Ventura most inkább a fiatalokat preferálja

giampiero ventura.jpgOlaszország szövetségi kapitánya, Giampiero Ventura elismerte, hogy a talján keretből neki is hiányzik a Juventus két remek játékosa, Giorgio Chiellini és Claudio Marchisio, azonban az Albánia és Hollandia elleni meccseken inkább a fiatal játékosok teljesítményére kiváncsi.

Erőnléti problémák ugyan némileg igazolják a tréner döntését a két játékos kapcsán, azonban Ventura azt is elárulta, hogy nem kívánja feladni azon elképzelését, mely szerint szeretné kinevelni a következő olasz generációt, akár egy-két Juventus játékos kárára is.

"Találkozni a csapattal három hónap után ... tudatosságot érzek a mérkőzés fontossága kapcsán." - kezdte Ventura.

"Az eredmény létfontosságú. A játékosok nyugodtak, annak ellenére, hogy tisztában vannak a meccs fontosságával, kényes voltával.

Nem hívtam be Chiellinit és Marchisiót. Tisztában vannak döntésemmel, hiszen megmagyaráztam nekik. Időre van szükségük, hogy megtalálják a legjobb formájukat.

A Bajnokok Ligája? Mióta magam mögött hagytam a klubfutballt, más dolgokra szenteltem az időmet. Palermóban játszani? Nem én választom a helyszíneket, sosem vonta be ilyen dolgokba. Jelen voltam Genovában, aztán Marseilleben, amikor a franciák ellen játszottak és a szurkolók háromnegyede albán volt. Biztos vagyok benne, hogy Palermóban is szépen megtöltik a lelátókat." - utalt a kapitány az olaszok soron következő ellenfelére.

"Történelmi találkozó lesz ez, ez lesz ugyanis az első tétmeccs a két csapat között. Palermó pedig még sosem okozott csalódást, ami a szurkolást illeti. Azt is tudom, hogy Izrael ellen Reggio Emiliában játszunk majd. A probléma csupán az, hogy jutunk oda.

Fiatalok? Néhányuknak még fejlődnie kell. Spanyolország előtt még megmérkőzünk Urugayjal és lesz még egy mérkőzés is. Most ilyen irányt vettünk. Petagna is részt vett edzőtáborban, ma pedig itt van velünk. Reménykedem benne, hogy az edzőtáborból mindenkinek lesz jövője az Azzurriban. Ezután már csak az számít, mit mutatnak a pályán.

Mindenkit fel kell készítenünk. Ott van péládul Donnarumma és Rugani, akik csak egy vagy két mérkőzést fognak játszani. A fiatalokat még védeni kell, lassan, mindent csak lépésről lépésre." - fogalmazta meg filozófiáját Ventura.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3312355615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyonJuve 2017.03.20. 16:58:39

Barátságoson mindenképp ki kell próbálni pár fiatalt. Legfőképp kíváncsi lennék egy rugani, caldara védőpárosra.

NagyonJuve 2017.03.20. 17:03:23

Bár ez a Ventura nem túl biztató. Nem is volt még igazán nagy clubban. Honnan szedték elő?! Ez is nyomatja a 352t. Már annak is örülhetünk ha kijut a csapat a vb re. Spanyolokat a conte csapat lemosta a pályáról ez még alig játszott döntetlent, a macedónok ellen az utolsó pillanatban nyertek. 5 védővel állt ki pffff.

I love JU 2017.03.20. 19:16:05

@NagyonJuve: nem Conte, az biztos, de bizzunk az olasz fiatl tehetsegekben. mar varom az "o idejuket" ia. habar megsiratom, Buffontt, a vedoinket, meg Marchit... ADP :(

.Bulldeo 2017.03.20. 20:29:02

@NagyonJuve: nem teljesen igaz, hogy a 3-5-2t nyomatja, az első meccsein még valóban ebben a formációban játszott, ami valahol abszolút érthető. De elkezdte gyakorolni a 4-2-4es felállást, ezért is van a keretben annyi támadó szélső (akik a 3-5-2ben nem igazán alkalmazhatóak). Lichtenstein ellen már az új játékrendben lépett a pályára a válogatott, és szinte biztos, hogy Albánia ellen is az lesz.

Ehhez hasonló, ahogy az első meccsein még a két csatár a Conte által preferált Pellé-Éder páros volt, de aztán viszonylag hamar átállt a Belotti-Immobile kettősre.

Lehet, hogy nem egy sikeredző Ventura, de szerintem már azzal fontos tettet hajt végre, ha viszonylag korán bedobja a tehetséges fiatalokat a mélyvízbe ahelyett, hogy telerakja a csapatot rutinos, de megkopott játékosokkal.

The king of alibis 2017.03.21. 08:46:01

4-3-3 jól feküdne ennek az olasz csapatnak. Ez fekszik Insignének is, a 3-5-2 miatt vétek elpazarolni.

.Bulldeo 2017.03.21. 12:21:35

@Sas Jóska: egyel feljebb kifejtettem, hogy Ventura nem 3-5-2t akar játszani, amit az új keret tökéletesen igazol: kevés belső középpályás, több támadó szélső. 4-2-4 lesz, két csatárral (Belotti, Immobile), és két támadóbb felfogású szélsővel.

NagyonJuve 2017.03.21. 12:26:56

@.Bulldeo: félig meddig egyezem veled. Nem láttam az utolsó meccseket. Pelé elment Kínába, Éder nem tudom milyen formában van de immobile meg belloti kiválóan van hülye lett volna nem lecserélni őket. Be is vállt a válogatottban. Két eltérő csatár sok gondot fognak még okozni az ellenfeleknek. A fiatalítást meg módjával kell csinálni. Jó példa a belga válogatott szuper egyéni képességek de nincs tapasztalat. Azért a rutin mindig kell.

Rikoo 2017.03.21. 12:29:45

@NagyonJuve: A belga válogatott pontosan olyan, mint az országuk...

NagyonJuve 2017.03.21. 12:30:40

@.Bulldeo: juve taktikáját is lehet nevezni akár 424 nek ha Dybala kicsit előrébb megy. Csak nálunk mandzsu nem igazán jó szélre. Amúgy 433 ban szerintem jobb lenne. Akár hogy is kevés a két belső kp ilyen támadó szellemű játékosoknál.

.Bulldeo 2017.03.21. 12:42:18

@NagyonJuve: nem feltétlen billen meg a védekezés, mert Belotti és Immobile is képes együtt védekezni a csapattal, és a széleken is bevethetőek olyan játékosok (pl.: Bernardeschi, Candreva, vagy az egészséges Bonaventura), akik tudnak nem csak előrefelé tudnak játszani.
Belső középpályásból viszont nincsen túl sok jó minőségű, így egyáltalán nem baj, ha 3 helyett 2-re szűkülnek a kezdőben (Verrati, De Rossi/Marchisio).

A Juvéban mindent bonyolít, hogy nincsen kezdő szintű játékos a bal oldalon, így természetes, hogy egy féloldalas, hibrid felállásban játszunk.

.Bulldeo 2017.03.21. 13:02:18

@NagyonJuve: na most már keresztbe beszélünk;)

" A fiatalítást meg módjával kell csinálni." Persze, de amíg Buffon, a BBC legalább egy tagja, De Rossi vagy Marchisio a pályán van, addig nem kell félni minél több fiatalt kipróbálni(főleg most, az EB után).
Amúgy meg vannak olyan játékosok, akik csak olasz mércével nézve fiatalok, ilyen a 24 éves, magas szintű meccseket megjárt Verratti, vagy a 25 éves Insigne is.

"immobile meg belloti kiválóan van hülye lett volna nem lecserélni őket" - Ventura gyakorlatilag az érkezésekor jelezte, hogy velük képzeli el a csapatát, emlékszem, még ment is itt a blogon a hőbörgés, hogy majd a Belotti féle Torós középszereket fogja erőltetni a válogatottban.

Nem mondom, hogy Ventura fogja a mennybe vinni az olasz válogatottat, de egy nagyon fontos lépést tesz meg, amivel a következő EB-nek szerintem akár top esélyese is lehet az olasz válogatott.

NagyonJuve 2017.03.21. 14:36:49

@.Bulldeo: remélem itt csinál valami nagyot. Szurkolok nekik persze. Arról lemaradtam, hogy már az elején az immobile, belotti duót akarta. Gondolom tavaly dolgozott belottival látta benne a tehetségét. Del bosce is a real fiatal csapatától jött fel és csinált csodát a BL megnyerésével. Bár elég jó csapata volt. Remélem venturanak is sikerül. Akkor ész ventúrának hívom:). Én is azt gondolom nem viszi túlzásba a fiatalítása még. Csak verrattit jobban el tudnám képzelni 3 belső kp formációban. Sajnos most juve ellen kell beszéljek de Rossi, verretti, bonaventura 3 belső kp. Marci maradna rutinos vserének galiardini meg meglátjuk felnőtt e a feladathoz. Amúgy az a masina gyerek eléggé ígéretesnek néz ki. Magas jól játszik, kicsit chiellinire emlékeztet ő is bekk ként kezdte aztán az egyik legjobb belső védő lett.

.Bulldeo 2017.03.21. 19:59:17

@NagyonJuve: na tessék, Albánia ellen a 4-2-4ben játszik valószínűleg a Squadra Azzurra.
www.football-italia.net/100011/italy-test-4-2-4-against-albania

Zappacosta erősen kérdőjeles, gondolom Torós haverságból benyomta Ventura, de több mint valószínű, hogy ott úgyis Florenzi fog játszani, ha felépül.

Shankin 2017.03.21. 20:17:03

@.Bulldeo: Florenzinek megint lett valami a rosszabik térdével. Ez a szezonja kuka, de lehet még ősszel se lesz bevethető.

.Bulldeo 2017.03.21. 20:49:13

@Shankin: tudom, sajnos, nagy pech. De a lényeg, hogy a VB-re újra formában legyen, ami még messze van. Buffon és Barza az utolsó nagy tornájukon erős csapattal kell, hogy nekivágjanak a menetelésnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása