Buffon megelégelte a riválisok sírását

buffon_gigi_orom.JPGA Juventus csapatkapitánya, Gianluigi Buffon odaszúrt a bírózással foglalkozó riválisoknak, és azt tanácsolta nekik, hogy maradjanak csöndben, menjenek haza és dolgozzanak keményebben.

A Bianconeri Inter és Napoli felett aratott győzelmét követően mindkét csapat játékosai és képviselői azt nehezményezték, hogy bizonyos szituációkban a Juventus javára döntenek a bírók. Az olasz válogatott kapus most elégelte meg a dolgot.

"Gyakran éreztem azt, hogy az újságírók kérdései vagy a médiában megjelenő cikkek célja az, hogy rossz érzéseket vagy feszélyezett helyzeteket gerjesszenek, hogy a szurkolók bőre alá férkőzzenek.” - mondta Gigi Buffon a Mediaset Premium stábjának.

„Ebben az esetben azonban nem történt ilyesmi, az ellenkezőjére került sor. A média kiválóan vezette el a feszültséget, és nekünk, bennfenteseknek meg kell vizsgálni a lelkiismeretünk.

A vizsgálatot azért szükséges, mert egyes interjúkban olyasmiket láttam, amik hajmeresztő érzéseket váltottak ki belőlem, ezek az interjúk vitás helyzeteket generáltak szinte nem létező dolgokból kiindulva.

Megértem, amikor vitás helyzet alakul ki igaz események nyomán, azonban a fenti esetekben jobb, ha az ember befogja a száját, hazamegy és kijavítja a hibákat.

Amennyiben nem létező incidenseket akar valaki felemlegetni, majd a fehér zsebkendőt lobogtatja, az azt mutatja, hogy az illető ember teljesen rosszul értelmezi a dolgokat, ezen esetben pedig nem tudom értékelni vagy tisztelni az illető személyt.”

A Juventus csapatkapitánya egyúttal beszélt a triplázás nehéz feladatáról, illetve nem tagadta, hogy teljes szívvel drukkolt a Napolinak a Real Madrid elleni mérkőzésen.

„A triplázás szó komoly kihívást és nehézségeket foglal magában. Úgy gondolom, hogy nagyra kell törni, azonban emellett nem szabad elrugaszkodni a talajtól. Semmit nem szabad kizárni olyan csapatok esetében, mint amilyen a Juventus, a Real Madrid vagy a Bayern München, de mindig két lábbal a talajon kell állnunk, és rengeteget kell alázatosan dolgozzunk.

Ha az ember alázatos marad, semmilyen álom sem elérhetetlen, de az sem lenne csalódás, ha csak a bajnoki címet sikerülne begyűjtenünk.”

Ezt követően a BL-re terelődött a szó, amelyben a Juventuson kívül egy másik csapat is érdekelt volt a csoportmeccseket követően.

„A Napoli izgalmat hozott számomra, és ezt egyértelműen ki merem jelenteni, nincs miért visszafognom magam, teljes szívemből drukkoltam nekik, ahogyan a madridi mérkőzésen is. Nagyon tisztelem őket, nagyon jó mestert tudhatnak magukénak, és nagyon kellemes játékstílussal rendelkeznek.

Megközelítőleg 50-55 percig egyenlő felekként játszottak, és csak egyes momentumok révén sikerült a Real Madridnak komoly győzelmet aratnia. Ez azonban nem von le semmit a Napoli értékéből, és abból a tényből, hogy a Napoli felé húzott a szívem, és szurkoltam nekik.”

Gianluigi Buffon a Sky munkatársaival is beszélt a minap, ebben az interjúban pedig Gianluigi Donnarumma és Leonardo Bonucci merült fel témaként.

„Ő valóban olyan kapus, aki bizonyítja, hogy eltér a többiektől. Ő kivételes játékos. Mint minden kivétel, ő még fiatal, és nagyon gyorsan lépked előre, mostanáig nagyszerű szezont tudhat magáénak.”

A pénteki ellenfél után a csapattársra terelődött a szó, aki az edzővel szemben tanúsított megkérdőjelezhető magatartást követően elhívta vacsorázni a csapatot.

„Leo ilyen, ő olyan srác, aki képes rossz döntéseket hozni, de nem azért, mert ez lenne a szándéka, ő mindig a legjobbat akarja a csapatnak. Nagyvonalú, pozitív szemléletvilággal rendelkező játékos, és a vacsora révén sikerült mindenkit ugyanarra az oldalra állítania.”

Végül a csapatkapitány megerősítette a fenti álláspontját, amelyet egyesek viselkedése váltott ki az Inter és a Napoli elleni meccseket követően.

„Nem csak az Olasz Kupa meccsről van szó, az egy héttel azelőtti meccset követő események is megdöbbentettek. Ha egy játékos a semmibe kapaszkodik, akkor nem foghatom a pártját, egyszerűen nem fogadhatom el az események ilyen szintű kihasználását.

És el kell azt is mondanom, hogy a többi meccsel ellentétben, igazán tetszett az, ahogyan a média kezelte a helyzetet, nem gerjesztette tovább a vitát és a feszültséget, amik, ismétlem, teljesen nélkülöztek minden alapot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5512324633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása