Allegri: „A gólszerzésre kell törekednünk”

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato_1.jpgMassimiliano Allegri szerint csapatának mindenképpen gólszerzésre kell játszania a Napoli ellen az Olasz Kupa elődöntőjének holnapi visszavágóján, amelyre Nápolyban kerül sor, és amelynek 3-1-es előnnyel vág neki a Juve.

„Először is 3-1-gyel kezdünk, ami más, mintha 2-0 lenne.” - mondta az edző a csapat pár napon belül második Napoli elleni meccse előtt.

„2-0 esetén 3-0 arányú vereséggel eshet ki az ember. Ha 3-1-ről van szó, akkor már egy 2-0 is elég a kieséshez.

Ezért holnap a gólszerzésre kell játszanunk, gólt vagy gólokat kell lőnünk a továbbjutáshoz, ez biztos. És arra számítunk, hogy a Napoli ismét nagyszerű meccset játszik majd ellenünk, ahogyan azt vasárnap tette.

Végül vasárnap bár a keret megmutatta az erejét, olykor vannak olyan helyzetek a meccseken, amikor nem tud egy csapat játszani, védekezni kell, és ugye ott vannak az ellenfelek is.

Mindent megértek és elfogadok, de ott vannak az ellenfelek is a pályán, ellenkező esetben csupán tíz sziluett ellen játszanánk.

A futball kapcsán két dolgot ismerek, a támadást és a védekezést. Ha az ember nem birtokolja a labdát, akkor védekezni kell. Ennyire egyszerű a dolog. De aztán vannak olyan meccsek, amelyeken az ellenfélnél többet birtokolja a csapat a labdát.

Különben a Napoli nagyon jól játszik, a bajnokságban a harmadik helyet foglalják el, és mindig kemény mérkőzést vívunk ellenük. Egyebek mellett fontos mérkőzés lesz a szerdai számunkra, mivel az ellenfelünk játékstílusa eléggé hasonlít a Barcelona játékára, tehát vasárnap elindultunk azon az úton, amely elvezet minket a katalánok elleni meccsekhez.”

Mivel komoly BL-párharc vár az Öreg Hölgyre, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy lesznek változások a kezdőcsapatot illetően.

„Neto mindenképpen játszani fog, Alex Sandro is valószínűleg visszatér, de látnom kell a mai edzésen. Nagy erőbefektetést követelt a vasárnapi mérkőzés, szombaton ismét játszunk, ha nem tévedek, majd kedden megütközünk a Barcelona csapatával.

Következésképpen keddig kétnaponta meccsünk van, mivel szombaton-kedden van meccsünk. Ezért meg kell próbálnom beosztani a játékosaim erejét, nem figyelhetek csak egyetlen meccsre, a szezon ívét kell figyelembe vennem.

Másfél hónapunk van a szezon végéig, mindenki jól van, és ez lehetővé teszi számomra, hogy módosíthassam a pályára küldött csapatot.

Gonzalo Higuaín helyzete amúgy nagyon jó. Ahogy a többiek, akik a válogatott kerettől tértek vissza és Vinovóban elvégezték a dolgukat, nagyon jól teljesített.

Vasárnap fizikai és technikai tekintetben is rendkívül jól futballozott, nem volt egyszerű meccs az ő számára, és én sokkal rosszabb teljesítményre számítottam. Függetlenül attól, hogy a csapat elszigetelve hagyta őt azzal, hogy keveset vagy semmit sem hozott alkotott lehetőségek tekintetében, ő olyasmiket mutatott, amik bizonyították, hogy visszatér az optimális állapothoz. Mindenekelőtt mentálisan jól teljesített, ami nem volt egyszerű.

Visszatérve a változásokhoz, megvárom a mai edzést, de előfordulhat, hogy lesz hét-nyolc módosítás a kezdő tekintetében. Még nem tudom, majd eldöntöm.

A szezon megfelelő befejezéséhez nem sajtolhatok ki mindenkit, mivel vannak meccseink a bajnokságban is, amelyeket nyernünk kell a vasárnapi mérkőzés után, hiszen az AS Roma ott van mögöttünk. Emellett pedig a Napoli továbbra is tíz pontra van mögöttünk, és ez is fontos.”

Massimiliano Allegri nem számíthat Mario Mandžukić játékára, miután a csatár térde megsérült a vasárnapi mérkőzésen, és bár a meccsen végig pályán volt, az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján nem tudja vállalni a játékot.

„Nem valószínű, hogy Mario Mandžukić felépül a meccsre. Ma kiértékeljük az állapotát, de valószínűtlen a szereplése. Paulo Dybala és Juan Cuadrado viszont elérhető. Ami a többieket illeti, nem tudom, hogy mit mondhatnék, mivel ma még van egy edzés, és azt követően hozom meg a döntést a holnap pályára lépőkről.”

Az Öreg Hölgy csapatát több kritika érte, amiért túlságosan defenzív volt a vasárnapi rangadón, de holnap vajon eltérő meccsre számíthatunk?

„Először is különböző mérkőzésekről van szó. Vasárnap bajnokit játszottunk, míg szerdán a kiesésről és a továbbjutásról dönt a meccs. Van egy fontos célunk, ez pedig az Olasz Kupa döntőjének az elérése sorozatban harmadjára, aztán Rómában megpróbáljuk megnyerni a kupát.

Nem lesz egyszerű, mivel a holnapi meccs nagyon nyitott lesz. A Napoli nagyon jól játszott vasárnap technikai tekintetben, problémákat okoztak nekünk, azonban mindenünk adott, hogy bejussunk a döntőbe.

A vasárnapihoz képest nagyon más játékkal kell előrukkolnunk technikai tekintetben, számos technikai hibát vétettünk a legutóbbi bajnokin, ez pedig azt jelentette, hogy nem tudtuk a játékunkat kibontani, és ezért voltunk annyira defenzívek.

Engedélyeztünk két vagy három távoli lehetőséget a játékszer könnyed eladása után, ezért mindenképpen másképp kell futballoznunk ebből a szempontból. Ha a csapat technikailag magasabb szintet képvisel, akkor többet birtokolja a labdát, ami azt jelenti, hogy kevesebbet kell védekezni.”

Massimiliano Allegri nem ment el szó nélkül a Juventust övező negatív kritika mellett sem, amely rendkívül zavarja.

„Először is jó időszakot élünk meg, mivel másfél hónapon belül játszunk az Olasz Kupa döntőért, lehetőségünk van bejutni a BL-elődöntőbe, valamint jelenleg vezetjük a bajnoki címért zajló versenyt.

Tehát jelenleg ennél többet nemigen tehetnénk. Azonban itt ez a negatív hangulat, ez a negatív aura, ez az egyetlen dolog, amit utálok. Szerintem sokkal jobb lenne, ha pozitív megvilágításban láthatnánk a dolgokat.

Szerintem ez a csapat több döntőt is játszott az elmúlt pár évben, nyertünk pár Olasz Kupát, két bajnoki címet, aztán jön egy döntetlen, és akkor mintha ezek az eredmények eltűnnének.

A nap végén az számít, hogy elérjük az eredményeinket. Az is igaz, hogy megvannak az ellenfeleink, és nem egyszerű dolog a győzelem.

Önök azt mondják, hogy a győzelem természetes, de nem, a győzelem kivételes dolog, mivel csak egy csapat nyerhet. Emellett ez a csapat az elmúlt három évben szerepelt egy BL-döntőben, most harcban vagyunk az Olasz Kupa döntőjébe jutásáért, és harcolunk a bajnokságért is. Jelenleg többet nem tehetünk, tetszik vagy sem.

A szezon során, ahogy az egyes mérkőzéseken is, vannak pillanatok, amikor a csapat jól játszik, máskor meg kevésbé jól, de az a fontos, hogy legyenek egyértelmű célok.

Nem egyszerű ezeket elérni, de a srácok hihetetlen dolgokat valósítanak meg, mivel vannak ellenfeleink, és lehetetlen mindig nyerni.

A csapat fejlődik Olaszországban, de mindenekelőtt európai szinten is, és szerintem ez fontos. Szerintem ez a legjobb eredmény, függetlenül a megnyert bajnoki címektől. Jelenleg a Juventus csapatát tisztelik, ez pedig a legfontosabb dolog.

Aztán olyanokat hallok, és ezzel befejezem a témát, hogy a Juventus elveszített öt döntőt... Hogy mennyit veszített? Hetet. Ha ezt megfordítjuk, elmondhatjuk, hogy a Juventus kilenc döntőbe jutott be, ez pedig már más dolog. Mivel a többi csapat nem játszott ezeken. Aztán a meccsek végén a csapat nyer vagy veszít.

Meg lehet fordítani a dolgokat, és lehet látni a pozitívumokat, de itt az emberek csak a negatív hülyeségeket látják. Ez nem jó. További szép napot kívánok!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412400071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niccolo 2017.04.04. 16:13:30

Szép interjú, köszi a fordítást! Allegrinek igaza van ennél többet nem tehet a csapat, ott van minden sorozatban még a lehetőség a végső győzelemre. És nem lehet 3-0 ra nyerni mindig, bár mi ennek örülnénk.

babo0410 2017.04.04. 16:16:18

A nyilatkozat alapján tudatos döntés volt, hogy vasárnap elég volt az 1pont, cserébe holnap csak a győzelem elfogadható Allegrinek, és mindenáron gólt, gólokat akar lőni. Nekem tetszik, hogy a kupát komolyan gondolja, és inkább X-et játszik egy már vagy még semmiról nem döntő bajnoki meccsen, ahol egy hibát, pláne ilyen sok pontos, biztos elsőség esetén, könnyebben lehet javítani, mint egy oda-vissza vágos rendszerű kupában.
Így ha esetleg a BL előtt is, azaz most htvégén még egy kevésbé látványos meccsünk lesz, ne tessék a csapatot vagy az edzőt kritizálni. Inkább a bajnokságban hulljon el pár pont, ahol amúgy is belefér most, mint kikapjunk a Bárcától.
Allegri okos edző, és tudja mikor kell a csapatot pihentetni, és mikor megnyomni egy-egy meccset. Szerintem holnap, és a jövőhéten lesz két jobb meccs, a bajnokságban meg kevésbé leszünk könyörtelenek, és csak a szükségeset fogjuk magunkból kipréselni. Ami szerintem nem baj. De tudom egyesek elvárják, hogy mindig kiköpje a csapat a tüdejét, és a szezon végén már a mentő vigye a játékosokat le a pályáról.

Alex8610 2017.04.04. 17:18:39

@babo0410: Egyetértek. De azért amit vasárnap csináltunk az öngyilkos taktika.Lehet úgyis rombolni a játékot vagy takarékoskodni hogy nálunk a labda ilyen nyomasban jobban el lehet fáradni.A vicc az hogy igyis megvolt az esély a győzelemre bőven.

MdewC 2017.04.04. 17:30:34

Babo kolléga írta Max szövegét? :)

venember83 2017.04.04. 17:50:15

@Alex8610: szerintem szándékos volt a visszavonulás is, így gyakoroltak a Barcelona elleni komoly védekezésre, ami minden bizonnyal nagyon is szükséges lesz a BL-ben. Nem lepte meg Allegrit a Napoli letámadása, egy szem Higuaínnal és szélső feladatokat ellátó Mandzukiccsal sok más nem volt várható, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a nyilatkozat szerint a mester még ennél is gyengébb teljesítményt várt a Dybala hiányában elszigetelt Higuaíntól.

2017.04.04. 17:54:01

Max szövege nem rossz, kérdés h a játékosok mentalitása is ugyanezt mutatja majd?

2017.04.04. 17:55:32

@niccolo: Mindig?! Tudnál nekem időpontot mondani,hogy mikor nyertünk utoljára három góllal meccset?

Györijuventino 2017.04.04. 17:58:12

Teljesen korrekt nyilatkozat. Nehéz időszak elé nézünk de megbirkozunk az elöttünk álló feladattal.

Apuleius 2017.04.04. 18:10:59

@fire06: Február 17. Juventus-Palermo 4:1

MVPP 2017.04.04. 18:25:24

@Alex8610: Allegri is többször elmondta (és én is ezt tapasztalom a meccseimen), hogy a labdatartás sokkal több energiát vesz igénybe, mint a védekezés. Továbbá nem hiszem hogy a Juventus jelenlegi szezonjának bármelyik mérkőzésén ki adta volna a maximumot. 42 meccse megy a tartalékolás, ami nem feltétlenül negatívum.

2017.04.04. 18:36:23

@Apuleius: Köszönöm,szóval nem most volt és véletlenül se olyan csapat ellen,ami mértékadó volna. Következő kérdés,mikor játszottunk utoljára jól olyan csapat ellen,akik nem biztos kiesők?

Alex8610 2017.04.04. 18:40:51

@MVPP: Ebben nincs más választásom neked kell igazat adnom én nem vagyok focista úgyhogy biztos több a tapasztalatod:) én ugy gondoltam könnyebb lehet ha te diktálod a tempót plus fejben is könnyebben el lehet fáradni ilyen nyomásnál.Az meg nem a Juvéra nézve negatívum hogy félgőzzel nyerjük a scudettokat.
@venember83: a Barca ellen inkább letámadni kéne mint pl a Milan ellen különben mégnehezebb lesz de ezzel szerintem semmi újat nem írtam.

Apuleius 2017.04.04. 18:44:45

@fire06: A Milan ellen (március 10.) szerintem jól játszottunk.

venember83 2017.04.04. 18:49:39

@Alex8610: egész meccsen letámadni a Barcát? Kivel? Khedirával? Vagy a labdabiztosság terén igencsak komoly problémával küzdő Sturaróval/Rincónnal? Szerintem túl nagy falat lenne az a Juventusnak, túlságosan sebezhető maradna a csapat a kontrákkal szemben, átrohanna a Barcelona a középpálya által nemigen biztosított szűrésen, a védőket pedig csapat szintű védekezés hiányában vacsorára megenné a katalánok támadó triója. De persze ez csak az én szubjektív véleményem.

Dybala11 2017.04.04. 18:54:18

@MVPP: Ekkora hülyeséget. Ha nálad a labda, akkor kevésbé fáradsz, mintha nyomoznád. Allegri soha ilyet nem mondott, hogy labdabirtoklásban jobban fáradsz. Meccsen, hogy nem érzekeled, hogy nem fáradsz ha nincs nálad a labda. Folyamatosan tólódnod kell, hogy ne maradjon rés a vonalak között.

babo0410 2017.04.04. 19:17:15

@venember83: Nincs szűrése a kp-nek szerinted? Mert én pont az ellenkezőjét látom. Ha nem lenne a kp-n megfelelő a szűrés, sokkal több gólt kapnánk, és a védelem sokkal bizonytalanabbnak is tűnne. De pont az a helyzet, hogy Khedira nagyon jól védi le a területeket. Még ha ez nem is látványos, ezért ezt nem szokás észrevenni. De pont ezért játszik állandóan. Nélküle a kp. stabilitása nagyon gyenge.
Szerény véleményem az, hogy Allegri a Barca ellen nem fog teljesen sündisznóba állni, de örült módjára se akarunk nekik rontani. Egy jó meccset fogunk látni, ahol az első gólt nekünk kell lőni.

MdewC 2017.04.04. 20:16:15

Skacok! :)

Nekem az a véleményem, hogy a vasárnapi meccs SEMMI MÁSRÓL nem szólt, csak a Barca etetéséről. :D

Simán altatjuk a katalánokat, Max öreg rőka, jól beetetünk, majd felveszik a horgot, bevágunk és szákolunk.

Ennyi. :)

NagyonJuve 2017.04.04. 20:23:37

Gyerekek ez a juve nagyon szervezett csapat. Allegri nagyon összerakta. Nem igazán kimagasló egyéni teljesítményű játékosok alkotják de mint csapat nagyon összhangban van. Ez allegrinek köszönhető. Nagyon várom a mercatot ha sikerül jó támadókat szerezni szebb lesz a játékunk is. Mandzsu küzdő meg minden de nem kreatív gyors játékos. Nagyon statikus szélre. Maradjon higu cseréjének. Mikor szezon elején harcoltak a helyért mind a ketten jobban akartak és jobb teljesítményre sarkallta őket.

2017.04.04. 21:12:56

@babo0410: Kp jól szűr mostanában, de voltak meccsek mikor átjáróház volt az egész.
Napoli ellen is teljesen, amatőr módon lépett ki Bonucci a védelemből.

MVPP 2017.04.04. 21:24:46

@Dybala11: Allegri valamelyik Lazio elleni mérkőzés után említette, hogy a vezetés birtokában átszerette volna engedni a területet, hogy pihenhessenek a játékosok, csak a kiállítás miatt nem volt partner ehhez a Lazio.

Szinte minden hétvégén van meccsem, és sokkal jobban elfáradok, akkor amikor nálunk van egész mérkőzésen a labda. Fárasztóbb az, mind fizikailag, mind mentálisan, hogy előre kell futnod, majd hátra mert egy pillanatra megszerezte az ellenfél. De már vissza is szerezték, vissza kell lépni labdáért, meg kell találni a legjobb megoldást, be indulsz, nem neked passzolnak szóval vissza kell futnod stb. Ezek mind összetettebbek és leterhelőbbek, mint zónavédekezést alkalmazni vagy emberfogást.

Dybala11 2017.04.04. 21:52:50

@MVPP: Azokat a mozgásokat az ellenfélnek is kell csinálni nem csak neked. A védekező csapatnál meg mindenkinek kell mozogni, míg a birtoklónál nem. Ezért is szalad többet az a csapat, amelyiknél nincs labda.

MVPP 2017.04.04. 21:59:40

@Dybala11: A védekező csapatban miért kellene minden játéksonak mozogni?

Dybala11 2017.04.04. 22:04:53

@MVPP: Hogy ne legyenek rések az ellenfél labdajáratása közben. Annál nincs fárasztóbb sem fizikâlisan, sem mentálisan mikor ugyanazt az 5-10 métert kell szaladnod.

2017.04.04. 22:19:48

@Apuleius: Volt jó periódusunk a meccsen,az nem ugyanaz...amikor először játszottuk a 4-2-3-1-et a Lazio ellen,egy félidőt parádéztunk,öröm volt nézni,utána meg nyugdíj. Tudom,hogy nem lehet 90 percen keresztül kiválóan játszani,ebben egyetértek a mesterrel és örülök,hogy belátja a védekezés fontosságát,de az se állapot,hogy meccsenként focizunk 22 perceket,addig vagy lesz valami vagy nem,utána meg kb átadunk a pályából 75 métert az ellenfélnek és semmi,ez szégyen ránk nézve.

Apuleius 2017.04.04. 22:37:48

@fire06: A Milan ellen szerintem messze nem csak az történt, hogy "volt jó periódusunk a meccsen", de igazából nem akartam vitatkozni, csak válaszoltam a kérdésedre. A mondandód lényegével nem is nagyon tudnék vitatkozni, én sem gyakran szédülök el a káprázatos játéktól mostanság.
Persze máshonnan is megközelíthetjük ezt a kérdést: mikor láttál utoljára olyan Juventust, amely rendszeresen három-négy góllal nyerte a meccseket és látványos játékkal sziporkázva lenyomta az egész szezont?

niccolo 2017.04.04. 23:18:04

@fire06: bocs, de a 3-0-ás írás(idézet)szintén Allegri nyilatkozata volt valamikor pár hónapja.De aktuális talán mindig.

Alex8610 2017.04.05. 08:28:25

@venember83: Nyilván nem egész meccsen de valami egyensúlyt fenn kéne tartani.Amugy ha visszallunk ott ki szűri meg a barca tamadojatekat? Hány 11es szituáció alakulna ki ha visszaalnank? Mindegy én bízom Allegriben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása