Allegri: „Kockázatos meccs vár ránk a Porto ellen”

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_2.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a ma esti mérkőzés számos kockázatára hívta fel a figyelmet a találkozó előtti hétfői sajtótájékoztatón.

A bianconero együttes 2-0-ra nyerte az első mérkőzést, így fogadja a portugál csapatot, és akár egy 1-0 arányú vereség is továbbjutást érhet az olaszoknak, bár természetesen rendkívül veszélyes lenne erre játszani.

„Számos kockázatot tartogat a kedd esti mérkőzés, mivel először is futballról beszélünk, egy futballmeccset pedig soha nem lehet leírni. Valamint a Porto hisz benne, hogy képes nagyszerű mérkőzést játszani holnap. Az AS Roma elleni mérkőzéseken bizonyították, hogy képesek hátrányból felállni.

A portugálok tudják, hogyan kell ezeken a meccseken játszani, és nagyon is képesek kihasználni a lehetőségeik nyújtotta előnyöket. Ezért holnap a továbbjutás sorsát egy meccs alatt kell eldöntenünk, nem gondolhatunk a 2-0-ra, arra kell koncentrálnunk, és azt kell tennünk, ami révén képesek vagyunk győzni hazai pályán.

Hogy holnap kiugró teljesítményre lenne szükség? A tűzijáték a döntőhöz illik, holnap nem csillogni kell, csupán az számít, hogy továbbjussunk.”

A keretbe a sérülés után visszatért Giorgio Chiellini, azonban a védőjátékos várhatóan nem fog kezdeni.

„Stefano Sturaro kivételével mindenki kiválóan érzi magát, és várhatóan a középpályás is napokon belül ismét visszatérhet, szerintem a Sampdoria elleni mérkőzésen már bevethető lesz ő is.

Ez a két mérkőzés áll előttünk, aztán gondolkodhatunk azon, hogyan osszuk be az erőnket hatékonyabban, mivel a pénteki találkozón komoly erőkifejtésre kényszerített a Milan. Intenzív időszakot hagyunk magunk mögött, és nem engedhetjük meg, hogy a fáradtság jelei megmutatkozzanak.

Minden rendben van, ezért holnap… rendben, akkor foglalkozzunk a kezdőkkel. Holnap Claudio Marchisio játszani fog. A középhátvéd tekintetében még vannak kérdéseim, mivel bár Giorgio Chiellini visszatért, látnom kell, hogy képes-e a kezdettől pályán lenni.

Tehát van két kérdésem, egyik a védelem jobb oldalán, másik pedig a közepén.”

Ezt követően Massimiliano Allegri az olasz futballban uralkodó állapotokról beszélt, miután az AC Milan elleni pénteki mérkőzés csak tovább gerjesztette az indulatokat.

„Nem kívánok az öltözőről beszélni, mivel nem láttam, hogy milyen állapotba került. Csupán az én reakciómmal szolgálhatok az egész eset kapcsán, és szerintem további időre van még szükség, és erről más keretek között kellene beszélnünk. Véleményem szerint az olasz futballnak teljesen más úton kellene haladnia, mert egyértelműen nem jó példát állítunk.

Mindenekelőtt az életben vannak szabályok, ezek pedig nevelést és tiszteletet követelnek meg. Különösen az akadémiákon nevelkedő gyermekek esetében, akik már nagyon fiatalon látnak egyes dolgokat a bajnokságban. Nem péntekről van szó, a pénteki események csupán a történések hosszú sorának újabb elemei.

Az életben cselekedni kell, nem beszélni, tiszteletet kell mutatni, illetve figyelembe kell venni a szabályokat és a nevelést. Aztán az embernek ismernie kell a győzelem és a vesztés kultúráját, de ezt a témát nem tudom két percben kifejteni. Megvannak az ötleteim, de Olaszországban nehéz az ilyesmi…

Olaszországban ígérünk és kimondunk dolgokat, aztán ezekkel teljesen ellentétesen cselekszünk. Amennyiben konstruktivitásra vágyunk, jobbnak kell lennünk tervezés tekintetében, a jövő számára kell építenünk dolgokat. Ez az én meglátásom.

Pénteken csodálatos mérkőzés volt két keményen küzdő csapat között, a két csapat közül az egyik győzelmet érdemelt, aztán ott a másik, amelyik nagyszerű dolgokat hajt végre a bajnokságban, ez a csapat pedig a Milan.

A csapatok közötti 17-20 pontos különbség mindent megmutat, a pénteken kipattant viták, amelyek egyéb körülmények között is felmerültek, semmiképpen sem lehetnek hatással arra, ahogy egy adott csapat teljesít, ahogy a srácok teljesítenek.

Ez a csapat huszonhárom mérkőzést nyert meg, egyet döntetlennel zárt, és sajnos négyet elveszített. Vannak helyzetek, amikor a döntés a csapatot segíti, máskor pedig hátráltatja, ha azonban az ember az összes incidenst feljegyezné a szezon augusztus huszonhetedikei kezdetétől… a memóriakártya megtelne, soha nem lenne vége.

Ahogyan azt a múltban mondtam, csak arra emlékszünk, amikor az események negatívan alakulnak számunkra. Amikor ezek a csapatot segítik, arra soha. És őszintén mondhatom, hogy egyes kijelentések mosolyra fakasztanak, de nem a pénteki vagy egyéb alkalmak kapcsán megjelent kijelentések.

Egyik héten a bírót támadjuk, mert nem adott meg egy tizenegyest, a következő héten meg a bíróink mindenki más bíróinál jobbak. Az őrület határán vagyunk, srácok, Olaszország az őrület határán van.

Hibák előfordulnak, incidensek előfordulnak, ez természetes dolog, de ha lehet másik utat is választani…

Nem a Juventus mestereként beszélek most, hanem egy huszonkét éves és egy ötéves apjaként vagyok itt. Másik utat kell választanunk, én ezt gondolom.

Mindezek után a Juventus megnyert huszonhárom meccset, egyet döntetlennel zárt, és négyen vesztesen hagyta el a pályát. Egy vagy két incidens nem fogja megváltoztatni a srácok teljesítményét. Nem az olasz futballt kell teljesen figyelmen kívül hagyni, hanem az olasz futballnak a jövőbe kell tekintenie, és javítani kell azokon a dolgokon, amik nem működnek.

A tizenegyes, függetlenül attól, hogy az volt-e vagy sem… nos, engem is dühítene, ha a kilencvenötödik percben tizenegyest kap az ellenfél, de az értékek jól körvonalazottak voltak pénteken. Szerintem az utóbbi hat év egyetlen kiegyensúlyozatlan meccse a pénteki volt, amelyek huszonöt lövése volt a Juventusnak, tizenhárom kapu felé tartott, és nagyszerű mentéseket mutatott be Gianluigi Donnarumma.

Ott volt a 2-0, amikor a Milan kispadján voltam, és a meccs utolsó perceiben veszítettünk, mivel a Juventus nagyszerűen játszott, és megérdemelte a győzelmet. A többi mérkőzés kiegyensúlyozott volt, mivel a Juventus - Milan meccsek már csak ilyenek.

Kielemeztük a meccsen történteket, most pedig a holnapra majd a vasárnapra kell gondolnunk. Soha nem estünk a vitába kerülés csapdájába, mivel ez energiaveszteséget jelent. Folytatnunk kell a munkát, és eredményekre kell törnünk.

A szezon fontos momentumához érkeztünk, és nincs más opciónk, pontokat kell gyűjtenünk, mert az AS Roma képes 92 pontig jutni, amennyiben minden meccsen diadalmaskodik, és a Napoli is eljuthat 90 pontig. Továbbra is hosszú út áll előttünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy holmi egyszerű duma elvonja a figyelmünket. Végső soron az eredmények számítanak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4312336525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbenj 2017.03.14. 09:05:45

Az elejèn gólt kell rugni a Portonak azt nem kell tartani attól,hogy kockàzatos meccs lesz!

niccolo 2017.03.14. 09:13:26

Köszi a cikket.Higgadt, tisztán látó edző Allegri!Remélem sokáig marad nálunk. Sousa,Simeone mindkettő arrogáns, sose lássam itt.

alexGicamo 2017.03.14. 09:18:29

Tudja valaki , hogy melyik csatornán lesz a ma esti meccs ?
FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

NagyonJuve 2017.03.14. 09:27:58

@niccolo: egyetértek. Màsik edzők biztos szóba hozták volna baca kezezését meg Dybala buktatását. Nagyon okos edző.

BellaDona 2017.03.14. 10:14:47

@Bbenj: A Sport 1-en jobb a szakértői garda az M4-hez képest, de remélem a Juvének drukkolnak!!

Drughi Di Bianconeri 2017.03.14. 10:35:07

Elegánsan és nemesen nem ment bele a mocskolódásba, de azért picit helyreteszi a dolgokat

babo0410 2017.03.14. 11:57:41

"Hogy holnap kiugró teljesítményre lenne szükség? A tűzijáték a döntőhöz illik, holnap nem csillogni kell, csupán az számít, hogy továbbjussunk.”
Remélem ez nem azt jelenti, hogy jó olaszosan majd visszaállunk, aztán majd kontrázgatni próbálunk. Minimum úgy kéne játszani, mint az első meccsen, vagy pénteken a Milan ellen.

venember83 2017.03.14. 12:09:38

@babo0410: meglepôdnék, ha nem adná át a kezdeményezés jogát a Juve a Portónak.

babo0410 2017.03.14. 12:17:06

@venember83: Csak ne úgy, ahogy a PSG tette a Bárcával. Azért jó lenne, ha nem csak bekkelni, meg kontrázni akarnánk. Nyerni kell, nincs mese. Ha bekkelünk, akkor a Porto ki fog ejteni minket.

keshudioo 2017.03.14. 12:48:03

A közepén lévő gondolatok a nevelésről. Massimiliano Coelho.

Dybala11 2017.03.14. 13:18:59

@babo0410: Át szoktuk mi is annyira adni, csak a Juventus tud védekezni, míg a PSG talán soha nem állt vissza annyira és meg is lett az eredménye.

NagyonJuve 2017.03.14. 15:56:06

@venember83:@Dybala11: ezzel a felállással nem lenne bölcs átadni a kezdeményezést. A kezdőben 5 olyan játékossal akik visszajönnek védekezni, de igazából támadó szelleműek és posztúak. Legjobb védekezés a támadás. Egy Barca vagy Bayern ellen beállunk védekezni higu, Dybala, cuad, mandzsu, pjanical nem sok jó sülnek ki belőle. Ez a felállás támadásra van kitalálva és ha támadunk meglephetünk mindenkit.

Rocky80 2017.03.14. 16:53:46

Azért azt se feledjük, hogy ez a Porto nem a Barca hogy tud 5 gólt rúgni egy ilyen szintű ellenfélnek.

Alex8610 2017.03.14. 18:42:35

Rendkívül intelligens edző de ezt eddig is tudtuk köszönjük a fordítást Gigi nyilatkozatai mellett a második kedvencem.Nagyon jól látja a dolgokat csak a csapattal foglalkozik semmi más nem vonja el a figyelmét.Orulok hogy nálunk van.

Dybala11 2017.03.14. 19:01:41

@Rocky80: Véleményem szerint olyan gyenge a színvonal az idei BL-ben, hogy minket egyetlen csapat se tudna kiütni 2 gólos idegenbeli győzelem után. Talán a Bayern, mert ők a mumusaink.

I love JU 2017.03.15. 10:55:38

@niccolo: +1 nagyon jo edzonek tunik Allegri. es a mentalitasa nagyon helyen van!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása