Marotta: "Nem érdeklődünk Verratti iránt"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_2_1.jpgA Juventus igazgatója Beppe Marotta az átigazolási piacról, valamint a zebramezes klubbal hírbe hozott játékosokról beszélt, s így némileg világosabb képhez segítette a szurkolókat abban, kik lehetnek a nyári átigazolási piac érkezői.

"Tekintettel a technikai adottságaira és a szükséges befektetésre, nem érdeklődünk Marco Verratti iránt. Bizonyosan nem fogunk 100 millió eurót költeni rá." - zárta rövidre a Verratti esetleges leigazolásával kapcsolatos pletykákat Marotta a Corriere della Sera munkatársának nyilatkozva.

"Gonzalo Higuaín tavalyi leigazolása kivételes eset volt. Az átigazolások hagyományos módja, hogy jelentős játékosokat hozunk, habár a hagyományos kifejezés már nem azt jelenti, mint egykor. A jelenlegi piacon vannak őrült árak is."

Corentin Tolisso sokáig a Juventus egyik legfőbb nyári célpontjának tűnt, azonban előbb elhalkultak a pletykák, végül a francia középpályás a Bayern München együtteséhez igazolt.

"Tolisso a markunkban volt, de a játékrend megváltozásával már nem ő volt az a játékos, akire szükségünk van."

Az elmúlt hetek pletykái szerint a Chelsea bejelentkezett a Juventus egyik legnagyobb erősségéért, s ajánlatot tett Alex Sandro megszerzése érdekében.

"A Chelsea nagyon nagy ajánlatot tett Alex Sandróért. Mi nemet mondtunk, azonban manapság a játékosok irányítják a saját sorsukat."

A napokban Massimiliano Allegri is megerősítette, hogy a Bayern München brazil szélsője, Douglas Costa a Juventus egyik fontos célpontja.

"A Bayernnek köszönhetően kapcsolatba léptünk az ügynökkel a játékos megszerezhetőségével kapcsolatosan, de a németeknek is hajlandóságot kell mutatniuk az eladására, s az árnak is olyannak kell lennie, amiben meg tudunk egyezni. 

Andrés Iniesta? Nem megvalósítható, mert a fenntarthatóság és az eredmények állandósítása értekében tiszteletben kell tartanunk bizonyos paramétereket."

A Lazio sportigazgatója, Igli Tare az olasz sajtóban felröppent hírek szerint élesen kritizálta a Juventust, amiért a római klub engedélye nélkül, közvetlenül is felvette a kapcsolatot a szenegáli szélső, Keita Baldé Diao ügynökével.

"Olvastam azokat a mondatokat, amelyek bizonyosan nem Lotitótól származnak, mert teljes képtelenség. Ismerem a szabályokat, s soha sem lépnék kapcsolatba olyan játékossal, aki más klub tulajdonában áll. Amikor egy játékos szerződése lejáróban van, természetes, hogy pezsgés támad a játékos és a képviselője körül, s mindez más jövőképet vetíthet eléjük."

A Juventus egyik szinte bizonyos nyári távozója Neto lehet, aki jószerével csak az Olasz Kupában kapott lehetőséget a szezon során.

"Hogy eleget tegyünk a kérésének, a piacon van. Milan? Egyelőre még nem kaptunk ajánlatot."

Hatalmas indulatokat gerjesztett, hogy az AC Milan mindössze 18 esztendős hálóőre, Gianluigi Donnarumma elutasította a milánóiak vaskos ajánlatát, így gyakorlatilag borítékolható, hogy már most nyáron új csapatot keres magának.

"A klubok számára egyre nehezebb kezelni ezeket a helyzeteket. A fiatal játékosokkal kapcsolatos elképzelés radikális megváltozásával állunk szemben. Most profik állnak mellettük, akik végigkísérik a pályafutásukat, akár azokkal a klubokkal is szembemenve, amelyek kinevelték őket. Ezek a tények.

Meg kell változtatni a szabályokat, s a klubok által hozott erőfeszítéseknek az ifjúsági szektorban védelmet kell biztosítani bizonyos kötelező érvényű gyakornoki idő révén. 

A Juve leigazolhatja-e?  Világos, hogy a Juvénak joga van megvizsgálni minden lehetőséget. Amikor egy játékos ott van a piacon, kötelességünk próbát tenni. Versenyben vagyunk-e érte? Pillanatnyilag nem.

Ő egy tehetség, de különbséget kell tennünk egy tehetség és egy bajnok között."

A Juventus első nyári igazolása a Sampdoria cseh támadója, Patrik Schick lehet, aki jelenleg a cseh korosztályos válogatottal szerepel. 

"Patrik Schick? Nincs semmi hivatalos, azonban nyomon követjük. Ő a jövőt testesíti meg."

Massimiliano Allegri jövője biztossá vált, hiszen a mester új, 2020-ig érvényes szerződést írt alá a Juventusszal, de egy nyilatkozatban elárulta, hogy az elveszített Bajnokok Ligája-döntő éjszakáján kétségek kínozták a torinói munka folytatását illetően.

"Egy negatív eredmény okozta keserűség természetesen töprengésre készteti az embert, de soha sem volt kétségem azzal kapcsolatosan, hogy folytatódik-e a kapcsolat. Mindenesetre Allegri soha sem fejezte ki kétségeit felénk. Ez olyasvalami lehetett, ami azon az éjszakán járt a fejében.

A döntők nem összegeznek egy egész szezont. A legjobb csapat nyer egy bajnokság végén, míg a Bajnokok Ligájában számos tényezőnek kihatása van a végeredményre. A Real Madrid termeli a legnagyobb bevételt, s három döntőt nyert négy év alatt. Az egyetlen alkalom, amikor nem jutottak oda, s így nem nyerték el a trófeát, akkor volt, amikor 2015-ben kiejtettük őket.

Tudunk még tovább fejlődni, de már most is ott vagyunk az európai labdarúgás csúcsának szintjén. Két döntőt játszva négy év alatt, a Real Madrid legfőbb ellenlábasai vagyunk."

A Juventus megállíthatatlan hazai színtéren, de a nemzetközi porondon nem akar összejönni a végső győzelem. Vajon Marotta odaadná-e a scudettót egy Bajnokok Ligája-győzelemért?

"Nem, de a Bajnokok Ligája egy cél. Ami a scudettót illeti, azt akarjuk, hogy az Inter, a Milan, a Roma és a Napoli is erősödjön. Minél jobbak az ellenfeleink, annál nagyobb élvezetet nyújt legyőzni őket.

Az a célunk, hogy egy még versenyképesebb keretet hozunk létre, fenntartva az egyensúlyt a optimális pénzügyi és technikai megfontolások között. Igaz, hogy növeltük a befektetéseinket a piacon, azonban a bevételek is növekedtek. Agnelli terve az volt, hogy a maximumot hozzuk ki a forrásainkból."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4912602005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patrik1112 2017.06.17. 16:39:10

Ugy nez ki Alves is elmegy, eleg erdekes lesz a jobb oldalunk igy..foleg ha DS lesz a potlasa. Sandrot pedig kotelezo megtartani, mindegy mennyit ajanlanak

Rikoo 2017.06.17. 16:41:37

Szóval Csöcsnyih egy bajnok és Donnarumma pedig egy tehetség...
Annak örülök, hogy Verratti nem fog jönni őrült összegért.
Iniesta is biztosan nem jön, ahogy azt sem bánom Tolissót elengedtük végül.
Schick a jövő, de könyörgöm olyanokra menjen már a pénz 80%-a aki a jelent képviseli.
Abban egyébként biztos vagyok, hogy Donnarummáért ajánlatot fogunk tenni.

jeneiPALI 2017.06.17. 16:43:35

Letagadja még Shicket is na igy higyünk neki .:D :D :D

pott70 2017.06.17. 16:44:57

Szép hosszasan beszélve nem mondott semmit,illetve semmi olyat amitől most okosabbak lennénk,és aminek nem tehetné pontosan az ellenkezőjét már holnap.Vagy még ma.

Apuleius 2017.06.17. 16:46:53

@jeneiPALI: Szerintem egyáltalán nem tagadta le Schick-et, sőt...

Drotkoszoru 2017.06.17. 16:48:08

"Tolisso a markunkban volt, de a játékrend megváltozásával már nem ő volt az a játékos, akire szükségünk van." Ez az egyetlen része a nyilatkozatnak, ami felettébb zavar. Szerintem pont Tolissóra lett volna szükségünk a középpályára. Jó a francia védekezésben és támadásban is, végre betölthettük volna a Vidal eladásával keletkezett űrt. Na mindegy, remélem azért hoznak két minőségi szélsőt és egy középpályást is. Amennyiben Dani Alves távozik akkor pedig egy jobb hátvédre is szükség lesz. Nem lesz ez egy könnyű mercato...

MarekCsont 2017.06.17. 16:48:31

Év közben mindig elfelejtjük, hogy valojaban egy igazi pöcs. De szerencsere aztan hamar raebredunk ahogy megkezdődik az atigazolasi szezon.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.17. 16:57:03

Nem tetszik ez a nyilatkozat most...

Ezek alapján tényleg 1 magas,1 dimenziós verőembert keresnek középre,szóval készüljünk NZonzira, gondolom Allan,Nainggolan vagy Kantè nem opció.

Verrattit remélem többet nem hozza szóba senki,ezekután,mert már nagyon unalmas !

2017.06.17. 17:02:49

@Drughi Di Bianconeri: Persze h uzleti vallalkozas, mert a Juventus sajat magat tartja fent es a sajat beveteleit forgatja vissza mindig. Nalunk nem ugy van h a tulaj ad 300 misit atigazolasokra, henem amennyi a bevetelek es egyeb feltetelek engednek. Ezert hangsulyozza mindig mindenki h marha fontos a minel tobb bevetel.

Apuleius 2017.06.17. 17:07:04

@Drughi Di Bianconeri: "Az utolsó bekezdés tökéletesen rávilágít arra,hogy működik a klub és a kis Agnellik pusztán üzleti vállalkozásként tekintenek a klubra."

Szerintem ez a mondat egyáltalán nem azt mutatja, amit kiolvasol belőle.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.17. 17:24:58

@hellan: Ha jól emlékszem pont te is azt mondtad,hogy idén 500 M lesz a bevételünk, ezt én kizártnak tartom.
De ha valóban ennyi lesz, és mégis ZS megoldások jönnek,akkor ebből IS csak pénzt vesznek ki.
A működési elv tetszik,fenntartható,szerintem a bayern meg mi vagyunk azok csak a top klubok közül akik kínosan ügyelnek az FFPre, a többieket nem foglalkoztatja, na meg a bayern nem igazolt 90 Mért egy csatárt.

A lényeg h Agnelli névvel több érzelmet várnék a bossoktól, de ezeknek a Juventus csak egy a több száz milliárdos cégük közül.

west30 2017.06.17. 17:41:20

@Drughi Di Bianconeri: Az a nagy helyzet hogy itt szintentartas van,mellesleg szerintem egy kicsit a szemlelet is rossz.Epitjuk a jovo csapatat!? de kozben 2 35 eves jobbhatvedunk van.Elbaszunk 40 milliot Schickre es Bentancurra,amibol mar tudnank pl oda hozni egy jokorban levo jatekost,aki azonnal erosites lenne mellesleg jo par evre megoldana a problemat.De nem,inkabb majd leigazoljuk oda Tesco gazdasagos megoldaskent De Scigliot.A masik fantasztikus hozzaallas szamomra,hogy mindenkivel jofejkedunk(ingyen elengedjuk,ha elakar igazolni nem problema azonnal mehet stb),igy nem lehet fejlodni,sokkal kimeletlenebbnek kell lenni,a foci ma mar kokemeny biznisz.

MdewC 2017.06.17. 18:03:04

@west30: @Drughi Di Bianconeri: sztem viszont jól csináljuk, én nem érzem, hogy nem vinnének bele érzelmet, maximum nem teregetik ki. Az üzleti része is rendben van, 3 év alatt 50%-ot nőttünk, ez kiváló. Az, hogy nálunk hagyjuk a játékosokat jobban mocorogni, az csak egy dolog, persze legyünk kemények, de kíváncsi leszek a milánnak mondjuk meddig lesz nagy a szája Gigio ellen... az is no comment. (Persze amit a Kobra említ, mint kötelező gyakornoki időt, abban lehetne ráció.)

Nekem 1 bajom van, ha szabad megjegyezni, hogy Tolisso és Alexis nincs itt, lehetnénk még bátrabbak az igazolásokkal, de hát elmondta a Kobra a végén, nem egy új / drága Ferrárival akarunk Forma 1-et myerni (BL-t) 80%-on hajtva, hanem egy olcsóbbal, 120%-ra tuningolva... Ebben viszont nagy a kockázat.

A lényeg, hogy a többi olasz bandát verjük, ameddig még lehet. Ezt adom.

Juve!

Mitya10 2017.06.17. 18:08:50

Elismerem vhol a munkásságát pár a 2 edző sztem többet hozott ki az emberekből mint ami am bennük volt de a nyilatkozatai a sírba tesznek. Szokásos ez se jó az se jó csak figyeljük de dràga nem érdeklődünk de figyeljük tehetség nem bajnok stb stb... Kár őt egyáltalàn megkérdezni is soha nem lesznek a juventinok okosabbak tőle.

peti78 2017.06.17. 18:47:53

vagy ingyért hozunk valakit vagy kifizetjük a kivásárlási árát, nem érzem hogy marotta kvalitási bármit is hozzá tennének a teljesítményünkhöz

Hiribi27 2017.06.17. 18:48:31

Nekem sokakkal ellentétben nagyon is sokat mond ez a nyilatkozat. Egyrészt a tavalyi év szólt a Bl győzelem álmáról, ezért fektettünk pl Higuba annyi pénzt. A következő évek az építkezésről szólnak majd. Nem fogunk nagy pénzt komoly játékosra kiadni. Ezzel folytatódhat az a szánalmas és elkeserítő gyakorlat, h ligán kivülről nemzetközileg jegyzett játékost nem tudunk szerezni. Jön majd nzonzi, schick, meg esetleg Costa 120m ért Ds, apróért és vége a mercatonak. Szánalmas!!!

babo0410 2017.06.17. 19:01:01

@Rikoo: A Verrattis részt nem kell készpénznek venni. El tudom képzelni, hogy ez terelés. Mert Verratti ügynöke igen érdekes dolgokat mondott pár nyilatkozatában. Aztán lehet azt Orsolinivel kapcsolatban gondolta.
Ki tudja, de elképzelhető szerintem, hogy a háttérben dolgozunk a leigazolásán.
Aztán lehet tényleg nem akarunk 100 milliót fizetni érte. Pedig nagyon jó lenne. Szerintem ő lenne a legjobb Marchisio pótlására, mert szerencsétlen a folyamatos sérülései miatt nem nagyon tud formába lendülni. Nagyon nagyon kellene Verratti, vagy egy hasonló tehetség az akadémiáról.
Ezek után azt nagyon remélem, hogy legalább Bernardeschi kell nekünk, ha Verratti tényleg nem.

2017.06.17. 19:02:18

@Drughi Di Bianconeri: Igen, 500 misi lehet, de abban Pogba eladasa is benne van. :)
Agnelliek jol iranyitjak a klubot beveteli szempontbol es kihozzak a maximumot. Engem inkabb az igazolasok iranyelvei izgatnak. Nem latom hogyan akarjuk megoldani az egeto belso kp hianyat korban, minosegben es mennyisegben. Ilyen NZonzi fele tomegigazolasokkal a penzt dobaljuk ki az ablakon. Emellett van 4 30 even feluli belso vedonk ellenben 2 fiatallal mogottuk. Jobb oldalrol ne is beszeljunk. Arrol nem is emlitest teve h egy Costa nem fogja elol a varialasi lehetosegeinket megoldani, foleg ha Pjaca 10 percekre beall es befejezesnel osszecsokizza magat es mokusokra vadaszik.

Rikoo 2017.06.17. 19:07:19

@babo0410: Szerintem egészen biztosan komolyan gondolta ezt a részét.
1. Szerintem nincs most abban az anyagi helyzetben a klub, hogy több igazolás mellett még egy 100 milliós Verratti is benne legyen.
2. Nem ér ennyit és nincs is akkora szükség rá, mert más stílusú játékosra van szükség most.
3. Valószínűleg a Barcelonát preferálja, legalábbis rengeteg pletyka szól erről és elvileg a nyaralásán azt mondta, hogy vagy most nyáron igazol Barcelonába vagy soha.
4. A PSG nem adja el nekünk semmilyen összegért vagyis esélytelen.

Hiribi27 2017.06.17. 19:08:13

@babo0410: Verratti ügynöke a Barcaval tárgyal. marotta kijelenti, h nem adunk 100m-t egy olyan játékosra, aki nem illik az elképzelésünkbe. A psg nem is akarja eladni őt. Mi kell még neked ahhoz, h belásd: Verrati nem lesz Juve játékos??!!!max 30 éves kora után.

Tony. 2017.06.17. 19:17:30

Nem tudom elképzelni, hogy mi az a felállás, ahova ne férne be Tolisso. 22 éves, fizikailag tökéletes, előre-hátra játszani képes, bőven fejleszthető játékos. Kva nagy igazolás lett volna. Nem tudom mi az ok, gondolom a bajorok több fizut ajánlottak, és azt fogadta el. Legalább ne ilyen baromsággal takarózna. Miféle játékrend változás?

De majd nyilván jobban bele fog illeni egy újabb 30 év körüli, szintén 40-ért vásárolt Zonzi...

Vicc.

babo0410 2017.06.17. 20:04:29

@Drotkoszoru: Tolisso kb olyan védekezésben, hogy van már pár ilyen a keretben. Khedira, Marchisio, Sturaro, Rincon. Kb. ennyire megy Tolissonak a védekezés. Most inkább egy olyan játékos kell, akin nem fognak tudni átmenni, aki nem ismer elveszett labdát. Vidal védekező tulajdonságaival kell kb. rendelkeznie annak, akit Marrottáék keresnek.

The king of alibis 2017.06.17. 20:19:12

Amíg ez a kancsal barom itt lesz, addig senki ne álmodozzon BL győzelemről.

peti78 2017.06.17. 20:52:33

@Sas Jóska: igazság vagyon szavaid mögött kedves madár barátom de ha már itt tartunk kicsipegethetnéd a másik szemét akkor talán jobb meglátásai lennének beppének

epaska 2017.06.17. 21:22:56

Nem olvasom el a cikket, a hozzászólásokat sem....
Ezért nem nyerünk BL-t...A Juve ezért örök vesztes európában. Tapintható a különbség a Juventus és a Real Madrid között. Ettől függetlebül számomra csak is a torinói csapat létezik... Pedig minden Juve szurker álma a BL....
Álom édes álom.

Ami a madridnak Kroos, az nekünk Verratti. Nem Tolisso. Ezért megy el Pogba vagy Vidal és jön Khedira... örök vesztes a Juve... Ez van.
Forza Juve!

MdewC 2017.06.17. 21:33:23

@Tony.: sztem komma amit nyilatkozott.

Siralmas, hogy nincs itt Tolisso.

Quentin_KR 2017.06.17. 22:20:36

Ne is érdeklődjünk, "jóvanazúgy", majd bajnokok leszünk s nyerjük a kupát ha úgy alakul, kit érdekel a Bl. Mert az ilyen nyilatkozatok lefordítva kb. ezt jelentik....

Leram7 2017.06.17. 22:39:34

Tolisso a jelenleg megvehető legjobb klasszis középpályás, aki az kövi 7-8 évben ász lesz és az értéke minimum dupláját éri majd.

Rossz döntés, helyet kellett volna neki csinálni.

Juvetto 2017.06.18. 22:55:15

"...nem érdeklődünk Marco Verratti iránt."

Pedig lassan kéne. Legalább, hogy hogy van, vagy mit evett, hogy aludt...

biancineri101 2017.06.19. 12:11:02

@Hiribi27: De szerinted tényleg szánalamas a vezetőségünk? mióta itt vannak Marottáék egyetlen Klub sem fejlődött olyan ütemben (gazdasági és kooficienst tekintve) mint a Juve.
Az meg hogy szerinted csak akkor jó ha külföldről hozunk drágán sztárokat, akkor javasolnám neked a Real Madridot!

biancineri101 2017.06.19. 12:13:48

@Quentin_KR: Az ilyen nyilatkozatok nem jelentenek semmit mert: ha valaki iránt érdeklődünk azt nem verjük nagy dobra, mert azzal csak felverjük az árát.
A Bajnoki cim+kupa meg szerintem annyira nem egy rossz eredmény, szóval nem igazán értem hogy te mire gondolsz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása