Allegri: „Nem Bonucci helyettesét kell keresnünk”

allegri_massimiliano_szuperkupa_sajtotajekoztato.jpgMassimilano Allegri véleménye szerint a Juventusnak nem szabad új játékost keresnie Leonardo Bonucci szerepkörére, hanem új taktikai egyensúlyt kell találnia a csapatnak.

A Olasz Szuperkupára ma 20.45-ös kezdettel kerül sor a Stadio Olimpico gyepén.

A Juventusnál idén várhatóan komolyabb generációváltás lesz, Leonardo Bonucci távozásával több szerepet kaphat Daniele Rugani, miközben Rodrigo Bentancur és Federico Bernardeschi is csatlakozott a kerethez.

„Amikor új játékosok érkeznek a Juventushoz, mindannyiuknak ugyanazt az utat kell bejárniuk, meg kell tapasztalniuk, hogy mit jelent a Juventusnál futballozni, és mindenekelőtt azt, hogy minden egyes labdát úgy kell megjátszani, mintha a legfontosabb lenne.” - mondta a szakember a meccs előtti sajtótájékoztatón.

„Mindenki átment ezen a folyamaton, és a fiatal futballisták tanulhatnak a tapasztaltabb játékosoktól, hogy jobban megértsék, hova is jutottak.

Rodrigo Bentancur nagyon tehetséges, profi és intelligens futballista, ami nagyon fontos. Őt a középpálya közepén tudom elképzelni, de a nyáron játszott a szélen is, amikor nem volt túl sok egyéb opciónk.”

Massimiliano Allegrit ezt követően a taktikai opciókról kérdezték, illetve természetesen a vasárnap esti kezdőcsapatról.

„A kezdőcsapat tekintetében vagy három vagy négy kérdőjel a fejemben, ezért most nem lenne a legjobb ötlet megosztani a kezdőcsapat felépítését. Viszont Gigi Buffon játszani fog! Ahogy Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala is, ami pedig a többieket illeti, majd meglátjuk. Oké, Mario Mandžukić is játszani fog. Ennyi, többet nem szednek ki belőlem.”

Természetesen a csapatnak igazodnia kell Leonardo Bonucci elvesztéséhez.

„Leonardo Bonucci nagyszerű játékosa volt a Juventusnak, sok mindent adott a Juventusnak, ahogy a klub is sokat adott neki. Nem szabad olyan játékost keresnünk, aki Leonardo Bonuccira hasonlít, vagy aki ugyanúgy játszik. Ez lehetetlen, ahogy hiába kérnénk Stephan Lichtsteinert, hogy úgy futballozzon, mint Dani Alves. Minden játékos egyedi, és a saját erősségeit kell előtérbe hoznia.

A játékosok jellemzőinek a függvényében váltogatjuk a három- vagy négyvédős felállást. A tapasztalat azt mondatja velem, hogy a szezon elején egy adott rendszert használunk, aztán azt átalakítjuk. Nem mindenki ugyanolyan, ezért egy kis időbe telik, míg a csapat megtalálja a megfelelő egyensúlyt.”

A héten Massimiliano Allegri arról beszélt, hogy a Real Madrid elleni 4-1-es vereség után az is megfordult a fejében, hogy távozik a Juventustól.

„Edzőként a lehető legkevesebb kárt kívánok okozni a rendelkezésemre álló keretben. Elgondolkodtam azon, hogy továbbra is szeretném-e kihívás elé állítani magam, és hogy szeretném-e folytatni. Arra jutottam, hogy ez a keret képes egy újabb fontos szezonnak nekimenni.

A Juventus hat bajnoki címet nyert sorozatban, kétszer játszott BL-döntőt, illetve megnyerte az Olasz Kupát és az Olasz Szuperkupát. Csalódottak vagyunk, amiért elveszítettük a BL-döntőt, azonban most arra kell koncentrálnunk, hogy milyen nagyszerű dolog három év alatt kétszer döntőbe jutni, mivel a Juventus már jó ideje nem játszott döntőt azelőtt.

Új szezon kezdődik, mindannyiunk számára egyenlő esélyek mutatkoznak. A cardiffi BL-döntőben elszenvedett vereség után fel kell használnunk azt a haragot az új szezon megkezdésekor. Tisztában kell lennünk az erősségeinkkel, és tudnunk kell, hogy mindennap keményen kell dolgoznunk.

A fontos dolog az, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért, az Olasz Kupáért és a Bajnokok Ligájáért márciusban.

A Lazio jó felkészülési időszakon van túl, számos gólt szerzett a csapat, és közben keveset kapott. A Juventus mindig nagy tiszteletet tanúsít az ellenfél iránt, és ez ugyanígy lesz vasárnap is.”

Miközben a fővárosi csapat számos győzelmet aratott a barátságos meccseken, a Juventus inkább a védősor problémáival szembesült, és a Tottenham elleni utolsó felkészülésen például 2-0 arányú vereséget szenvedett a Wembley gyepén.

„A meccs egy adott szakaszában tényleg abban reménykedtem, hogy ne lőjünk gólt, mivel ez ideális helyzet volt ahhoz, hogy jó verést kapjunk a Szuperkupa előtt.

Olykor fel kell kavarni a dolgokat. Ez kemény teszt lesz, és az igazi Juventusra van szükségünk. A meccs fölött egy nagy kérdőjel lebeg.

Augusztusban döntőt játszani azt jelenti, hogy a játékosok még nincsenek jó formában, ezért a mentális vetület kiemeltebb szerephez jut.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6412742586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.08.13. 11:35:48

Jó kis mecset várok támadó focit végre mert van hozzá alapanyag is ne ahátrafelé paszolos alibizést ol 2-0 nál mint szokták !

Kukszi 2017.08.13. 12:14:00

Többet lőjjünk mint kapjunk elven vagyok most ezzel a meccsel!
:) a védelmet helyre kell rakni még

Grinta 2017.08.13. 13:04:27

@jeneiPALI: @Kukszi: Szerintem vakvágányon vagytok,ha azt várjátok hogy egyszeriben majd elkezdünk támadófocit játszani,meg rugdosni a gólokat.Csak úgy szólok,hogy ne csalódjatok nagyot.

Kukszi 2017.08.13. 13:34:12

@Grinta:
Előre meg mondtad!
Megjegyzem meccs után :D
Remelem azért nem lesz igazad.

Juveboy92 2017.08.13. 13:45:50

"ahogy hiába kérnénk Stephan Lichtsteinert, hogy úgy futballozzon, mint Dani Alves. "
Ezzel mindenki tisztában van Max , de akár Descit is ide vehetted volna

alexGicamo 2017.08.13. 13:47:15

A mi JUVENTUSUNK győzelemre született ! Ennyi !

Próbáljuk meg félretenni egy kicsit a tipikus pesszimista magyar gondolkodásmódot és csak szurkoljunk szívből a csapatunknak ma este ( is ) ! :)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
FINO ALLA FINE !!!

Rikoo 2017.08.13. 18:17:12

Buffon-Lichti-Barza-Chiello-Alex Sandro-Pjanic-Marci-Cuadrado-Dybala-Mandzukic-Higany a várható kezdő.

Mitya10 2017.08.13. 18:27:31

@Rikoo: Akkor sok új igazolásunk jàtszik xD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása