Buffon: "Más mérkőzés lesz, mint a berlini döntő"

buffon_gigi_bl_sajto.jpgA Juventust a csapat kapitánya, Gigi Buffon képviselte az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-összecsapást megelőző sajtótájékoztató alkalmával, s a veterán klasszis az elveszített berlini finálé felidézésével kezdte gondolatait.

"Soha sem néztem vissza a berlini döntőt, de egy olyan este volt, amelyre élénken emlékszem. Az emlékeim most optimista érzésekkel töltenek el: legutóbb egy olyan csapattal néztünk szembe, amely túl erős ellenfél volt számunkra az elszántságuk és a könyörtelenségük tekintetében a döntő pillanatokban.

Holnap este egy olyan csapattal nézünk szembe, amely még mindig jobb nálunk, de már két évnyi fejlődés áll mögöttünk, ami hatalmas önbizalmat adott nekünk azon a téren, ahogy az ilyen mérkőzéseket kezeljük."

A Juventus védelmének ismét az MSN támadóhármast kell majd feltartóztatnia.

"Nem ismerek még egy csapatot, amely három olyan született csatárral játszik, mint a Barcelona, de mivel ez a három nem más, mint Messi, Suárez és Neymar, hatalmas erővel rendelkeznek elöl. Mindhárman kiváló hozzáállással rendelkeznek, ami még nehezebbé teszi megállítani őket, de nem három egyéniségről beszélünk, hanem egy egységről, amely egy emberként mozog."

Buffon nem tagadta, hogy izgalommal telve várja a holnap esti mérkőzést.

"Mindig izgatott és ideges vagyok minden meccs előtt. Biztos vagyok benne, hogy holnap is hasonló érzéseim lesznek a kezdéskor, ha nem így lenne, vissza is vonulhatnék. A sport szépségét az ilyen események adják."

A Barcelona argentin zsenije, Lionel Messi még soha sem vette be Buffon kapuját.

"Ez igaz, még soha sem kaptam gólt Messitől. Őszintén szólva elég szerencsés voltam ahhoz, hogy nem túl sokszor játszottam ellene, s hogy világklasszis védők álltak előttem, akik némileg megnehezítették a dolgát."

Az FC Barcelonától a Juventushoz igazoló Dani Alavesnek fontos szerep juthat egykori csapata ellen.

"Boldog vagyok, hogy a csapatunkban tudhatom Danit, hiszen az ő érkezésének a Juventushoz fontos szerepe volt a fejlődésünkben a szezon során, mindent belead a csapatért. Keveset változtak a berlini döntő óta, nem úgy, mint mi. Majd meglátjuk holnap este, hogy sikerült-e csökkentenünk a távolságot.

Időnként hiányzott egy kis extra tapasztalat és tudás, ami a Bajnokok Ligája megnyeréséhez szükséges, de bízom benne, hogy ez idő alatt megtanultuk mindazt, ami a sikerhez szükséges, s kedd este meg is tudjuk mutatni ezt."

A katalánok az előző fordulóban történelmi tettet hajtottak végre, hiszen a 4:0-ra elveszített első mérkőzés után, 6:1-es győzelmet arattak a PSG fölött, s ezzel kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe.

"Az élet tele van meglepetésekkel. Függetlenül attól, hogy mennyire tisztelem a Barcelonát, soha sem gondoltam volna, hogy ledolgozzák azt a hátrányt, nem csak a ledolgozandó hátrány nagysága, hanem az ellenfelük minősége miatt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1812415619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2017.04.10. 23:33:31

"Nem ismerek még egy olyan csapatot amelyik három olyan született csatárral rendelkezik, mint a Barcelona."
Elsőre az jutott eszembe, és mi? De aztán eszembe jutott h nálunk 4 is van. Vagy talán Pjacs lesz idővel a 5.?

Jiffy.Highlights 2017.04.11. 02:00:17

Juventus vs FC Barcelona -Trailer- HD

FORZA JUVE!

youtu.be/HQSG4kutayE

Juve82 2017.04.11. 07:25:18

@Jiffy.Highlights: Kiraly!Fel is tüzelt így kora reggel !!!:)

Jiffy.Highlights 2017.04.11. 13:20:30

@Juve82: Örülök, hogy tetszik. Remélem a csapatunk is feltüzelt állapotba lesz az este! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása