Allegri: „Nem állhatunk le”

allegri_massimiliano_sajto_3.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a szombati esti meccs fontosságáról beszélt, amikor is a Juventus a Chievo csapatával fog megütközni.

„Hogyan birkózunk meg a Chievo csapatával? Holnap fontos meccsünk lesz.” - nyilatkozta a mester a mérkőzést megelőző szokásos sajtótájékoztatón. „Még nyolc forduló van a bajnokság végéig, és minél inkább közeledünk a végéhez, annál fontosabbak lesznek a meccsek.

A pontok értéke megnő. Holnap nem veszíthetünk, Nápolyban döntetlennel zártuk a meccset, így holnap nyerni kell.

A Barcelona elleni meccsel majd vasárnap foglalkozunk majd, azonban a Barcelona elleni meccsekhez hasonló találkozókra hamar fel tudunk készülni, mivel csodálatos és érdekes kihívás, azonban erre a kihívásra a felkészülés természetes.

Most a holnapi meccs számít, nagyon komolyan kell foglalkoznunk a találkozóval, amely kockázatos meccs, mivel két nehéz mérkőzés után van a csapat, a két összecsapás mentálisan és fizikailag is kimerítő volt, de nem kapcsolhatunk ki egy percre sem.

Mario Mandžukić holnapi játéka kétséges, de van egy jó ötletem: talán Paulo Dybala fog centert játszani.

De nem, Paulo Dybala jól van. Tulajdonképpen játékra van szüksége. Paulo olyan játékos, aki szeret meccsenként tizenkét kilométert futni, olyan futballista, akinek szüksége van a játékra. És tulajdonképpen minél többet játszik, annál jobb állapotba kerül. Szerdán játszott 70 percet, szóval szerintem elfogadható formában van, de nem optimálisban. Ezért játszania kell, aztán majd kiértékeljük a helyzetet.

Mario Mandžukić holnapi rendelkezésre állása rendkívül valószínűtlen, míg Marko Pjaca sérült, így még egyértelműbb, hogy Paulo Dybalának játszania kell. Claudio Marchisio holnap visszatérhet a pályára. Majd döntök arról, hogy Sami Khedira pihenőt kap-e. Miralem Pjanić csak a szerdai meccs végén játszott. A középpálya tekintetében majd később döntök a mai nap folyamán.

Ami a tabellát illeti, még nem értük el a célunkat. Az AS Roma 92 pontig juthat, tehát nekünk 93 pont kell. Ezért kell szerezni még számos győzelmet.

Haladjunk lépésenként. Holnap a feladat a három pont, komoly csapatként kell pályára lépnünk a Chievo ellen. Ahogyan mondtam a Napoli elleni mérkőzést követően, holnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Valamint szükségünk lesz a szurkolóink segítségére, mivel a holnapi meccs is része a scudetto elnevezésű puzzle-nak.”

A szombati meccs fontosságának a kiemelését követően a torinóiak mesterét a jövőről kérdezték.

„Először köszönetet szeretnék mondani John Elkann úrnak a szavaiért, illetve a csapat és a klub által elvégzett munkáért. Szerintem ez büszkeség és elégedettség forrásaként szolgálhat.

Ami a csapat céljait illeti, függetlenül attól, hogy különleges szezonban lesz részünk vagy sem, egyszerre csak egy lépéssel foglalkozunk. Először is eljutottunk az Olasz Kupa döntőjéig sorozatban harmadjára.

Ez a játékosoknak tudható be, valóban kivételes dolgokat érnek el, különösen mivel rendkívüli technikai minőséggel rendelkeznek, erről pedig nincs semmilyen kétségem. Azonban mindenekelőtt olyan morális kvalitásokkal rendelkeznek, amelyek révén nehéz időszakokban is képesek eredményeket elérni.

Szóval nehéz feladat vár ránk, dolgoznunk kell azért, hogy megnyerjük mind a három kiírást. Ez nem egyszerű, ezt tudjuk, eleve nem egyszerű megnyerni a bajnokságot, és még nehezebb egy döntőt megnyerni, mivel a döntőkbeli győzelmek mindig nehezen szerezhetők meg.

Az iparágunk mindent a Bajnokok Ligájára vetít, amely csodálatos sorozat, és ezért vagyok azon a véleményen, hogy ezt a pillanatot óriási energiával és kirobbanó lelkesedéssel kell, hogy megéljük. Valamint rendelkeznünk kell az önbizalommal, miszerint képesek vagyunk a végsőkig eljutni, majd emelnünk kell azon teljesítmény szintjét, amit mindenképpen nyújtanunk kell, és amelyre teljességgel képesek vagyunk. Ez a csapat képes erre, azonban már maga a tudat, hogy képesek erre, különbséget jelent.”

Mi a valószínűsége annak, hogy a mester a csapatnál marad, miután kapcsolatba hozták az Arsenal és a Barcelona csapatával?

„Jelenleg ennek az esélye 100%, mivel a szerződésem 2018-ig szól, igen, 2018-ig. Azonban jelenleg az edzőkérdés nem létezik, és nem is létezhet, ennek pedig egyetlen egyszerű oka van: a szezon döntő pillanatában vagyunk.

Szerintem ez a legkevésbé fontos dolog, úgy az én számomra, mint a klub szempontjából. Ezt indokolja az is, hogy soha nem volt semmilyen probléma köztem és a klub között, közös megegyezéssel folytatjuk a munkát, jelenleg pedig koncentrálni kell a feladatunkra, mivel még semmit sem nyertünk.

Holnap pedig a bajnokság tekintetében nagyon fontos meccsünk lesz. Ismétlem, minél közelebb vagyunk a szezon végéhez, a meccsek annál fontosabbak.

Azonban amikor a negatív szemléletről beszéltem, talán túl erős megfogalmazást használtam, mivel a harmadik csapattal szereztünk egy pontot Nápolyban. Azonban a csapat jól védekezett. A futball nem csak a támadásokról szól.

Olykor más stratégiát választ az ember, egyes meccseket adott módon kell játszani, míg más meccseket eltérő módon. A fontos az, hogy a végén elérjük a célkitűzéseket, és ezért vagyok itt a Juventusnál, hogy megpróbáljuk elérni ezeket a célokat.

Próbálok segíteni a srácoknak, mivel ők azok, akik a győzelmet hozhatják számunkra, de amikor veszítünk, akkor együtt veszítünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2412408019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbenj 2017.04.07. 16:08:20

Abból kiindulva,hogy a napoli elleni kèt meccsen gyakorolva lett a vèdekezès,holnap a tàmadàst kène gyakorolni.amugy attól tartok,hogy holnap egy rettentő unalmas,semmi kockàzatot vàlalo 1-0 lesz.csak meg ne sèrüljön senki!

Pitts 2017.04.07. 16:10:08

"azonban a Barcelona elleni meccsekhez hasonló találkozókra hamar fel tudunk készülni, mivel csodálatos és érdekes kihívás, azonban erre a kihívásra a felkészülés természetes" ezek a sokatmondó mondatai kiégetik az ember agyát :D

Zombijuve 2017.04.07. 16:47:31

Miért érzem úgy hogy csak akkor megy el ha behúzzuk mind a 3 trófeát !?

Rikoo 2017.04.07. 16:49:35

@Zombijuve: Szerintem is. Ha vmikor sikerülni BL-t nyerni biztos vagyok benne, hogy utána egyből lépne.

Hiribi27 2017.04.07. 17:13:27

A 3. harmadik csapattal szereztünk pontot Nápolyban? :D óriási a fazon. XD

NagyonJuve 2017.04.07. 21:48:26

@Pitts: nem tudom de magamból kiindulva én is olyan vagyok ha legyen az bármi sport vagy akármi versengés ha tudom hogy gyengébb nálam nem játszik teljes bedobással. Van úgy hogy engedek és aztán próbálom megfordítani az eredményt. Van hogy sikerül van hogy nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása