Pjanić: "A Juventus meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját"

pjanic_miralem_csikosban_2.jpgA Juventus bosnyák középpályása, Miralem Pjanić a Tuttosport munkatársának adott hosszú interjú során beszélt az első Torinóban töltött szezon élményeiről, valamint a FC Barcelona elleni közelgő Bajnokok Ligája-ütközetről is.

"Mindannyian együtt voltunk, volt, aki nevetett, de nem volt semmilyen különösebb reakció. Tudatosult bennünk, mert a miénk volt az utolsó párosítás. Amikor a Bayern kapta a Realt, világossá vált, hogy a Barcelonával nézünk szembe. Így megy ez.

Meg akarjuk nyerni ezt a trófeát, s ehhez képesnek kell lennünk továbbjutni az egyik legerősebb csapaton is. Persze, az egyik esélyest kaptuk, de ebben az évben meg akarjuk nyerni ezt a trófeát.

Nagyon tiszteljük a Barcelonát, s tanulmányozni fogjuk, hogy miként okozhatunk majd gondot számukra. Úgy gondolom, hogy ők is szívesebben kaptak volna valaki mást. Minden csapat rászolgált arra, hogy itt legyen, mert eljutottak idáig.

Az Atlético Madrid mindig ott volt az elődöntőben vagy akár a döntőben az elmúlt évek során. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott Bajnokok Ligája, de bízunk benne, hogy jó formában leszünk majd, mikor játszanunk kell. A Barcelona az a Barcelona, de a Juventus fejlődik.

Továbbjuthatunk-e? Ez lehetséges, de a Barcelona volt az egyik legnehezebb ellenfél, akit csak kaphattunk. Kétségkívül voltak könnyebb csapatok, azonban, ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, nem lehet, hogy abban reménykedsz, hogy csak a könnyebb ellenfeleket kapod, mindenkivel fel kell venni a versenyt. A Barcelona kiváló csapat, a sztárjátékosaikon túl, a labdabirtoklásra építenek, s ennek segítségével fárasztják ki az ellenfeleiket.

Nem szabad hagynunk játszani őket, hogy gondot okozzunk nekik. A 6:1 megmutatta a Barcelona erejét, de a PSG... Olyan hibákat követtek el, amilyeneket nem lenne szabad bizonyos szinten. Ugyanakkor az a mérkőzés azt is megmutatta, hogy mennyivel nehezebb a Nou Campban játszani. Mindenki számára nehéz.

Nehéz lesz, ugyanakkor nekik is el kell jönniük a Juventus Stadiumba, ez pedig nem lesz könnyű, mert hazai pályán jó teljesítményt nyújtunk. Majd meglátják, hogy a hazai pálya előnye nekünk is kedvezni fog. Azt különösképpen el kell kerülnünk, hogy az utolsó nyolc percben három gólt kapjunk, de azért jutottak tovább, mert a Barcelona a legelső pillanattól a kilencvenötödikig hinni tudott, s hittek abban, hogy meg tudják fordítani az eredményt. Ez hatalmas erőt mutat.

A Nou Camp azt a benyomást kelti az emberben, hogy a pálya sokkal szélesebb, mint máshol. Amikor megnézzük a számokat, nem ez a helyzet, de olyan jól bejátsszák a pályát, hogy az szélesebbnek tűnik. Olyan középpályásaik vannak, akik mindig helyzetbe hozzák a csatárokat a kapu előtt. Annak a kulcsa, hogy megállítsuk őket, ott lesz a középpályán."

A csapatra nagyon nehéz és kiélezett időszak vár, hiszen a zebramezesek még mindhárom fronton harcban állnak.

"Pontosan ezért jöttem ide. Allegri azt mondta, hogy három szezon is van egyben. Augusztustól decemberig, januártól márciusig és márciustól a végéig. Ez a harmadik, amely mindenről dönt majd. Most már nincs lehetőség a hibázásra, minden mérkőzés döntő, s jól fel kell készülni rájuk. A Barcelona elvonhatja-e a figyelmünket? Ennek nem szabad bekövetkeznie.

A Sampdoria elleni mérkőzés roppant fontos volt, amelyet meg kellett nyernünk egy erős és jó formában levő csapat ellen. Most magunkba kell szállnunk, mert van egy olyan célunk, amelyet nem hibázhatunk el. A Roma ott jár a nyomunkban, s soha sem adja fel, ezért tartanunk kell a távolságot."

A Juventus rövid időn belül kétszer is megmérkőzik majd a Napolival, hiszen a két csapat a bajnokságban és az Olasz Kupa-elődöntőjében is összecsap majd egymással.

"Egy erős csapattal játszunk majd, amely támadó és izgalmas játékot nyújt. Nagyon tiszteljük őket, de győzni akarunk, meg akarjuk nyerni a bajnokságot és tovább akarunk lépni az Olasz Kupában is. Tudjuk, hogy különleges közönségük van, az egy szenvedélyes stadion, amely bizonyosan megtelik majd. Két nagyszerű mérkőzés lesz, egy játékos számára ezek a legjobb mérkőzések.

A vitatott esetek a Juventus meccsein? Nevetséges, hogy minden részletet, minden apró részletet felnagyítanak, mikor a Juventusról van szó. Ez nehéz és egyben nagyon szomorú. Nem ismerik el az eredményeinket, rengeteg mérkőzést nyertünk, uraljuk a bajnokságot és mindig a győzelemre törekszünk. 

Természetesen tökéletesen megértem a dühöt, amit az ember akkor érez, ha a kilencvenötödik percben, büntetőből kap gólt a csapat, azután, hogy végig küzdött egy egész mérkőzést, de a büntető jogos volt, így pedig miről is beszélünk?

Ellenünk is születtek rossz döntések, érvényes gólokat és büntetőket nem adtak meg. Ez előfordul. Mi azonban csak megyünk tovább. Amikor ide jöttem, beszéltek nekem arról, hogyan kell gondolkodni a Juventusnál. Itt azt mondják neked, hogy haladj előre, ez része a munkánknak és a játéknak. Nem panaszkodunk, nem tiltakozunk. A klub példát mutatott ebben az évben abban a tekintetben, hogy soha sem kelt vitát. Annyit mondunk, hogy az edzésekre, vasárnaponként pedig a mérkőzésekre kell összpontosítani. Az az a hely, ahol beszél és válaszokat ad az ember.

A játékvezetői tévedés része a sportnak, s el kell fogadnunk. Őket is elbírálják és vannak, akik kinevezik és értékelik őket. A Juventus inkább példát mutat, s a közelmúltban arra kértek bennünket, hogy segítsük a játékvezetőt, amennyire csak lehetséges, nem tiltakozva túl sokat, s ne kapjunk lapot azért, mert tiszteletlenül viselkedünk velük szemben. Példát kell állítanunk."

A bosnyák középpályás nyáron éppen az évek óta egyik legfőbb riválisnak számító AS Roma csapatától igazolt a Juventushoz.

"Amikor a Románál voltam, láttam a Juventust győzni. Mindig bíztam benne, hogy vereséget szenvednek, de ez soha sem következett be. Most már értem, hogy miért. A klub erős, szilárd és a srácok soha sem adnak fel semmit. Soha. A pályán vagy az edzéseken, még egyetlen centimétert sem. És pontosan ezért nem veszítenek pontokat.

Mindez mentalitás kérdése, minden nap fejben arra készül az ember, hogy a maximumot nyújtsa a következő mérkőzésen. Nem gondol semmi másra, csak a következő mérkőzésre. Hidegvérű gyilkosok. Csak annyit mondhatok, hogy kedvemre való ez a mentalitás, mert elégedettséggel tölt el.

Hogy az ellenfelek megadják-e magukat? A pályafutásom során soha sem találkoztam olyan ellenféllel, amely megadta magát, s ez még kevésbé van így azóta, hogy a Juventusnál vagyok. Minden mérkőzés nehéz. A mérkőzéseket úgy lehet megkönnyíteni, ha azonnal betalálsz, s így az ellenfél demoralizálódik, azonban ez a mi és a hozzáállásunk érdeme. 

Igen, az elején nehéz volt, azt gondoltam, hogy gyorsabban beilleszkedem majd a Juvénál. Egy új játékrendszerben találtam magam, új edzésmódszerekkel és új csapattársakkal. Olyan játékkal, amely nem hozta ki az összes minőséget a csapatból. A fordulópont? A Genoa elleni vereséget követően beszélgettünk, s mondtunk bizonyos dolgokat, attól fogva pedig ráleltünk a megfelelő hozzáállásra.

Taktikai téren a firenzei vereség után változtattunk a játékrendszerünkön, s olyan megoldást találtunk, amely az összes játékosból kihozza a legjobb minőségét. Azonban az is döntőnek bizonyult, hogy jobban megismertük egymást. A csapattársaim mostanra tudják, hol találhatnak meg, s én is tudom, hol találhatom meg őket. Megtanultam védekezni is, ami korábban nem ment ilyen jól. Allegri munkája fontos volt, megmutatta, hogyan leljem örömömet a védekezésben. Jobban megértem a mozgásokat a pályán."

Pjanić végezetül szót ejtett fiatalkori példaképéről, a Juventusnál is megforduló Zinédine Zidaneról.

"Zidane volt a példaképem. Hivatkozási pont volt számomra. Szeretem a Real Madrid galaktikusait, de azért volt a példaképem, mert a legnehezebb dolgokat is egyszerűnek tudta láttatni. Ő maga volt a labdarúgás. Néhány évvel ezelőtt találkoztam vele, s ez nagyon izgalmas volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7812358143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.03.21. 14:02:50

Nagyon jól beszél, rendkívül intelligensnek tűnik és ez látszik rajta a pályán is. Igaz kicsit túlpörög adott helyzetekben.
Nagyon örülök, hogy nálunk játszik. Kiváló igazolás volt!!

Rocky80 2017.03.21. 16:55:04

Remek interjú, köszönjük!

Juve82 2017.03.21. 19:16:07

Köszönjük a fordítást!Nagyszerű ember, örülök hogy nalunk játszik!

babo0410 2017.03.21. 19:38:14

Nagyon szimpatikus Pjanic.
És nagyon jó lenne a 6. bajnoki címet egy triplával megülni. És ha a Barca-t ki tudjuk ejteni, akkor nem okozhat már gondot nekünk a maradék. Szerintem meg tudjuk csinálni.

JuventusFanatikus 2017.03.22. 08:51:42

Köszönjük a fordítást, ez egy remek nyilatkozat!Hatalmas fogásnak tarton az Ő leigazolását.Nagyon kedvelem.Jól döntöttél Mira, hogy minket választottál.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása