok hogy Asamoah maradt Sandro mögé tökéletes Bentancur ismét jól játszott Berna bemutatkozasanak is örülök jó kis csapat lesz ez idővel

babo0410 2017.09.10. 10:24:39

Remélem a Barca ellen nem fogunk arra várni, ahogy a mister mondta, hogy visszavegyenek a tempóból, mert akkor nem fogjuk irányítani a meccset, és jó lenne, ha mi tudnánk irányítani. És remélem a fontos 3 pont meglesz. Ha az meglenne, az akkora lökést adhatna a továbbiakra, hogy azt se tartanám kizártnak, hogy csak a Barca ellen veszítsünk pontokat. Ennek a csapatnak a Sportingot és az Olympiakoszt oda-vissza vernie KELL!!

.Bulldeo 2017.09.10. 11:28:36

Jó kis nyilatkozat, köszönet a remek fordításért!

Glivenko 2017.09.10. 11:46:35

Dybala nem adott gólpasszt, de attól még jó írás. ;)

Grinta 2017.09.10. 12:26:07

Tiszta beszéd,mint mindig.

Rocky80 2017.09.10. 14:59:33

Micsoda új játékosok, mekkora potenciál!

Ha sikerül a csapatvédekezést rendbeszedni, nagyon szép hónapok várnak ránk.

I love JU 2017.09.11. 12:26:56

@babo0410: azért a Camp-ban a Barcat dominalni nem hiszem h fogjuk. bar ugy lenne. legalabb 1 ponttal jojjunk el es egy szep kuzdelemmel :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása