Allegri: „Megérdemelt győzelmet szereztünk”

allegri_massimiliano_aggodalmas_sohaj.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint csapata nem érdemtelenül nyert az AC Milan ellen, de Paulo Dybala tizenegyesét nem látta a mester, mivel már a játékoskijáróban volt.

A mérkőzésen Carlos Bacca egyenlített Medhi Benatia gólját követően, majd az utolsó percben tizenhatoson belüli kezezés miatt a bíró büntetőt ítélt a házigazdáknak.

„A mérkőzésnek már vége volt ekkor…” - mondta a mester a Mediaset Premium és a Sky Sport Italia stábjának.

„Már a játékoskijáróban voltam, és inkább nem akartam látni a tizenegyest. Nyerünk vagy döntetlenezünk, ennyi volt a kérdés. Paulo jól lőtte, mivel nem egyszerű tizenegyest értékesíteni Gianluigi Donnarumma ellen, különösen ha olyan formában van, amilyet ma este mutatott parádés védésekkel.

Soha nem beszélek a bírói incidensekről, legyen szó számunkra pozitív vagy negatív eseményekről. A bírók közel voltak, ha megadták, akkor ez az ő döntésük volt.

Incidensek segíthetik vagy hátráltathatják adott csapatot, ilyen a futball, az Udinese elleni meccset követően nem kezdtem el panaszkodni meg nem adott büntetők miatt. Azt mondtam, hogy rosszul játszottunk, és hogy nem érdemeltünk egynél több pontot.

Ma este a Juventus megérdemelte a győzelmet, összességében jobban játszottunk az AC Milan csapatánál, még ha olyan együttesről is van szó, amelyik soha nem adja fel, és bírja a folyamatosan komoly nyomást.

Ami engem érdekel, az a jó teljesítmény, ami a szezon egyik legjobbja volt ma, és így közelebb kerültünk a sorozatban hatodik bajnoki címünkhöz.

Nem lehet csakúgy 70 pontot szerezni. Ebben az évben voltak incidensek ellenünk is, azonban nem keltettünk káoszt ezek miatt.

A második félidőben túl sok ellentámadást tettünk lehetővé, azonban több lehetőséget is kialakítottunk, amelyek révén átvehettük volna a vezetést. A csapat jól játszott, számos lövésünk volt, amelyek egy része eltalálta a kapu felületét, a szurkolók jól szórakoztak, azonban védelemben stabilabb formát kell mutatnunk, mivel az Udinese és az AC Milan ellen elkerülhető gólok születtek.

Az én szempontomból a Juventus jobban játszott, mint a Milan, de ez olyan együttes, amelyik látszólag ki van ütve, aztán mégis folyamatosan feláll.

Elégedett vagyok a teljesítménnyel, most már nyugodtan készülhetünk a Porto elleni keddig BL-meccsre. A döntetlennel is elégedett lettem volna, mert a teljesítmény azt mutatja, hogy a csapat jó formában van.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9012329193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2017.03.11. 09:23:13

Ennyi,a Mester megmondja mi van!Győztünk!Ki nem szarja le a többit?
FORZA BIANCONERI!!!!

Mitya10 2017.03.11. 09:39:03

Amúgy sem ettől a meccstől függött hogy folyton csalóznak minket szóval én csak örűlni tudok a JOGOS tizinek! Forza Juve!

Rikoo 2017.03.11. 09:47:06

Teljesen igaza van. Nagyon jól játszottunk, szvsz az idei szezon top3-ba tartozó meccsünk volt ez. Ez eredményben csak Donnarumma miatt nem jött ki.

Drughi Di Bianconeri 2017.03.11. 10:24:59

A tegnapi meccs nagyrészében kifejezetten szórakoztató,látványos,kreatív focit láthattunk.
Dybala és Pjanic óriásit javultak ez pedig meg is látszott a támadójátékon !
Dani Alves remek volt szélsőtámadóként, Asa pedig bal bekként.

Sajnos a "kihagyott helyzetek megbosszulják magukat" című közhely majdnem bekövetezett tegnap is,hiszen az 1. félidő végén a Milan a semmiből talált 1 gólt.

A cserét nem igazán értettem,mert OK,hogy szegény Professzor Urat simán lefutották, de a gólban legalább annyira hibás volt a rosszul helyezkedő/felszabadítani próbáló Bonucci is, valamint a csere után - számomra értehtetlen módon - D. Alves ment védőbe, Stefi meg középpályásba...
Kezdem érteni miért kap egyre több savat a svájci az oldalon: ha 10szer nem b@szta bele a labdát az előtte álló védőbe,jobbnál-jobb zsugák után,akkor 1szer se :D

A bíró majdnem elb@szta a szórakozásunkat: nem volt a helyzet magaslatán.
Az 1. félidőben számos szituációt nem fújt le nekünk, köztük egy bőven megadható 11-est, valamint Bacca gólja is lesen született.

Picit sok volt a pontatlanság,főleg a kapu előtt,utolsó passzoknál/lövéseknél, de helyenként kifejezetten attraktívan,látványosan játszottunk.

Higany legalább 4 gólt szerezhetett volna,ha nem "Higuainozza" el,de Pjaca talán még értékesebb helyzeteket puskázott el.A lényeg,ha pontosabbak/higgadtabbak a srácok a befejezéseknél ÉS nem a fantasztikus Donnarumma véd,akkor lehetett volna közte kb. 8 is, túlzás nélkül.

Remélem az elkövetkezendő 20 évben is Gigi-nek hívják majd a kapusunkat - bár a végén az a címercsókolgatós jelenet nem ezt sejteti.

Nem értem a büntető körüli fennakadást: egyértelmű kezezés volt.
Én úgy láttam,hogy a bíró ítéletei inkább a Milan-nak kedveztek (mezőnyben, elmaradt tizi,Bacca lesgólja),de inkább pártatlan volt, csak 1 f@sz...

Az eredmény lehetett volna simább is, gyakorlatilag 60 percig lefociztuk a Milan-t, de a lényeg a győzelem volt.
Nekem tetszett a mutatott játék,egyes megoldásoknál üvöltöztem örömömben :D

Jó meccs volt , na, rangadó hangulat volt - még,ha nem is 15-20 évvel ezelőtti értelemben.

A támadóink gyakorolják a befejezéseket kicsit - tán' az egyetlen negatívum , Stefi "hány beadást tudok elb@szni" bemutatója mellett xD

HA ilyen tempoval, dinamikával, könnyedséggel, fantáziával tudunk játszani, akkor kérném a srácokat és az edzőnket,hogy a bajnokságban - lehetőleg- minden meccsen játsszunk már így !
Egy BL-meccsen, erősebb/gyorsabb/technikásabb ellenfél ellen abszolút védhető,sőt indokolt az olaszos,taktikus türelemjáték,de a ligában,ahol fényévekkel a mezőny előtt vagyunk legalább szórakozzunk már kicsit - a játékosok és Mi szurkolók is !

FORZA JUVE !

Dante01 2017.03.11. 11:23:04

@Drughi Di Bianconeri:
Teljes mértékben egyetértek veled.
Remélem, ha nem is jövőre, de nálunk fog védeni Donnarumma.
Vagy tízszer néztem meg az összefoglalót is, ha a ziccereknél kicsit pontosabbak vagyunk már az első félidőben szétkapjuk a Milánt.
Nagyon kíváncsi vagyok kit veszünk a svájci helyére, mert sajnos az már tisztán látszik, hogy ő már nem alkalmas vagy legalább is nem Juve szinten erre a posztra.

Minden összevetve jól szórakoztam és nyertünk is!

Rikoo 2017.03.11. 11:43:51

@Drughi Di Bianconeri: Igen, pont ezek a játékosok miatt voltunk ennyire jók tegnap. Dybala és Pjanic nagyon kiemelkedtek a mezőnyből és Dani Alves egyértelműen a topkategóriát erősíti.
Asamoah nagyon magas technikai szintet képvisel és végre kezd visszatérni arra a szintre, mint amikor Conte volt az edző.
Nálam Benatia továbbra is kérdőjel. Képes brutál jól játszani, de nagyon sérülékeny.
Stefán kb. 40 másodperc után feljebb lépett, mert mikor először rávezette a spanyol törpe abból már látszódott, hogy jól nem fogunk kijönni ebből, de végül ketten Danival vhogy megoldották azt a szélét a pályának.
Sajnos ő már nem Juventus szint, totál kilógott tegnap lefelé, de azt sem nagyon látom kivel lehetne helyettesíteni. A sajtó De Scigliot erőlteti, de nem tudom elhinni, hogy ennyire vak lenne a vezetőség...
A másik meg Danilo.
Szerintem a Conti, Lirola vonal még nem Juventus szint és biztos, hogy nem ilyen játékos lesz a másik jobbhátvéd. Szóval ez óriási kérdőjel a jövőre nézve.
Talán még Darmian...
Hát Donnarumma címercsókolgatása és meccs utáni kiakadása a Juventusra azt sejteti, hogy ő nem lesz Juventus kapus.
De Vidal is megcsinálta ezt minden meccsen, mondjuk ő nem riválishoz igazolt. De szerintem biztos, hogy nem fog hozzánk igazolni. Ő nem ilyen típusú embernek tűnik.
Hát Pjaca meg totál csőd volt a kapu előtt, pedig a mezőnyben nagyon jól játszott. Nem tudom mire vélni ezt a totál impotenciát a kapu előtt. Talán túlságosan akarja a gólt és görcsösség lesz belőle.
Mondjuk a BL-hez hozzászólva nem biztos, hogy technikasabb a többi csapat inkább csak más a mentalitásuk.

The king of alibis 2017.03.11. 12:23:09

A Bacca-Kucka csere után szinte helyzetet sem tudtunk kidolgozni, középpályán a MIlán előnyfórba került, s úgy mentek át a Khedira-Pjanic soron, ahogy akartak. Itt rögtön reagálni kellett volna Maxnak s átállni a 4-3-1-2-re.

GGábr81 2017.03.11. 20:56:34

@Drughi Di Bianconeri: Minek írjak ennyi, ha te helyettem megtetted. Míg olvastam azon gondolkodtam, hogy kinek mondtam ezt el, hogy a saját gondolataimat látom itt

GGábr81 2017.03.11. 21:07:51

@Jóska gyerek: Csak azutolsó 5 percet nézd meg még a tizi elött. Aztán utána gondold végig. Nem volt helyzetünk? Ok 60-80-ig valóban volt egy kis visszaesés, de a simán átmentek az túlzás, fôleg, hogy inkább a széleken próbáltak.

.Bulldeo 2017.03.11. 21:20:29

@GGábr81: Jóskának igaza van, Kucka beállításával lenyomta a Milan a középpályánkat. Montella jól nyúlt bele a meccsbe, Allegri ilyen értelemben most nem volt igazán a toppon. Általában jól érzi, hogy hol kell erősíteni, és igaz, most nem volt nagy választéka, de egy plusz középpályással erősödtünk volna. Ahogy nézem, senki sem állította, hogy nem volt helyzetünk, de Kucka érkezésével megtört a dominanciánk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása