Allegri: „Az Atalanta elleni meccs nagyon fontos”

allegri_massimiliano_sajto_palermo.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri véleménye szerint az Atalanta elleni találkozó a szezon kulcsfontosságú mérkőzéseinek az egyike.

A bianconero csapat pénteken Bergamo városába utazik, hogy megütközzön Gian Piero Gasperini meglepetéscsapatával, azonban a torinóiak edzője szerint a jövő héten következő BL-elődöntő ellenére sem fogják visszafogottan kezelni a mérkőzést.

„Rotálás… Majd holnap választom ki a kezdőcsapatot.” - mondta Massimiliano Allegri a mérkőzést megelőző, csütörtöki sajtótájékoztatón.

„A meccs tekintetében funkcionális játékosok fognak pályára lépni. Mindenki kiválóan érzi magát, öt nap pihenőjük volt a srácoknak, a Monaco elleni meccsig is öt nap van, szóval most fontos, hogy koncentráljuk, és mindenekelőtt, hogy megnyerjük a holnapi meccset, vagy legalábbis alakítsunk ki a győzelemhez szükséges körülményeket.

A futballban soha nem lehet megmondani, hogyan végződnek a meccsek vagy szezonok, és a holnapi találkozó a bajnoki szezon egyik kulcsmérkőzése lesz, a másik pedig a Torino elleni lesz hazai pályán.

Fontos időszaknak vágunk neki, de továbbra is pontokra van szükségünk, hogy áthaladjuk a bajnoki verseny célvonalán. Vasárnap a csapat szép meccset játszott a Genoa ellen, és az a kötelező győzelmek egyike volt.

Olyan szakaszon vagyunk túl, amelyben voltak nehéz meccseink, mint például a Barcelona elleni találkozók, holnap viszont olyan meccsünk lesz, amelyen meg kell szereznünk a győzelmet, mivel ahogyan már mondtam, a Roma képes 90 pontig jutni, és jelenleg akkor további nyolc pontra van szükségünk.

Meglátjuk, hogy a meccset követően mire jut a Roma, viszont mi holnap a szezon során fontos dolgokat elért csapattal szállunk szembe. Tényleg kivételes szezont futnak, ezért elismerés illeti meg Gian Piero Gasperini mestert és a klubot, mivel példásan végezték a munkájukat.

Most már jobban ismerik az erősségeiket, mivel minél több jó eredményt gyűjt egy csapat, minél több idő telik el, annál jobban fejlődik egy együttes. Jó, első osztályú játékosokkal rendelkeznek, a vezetőjük pedig egy nagyon jó mester.

Mindig nehéz volt Bergamo városában játszani, ők ezzel a meccsel egy lépéssel megközelíthetik Európát, számunkra viszont a győzelem jelentette lépés a bajnoki címhez visz közelebb. Az Atalanta a végsőkig fog küzdeni, hogy elnyerje az európai szereplés jogát, ezért holnap bonyolult meccsre számítok, de nekünk csak annyi a feladatunk, hogy begyűjtsük a pontokat.

Megismétlem, Kilencvenegy pont eléréséhez és a bajnoki cím matematikai bebiztosításához még kell nyolc pont. Holnap megpróbálunk hármat megszerezni a nyolcból, aztán meglátjuk.”

Massimiliano Allegri a sajtótájékoztatón nem kívánt triplázásról beszélni, habár számtalan cikkben felmerült ennek a lehetősége, és természetesen a szurkolók szeme is csillog a triplázás gondolatától. 

„Nézzék, a héten számos mindent mondtak és írtak le az illetékesek, és jogosan. Szerintem természetes és helyes, mivel ellenkező esetben túl nagy egyensúlyban folytatnánk az életünk. Szükség van a kiegyensúlyozottságra, azonban az eufória pillanatai is szükségesek. Jelenleg idén még semmit sem nyertünk, és végső soron csak a tények számítanak, a szavak nem sokat érnek.

Szóval jelenleg a Juventus még semmit sem nyert, nem védtük meg a bajnoki címünket, még le kell játszanunk az Olasz Kupa-döntőt, és a BL-döntőbe sem jutottunk még be. Továbbra is lépésenként kell haladnunk. A holnapi mérkőzésen ismét három nagyon fontos pont a tét, nem hagyhatjuk, hogy a Roma arra gondoljon, hogy majd mi megbotlunk.

Miért a Juventus az egyetlen csapat, amely triplázhat? Ez az áldott triplázás… gondoljunk egyelőre egyetlen győzelemre, aztán a következőre, végül pedig a harmadik címre. A harmadik trófea begyűjtéséhez el kell jutni odáig, jelenleg jó úton haladunk a bajnoki cím felé, közel vagyunk hozzá, de nem nagyon közel. Az Olasz Kupa döntője sem dőlt még el, illetve a BL-ben is van még két meccs a döntőig.

Amit eddig megtettünk, az csak egy része a feladatnak, a fontos dolog viszont a végeredmény, amelyhez majd június negyedikén jutunk, amikor minden sorozat lezárul. Tehát ebben a hónapban a munkára kell koncentrálnunk, ebben a fontos hónapban nyugodtan kell dolgoznunk, a lehető legjobb hozzáállással végezni az edzésmunkát, illetve mindenekelőtt a meccsekkel foglalkozni, nem pedig azzal, hogy mi lesz húsz nap múlva. A holnapra kell gondolnunk, mivel ez a legfontosabb dolog.”

A hétvégén a két római csapat összecsap a bajnokságban, majd a farkasok a harmincötödik fordulóban az AC Milan együtteséhez látogat, ezek a meccsek dönthetnek a bajnoki címről?

„Erről nem mi döntünk, a bajnoki címhez nekünk még nyolc pont kell. Ez három győzelemmel vagy két döntetlennel és két győzelemmel érhető el. Aztán majd meglátjuk, hogy mások hogyan teljesítenek. A címet meg kell szereznünk, még nem ért véget a bajnokság, és még hosszú út vár ránk. Aztán gondolkodhatunk a Bajnokok Ligája meccsein. Célunk az európai színtéren való győzelem, de ezelőtt meg kell próbálnunk megvédeni a bajnoki címünket.”

Massimiliano Allegri azt mondta, hogy a Juventus szezonja június negyedikén ér véget, ez azt jelenti, hogy már a BL-döntőre készül?

„Nem, mivel a Coppa Italia döntője másodikán lesz, szóval… Úgy kell tekintenünk, hogy a szezonunk június negyedikén ér véget, és akkor jól fogunk teljesíteni. Ez nem jelenti azt, hogy a döntőben lennénk, mert a Monaco jó és kemény csapat.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy szélsők tekintetében létezik-e valamilyen rangsor a játékosok között.

„Nem helytálló azt mondani, hogy egyes szélső védők jobban illenek a bajnoksághoz, míg mások a BL-meccsekhez. Döntéseket kell hoznom, de a fontos az, hogy mindenki jó teljesítménnyel szolgáljon, ahogyan teszi azt Stephan Lichtsteiner, ahogyan teszi azt Dani Alves, ahogyan teszi azt Kwadwo Asamoah, valamint ahogyan teszi azt Alex Sandro.

Végső soron a Juventusnak az a célja, hogy megpróbálja megnyerni a bajnokságot, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját. Mindhárom kiírás sikeres teljesítéséhez az összes játékos teljesen alapvető szereppel bír, ahogyan mondtam a legutóbbi sajtótájékoztatón. A győzelem vagy vereség tekintetében még az utolsó percben beállt játékos egyetlen labdaérintése is alapvető fontosságú.

Ami Daniele Ruganit illeti, szerintem a kereteket már közzétette a klub, és ő nincs benne, mivel a minap kapott egyet, és a sérülés nem tűnt súlyosnak, ám a zúzódás megmaradt. Ma külön végezte az edzésmunkát, de szombattól a csapat rendelkezésére áll.

Moise Kean bokasérülés miatt nem volt mostanában bevethető, amely sérülést az egyik Viareggio meccsen gyűjtött be, pénteken pedig a Primavera keretében fog szerepelni.

Holnap négy védő lesz a pályán, méghozzá Dani Alves, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci és Alex Sandro. A kapuba pedig visszatér Gigi Buffon. Elöl a szokásos négyes lesz, míg a középpályán Sami Khedira játszani fog, mivel a Monaco ellen eltiltás miatt nem szerepelhet, illetve Miralem Pjanić is játszani fog, mivel pihent a Genoa elleni meccsen.”

Gonzalo Higuaín két góllal van lemaradva a gólszerzők versenyében, de vajon az argentin csatár számára az olasz bajnokság legjobb góllövője cím lenne a szezon megkoronázása?

„Gonzalo Higuaín kivételes játékos, kiváló eredményeket ér el, és mindenekelőtt fontos munkát végez a csapat számára, és véleményem szerint ebből a szempontból sokat javult. Ő olyan futballista, aki a győzelem megszerzéséért csatlakozott hozzánk, olyan kerethez jött, amely már nyert trófeákat, és véleményem szerint a dolgok a legjobban alakulnak úgy az ő, mint a csapat tekintetében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr812458931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2017.04.28. 09:20:06

Én rotálnék jobban, szerintem egy langyos x is elég lehet az atalanta ellen, vagy egy b csapatos vereség.

A hátralévő 5 meccsből 2-őt kell megnyerni, de talán 1 + 1 döntetlen is elég. Cél, hogy a Monaco ellen topon legyünk.

MdewC 2017.04.28. 09:53:57

Biztos, hogy a legerősebb védelem kell ma?

muzzzy a.k.a. etil alakulat 2017.04.28. 10:11:59

5 nap van a Monaco elleni meccsig, addig van idő pihenni. Az sem feltétlen ideális felkészülés szempontjából, ha másfél hétig nem játszol meccset. Ideális esetben kell egy korai gól, hogy ne kelljen megfeszülni a végén, és az 55. perctől mehetnek a cserék.

En7ex 2017.04.28. 10:51:46

marchisiot jatszanam ra szukseg lesz monaco ellen mert lemina 0 khedira meg nem jatszhat vagy esetleg meg roncon johet szoba lehet a harcossaga jol jonne megallitani monacot kozeppalyan

Magyar Közöny 2017.04.28. 11:00:47

A ma estin miattam a primavera is játszhat, az eredmény is másodlagos, a jövő hét szerdai a lényeg.

rockitbaby 2017.04.28. 11:01:08

@MdewC: Én nem a védelem miatt aggódok. Ott van minőségi csere. A mi csoda négyesünk ellenben ha pihenni kényszerülnek, csuopán Lemina és Sturaro ugorhat be. Én csípem mindkét srácot, de irreális lenne két középső középpályástól pozitívan értékelhető meccset/teljesítményt elvárni szélső poszton.

Én Dybala-nak adnék pihenőt, és így kicsit átszervezett középpályával ugyan, de maradhat a 4-2-3-1. A fiúknak fizikálisan bírniuk kell a terhelést, de van pár játékos, akinek már a gyengébb teljesítményét is megérezzük, a hiánya pedig kritikus lehet. Okosan kell meccselni, mert ahogy mások is írták, nem létszükséglet a győzelem.

Shyr Kahn 2017.04.28. 11:52:41

@En7ex: Marchisio-ra valoban szukseg lesz, de Lemina nem vkp-kent jatszik, igy ne vedd Ot ide. Vele mar szelsokent (Quad cserejekent) szamol a mester.

Ami a pihenot illeti es nem eroltetnem. Most eleg sok ido van ket merkozes kozott es a pihentetes ilyen hosszan legalabb annyi hatranyt, mint elonyt jelenthet. Maradjanak csak jatekban a sracok es remenykedjunk, hogy senki sem fog leserulni a kezdonkbol.

Lisandro 2017.04.28. 12:28:16

Szerintem a mai meccset is simán hozzuk majd.A Torinói meccset is nagy izgalommal várta mindenki,aztán tudjuk milyen sima lett.Nem akarom a világért sem lebecsülni az Atalantát,mert valamiért csak ott vannak az élmezőnyben.Dehát azért nem egy világverő csapatról beszélünk,s ha a srácok is úgy állnak hozzá a meccshez,hogy kell a három pont,akkor meg is lesz.Ha meg megelégszünk egy x el is,az meg azért lesz,mert a két klub közötti jóviszony miatt leadunk egy pontot nekik.De nem hinném,hogy ennyire jófejek lennék,s a vége klasszikus 0-2
Forza Juve!

Rocky80 2017.04.28. 12:43:57

Szerintem jó a kezdő. Az elejét meg kell nyomni, aztán 2-0 után a kulcsjátékosokat azonnal lekapni (Dybala, Cuadrado, mittudomén).

Tomy81 2017.04.28. 12:45:28

Mondjuk az sem jó ha a csapat a BL meccs kezdetére elfelejt focizni..

Rikoo 2017.04.28. 16:32:25

Egyértelmű, hogy a legjobb kezdőt kell játszatni, de a 2. félidőben mindenképpen a Monaco elleni belső kp. kell, hogy legyen a pályán.
Nem vagyok biztos, hogy Pjanic és Marci párharcban meg tudja közelíteni egyáltalán Bakayokót, de még Fabinho sem olyan gyenge ütközésekben.
Eddig mind2 kerülte nálunk az ütközéseket, igaz Khedira is, de ő legalább vérprofin lehozza a tavaszt topszínvonalon és hasznosan. Az igazán nagyobb meccseken pedig mindig a legjobbját hozza.
Remélem Marci képes lesz olyan b-t-b teljesítményre, mint ahogy Conte első szezonjában tette.

I love JU 2017.04.28. 17:34:59

@rockitbaby: Dybalanak eleg lesz az utolso fel ora pihenesre. inkabb jatsszon h legyen formaban :)

Rivendell 2017.04.28. 18:02:04

Pjanic a barca ellen nem volt beszari,utkozott o rendesen es szerintem most is fog...elete lehetosege

Rivendell 2017.04.28. 18:02:51

Pihentetni eleve felesleges...szerdaig 5nap lesz

Rikoo 2017.04.28. 18:09:06

@Rivendell: Arra kiváncsi leszek, hogyan fog ő leütközni egy Fabinhot vagy Bakayokót.

Rocky80 2017.04.28. 19:28:15

@Rikoo: Leütközni csak akkor kell valakit ha nála van a labda, nem?... :D

Rivendell 2017.04.28. 19:32:00

@Rikoo: romabn erre kepzest tartottak neki az fix,mar csak miattunk is...ammeg khedira hekyett rincon...eleve ektiltott a nemet. Rincon meg szerintem barkit hazavag,csak ra kell nezni,mehetne a 300-ba

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása