Lippi: "A Juventus elért arra a szintre, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját"

lippi_marcello_bl-serleggel.jpgA Juventus legutóbb Marcello Lippi vezérletével hódította el a Bajnokok Ligája-serleget, s az ősz szakember úgy látja, egykori csapata komoly győzelmi eséllyel lép pályára ma este a Real Madrid elleni finálén.

"2015-ben Berlinben a Juve a keret újjáépítése után volt." - nyilatkozta Lippi a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

"Megnyerték a scudettót, majd bejutottak a döntőbe, így szinte mázlinak tűnt. Ezzel szemben az elmúlt két év során tudatosan erősödtek, s ez kiegészült a saját erejükkel kapcsolatos teljes tudatossággal. Nem szabad alábecsülni azt az önbizalmat, amit a zsinórban megnyert hat bajnoki cím von maga után, ami egyszerűen kivételes eredmény.

Miután 3:1-re elveszítették a döntőt a Barcelonával szemben, felismerték, milyen fontos növelni a technikai minőséget a keretben, ezért olyan bajnokokat igazoltak, mint Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala és olyan tapasztalatot, amivel Sami Khedira rendelkezik.

Úgy gondolom, hogy most nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Juventus számára minden adott ahhoz, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Ebben a szezonban három gólt lőttek a Barcelonának, miközben egyet sem kaptak, ez pedig rendkívüli teljesítmény. A Juventus hit, erő és képesség terén is elért arra a szintre, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját."

Lippi csapata az 1996.os római döntőben 1:1-re végzett a korábban verhetetlennek tűnő Ajax ellen, s a büntetőpárbajjal elhódította a serleget.

"Úgy gondolom, hogy Allegri már bebizonyította, hogy senkinek a tanácsaira sem szorul rá, hiszen kivételes bölcsességgel irányítja a Juventust. Igaz, hogy a Real Madridnak kivételes támadói képességei vannak, ahogyan a Barcelonának is voltak, de ez minden, amivel rendelkeznek.

A Real Madrid nem tudja, hogyan kell védekezni, s mindig rengeteg helyzetet engednek az ellenfeleiknek. Ehhez még azt is hozzáteszem, hogy nincs még egy csapat a világon, amely olyan minőségű védelemmel rendelkezne, mint a Juventus, s ehhez még az is hozzájön, hogy jó csatáraik is vannak. 

A Real Madrid bizonyosan okoz majd gondot a Juventusnak, ennyi tehetséggel a támadórészlegben, de ugyanennyire biztos vagyok abban is, hogy a Juve megdolgoztatja majd a madridi védelmet. Majd meglátjuk, hogy melyik csapat kerül ki győztesen."

Lippit arról is megkérdezték, hogy vajon ki lehet majd a cardiffi döntő kulcsfigurája. 

"Könnyű volna azt mondani, hogy Higuaín, Cristiano Ronaldo, Toni Kroos vagy Paulo Dybala, de a nagy csatákat sokszor nem a legfőbb színészek döntik el, hanem azok, akik a színfalak mögött végzik a munkájukat. Egy Khedira tempóváltásra gondolok, vagy egy váratlan megmozdulásra, ami kettéhasítja az ellenfél védelmét."

A Bajnokok Ligája-serleg az egyetlen igazán nagy trófea, amely még hiányzik Gigi Buffon elképesztő dicsőséglistájáról.

"Nagyon szeretem Buffont, s gyakran beszélünk egymással. Világklasszisnak tartom, de nem csak játékosként. Harminckilenc évesen még mindig ő a világ legjobbja. Világklasszis ahogyan játszik, ahogyan a médián keresztül kommunikál, ahogyan mindig is tudta, hogyan mondja megfelelő dolgokat a megfelelő időpontban.

Soha sem próbál meg kitérni egy kérdés elől, s mindig elmondja a véleményét mindenről. Ő egy kivételes fickó. Számos okból igazán remélem, hogy a Juventus megnyeri a Bajnokok Ligáját, de legfőképpen azért, mert ez megfelelő időpont lenne arra, hogy Buffon megkapja az Aranylabdát. Megérdemli, mert az egész életét bajnokként töltötte."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2812561695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása