Allegri: "A Pescara elleni mérkőzés csapdát tartogathat"

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato_1.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Neto kezd majd a kapuban a Pescara elleni bajnoki mérkőzésen, s több játékos is pihenőt kap majd a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai barcelonai visszavágója előtt. Allegri először is üzenetet küldött Milánóba, hiszen hosszú szappanopera lezárásaként, az AC Milan tegnap kínai tulajdonba került.

"A sajtótájékoztató előtt, mivel tegnap nem volt rá lehetőségem, szeretnék köszönetet mondani Berlusconi elnöknek és Gallianinak, amiért lehetőséget adtak nekem, hogy győzhessek a Milannal." - kezdte Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót.

"Kétségkívül hiányozni fognak az olasz labdarúgásból, történelmet írtak az olasz labdarúgásban. Ezért nagy szeretettel üdvözlöm az elnököt és Gallianit.

Ami a holnapi mérkőzést illeti, sokat jelent számunkra, mivel három pontot ér. Ez egy olyan mérkőzés, ahol, ha nem tévedek, a Juventus korábban belefutott egy vereségbe a Pescarától egy európai meccs után." - utalt Alllegri a Pescara 5:1-es győzelmére az 1992-93-as szezonban.

"Holnap ezért összpontosítanunk kell, mert mostantól a szezon végéig mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, így a Barcelona után a legfontosabb meccs most a Pescara elleni. A Pescara egy olyan csapat, amely pillanatnyilag igazán jól játszik, sokat futnak és a játékuk gondot okoz az ellenfélnek. Nem egy olyan csapatról van szó, amely visszaáll, ezért jól kell kezelnünk egy ilyen mérkőzést.

Holnap Neto áll majd a kapuban, aztán játszik Dybala, ahogyan Mandžukić és Higuaín is. Néhány játékost pihentetni fogok. Khedira nem játszik, Bonucci pedig eltiltott, így ő sem lesz ott. Holnap meg kell mutatnunk, hogy ha sok változás is történik, ahogyan az előfordult a legutóbbi meccseken, mindig hozni kell az eredményt. Ez az, ami számít.

Holnap egy korrekt mérkőzést kell játszanunk, higgadtnak kell maradnunk, s ki kell használnunk a lehetőségeket, amelyek előttünk adódnak.

Juan Cuadrado? Még kétségeim vannak, hogy ő vagy Lemina játszik-e a jobb oldalon. Barzagli kezdeni fog, s Benatia és Rugani között kell még választanom. Kean még nem áll készen, már részt vett néhány edzésen, de még nincs a csapattal. Meg akarjuk nyerni a holnap mérkőzést, utána négy napunk lesz arra, hogy felkészüljünk a Barcelona elleni mérkőzésre.

Allegri még játékosként szerepelt a Pescara együttesében, sőt, a kapuba is betalált, mikor a már kiesett csapat 5:1-es vereséget mért a Juventusra az 1992-93-as szezonban.

"Már ki voltunk esve, s 5:1 lett a végeredmény. Ez megmutatja, hogy az ilyen meccsek csapdát tartogathatnak. Csapdát jelentenek, ha nem a megfelelő hozzáállással közelíti meg az ember, de nem jelentenek csapdát, ha mindezt a megfelelő elszántsággal teszi. 

A srácok nagyon felelősségteljesek, volt egy jó edzésünk ma reggel, s úgy gondolom, hogy a csapat intenzív mérkőzést játszik holnap fizikálisan, mentálisan és ami a leginkább számít, taktikai szempontból is.

Mire emlékszem? Egy vagy két gólt szereztem, furcsa mérkőzés volt. Úgy emlékszem, hogy a Juventus egy UEFA-kupa mérkőzés után volt, vagy valami ilyesmi, vagy talán pont előtte volt. Emlékszem, hogy már kiestünk, de igazán jól játszottunk, ahogyan ezek a csapatok játszanak, amikor már nem nehezül nyomás rájuk, hogy megfelel eredményt érjenek el, s az ember semmit sem veszíthet, ha nem a megfelelően áll hozzá. Ezért kell jól teljesítenünk.

Természetes dolog, hogy a keddi mérkőzés, egy 3:0-ás győzelem után a Barcelona ellen, ami nem gyakran történik meg, nagy a lelkesedés és az izgalom. Ez az, amitől ez a legveszélyesebb pillanat. Lejátszottuk az első mérkőzést, s jól alakult, de még pályára kell lépnünk a visszavágón Barcelonában, ahol még jobban kell majd játszanunk, mint kedden tettük.

Nagyszerű eredményt értünk el, de még nem dőlt el. Ezért két lábbal a földön kell maradnunk, s a srácok gyorsan felismerték ezt. Természetes, hogy mindenki lelkes, de a lelkesedés egy dolog, elszállni pedig egy másik. A labdarúgásban az ember igyekezhet a világ legjobbja lenni, s elég gyorsan röhejessé válhat. Ezért kiegyensúlyozottnak kell lennünk. A labdarúgásban nyerhet és veszíthet az ember, de a legfontosabb a kiegyensúlyozottság, mert a kiegyensúlyozottság mindig sikerre vezet."

A Juventus tehetsége, Paulo Dybala tegnap írt alá új, 2022-ig érvényes szerződést a klubbal, s az eseményt követő nyilatkozatában a támadó elismerő szavakkal szólt Allegriről, amiért a szakember tudatosan és fokozatosan építette be a csapatba, s nagy szabadságot engedélyez neki a pályán.

"Először is, nagyon örültem Paulo szavainak, de minden érdem őt illeti. Én csak javaslatokat teszek neki azzal kapcsolatosan, hogy mit tehetne, miben fejlődhetne, és miben fejlődhetne még tovább, mert hatalmas lehetőség rejlik benne a fejlődésre. Kétségkívül Paulo és Neymar lesznek a jövő világsztárjai."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9612426347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.04.14. 16:13:40

Az őszi röhejes interjúi után végre visszatért az igazi Maxi. Nagy huncut ahogy visszautalt a 92-93-as meccsre.:D
Remélem az első félidőben eldöntjük a meccset és lehet Dybalát pihentetni. Mondjuk most szerencsés, hogy szerdán lesz a visszavágó, mert bőven van idő regenerálódni.
Neto-Lichti-Barza-Rugani-Asa-Rincón-Marci-Lemina-Dybala-Mandzu-Higany kezdőt várok holnapra.

Bbenj 2017.04.14. 17:48:43

A holnapi meccs miatt nagy kàr,hogy pont most sèrült Pjaca ès Kean mèg nem 100%-os,mert ha egèszsègesek lennènek akkor nem kène Higuainnak megint 90percet pàlyàn lennie ès valaki màs is pihenhetne.Ezzel nem a Pescarat szeretnèm lebecsülni csak ilyenkor làtszik,hogy nincs csere a tàmadó nègyesnek.Nyàron mindenkèpp kène egy cserecsatàr.Holnap meg nyerni kell fèlgőzzel is!

Tomy81 2017.04.14. 21:42:10

"A labdarúgásban az ember igyekezhet a világ legjobbja lenni, s elég gyorsan röhejessé válhat."
Itt lehet hogy valakire vagy valakikre gondol? Pogba, Vidal, Coman?

I love JU 2017.04.15. 09:22:49

@Tomy81: Vidal szvsz nem vált röhejessé...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása