Inzaghi: "Nincs szégyellnivalónk"

simoneinzaghi_lazio.jpgA Juventus tegnap este az Olasz Kupa döntőjében begyűjtötte a szezon első trófeáját, miután rendkívül magabiztos játékkal, Dani Alves és Bonucci góljainak köszönhetően 2-0-ra győzte le a Laziót. A római csapat trénere a meccs után osztotta meg gondolatait a sajtó képviselőivel, s elmondta, csapatának nincs miért szégyenkeznie a vereség kapcsán.

"Gólt kaphatsz, s akkor az ilyen dolgok előfordulnak. Többet birtokoltuk a labdát mint a Juventus és a vereség ellenére boldogok vagyunk, hiszen egy olyan csapattal mérkőztünk meg, amely a Bajnokok Ligája döntőjében szerepel.

Amennyiben Keita lövéséből gól lett volna, a dolgok talán másképp alakulnak. A körülmények azonban nem alakultak számunkra kedvezően és vereséget szenvedtünk a legjobb csapattól. Neto remekül védett, és a szerencse sem mosolygott ránk. Megérdemelten jutottunk a döntőbe, és megérdemelten kaptunk ott ki. Ennek ellenére szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak és a szurkolóknak is.

A Lazio szurkolói ugyanis a vereség ellenére tisztelegtek a csapatnak, és Inzaghi szerint ez beragyogta az estét.

"Az idény legjobb pillanata volt ez a döntőben, s látni, hogy szurkolóink ennyire velünk vannak. A legfelemelőbb pillanata volt ez profi karrieremnek. Tőlem a mai estére a legmagasabb pontszámot kapják."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4312512909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2017.05.18. 13:42:27

mondjuk a labdabirtoklás 52-48 volt a Juventusnak a meccs végére. Inz Ági vajon melyik meccset nézte?

jeneiPALI 2017.05.18. 13:43:35

Nagyon szimpatikus ember kiválló edzö sok sikert kivánok nekik, tagnap a jobb csapat nyert! tudják ökis ez alényeg nem kifogásokat keres mint ha pl aroma lenne a helyükbe, ezértminden tiszteletet megérdemel. Forza Juventus.

Attila F 2017.05.18. 13:52:15

@Jamal Jamal: Ettől függetlenül ez egy nagyon korrekt nyilatkozat volt. Nem kezdett köpködni, bírózni, pedig nyilván csalódott volt. Ennek ellenére nagyon kulturáltan nyilatkozott. Nekem szimpatikus az ilyesfajta hozzáállás.

Drotkoszoru 2017.05.18. 13:55:26

"Tökéletesen helytálltunk a Bajnokok Ligája döntőse ellen. Ha nem vagyunk ennyire balszerencsések, még ennél jobban is megszorongathattuk volna őket. Az első félidőben sajnos több kétes ítélet sem a javunkra döntött, pedig teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés."
"Sajnos, két játékosom is sérülést szedett össze az elmúlt hétvégi fordulóban, végül Parolót és de Vrijt is emiatt kellett lecserélnem" - tette hozzá.

Ezek mondjuk kimaradtak a nyilatkozatából. Szimpatikus edző, minden elismerésem, amit a Laziónál összerakott, de ez most pont nem egy korrekt, kifogásoktól mentes nyilatkozat volt. Nem tudom milyen kétes ítéletekről beszél, Barzagli "kezezése" sehol sem ér 11-est, a balszerencséről meg annyit: ha az első félidő után 4, 5-0-t mutat az eredményjelző egy szavuk sem lehetett volna, annyi helyzetet hagytunk ki. A második félidőben már pariban voltak, sőt: több helyzetük is volt, de ez épp annak köszönhető, hogy akkorra már eldőlt és mi sem forszíroztuk, elég lazára vettük a figurát. Ha találnak egy gólt, egész biztos vagyok benne, hogy azonnal megrázták volna magukat a fiúk és bevernek egyet, visszaállítva a két gólos differenciát, így viszont elég volt a takarékos üzemmód is. Grat a Laziónak a mostani szezonért, de egyértelműen a jobb csapat nyerte a trófeát, teljesen megérdemelten.

Jamal Jamal 2017.05.18. 14:13:13

@Attila F: a nyilatkozattal semmi gond csak téves információk birtokában van a vesztes csapat edzője :)
Forza Juventus!

babo0410 2017.05.18. 15:18:14

@Drotkoszoru: Ha már 4-5-0-ról beszélsz, akkor jegyezzük meg, hogy akkor mi se szólhattunk volna, ha ők szerzik meg az első gólt a meccsen. Csak, hogy korrektek legyünk. Jó meccs volt, mind a két csapat jól játszott. Mi vélhetően ennél tudunk jobban is, mivel az első félidőben még teljes erővel odatettük magunkat, viszont a másodikban már a két gólos előny tudatában nem akaródzott játszanunk. A Real ellen viszont, ha a sors úgy hozza, és sikerülne két gólt szereznünk, se szabad visszaállni egy percre sem. A Real ha kell, akkor 2-3-ra is nyerni tud, ha nem figyelünk. Ott addig kell majd menni, amíg le nem fújja a bíró a meccset. Utána úgy is az édes pihenés jön, nem kell már más meccsre erőt tartalékolni. Az idény legfontosabb meccsén nem is szabad.

Shyr Kahn 2017.05.18. 16:05:31

@Drotkoszoru: Ebben a hozzaadott reszben mi a nem korrekt? Talan az, hogy az allitolagos "ketes" iteleteknel szerinte a biro a Juve javara dontott? Nem mondta, hogy a biro benezte a dolgokat, csak azt, hogy voltak ketes esetek, amik az en olvasatomban azt jelentik, hogy voltak esetek, amiket igy is es ugy is lehetett latni. A tegnapi merkozezen a ketes eseteket pedig nekunk fujtak be. Legalabb is szerinte.

Drotkoszoru 2017.05.18. 16:44:16

@Shyr Kahn: Nem volt semmilyen kétes, vagy vitatható ítélete Tagliaventónak, olyan legalábbis biztosan nem, ami a meccset érdemben befolyásolta volna (meg nem adott gól, elmaradt büntető, stb.). Inzaghi pedig erről beszélt (konkrétan Barzagli "kezezését" kiemelve), hozzátéve, hogy TÖBB kétes szituáció is nekünk kedvezett (egy sem volt, nemhogy több. Ismétlem: Semmilyen olyan eset nem történt, amiket "igy is es ugy is lehetett latni". Ha 1 méterről valaki rárúgja a leszorított kezedre a labdát az a világon sehol sem büntető, így nem, nem lehetett máshogy látni, értelmezni semmilyen szituációt, a játékvezető a szabályok szerint járt el, még Keita sem reklamált. Vagy Inzaghi arra gondolt, hogy kapniuk kellett volna egy kamu büntetőt? Sehogy sem tudom ezt értelmezni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Egyszerű magyarázkodás utólag, semmi szükség nem volt rá, hogy a nyilatkozatában hozzátegye). A balszerencse duma pedig megint egy bullshit. Tükörsima meccs volt, szemernyi esélye sem volt a Laziónak, örülhetnek, hogy nem 4-5 gólos hátránnyal fordultak a második félidőre (jó, babo kedvéért legyen 5-1, mert Keitának volt egy kapufája, amin rajta volt Neto). Szerintem nem az én szövegértelmezésemmel van a baj, szimplán felesleges volt hozzátennie Inzaghinak a kétes ítéletek és a balszerencsés szövegeket.

Shyr Kahn 2017.05.18. 16:56:40

@Drotkoszoru: Teljesen mindegy ki mennyi ketes szituaciorol beszel egeszen addig, amig nincs szo biro altal benezett hibas dontesek emliteserol. Nem ismerem az eredeti szoveget, de az alapjan, amit betettel ebben semmi kivetnivalo nincs. Akkor lenne baj, ha azt mondana, hogy a Juventus-t segitettek az elso felidoben. En ilyet sehol sem latok. Az, hogy szerencsetlenseggel takarozik a kezdo edzo jellemzo tulajdonsaga. Idovel majd megvaltozik. (vagy nem :) bar idosebb/tapasztaltabb edzoktol kevesebbet olvasok szerencsere valo hivatkozasrol)

gomorra21 2017.05.18. 18:07:20

- nincs szégyellnivalónk.
- nincs.

alexGicamo 2017.05.19. 05:05:52

@jeneiPALI: Tökéletesen egyetértek ! Szimpatikusnak találom az olyan edzőket , akik képesek nyilatkozataikban egyszerűen , világosan és sallangmentesen fogalmazni .
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása