Zidane: „Nyílt és szórakoztató meccsre számítok”

zidane_zinedine_real_madrid_sajto.jpgZinédine Zidane a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy rendkívül nyitott és szórakoztató meccsre számít a Real Madrid és a Juventus között, a csapatok győzelmi esélye pedig 50-50 százalékra tehető a francia mester szerint.

„Mi készek vagyunk, felkészültünk a meccsre. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, és megnyertük a bajnokságot, ezért jó formában vagyunk jelenleg. Most kötelességünk a döntőben megmérettetni magunkat, kiérdemeltük ezt a jogot, és készek vagyunk erre a meccsre.

Nincs rajtunk nyomás. A nyomás az állandó rajtunk játékosokként és edzőkként. Mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy milyen az élet a Real Madridnál, és hogy mindenki minket tekint az összes döntő esélyesének, azonban ez nem igaz. Senki nem tekinthető jelenleg favoritnak, mindkét csapat ötven százalékos eséllyel rendelkezik a trófea megszerzésére.

Ha gyermekként azt mondják nekem, hogy mindezt átélem edzőként és játékosként, akkor nem hittem volna el. Minden pillanatát élvezem ennek a kalandnak. Ez csodálatos tapasztalat, bámulatos, és meglátjuk, hogy mi fog történni. Csodálatos, hogy egy évet követően ismét a döntőben vagyunk.

Véleményem szerint edzőként ez nekem nehezebb, mint a játékosoknak, mivel lesznek olyanok, akiket arra sem fogok felkérni, hogy felvegyék a mezüket, mivel a padon sem fognak helyet foglalni. Nehéz döntés lesz, figyelembe kell vennem a lelkiismeretem, azonban végső soron mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk.”

Gigi Buffon arról beszélt, hogy Cristiano Ronaldo példát mutat mindenkinek, és hogy csodálja a portugál csillag folyamatos sikeréhségét.

„Rendes srác ő, aki mindenkivel törődik, de mindig többet akar. Ő soha nem elégedett, legyen szó edzésről vagy meccs adott helyzetéről. Tetszik ez a győzelmi vágy, ami született vezérré teszi őt. A pályán kívül jó srác, aki figyel a körülötte lévőkre.

Az a fontos, hogy a játékosok mindent beleadjanak, ami bennük van. Én is sokszor veszítettem, úgy edzőként, mint játékosként. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyszerű csapat ellen lépünk pályára, és mindenki egy nagyszerű döntőt akar látni.

A Juventus jól védekezik, ám nem ez az egyetlen erősségük. Jól támadnak, és mindig nagyon erős kerettel bírtak, ebben az évben ez fokozottan igaz. Nem tudom, hogy jobbak-e, mint a múltbeli csapatok, azonban az bizonyos, hogy komoly minőséget képviselnek.

Természetesen a középpálya nagyon fontos szereppel bír. Azt is megjegyezném, hogy a futballban a legnehezebb gólt lőni és gólt megakadályozni. Egy csapat játszhat kilencven percig kiváló meccset, aztán a végén bekap egy gólt. Beszélhetek erről, mert átéltem mindezt, hogy jó futballt játszottam, és nem lőttem sok gólt. Volt fontos találatok, de nem lőttem sok gólt!”

Természetesen ismét felmerült a Juventus kiváló védekezése, amelyet jól illusztrált a kieséses szakaszban elszenvedett egy gól, és a királyi klub mesterét arról kérdezték, hogy catenaccióra számít-e.

„Tulajdonképpen szerintem nagyon nyitott meccs lesz. Jól ismerem a Juventus mentalitását és a hozzáállásukat. Komoly hangsúly helyeződik az erős védelemre, de a Juventus ennél sokkal több. Higgyenek nekem, nyitott és szórakoztató meccs lesz.”

Gareth Bale elmondta, hogy nincs százszázalékos állapotban vádlisérülése után, ezért vajon Isco vagy a walesi gyorsvonat fog kezdeni?

„Nem fedem fel a kezdőcsapatot… A múlt héten azt mondtam, hogy akár együtt is játszhatnak. Bármi megtörténhet. A fontos dolog az, hogy mindenkin lássam, hogy kész a játékra, nem csak fizikailag, hanem pszichológiailag is. Az érdekel, hogy mindannyian jó állapotban vagyunk fizikailag a szezon végén, és ez pozitívum. Majd holnap meglátja mindenki, hogyan fogunk játszani.

Ilyen mérkőzés esetén szerintem az mindenképpen pozitívum, hogy mindenki rendkívül motivált. A szezon elején dolgozni kell a motiváción, de egy döntő előtt erre már nincs szükség..

Mi nem fogjuk megváltoztatni az eddig alkalmazott hozzáállásunkat. A játékosok tudják, hogy mindent bele kell adniuk, ezen túlmenően pedig a futball kiszámíthatatlan, és így bármi megtörténhet. Semmit nem szabad változtani. A szezon elején a döntőbejutás volt a kitűzött cél. Most pedig meglátjuk, hogy mi fog történni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812560423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása